Inloggen
VROUW CATHARINA - ID 11772


Kroniekberichten

Datum 04 juni 1819
Krant LC - Leeuwarder Courant

Harlingen. Den 27 mei binnen gekomen de kofschepen JACOBA CATHARINA, kapt. Aeijke Nijhoff, met hout van Dantzig (opm: Gdansk), ARIUS JOHANNES, kapt. H. van Wijk, met teer en pek van Christiaanstad (opm: Kristiansand), en het sloepschip FLORA, kapt. James Leeck, ledig van Amsterdam.
Uitgezeild het sloepschip NEPTHUNUS, kapt. Charles Warren, met boter naar Londen.
Den 28 dito binnen gekomen de kofschepen de VRIENDSCHAP, kapt. Coert W. Stuit, de JONGE YPEUS, kapt. Harm de Weerd, de TWEE GEBROEDERS, kapt. Wolter R. Lukens, en het smakschip de TWEE GEBROEDERS, kapt. Jan L. Pinksterboer, alle met hout van Noorwegen.
Den 29 dito binnen gekomen het sloepschip WILLIAM, kapt. Georg Bulmer, met ballast van Londen en het smakschip de JONGE HENDRIK, kapt. A. Hasewinkel, met hout van Noorwegen.
Uitgezeild het smakschip de VROUW HELENA, kapt. Joseph Bolwijn, met ballast naar Noorwegen, het kofschip NEPTHUNUS, kapt. Harmanus Harmens, met schors naar Leverpool (opm: Liverpool), het brikschip THOMAS, kapt. W. Watton, met boter naar Londen en het everschip ANNA CATHARINA, kapt. Jacob Cent, met muursteentjes naar Denemarken.
Den 30 dito binnen gekomen de smakschepen HELENA, kapt. S.H. Schuuring, met hout van Noorwegen, de VROUW ANNA, kapt. R. Hedden, met hout van Dantzig, en het kofschip ZEELUST, kapt. Geert R. Engelsman, met hout van Noorwegen.
Uitgezeild het brikschip EMANUEL, kapt. Sens Strum, met ballast naar Noorwegen.
Den 1 juni binnen gekomen de sloepschepen AMBLER, kapt. Samuel Clerk, WATERLOO, kapt. Charles Warren, beide met ballast van Londen, en het smakschip CATHARINA (opm: VROUW CATHARINA), kapt. K.H. Wijkmeijer, ledig van Amsterdam.
Uitgezeild de kofschepen de GOEDE VERWAGTING, kapt. T.Y. Nusker (opm: Ties Jans Nuisker), met pannen op avontuur, de VROUW GRIETFINA, kapt. Klaas S. de Groot, met pannen naar Dantzig en
de tjalkschepen de JONGE JAN, kapt. Bartle S. de Vries, met steen naar de Oostzee, de JONGE HENDRIK, kapt. Gerrit T. Nieuwland, met ballast naar Noorwegen.
Den 2 dito binnen gekomen het sloepschip UNION, kapt. A. Gallawaij, met ballast van Londen, en het kofschip MERKURIUS, kapt. T.M. Schoon, ledig van Amsterdam.
Uitgezeild de smakschepen de VROUW ELLINA, kapt. Jacob K. Berg, met ballast naar Noorwegen, en de VROUW ELFINA, kapt. Evert Pekelder, met ballast op avontuur.

Afbeelding
Datum 08 juni 1819
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Harlingen. Den 3 juni binnen gekomen het brikschip MARGARETHA, kapt. Hans Gierfoe, met hout van Noorwegen en het sloepschip JOHAN RUISCHEN, met ballast van Londen.
Uitgezeild de tjalkschepen de TWEE GEZUSTERS, kapt. D.D. Visser, met granen naar Londen, de VROUW MAGARETHA, kapt. Albert H. Stuur, met ballast naar Noorwegen, en het schoonerschip HOPE, kapt. Enos Page, met boter naar Londen.
Den 4 dito uitgezeild de smakschepen de VROUW CATHARINA, kapt. Arent Klasen, met ballast naar Noorwegen, ZEEPLOEG, kapt. M.N. Sikkes, met ballast op avontuur, het galjasschip JOHANNA AURORA, kapt. John Malmberg, het smakschip CATHARINA, kapt. K.W. Wijkmeijer, beide met rode dakpannen naar de Oostzee, en het tjalkschip de JONGE ELISABETH, kapt. Tjerk Y. de Vries, met pannen naar Hamburg.
Den 5 dito binnen gekomen het sloepschip NEPTHUNUS, kapt. Charles Warren, met ballast van Londen.
Uitgezeild het smakschip de GOEDE INTENTIE, kapt. Teeke J. van der Veer, het kofschip MERKURIUS, kapt. W.C. Schoon, beide met pannen naar de Oostzee en het schoonerschip LIVELY, kapt. William Baijes, met boter naar Londen.

Afbeelding
Datum 09 december 1820
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Amsterdam, 7 december. Te Bordeaux liggen zeilklaar W. Tebbens en A.H. Breeland (wijlen C.T. Mulder) (opm: kapt. Cornelis Tekes Mulder overleed in Bordeaux op 21 november, smakschip de VROUW JANNA), naar Amsterdam en T.J. Nuisker naar Rotterdam.
Van Baijonne is vertrokken O. Sijmons, van Bordeaux A. Jongebloed, J.J. Koller en A. Steffens en van Rouaan K.H. Wijkmeijer (opm: VROUW CATHARINA) naar Amsterdam.

Afbeelding
Datum 24 april 1821
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Amsterdam, 22 april. In Terschelling zijn binnengekomen L. Croitzner van Carlshaven (opm: Carlshamn), J. Mathisen van Sturting, N.E. Frost van Assens, K.H. Wijkmeijer (opm: VROUW CATHARINA) van Holbeck, W.J. Stuit van Arensdahl (opm: Arendal), J. Wagener van Tonningen (opm: Tönning), M. Borgers en D.J. Willa van Otterndorff, S.P. Tanger van Embden, H.H. de Weerd van Holbeck, D.C.S. Jull van Koppenhagen en A.E. Zoutman van Drobach (opm: Drobak).

Afbeelding
Datum 18 december 1823
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Amsterdam, 16 december. Het schip de VIJF GEBROEDERS, kapt. R.O. Roelfsema, van Amsterdam naar Londen, in de Zuiderzee door een windbui een anker en touw, de stagfok, enz. verloren hebbende, is voor Amsterdam terug gekomen.

Afbeelding
Datum 16 december 1824
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Amsterdam, 14 december. Het schip de VIJF GEBROEDERS, kapt. R.O. Roelfsema (opm: smak, kapt. Roelf Obbes Roelfsema), van Kiel naar Dordrecht, is, volgens brief van Tonnigen van den 5 dezer, bij het eiland Amrum, met al het volk verongelukt.

Afbeelding