Inloggen
VIJF GEBROEDERS - ID 12974


Kroniekberichten

Datum 24 augustus 1822
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Rotterdam, 23 augustus. Van Vlissingen meldt men van den 20 augustus:
Sedert onze laatste zijn van de rede naar zee gezeild de schepen de VIJF GEBROEDERS, B. Bosschers, van Amsterdam, en de LIEFDE, S. Koorn, van Rotterdam, beiden naar Duinkerken gedestineerd; van Antwerpen l’ÉCLAIR, J.A. Schoneveld (opm: J.A. Schönefeld), naar Marseille, LEONTINE, M.F. le Lasseur, naar de Havana; RUBENS (opm: brik RUBBENS, thuishaven Antwerpen), Th. Versluijs, en DELPHINA, J. Boelen, naar Batavia; ISABELLE LOUISE, P.J. Eggers, naar Villa-Nova; le CHARLES, O.H. Arends, naar Liverpool; de VROUW ANNA, K.A. Bos, naar Glasgow; de VROUW ANNEGINA, H.J. Potjer, en ROSALIA, R.R. de Haan, naar Liverpool; de VROUW HENDRIKA, H.J. Schuring, naar Londen; de TWEE GEBROEDERS, W.R. Lukens, naar North Shields; de OOSTERSTAR, J. Moller, naar Bergen; CONFIANCE, P. Tupper (opm: CONSTANCE, kapt. Frederik Tupper), naar Messina; la VIERGE MARIE, J. de Meire, naar Liverpool.
Op de rede zijn aangekomen la BELLE ALLIANCE, P. Collas, van Rio-Janeiro; de VROUW GEZINA, E.J. Dik, van Liverpool en la LÉGÈRE, J.M. Bled van Trinidad, naar Antwerpen bestemd.

Afbeelding
Datum 27 november 1832
Krant AH - Algemeen Handelsblad

Als een gevolg op vroegere berichten (zie ons vorig nummer), wegens het aanhouden van schepen in Frankrijk en Engeland, is men als nu in de gelegenheid om op te geven, dat embargo gelegd is op de volgende Nederlandse schepen:
- Te Bayonne: DE VRIENDSCHAP, kapt. T.G. van Rhyn; GEZYNA JOHANNA (opm: GEZIENA JOHANNA), kapt. J. Remkes Sap; VROUW ALIDA, kapt. J. Harms Jonker.
- Te Marseille: DE HELENA JACOBA, kapt. Zelling; DE GOEDE HOOP, kapt. Klein.
- Te Toulon: DE JONGE TJITSKE TROMP, kapt. Oldendorp.
- Te Havre: DE JANTINA MARGARETHA.
- Te Marennes: DE EENDRACHT, kapt. De Groot.
- Te Rouen: DE BUITENWERF, kapt. J.E. Gust; DE JACOBA, kapt. G. Verkade.
- Te La Rochelle: Zijn 3 schepen onder embargo gelegd, doch welke namen nog niet bekend zijn.
- Te Yarmouth: DE VROUW JANTINA, kapt. Kuiper; DE ANNA MARIA CATHARINA, kapt. Kleininga; NEÉRLANDSCH KROONPRINSES, kapt. Hahn.
- Te Deal: brik DIANA.
- Te Penzance: GEZINA, kapt. C.P. Crook.
- Te Falmouth: PALEMBANG.
- Te Cowes: GESINA, kapt. Kramer.
- Te Duinkerken: DE HOOP, kapt. Koorn; MARIA, kapt. Meris; VIJF GEBROEDERS, kapt. Hoos; JONGE MARIA, kapt. Ponsteyn.
Deze laatste bodem was den 5 november laatstleden gereed om in zee te lopen, toen de commissaris van politie zich tegen deszelfs vertrek verzette, waarop deswege klachten ingebracht zijn bij het hoofd van het bestuur van de marine, door die ambtenaar op den 6 daaropvolgende werd verklaard, dat niets het vertrek van genoemde bodem verhinderde, daar hij aan de bedoelde maatregel geheel vreemd was. De gezagvoerder van hetzelve schip, hierop vertrouwende, maakte zich des avonds gereed om te vertrekken, toen niettegenstaande de gegeven verzekering, op last van het bestuur van de marine, de door hem gevoerd wordende bodem werd aangehouden en opgebracht.

Afbeelding
Datum 22 december 1832
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Rotterdam, 21 december. Den 20 dezer, des namiddags, arriveerde in de Maas:
DE VIJF GEBROEDERS, kapt. P.H. Hoos, van Duinkerken en zeilde BALDER, kapt. D. Holst, naar Elseneur; de wind ZZW.

Afbeelding
Datum 27 december 1832
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Rotterdam, 26 december. De vier te Duinkerken onder embargo liggende Hollandse schepen DE VIJF GEBROEDERS, kapt. P.H. Hoos, DE HOOP, kapt. S. Koorn, ANNA MARIA, kapt. J.F. Muys en DE JONGE MARIA, kapt. B. Ponstyn, zijn volgens brief van Rotterdam van den 21 dezer, vrij gegeven geworden; het eerste was dadelijk de haven uitgesleept en reeds die namiddag te Rotterdam gearriveerd; ook het tweede is reeds te Veere aangekomen.

Afbeelding
Datum 14 januari 1841
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Verkoop schepen

Advertentie. Uit de hand te koop een tjalkschip met zijn complete inventaris, groot 100 tonnen, volgens de laatste inklaring 66 zeetonnen, geijkt en gebrand voor de Rijnvaart, voorzien van de kolenpapieren, liggende in de Oude Heerengracht te Leiden.
Te bevragen bij P.H. Hoos te Leiden. Brieven franco.

Afbeelding