Inloggen
JONGE JAN DIRK EN ANTONIA - ID 12181


Kroniekberichten

Datum 05 juni 1819
Krant DC - Dordtsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Aan deze stad is gearriveerd het schip de JONGE JAN DIRK EN ANTONIA, kapt. Jan Coenraad Duur, van Liverpool, met klipzout.

Afbeelding
Datum 21 april 1821
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Rotterdam, 20 april. Den 19 arriveerden te Helvoetsluis de schepen EARL OF CLANCARTY, F.F. Gibbs, van Londen; ACTIVE, W. Whitnal, van Rochester; ANNETTE, J. Willems, van Margate; de JONGE JAN DIRK en ANTHONIA, J.C. Duur, van Bordeaux, en zeilde de GETRINA MARGARETHA, S. Wierds, naar ……..
Den 20 dezer MALABAR, J. Orne, naar Batavia; TELEMACHUS, J. Pratt, naar Londen; IDA MARGARETHA, C. Ahlmann, naar Koppenhagen, en EUNICE, E. Wallis, naar St. Ubes (opm: Setubal); de wind Z.Z.W.

Afbeelding
Datum 14 februari 1822
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Rotterdam 13 februari. Van Helvoetsluis wordt van den 12 dezer gemeld: den 11 dezer arriveerden FORTUIJN, H. Kolf, van Nantes, en de JONGE JAN DIRK EN ANTONIA, J.C. Duur, van Cette (opm: Sète); de wind Z.Z.W.

Afbeelding
Datum 28 februari 1822
Krant RC - Rotterdamsche Courant

Advertentie. De houder van het cognossement van (opm: volgen specificaties betr. rode en witte wijn), alhier van Cette (opm: Sète) aangebragt per het schip (opm: galjas) de JONGE JAN DIRK EN ANTONIA, kapt. J.C. Duur, wordt verzocht zich te adresseren bij D. Burger en Zoon, Kargadoors te Rotterdam.

Afbeelding
Datum 26 maart 1822
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Verkoop schepen

Advertentie. Nicolaus Montauban van Swijndregt, Hubertus Montauban van Swijndrecht en Fredrik van Dam, makelaars binnen Rotterdam, zijn van mening, op heden den 26 maart 1822, des namiddags te vier uren, in het Logement genaamd het Badhuis, in de Boompjes, publiek te veilen en te verkopen: het Hol van het Galjasschip, genaamd de JONGE JAN DIRK EN ANTONIA, laatst gevoerd bij kapt. J.C. Duur, lang over steven 21 ellen 4 palmen, wijd binnen de huid 6 ellen 4 palmen 5 duimen, hol in het ruim bij het voorhout van het groot luik op de buikdenning tot onder het dek 3 ellen 5 palmen (opm: 21,40 x 6,45 x 3,50 m.), of oude Amsterdamse maat lang 77 voeten 6 duimen, wijd 23 voeten 5 duimen, hol 12 voeten 6 duimen, benevens deszelfs scheepsgereedschappen.
Het voorschreve hol is liggende in de Zalmhaven, voor de huizinge van de weled. Heer W. van Wageningen van Uitwijk, en de gereedschappen gedeeltelijk aan boord en gedeeltelijk op de kaai voor hetzelve schip;
alsmede het Hol van het Brigantijnschip, genaamd de TWEE GEBROEDERS, liggende aan de scheepstimmerwerf van de heren Frater en Zoon, buiten de Schiedamsche Poort.
Heden voor een ieder te zien. Nadere onderrigting bij gemelde makelaars.

Afbeelding