Inloggen
CATHARINA SYPKENS - ID 13366


Kroniekberichten

Datum 23 augustus 1842
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Advertentie. Houders van cognossementen aan order van goederen, aangebracht per het schip CATHARINA SYPKENS, kapt. G.M. Menkema, van Genua en Nizza gearriveerd, gelieven zich ten spoedigste te adresseren bij de cargadoors Jan Corver & Co. te Amsterdam.

Afbeelding
Datum 29 augustus 1842
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Carga lijsten

Carga-lijsten Amsterdam: CATHARINA SYPKENS, kapt. G. Menkema, van Genua met vloerstenen, sukade, schillen, olijfolie, sumac en citroenen; WILMINA, kapt. Bakker, van New-Port met ijzer en bandijzer; JONGE JAN, kapt. J. Luken, van Bremen met verfwaren en tabak; EENDRAGT, kapt. K.H. Rooseboom, van Norden met raapzaad; JONGE CORNELIA, kapt. H.A. Hazewinkel, van Kopenhagen met teer; ANTINA, kapt. T. Reents, van Freiburg met raapzaad; MARIA, kapt. J. Roosendaal, van Dorumersiel met raapzaad; JONGE WILLEM, kapt. De Boer van Emden van raapzaad; VROUW ALIDA, kapt. R. Roelofs van Emden met raapzaad; VROUW KLASINA, kapt. J.W. Kreyer, van Emden met raapzaad; MARGARETHA, kapt. J.J. Mulder van Emden met raapzaad.

Afbeelding
Datum 01 april 1845
Krant DC - Dordtsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Hellevoetsluis, 28 maart. De schepen CATHARINA SYPKES, kapt. G.M. Menkema en PROVIDER, kapt. C. Newson, zijn tegen elkander aangezeild, daardoor schade bekomen hebbende, zijn zij op de haven gekomen. (opm: sch.kof CATHARINA SYPKENS, geb. 1841)

Afbeelding
Datum 03 januari 1854
Krant DC - Dordtsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Hellevoetsluis, 30 december. Gisteren namiddag is de kof CATHARINA SYPKENS, kapt. G.M. Menkema, van Reval, door de stoomboot BROUWERSHAVEN van de Noordwal af en in het kanaal gesleept.

Afbeelding
Datum 01 januari 1859
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Het schip (opm: kof) CATHARINA SYPKENS, kapt. G.M. Menkema, van Kjöge naar Weymouth, is volgens brief van Arendal van 23 december, de 19e dito op de oostzijde van Tromöe, bij Arendal, gestrand en verbrijzeld.

Afbeelding
Datum 03 januari 1859
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Rotterdam, 2 januari. Van het schip CATHARINA SYPKENS, kapt. Menkema, van Kjöge naar Weymouth, op de oostzijde van Tromöe gestrand – zie ons nommer van 1 dezer – is de equipage, met uitzondering van twee matrozen, verdronken.

Afbeelding