Inloggen
VIER VRIENDEN (DE) - ID 11979


Kroniekberichten

Datum 23 december 1815
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Verkoop schepen

Advertentie. Nicolaus Montauban van Swyndregt, Hubertus Montauban van Swyndregt en Frederik van Dam, makelaars binnen Rotterdam, als last-hebbende van hun Principalen, en geauthoriseerd door de rechtbank van Koophandel, zitting houdende binnen deze stad, zijn van mening op vrijdag den 29 december 1815, des namiddags ten 4 uren, ten huize van George Crabb, kastelein in het Logement genaamd het Badhuis, in de Boompjes, publiek te veilen en te verkopen: een vierde aandeel in een extra welbezeild Brigantijnschip, genaamd de VIER VRIENDEN, groot ca. 80 lasten, gevoerd bij kapt. Jan de Haas, thans op een reize naar Demerarij, zijnde den 30 november l.l. in zee gezeild, zullende het eigendom moeten overgenomen worden van den 1sten juli l.l. en dus het aandeel in de sedert gedane vertimmering en uitrusting, komen ten laste van de koper; nadere onderrigting bij de makelaars voornoemd.

Afbeelding
Datum 25 januari 1817
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Amsterdam, 23 januari. Te Cowes is den 15 januari lek binnengelopen het schip de VIER VRIENDEN, kaptein H. van Duin, naar Surinamen, laatst van Calais. (opm: zie RC 280117)

Afbeelding
Datum 28 januari 1817
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Amsterdam, 26 januari. Kaptein Hendrik van Duin, voerende het schip de VIER VRIENDEN, van Rotterdam naar Surinamen gedestineerd, meldt van Cowes, van den 16 januari, dat hij van Calais gezeild zijnde, de volgende dag door stilte overvallen was geworden, die tot den 13 aanhield; toen op de hoogte van Wight zijnde, had het begonnen hard te waaijen uit het westen en werd het schip zeer lek bevonden, en die nagt aanhoudend hebbende moeten pompen, had men de volgende dag een groot lek in het agterschip bevonden, hetwelk hem noodzaakte een haven te zoeken, waarop hij den 15 te Cowes was binnengekomen.

Afbeelding
Datum 02 september 1817
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Verkoop schepen

Advertentie. J.H. de Witt, R. Hoyman, J. van Ouwerkerk de Vries, T. van Olivier, J.E. Lublink, J. Boelen, H.J. Rietveld en G.W. Sesink Clee, makelaars, zullen, op maandag den 3 september 1817, des avonds ten 6 uren, in het Nieuwezijds-Heeren-Logement, op de Haarlemmerdijk, te Amsterdam, verkopen: een extraordinair welbezeild Brikschip, genaamd de VIER VRIENDEN, gevoerd bij kaptein Hendrik van Duyn, lang 85 voeten, wijd 25 voeten, hol 14 voeten 4 duim; breder bij de inventaris en berigt bij de makelaars.

Afbeelding
Datum 04 juli 1818
Krant AC - Amsterdamsche Courant
Type bericht Verkoop schepen

Advertentie. J.H. de Witt, R. Hoyman, J. van Ouwerkerk de Vries, T. van Olivier, J.E. Lublink en J. Boelen, makelaars, zullen, op maandag den 6 juli 1818, des avonds ten zes ure, te Amsterdam, in het Nieuwezijds Heeren Logement, verkopen: een extra ordinair welbezeild Brikschip, genaamd BRAAMSPUNT, gevoerd door kapitein Jan Nora, lang 85 voet, wijd 25 voet 3 duim, hol 14 voet 2 duim; alles Amsterdamse maat. Breder bij inventaris en berigt bij de makelaars.

Afbeelding