Inloggen
EENDRAGT (DE) - ID 11560


Kroniekberichten

Datum 13 augustus 1816
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Amsterdam, 10 augustus. Volgens bericht van kapitein Cornelis Pakes, voerende het schip (opm: pink) ELIZABETH, van Amsterdam naar Batavia gedestineerd, in dato 5 augustus, was hij destijds tussen Douvres en de Cingels (opm: ondiepten in de inham bij Winchelsea, 10 mijl west van Dungeness), en dacht met den eersten gunstige wind het Kanaal door te zeilen.
OHC 130816
Volgens brief van Elseneur van den 3 augustus waren de schepen, welke den 30 juli en enige dagen te voren uit de Sond gezeild waren een gedeelte den 31 dito en 1 augustus wegens storm en contraire wind terug gekomen, voor zo ver wist alle in goeden staat, waaronder de JONGE GERRIT (opm: fluit), kapt. D. Annes, de GOEDE HOOP (opm: fluit), kapt. E. Douwes, de LIEFDE (opm: fluit), kapt. L.A. Kant, DRAMME, kapt P. Stibold, de TWEE GEZUSTERS (opm: tjalk), kapt. H. Segers en de GOEDE HOOP (opm: kof), kapt. C. Teves; alsmede zoo men dacht, de EENDRAGT (opm: kof), kapt. H.E. de Jong en MARIA ADOLPHIA (opm: kof), kapt. J.H. Haverbult, volgens schippers berichten was het schip de JONGE JACOB (opm: fluit), kapt. K. Wybrands, den 1 augustus in goeden staat tussen Anholt en Lesouw gezien.

Afbeelding
Datum 31 maart 1818
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Harlingen, 27 maart. Heden zijn alhier uitgezeild: het kofschip JACOBA CATHARINA, kapt. A.E. Nijhof, met ballast naar Liverpool, het kofschip EENDRAGT, kapt. H.E. de Jong, met ballast naar Liverpool, het smakschip de JONGE MARTHA, kapt. Jan Foekes Koster, met haver naar Londen, het smakschip de GOEDE VERWAGTING, kapt. Arend Klasen, met haver naar Londen, en het tjalkschip de JONGE HENDRIK, kapt. G.R. Klein, met haver naar Londen.

Afbeelding
Datum 19 mei 1818
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Harlingen, 19 mei. Den 14 dezer is van hier uitgezeild het tjalkschip de VROUW ALIDA, kapt. Jan Doijes Smit, met ballast op avontuur over de Wadden naar Groningen.
Den 15 dito zijn alhier binnengekomen het smakschip de HERSTELLING, kapt. Hendrik Jansen, met hout van Ostrisoer, het kofschip EENDRAGT, kapt. Hendrik C. de Jong, het kofschip HOOP EN VREES, kapt. Idze P. Piebes en het kofschip JACOBA CATHARINA, kapt. Auke E. Nijhoff, alle drie met zout van Liverpool, en het tjalkschip de VROUW FOKKINA, kapt. Douwe H. de Groot, met hout van Hamburg, terwijl zijn uitgezeild het kofschip ALIDA CLASINA, kapt. Egbert L. Tiktak, met ballast naar Noorwegen en het kofschip de JONGE CORNELIS, kapt. Jelle IJ. van der Laan, met tarwe en haver naar Londen.
Den 16 dito is alhier binnengekomen het tjalkschip de VROUW JELTJE, kapt. Jan H. Zeeven, met hout van Droback (opm: Drøbak, Oslofjord).
Den 17 dito zijn alhier binnengekomen het smakschip de VROUW CATHARINA, kapt. Arend Klasen, en de VROUW REINERA, kapt. Berend J. Bondrager, beide met hout van Christiansand (opm: Kristiansand).
Den 18 dito is alhier binnengekomen het smakschip de VROUW MARTHA, kapt. Dirk Clasen de Groot, met hout van Christiansand, en het kofschip VRIESLANDS WELVAART, kapt. Fokke Dirks van Veen, met rogge, linnen en weedas (opm: potas van wede; werd destijds gebruikt bij de bereiding van verven, zepen enz.) van Dantzig (opm: Gdansk), en is uitgezeild het kofschip NEPTHUNUS, kapt. Harmanus Harmens, met tarwe en haver naar Hull.

Afbeelding
Datum 19 mei 1818
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Harlingen, den 15 mei. Binnen gekomen het smakschip de HERSTELLING, kapt. Hendrik Jansen, met hout van Oostrisoer; het kofschip EENDRAGT, kapt. Hendrik C. de Jong; het kofschip HOOP EN VREES, kapt. Idze P. Piebes, en het kofschip JACOBA CATHARINA, kapt. Auke E. Nijhoff, alle drie van Leverpool met zout.

Afbeelding
Datum 12 juni 1818
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Harlingen, 11 juni. Den 8 dito is van hier uitgezeild het smakschip (opm: tjalk) MARIA SOPHIA, kapt. Rinse D. Lovius, met granen naar Londen, en zijn binnen gekomen het kofschip de VROUW LUBBEGINA, kapt. Claas H. de Weerd, met hout van Droback (opm: Drøbak), het kofschip de VROUW ALIDA, kapt. Jan Klasen, met hout van Kragroe (opm: Kragerö), het tjalkschip de TWEE GEZUSTERS, kapt. Hendrik Jurriens Duintjer, met hout van Hamburg, en het kofschip de VROUW ANNEGINA, kapt. Rente Wessels Huisman, met zout van Liverpool.
Den 9 dito zijn uitgezeild het kofschip de VROUW GRIETZINA, kapt. Claas J. de Groot, het smakschip de VROUW REINERA, kapt. B.J. Bondrager, en het tjalkschip de VROUW JELTJE, kapt. Jan H. Lieven, alle drie met ballast op avontuur, en het kofschip EENDRAGT, kapt. Hendrik C. de Jong, met ballast naar Riga.
Den 10 dito zijn binnen gekomen het tjalkschip de TWEE GEBROEDERS, kapt. Pieter J. Carst, met hout van Dantzig (opm: Gdansk) en het tjalkschip de JONGE SIEBRAND, kapt. A. Hasewinkel, met zout en rum van Liverpool.

Afbeelding
Datum 26 oktober 1819
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Harlingen. Den 18 oktober binnen gekomen het schonerschip HOPE, kapt. William Banfield, met ballast van Londen.
Den 19 dito uitgezeild het kofschip de JONGE SIKKO, kapt. Rinse H. Smits, met ballast op avontuur.
Den 20 dito binnen gekomen het sloepschip UNION, kapt. A. Gallawaij, met ballast van Londen.
Den 21 dito binnen gekomen de smakschepen EENDRAGT, kapt. Lammert A. Speelman, met hout van Dantzig (opm: Gdansk), HERCULES, kapt. J.P. Boer, met hout van Noorwegen.
Uitgezeild het tjalkschip VROUW STYNTJE, kapt. Jan Bakker, met smidskool naar Groningen, het smakschip WAAKZAAMHEID, kapt. E.M. de Jong, met ballast naar Noorwegen.
Den 22 dito binnen gekomen het smakschip de GOEDE INTENTIE, kapt. Taeke S. van der Veer, met rogge en erwten van Elbing (opm: Elblag).
Uitgezeild de sloepschepen WATERLOO, kapt. Charles Warren Jz, met boter naar Londen, WILLIAM, kapt. William Nafelij, met kaas naar Londen en het smakschip MARGARETHA, kapt. G. Piebes, met ballast naar Noorwegen.
Den 23 dito binnen gekomen de smakschepen WILLEM OLIVIER, kapt. Klaas P. Faber, met zout van Oleron, VROUW RIEKA, kapt. Rente E. Zoutman, met hout van Noorwegen, het sloepschip AMBLER, kapt. Wiiliam Wotton, met ballast van Londen, het galjasschip NOORDSTERN, kapt. M.O. Röd, met hout van Noorwegen.
Den 24 dito binnen gekomen het kofschip EENDRAGT, kapt. Hendk. Everts de Jong, met hennep, potasch en rogge van Riga.

Afbeelding
Datum 11 januari 1820
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Verkoop schepen

Advertentie. Mr. S. Piccardt, notaris te Pekel-A, gedenkt voor zijne principalen, publiek aan de meestbiedende te verkopen op dinsdag 18 januari 1820, ten huize van Mendrik Pieters Amman, in de Nieuwe Pekel-A des avonds te 6 uren: een welbezeild Kofschip, de VROUW GEZINA, groot 84 roggelasten, in 1805 ter Oude Pekel-A nieuw uitgehaald, zijnde gevoerd door kapitein Derk J. Greeven, en voorts met al deszelfs gereedschappen. Zoals laatst uit zee is gekomen en thans te Leuwen (opm: niet getraceerd) is liggende.
En op donderdag daaropvolgend op 20 januari ten huize van W.M. Pott in de Oude Pekel-A des avonds te 6 uren: een welbezeild Kofschip, de EENDRACHT, in 1806 te Oude Pekel-A nieuw gebouwd, groot 80 roggelasten, gevoerd bij kapitein H.E. de Jong en voorts met alle deszelfs annexen, zoo als laatst uit zee is gekomen en thans te Harlingen is liggende, zullen de inventaris en conditiën van beide schepen, ten huize van verkoop, van nu af aan ter lezing liggen en nader onderrigt te bekomen zijn bij opgemelde kapiteins.

Afbeelding
Datum 02 mei 1820
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Harlingen. Den 23 april binnengekomen de tjalkschepen de DRIE GEBROEDERS, kapt. Onne G. Jacobs, en de JONGE EVERT, kapt. Hendrik Willems, beide ledig van Amsterdam, het schonerschip the LIVELY, kapt. Wm. Baijes, met ballast van Londen.
Den 25 dito binnengekomen het sloepschip the WATERLOO, kapt. Charles Warren Jr, met ballast van Londen, het kofschip ALIDA CLASINA, kapt. E.L. Tiktak, met hout van Noorwegen, het tjalkschip de TWEE GEZUSTERS, kapt. D.D. Visser, met koolzaad en weit (opm: tarwe) van Tonningen (opm: Tönning).
Den 26 dito binnengekomen het tjalkschip de WELVAART, kapt. B. de Groot, het galjootschip de VROUW ENGEBORN, kapt. A.M. Ridderwold, beide met hout van Noorwegen, het tjalkschip WIMINA, kapt. J. Sterhn, ledig van Amsterdam en het pinkschip NORGE, kapt. Lars Jurgensen, met hout van Noorwegen.
Uitgezeild het tjalkschip de VROUW MARGARETHA, kapt. H. Stuur (opm: kapt. Albert Harms Stuur), en het smakschip de JONGE CORNELIS DE HAAN (opm: kapt. Jan J. Siedses), beide met ballast op avontuur, het tjalkschip de JONGE EVERT, kapt. Onne Gerrits Jacobs, met steen naar Hamburg.
Den 27 dito uitgezeild het tjalkschip de JONGE EVERT, kapt. Hendk. Willems, met pannen naar Hamburg.
Den 28 dito binnengekomen het smakschip de VROUW MARGARETHA, kapt. E. Pot, het pinkschip PROVIDENTIA, kapt. S. Giertsen, het smakschip de VROUW MARGARETHA, kapt. G. Piebes, het kofschip de VROUW LUBBEGINA, kapt. Klaas Harms de Weerd, het smakschip de 2 GEBROEDERS, kapt. H. Hulst, en het kofschip de EENDRAGT, kapt. H. Koster, alle met hout van Noorwegen, het tjalkschip de VROUW GEZINA, kapt. W.C. Lindeboom, met rogge van Wismar.
Uitgezeild het tjalkschip WIMINA, kapt. J. Sterhn, met pannen naar Hamburg.
Den 29 dito binnengekomen het kofschip de GOEDE VERWACHTING, kapt. Jurjen J. Schuiring, de smakschepen ZEELUST, kapt. J.R. de Boer, de TWEE VRIENDEN, kapt. Reinder Jans Boeling, alle met hout van Noorwegen; het smakschip de VROUW REINERA, kapt. B.J. Bondrager, Iedig van Amsterdam.
Uitgezeild de smakschepen de DAGERAAD, kapt. Jan H. Smit, VERHILDERSUM, kapt. Jouke J. Visser, de VROUW CATHARINA, kapt. H. Sleehuis; de VIJF GEZUSTERS, kapt. Popke E. de Jong, alle met ballast op avontuur.
Den 30 dito binnengekomen het smakschip de VROUW LAMMEGINA, kapt. Otto Pieters Smit, met hout van Noorwegen.
Uitgezeild het sloepschip the WATERLOO, kapt. Charles Warren Jr, en het schonerschip LIVELY, kapt. William Baijes, met boter naar Londen.

Afbeelding
Datum 16 mei 1820
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Harlingen. Den 8 mei uitgezeild de kofschepen de EENDRAGT, kapt. H.J. Korter en ALIDA CLASINA, kapt. E.L. Tiktak, beide met ballast op avontuur; de smakschepen de VROUW REINERA, kapt. B.J. Bondrager, de VROUW MARGARETHA, kapt. E. Pot; de VROUW MARTHA, kapt. D. Clazen de Groot, de VROUW MARGARETHA, kapt. G. Piebes en de SNELHEID, kapt. W.J. Smit (opm: kapt. Wolbert Alberts Smit), alle met ballast op avontuur.
Den 9 dito binnengekomen het tjalkschip de VROUW METTA, kapt. J.C. Beet (opm: hoogstwaarschijnlijk Biet), met rogge van Rostock, het tjalkschip St. ANTONIUS, kapt. L.C. Scheepers, met garst van Wismar, en het smakschip de VROUW RIEKA, kapt. Rente Everts Zoutman, met hout van Noorwegen.
Uitgezeild het tjalkschip WELVAART, kapt. B.J. de Groot, ledig op avontuur en het kofschip de VROUW LUBBEGINA, kapt. C.H. de Weerd, met ballast op avontuur.
Den 10 dito binnengekomen de smakschepen de VROUW ALIDA, kapt. D.G. Klatter, HOOP OP BETERSCHAP, kapt. H.G. Busker, HELMINA, kapt. P.H. Schuiring; de VROUW HILLEGINA, kapt. J.B. Jager, de kofschepen de JONGE JUFVROUW SARA, kapt. A. Sluik en de VROUW ANNA, kapt. J.J. Mate (opm: mogelijk Maas), alle met hout van Noorwegen, het sloepschip the WATERLOO, kapt. Charles Warren Jr, met ballast van Londen.
Uitgezeild de smakschepen de 2 VRIENDEN, kapt. Reinder Jans Boeling, de JUFVROUW ANNA, kapt. Jan Cornelis Fokkes, en het tjalkschip de VRIENDSCHAP, kapt. H. Popken, met ballast op avontuur.
Den 11 dito binnengekomen de schonerschepen MARTHA, kapt. Jens Larsen, met hout van Noorwegen, de LIVELY, kapt. William Baijes, met ballast van Londen.
Uitgezeild de smakschepen de VROUW LAMMEGINA, kapt. Otte Pieter Smit, de VROUW HENDRIKA, kapt. Jan Bruins, en het kofschip de GOEDE VERWACHTING, kapt. Jurjen J. Schuiring, alle drie met ballast op avontuur.

Afbeelding
Datum 28 september 1820
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Schepen in lading

Te Rotterdam in lading liggende schepen naar:
Batavia: om tegen het midden van de maand maart a.s. te vertrekken, het snelzeilend gekoperd Fregatschip ROTTERDAM, kapt. Thomas S. Waters, mede voor passagiers, waartoe bijzonder is ingerigt.
Surinamen: het gekoperd Fregatschip INDUSTRIE, kapt. Abm. Brons, mede voor passagiers.
Idem: het Brikschip VENILLIA, kapt. Gerrit Straatman.
Idem: het Driemastschip VREDE EN VRIENDSCHAP, kapt. Klaas Nieuveen.
Hull: het Smakschip ONDERNEMING, kapt. H.T. Klie (opm: Hans Friedrich Klie).
Liverpool: het Smakschip CONCORDIA, kapt. L. Teunis.
Bordeaux: het Kofschip NEPTUNIS, kapt. H.J. Leeuw; ligt gereed om te vertrekken.
Adres ten kantore van Hudig en Blokhuyzen.
Surinamen: het gekoperd Fregatschip de VROUW AGATHA, kapt. Pieter van Vliet, mede voor passagiers.
Idem: het gekoperd Schoonerschip de ZEEMEEUW, kapt. Hendrik van Duijn. (opm: na vertrek van Hellevoetsluis op 6 oktober is het schip vermist; zie AH 130245)
Idem: het Brikschip ROTTERDAM, kapt. Paulus Rijnbende.
Smirna (opm: Izmir): het Brikschip de JONGE ELISABETH, kapt. Haije Evert Hinrichs.
Marseille: het schip de VRIENDSCHAP, kapt. Koert Willems Stuit.
Idem: het schip VROUWE ADRIANA, kapt. Jochem Thisen Bohne.
Bordeaux: het schip NEPTHUNUS, kapt. Willem Andries Bakker; vertrekt den 25 september op verbeurte van de vracht.
Idem: het schip ONVERWACHT, kapt. Jan Everts Gust; vertrekt den 15 oktober.
Idem: het Kofschip VROUWE GEERTRUIDA, kapt. Reijn Pronk.
Nantes: het Sloepschip ’t FORTUIN, kapt. Hendrik van der Kolff.
Rochefort: het Smakschip GEZINA, kapt. Christiaan Fokkes Taaij.
Liverpool: het Nederlands Tonnage Koffschip de EENDRAGT, kapt. Harm Jans Korter.
Adres ten kantore van Kuyper, Van Dam en Smeer.
Antwerpen: het schip LIVINA IZABELLA, kapt. J. Zeijlmans, vertrekt zaterdag den 23 sept..
Het schip de VROUW ROSINA (opm: ook VROUW ROZIENA), kapt. Pieter Hansen, vertrekt morgen den 27 september.
Aan de beurten, het schip de JONGE MONICA, kapt. E.P. Engels, vertrekt 25 oktober.
Brussel: het schip de HAAN, kapt. J.B. de Vleeschhouwer, vertrekt zaterdag den 30 sept..
Aan de beurten, het schip de DRIE GEBROEDERS, kapt. F.F. Dansaert, vertrekt 20 oktober.
Idem: het schip MARIA DOROTHEA, kapt. Wm. Kemp, vertrekt 31 oktober.
Adres bij de Commissarissen Geerling en Ooms, in de Korte Wijnstraat.
St. Valerij-sur-Somme: het Bomschip de JONGE CORNELIS, kapt. G. de Jong.
Adres bij de Bestelmeester K. de Vogel, of bij Joh. Ooms Ez, Kargadoors.
Dieppe en Rouaan: het Bomschip BEATRIX ELIZABETH, kapt. Hend. Vlieland.
Adres ten kantore van Joh. Ooms Ez.
Aan de Beurt naar Brugge, Ostende, en ook voor de goederen naar Nieuwpoort, Veurne, en omliggende plaatsen: het Beurtschip de VROUW CORNELIA, kapt. Pieter de Dood.
Adres bij de Commissaris en Bestelmeester Walop en de Wed. Beijerman, Wijnhaven.
(opm: uitsluitend de Nederlandse schepen opgenomen over een geadverteerde periode van circa 20 dagen)

Afbeelding
Datum 08 maart 1821
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Rotterdam, 7 maart. Van Den Briel wordt van den 6 dezer gemeld: De schepen, die loodsen aan boord hadden, zijn den zes naar zee gezeild als: de VROUW ANNAGINA (opm: kof VROUW ANNEGINA), R.W. Huisman, naar Cherbourg; de EENDRAGT, H.J. Korter, naar Belfast; de TWEE GEBROEDERS, H.J. Swart, naar Libau (opm: Liepaja); de JUFVROUW FENNA, E. Muggenberg, naar Aalborg; de GONNEMIE, W. Reijmers, naar Surinamen; de ONDERNEMING, R. Hakker, naar Liverpool; de ANNA SOPHIA, F. Tupper, naar Dublin; de VOLHARDING, C. Bakker, naar Newry, en de NETTIE, G. List, naar Yarmouth. De wind Z.O.
Den 6, des avonds, zeilden nog de MERCURIUS, J. Lemke, naar Amsterdam en de CEFAR, A. Guihomat, naar Duinkerken.

Afbeelding
Datum 12 mei 1821
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Rotterdam, 11 mei. Van Vlissingen wordt van den 8 gemeld: van den 3 tot heden zijn van Antwerpen de Schelde afgekomen en naar zee gezeild de schepen GENERAALMURRAY, kapt. T. Clark, en THE DORSET, J. Hart, naar Londen; LOUISE WILHELMINE (opm: LOUISA WILHELMINA), J.C. Lovgreen, de TWEE GEZUSTERS, J.H. Zinger, en de VROUW JACOBA (opm: kof), J.J. Rink, naar Liverpool; de VROUW TRIJNTJE, P.G. Kurst (opm: smak, kapt. Pieter Gerrits Karst, ook wel Carst), naar Petersburg; de VROUW PETINA, K.D. Mulder, naar Bremen; de EENDRAGT, H.T. Smit, naar de Oostzee; JANUS, W. Browns, naar Savannah; THE WARBLER, E. Chasse, naar Boston; THE BANIAN, E. Safford, naar Batavia, en BRITTANNIA, T. Sharpe, naar Newcastle, en,
van den 2 tot den 8 dezer, voor Antwerpen bestemd, alhier ter rede gekomen de schepen de EENDRAGT, B.H. Cappen, de VREDE, J.J. Greeven, en la MARIE FRANÇOISE (opm: MARIA FRANCISCA, smak, thuishaven Oostende), J. de Sorgher, van de Marennes; NEPTUNES, C. Gottsche, van Kiobenhaven (opm: Kopenhagen); de VROUW MARIA, Z.K. Schut, en NEPTUNIS, J.F. Benter, van Bordeaux; CONCORDIA, H.J. Nagel, HAPPY RETURN, R. Shellabean, de MORGENSTAR, H.T. Veen, de VRIENDSCHAP (opm: smak, thuishaven Gent), J.B. le Secq, de EENDRAGT, H.J. Koster, de UNIE, J.B. Neurenberg, CHRISTINA TITRIA (opm: CHRISTINA EN TITIA), A.A. Potjer, de HOOP, Ede G. Jonker (opm: Ede Geerts Jonker), de ONDERNEMING, R. Hakker, de VROUW MARGARETHA, H.J. Veen, de ZEEPLOEG, M.N. Sikkes, AURORA (opm: smak), J.F. de Jong, en ANNA POUWLOWNA, H. Pothoff, van Liverpool; de VROUW ENGELINA, H.T. de Jonge, en de NOORDERSTAR, J.F. de Jong, van Noirmoutier; de JUFVROUW ENNA, H.J. Haverbult, van Oleron; MARIJANNE (opm: MARIANNE, pleit, thuishaven Brussel), A. van der Kaa, THE UNION, W. Robinson, en THE PILOT, R. Sly, van Londen; THE HOPE, R.B. Scott, van Cardiff; THE ESSEX, D. Misse Jr, en de COMMERCIE, J. Heitman, van Charlestown; de HOOP, kapt. Shubroeck, van Cette (opm: Sète); STEPHANIA, M.R. Burke, van New York; MARGARETH, I. Hall, en JAMES COULTER, W.T. Hill, van Philadelphia; l'ADELE, A. Ferber, van Boulogne; THE MILFORD, J. Weeks, van Savannah, en l’ISIS, J. Morel, van Duinkerken.

Afbeelding
Datum 14 juni 1821
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Rotterdam, 13 juni. Van Vlissingen meldt men van den 11 dezer: den 9 zijn van Antwerpen de Schelde afgekomen en naar zee gezeild de schepen de NIEUWE ONDERNEMING, K.L. Domine, en de EENDRAGT, H.J. Korter naar Liverpool.
Den 9 en 10 voor Antwerpen bestemd, alhier ter rede aangekomen SAVANNAH, J. Barrow, van Charlestown, HENRIETTE, H. Schröder, van Aalburg, en CAROLINE, J. Serril, van New Orleans.

Afbeelding
Datum 16 juni 1821
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Rotterdam, 13 juni. Van Vlissingen wordt van den 12 gemeld: sedert onze laatste zijn alhier ter rede gekomen de schepen de DRIE VRIENDEN (opm: kof, thuishaven Oostende), kapt. A.R. de Groot, van Caen naar Brussel gedestineerd; voorts, naar Antwerpen bestemd, l’EUGÉNIE, P.N. de Roijan, van Bordeaux; MARGARETH, A. Smith, van Londen; de WILNAU, H. Bredfield, van Buenos-Ayres; de JUFVROUW MAGDALENA, H.P. de Jong, van Noirmoutier, de WILLEM, H.W. Kiers, van Lissabon; de HERSTELLER, R.H. Velthuijs, van Marseille; NEPTHUNUS, W.M. Cramer, van Noirmoutier; JOHANNA, H. Claussen, van Palermo; HADAJOS, J. Best, van Sunderland; ANNA, B. Petersen, van Messina; de LOUISE, P.J. Colas, van Cette (opm: Sète), de JUFVROUW MEES, G.L. Doornbos, van de Marennes; WILLEMINA CATHARINA, P.D. de Jonge, van Liverpool; de RIJZENDE ZON, A. van Schie, van Bahia.
Van den 9 dezer tot heden van Antwerpen de Schelde afgekomen en naar zee gezeild MARGARETHA (opm: MARGUÉRITE, thuishaven Gent), J.J. Tiddens, naar de Havana; de EENDRAGT, B.H. Cappen, naar Bayonne; de DRIE GEZUSTERS, J. Sipkes, naar Riga; de VROUW MARIA, Z.K. Schutt, naar …(opm: niet vermeld); de NIEUWE ONDERNEMING, K.L. Domine (opm: kof, kapt. Klaas Lucas Domenie), naar Liverpool; ENGELINA, H.P. de Jong, naar St. Martin; die GUTE FRAU, C. Reetzoke, naar Kopenhagen; MATHILDA, S. Whileij, naar Londen; ANNA PAULOWNA, A.J. Vollemaere, naar Bayonne; de JONGE CAMILLE (opm: pleit, ex-JEUNE PIERRE), M.J. van Dalen, naar de Marennes; de UNIE, J.B. Neurenberg, naar Liverpool; CHRISTINA TITSIA, A.A. Potjes (opm: kof CHRISTINA EN TITIA, kapt. Albert Andries Potjer), naar Noirmoutier; de EENDRAGT, H.J. Korter, naar Liverpool; de HOOP, E.G. Jonker, naar Noirmoutier, en de ONDERNEMING, P. Hakke (opm: kof, kapt. Reyn Hakker), naar Liverpool.

Afbeelding
Datum 14 juli 1821
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Rotterdam, 13 juli. Van Vlissingen wordt van den 10 juli gemeld:
Den 8 dezer zijn van Antwerpen de Schelde afgekomen en naar zee gezeild de schepen le COUREUR, kapt. B. Boutin, naar Rouaan; de WILNA, H. Bradfield, naar Londen,
en voor Antwerpen bestemd alhier ter rede gekomen HARMANNA JACOBA, J. van Ulphen, van Sendres; MARIA CATHARINA, O.M. Scholl, van Noirmoutier; de JEUNE COLLETTE (opm: hoeker JEUNE COLETTE, thuishaven Oostende), C. Nierijnck, van Cette (opm: Sète); de VROUW MARGARETHA, G. Pijbes, van Bordeaux; MATHILDA, S. Whileij, en de PILOT, R. Sly, van Londen; de EENDRAGT, H.J. Korter, van Liverpool; de DRIE GEBROEDERS, H. Schwitters, van Petersburg, en VESTA, J.S. Keijser, van Marseille.

Afbeelding
Datum 11 augustus 1821
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Rotterdam, 10 augustus. Van Vlissingen wordt van den 7 gemeld:
Heden is alhier gearriveerd het schip de GENERAAL MURRAY, T. Clark, van Londen.
Den 5 en 6 zijn van Antwerpen de Schelde afgekomen en naar zee gezeild de schepen de EENDRAGT, H.J. Koster, naar Liverpool; de AMERICAN, Z. Woodberg, naar Stockholm; de GENERAL JACKSON, J. Goncolve, naar Petersburg; de ZEELUST, J.C. Lukas, naar Leith; de DRIE VRIENDEN, J.R. de Groot, naar … ; de ELIZA, J. Patrij, en MARGARETH, G.A Hart, naar Londen; l’ EUGÉNIE, P. Nicolle, naar Havre-de-Grace; ISABELLE LOUISE (opm: sloep ISABELLE EN LOUISE), P. Eggers, naar Lissabon; de HERO, W. Hessels, naar Guernsey; de TWEE GEBROEDERS (opm: smak, sinds februari 1821 ex-VRIENDSCHAP), H.A. Nieberding, naar Hamburg; de TWEE GEZUSTERS, J.H. Zinger, naar … ; PRETTY LASS, R. Browning, naar Plymouth,
en van den 5 tot den 7, voor Antwerpen bestemd, alhier ter rede gekomen de GUTE FRAU, G. Zeetzoke, van Kopenhagen; COMMERCIAL PARCKET, T.N. Collins, van Londen, en de LAUREL, G.A Read, van Guernsey.

Afbeelding
Datum 04 september 1821
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Harlingen. Den 27 augustus binnen gekomen het schonerschip ELISA, kapt. Seven Nielsen, de smakschepen de VROUW LUBBEGINA, kapt. Jan E. Bart, de VROUW ALIDA, kapt. D.G. Schuur, de kofschepen ALIDA CLASINA, kapt. E.L. Tiktak, alle met hout van Noorwegen, de JONGE YPEUS, kapt. H.H. de Weerd, met teer en potasch van Christinastad.
Den 28 dito binnen gekomen het schonerschip SPRIGHTY, kapt. C. Warren, de sloepschepen SAHRA, kapt. C. Clarck, UNION, kapt. John Davy, alle drie met ballast van Londen. Uitgezeild de smakschepen de VROUW FOKJE, kapt. Jan Bruins, ZEELUST, kapt. Pieter E. Boer, de VROUW ZWAANTJE, kapt. Jan Cornelis Hazewinkel, het kofschip de VROUW ANNEGINA, kapt. Jacob P. Hergens, het tjalkschip de VROUW FENNEGINA, kapt. A.C. Ruiten, alle met ballast op avontuur.
Den 29 dito uitgezeild het kofschip de VERWACHTING, kapt. Steven de Vries, met schors naar Liverpool, het smakschip de JUFFER FOKKELINA, kapt. H.I. Dokter, met ballast naar Noorwegen.
Den 30 dito binnen gekomen het kofschip NEPTHUNUS, kapt. H. Harmens, met tarwe van Dantzig (opm: Gdansk), de smakschepen de VROUW GEZINA, kapt. F. Joosten, de TWEE GEBROEDERS, kapt. H. Hulst, beide met hout van Noorwegen. Uitgezeild de smakschepen MARGARETHA, kapt. E.A. Pot, de VROUW MARTHA, kapt. Dirk Clazen de Goot, de VROUW ETTINA, kapt. A.J. Seeman, DIANA, kapt. W.J. Stuit, alle met ballast op avontuur, het kofschip de WAAKZAAMHEID, kapt. H.S. Hofhuis, met zout &c. naar buitenlands.
Den 31 dito binnen gekomen het brikschip HEDEWIG AMALIA, kapt. C. Larssen, met hout van Noorwegen.
Den 1 september binnen gekomen het kofschip de EENDRACHT, kapt. H.S. Korter, de smakschepen de VROUW CATHARINA, kapt. H. Sleehuis, de VROUW ELISABETH, kapt. J.E. Scherpbier, alle drie met hout van Noorwegen. Uitgezeild het kofschip de VROUW ALIDA, kapt. Jan Klazen, met ballast naar Noorwegen.

Afbeelding
Datum 14 september 1821
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Harlingen. Den 2 september uitgezeild het schonerschip HOPE, kapt. Wm. Barfield, het sloepschip WALTER MATTHEWS, kapt. A. Gallaway, beide met boter &c. naar Londen.
Den 3 dito binnen gekomen het schonerschip CORONATION, kapt. Wm. Watton, met ballast van Londen; de smakschepen de JONGE DANIEL, kapt. H.J. Oortjes, de DAGERAAD, kapt. Jan A. Smit, beide met hout van Noorwegen. Uitgezeild de smakschepen ALIDA, kapt. D.G. Schuur, de VROUW LUBBEGINA, kapt. Jan E. Bart, CASTOR, kapt. S.H. Hooghout, het schonerschip ELISA, kapt. S. Nielsen, alle met ballast op avontuur.
Den 6 dito uitgezeild het smakschip de TWEE GEBROEDERS, kapt. H. Hulst, de kofschepen NEPTHUNUS, kapt. H. Harmens, ALIDA CLASINA, kapt. E.L. Tiktak, met ballast op avontuur, het schonerschip LUNA, kapt. Samuel Bishop, met kaas en huiden naar Londen.
Den 8 dito binnen gekomen het smakschip de TWEE GEZUSTERS. kapt. D.D. Visser, met tarwe van Lübeck. Uitgezeild het smakschip de VROUW CATHARINA, kapt. H. Sleehuis, met pannen naar Noorwegen, het kofschip de EENDRACHT, kapt H.J. Korter, met ballast naar Noorwegen.
Den 9 dito uitgezeild het schonerschip SPRIGHTY, kapt. Charles Warren, het sloepschip SARAH, kapt. C. Clarck, beide met boter &c. naar Londen.

Afbeelding
Datum 23 oktober 1821
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Harlingen. Den 8 oktober uitgezeild het kofschip ANNEGINA, kapt. J.P. Hergens, met ballast op avontuur.
Den 9 dito uitgezeild het kofschip VRIESLANDS WELVAREN, kapt. Fokke D. van Veen, met schors naar Liverpool.
Den 11 dito binnen gekomen het kofschip EENDRAGT, kapt. H.J. Korter, met hout van Noorwegen.
Den 12 dito binnen gekomen het smakschip de VROUW ETTINA, kapt. A.J. Steven met hout van Noorwegen; het kofschip NEPTHUNUS, kapt. H. Harmens, met koolzaad van …

Afbeelding
Datum 26 oktober 1821
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Harlingen. Den 14 oktober uitgezeild de schonerschepen LIVELY, kapt. Wm. Bayes, SPRIGHTY, kapt. Charles Warren, beide met boter naar Londen.
Den 15 dito binnen gekomen de kofschepen ALIDA CLASINA, kapt. E.L. Tiktak, de VROUW IKINA, kapt. G.J. Posthuma, beide met hout van Noorwegen; het smakschip de VRIENDSCHAP, kapt. Jan H. Schipper, met hout van Memel (opm: Klaipeda), het tjalkschip de VROUW CATHARINA, kapt. H.G. Kuiper, met granen van Lübeck, het smakschip de VROUW MARTHA, kapt. D.C. de Groot, met hout van Noorwegen. Uitgezeild het sloepschip UNION, kapt. John Davy, met kaas &c, naar Londen.
Den 16 dito binnen gekomen de kofschepen de VROUW ELISABETH, kapt. J.J. Arends Jr, HOOP EN VREES, kapt. Y.P. Piebes, beide met hout uit de Oostzee..
Den 18 dito binnen gekomen de smakschepen de VROUW GESINA, kapt. T. Joosten (opm: Fokke Joosten), de DAGERAAD, kapt. Jan A. Smith, de VROUW CATHARINA, kapt. H. Sleehuis, de TWEE GEBROEDERS, kapt. H.H. Hulst, alle met hout van Noorwegen; de sloepschepen WALTER MATTHEWS, kapt. A. Gallaway, WILLIAM, kapt. William Nazeby, beide met ballast van Londen. Uitgezeild de kofschepen EENDRAGT, kapt. H.J. Korter, NEPTHUNUS, kapt. H. Harmens, beide met ballast op avontuur.
Den 20 dito uitgezeild het smakschip de VROUW ETTINA, kapt. A.J. Seeman, met ballast op avontuur.
Den 21 dito uitgezeild de sloepschepen WALTER MATTHEWS, kapt. A. Gallaway, MARIA, kapt. Robert Cubith, beide met boter naar Londen.

Afbeelding
Datum 27 november 1821
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Harlingen. Den 19 november binnen gekomen de kofschepen de VROUW ALIDA, kapt. Jan Klazen; de GOEDE WELVAART, kapt. Y.J. de Vos; de EENDRACHT, kapt. H.J. Korter; het smakschip de VIJF GEZUSTERS, kapt. P.E. de Jong, alle met hout van Noorwegen.
Den 22 dito uitgezeild het sloepschip UNION, kapt. John Davy.
Den 24 dito binnen gekomen het kofschip VRIESLANDS WELVAREN, kapt. F.D. van Veen, met zout van Liverpool; het schonerschip HOPE, kapt. Wm. Barfield, met ballast van Londen.
Den 25 dito uitgezeild het schonerschip LIVELY, kapt. William Bayes; het sloepschip SWIFT, kapt. Enos Page, met boter &c. naar Londen.

Afbeelding
Datum 09 april 1822
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Harlingen. Den 3 april binnengekomen de smakschepen de VROUW LAMMEGINA, kapt. O.P. Smit, de VROUW MARTHA, kapt. D.C. de Groot, de VIJF GEZUSTERS, kapt. P.E. de Jong; KASTOR (opm: CASTOR), kapt. S.H. Hooghout; HILGINA, kapt. H. Kleeve; de kofschepen de JONGE CORNELIA, kapt. H.J. Koster, EENDRACHT, kapt. E.M. de Jonge, de VRIENDSCHAP, kapt. E.M de Jong; het tjalkschip WILHELMINA, kapt. D. de Jong, alle met hout uit Noorwegen; uitgezeild het sloepschip WILLIAM, kapt. William Nazeby, met stukgoederen naar Londen; na gedane reparatie het smakschip GEERTRUY, met stukgoederen naar Hamburg.

Afbeelding
Datum 23 april 1822
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Harlingen. Den 8 april binnengekomen de kofschepen de VROUW CATHARINA, kapt. A. Klazen, de VROUW ELISABETH, kapt. J.J. Arends jr; de smakschepen GESINA (opm: VROUW GEZINA), kapt. J.L. Vos, JOHANNA, kapt. H.P. Mulder, EENDRAGT, kapt. Klaas J. Dortjes (opm: EENDRACHT, kapt. K.J. Dooijes), de JONGE DANIEL, kapt. H.J. Oortjes, de DAGERAAD, kapt. W.J. Stuit, alle met hout van Noorwegen; het kofschip de VROUW ANNEGINA, kapt. J.P. Hergers, met granen van Bonkezijl; het smakschip HERSTELLING, kapt. A.T. Schuiringa, met hout uit de Oostzee; uitgezeild de kofschepen ONDERNEMING, kapt. J.J. Seeman, de VROUW ALIDA, kapt. Jan Klazen, de JONGE LUCAS, kapt. A.G. Bakker, de VROUW ANNA, kapt. Pieter Klazen Piebes, alle met ballast op avontuur.
Den 9 dito binnengekomen het smakschip MARIA SOPHIA, kapt R.D. Lovius, met hout van Hamburg; het kofschip ALIDA CLASINA, kapt. K.L. Tiktak, het smakschip de VROUW ELSINA, kapt. H.G. Boeker (opm: Harm Gerrits Bosker), beide met hout van Noorwegen.
Den 13 dito uitgezeild het brikschip SPITSBERGEN, kommandeur Willem Rab, ledig naar Groenland; de kofschepen EENDRACHT, kapt. K.M. de Jonge, VRIENDSCHAP, kapt. G.H. Haverbult; de smakschepen GESINA CHARLOTTA, kapt. G. van Veen, CASTOR, kapt. S.H. Hooghout, HILLEGINA, kapt. H. Kleeve, de VROUW MARTHA, kapt. Dirk Clazen de Groot, de VIJF GEZUSTERS, kapt. P.E. de Jonge, alle met ballast op avontuur; het sloepschip SWIFT, kapt. Wm. Barfield, ATALANTE, kapt. James Byrne, beide met boter naar Londen.
Den 15 dito binnengekomen het smakschip de VROUW MARGINA, kapt. Daniel Oortjes, met hout van Dantzig; de brikschepen NORGE, kapt. S.A. Giertsen, HEDEWIG AMALIA, kapt. C. Larsen; het tjalkschip de VROUW GESINA, kapt. J.H. Sprik, alle met hout van Noorwegen; uitgezeild het kofschip JOHAN WILHELM, kapt. H. Slehuis (opm: JOHAN HENDRIK WILHELM, kapt. Harmanus Sleehuis), met ballast op avontuur.
Den 17 dito binnengekomen het brikschip KAREN HERTHA, kapt. A. Kiole, met hout van Noorwegen.
Den 19 dito binnengekomen HABETH ANKER, kapt. Clement Petersen, met hout van Noorwegen.
Den 20 dito binnengekomen het smakschip CATHARINA, kapt. A.K. Pot, met hout van Dantzig; het galjootschip de VROUW ENGEBORN, kapt. A.M. Ridderwald, met hout van Noorwegen; de kofschepen VRIESLANDS WELVAART, kapt. Fokke Dirks van Veen, met zout van Liverpool, ATLAS, kapt. Emanuel Krause, met hout en hennep van Memel, het schonerschip LIVELY, kapt Willian Bayes, met ballast van Londen; uitgezeild de kofschepen CATHARINA, kapt. B.R. de Vries, de VROUW ELISABETH, kapt. Jan J. Arends jr; de smakschepen de VROUW GEZINA, kapt. Fokke Joosten, EENDRACHT, kapt. E.J. Dortjes (opm: kapt. K.J. Dooijes), alle op avontuur met ballast.
Den 21 dito binnengekomen het kofschip de VROUW JACOBA, kapt. Jan Jans Rink, met zout uit Liverpool; het pinkschip de GOEDE HOOP, kapt. S.H. Movig, met zout van Noorwegen; het sloepschip WILLIAM, kapt. William Nazeby, met ballast van Londen; uitgezeild de schonerschepen CORONATION, kapt. Wm. Wotton, LIVELY, kapt. William Bayes, beide met boter, het sloepschip UNION, kapt. John Davey, met stukgoederen, alle drie naar Londen; het galjasschip NOORDSTERN, kapt. M.O. Rod, met ballast op avontuur; het tjalkschip MARIA SOPHIA, kapt. R.D. Lovius, met pannen, steen, etc, naar Hamburg.

Afbeelding
Datum 31 mei 1822
Krant LC - Leeuwarder Courant

Harlingen. Den 12 mei binnen gekomen het smakschip de VROUW GESINA, kapt. Fokke Joosten, en het tjalkschip de VROUW FENNEGINA, kapt. Arend C. Ruiten, beide met hout van Noorwegen; uitgezeild het kofschip VERWACHTING, kapt. Steeven de Vries, met schors naar Liverpool.
Den 13 dito binnen gekomen het tjalkschip WILHELMINA, kapt. D.D. de Jong; de smakschepen de JONGE DANIEL, kapt. H.J. Oortjes, HILLEGONDA HILLEGINA, kapt. E.K. Kuilema, de VROUW MARGINA, kapt. Daniel J. Oortjes, en het kofschip de VROUW ELISABETH, kapt. J.J. Arends, alle met hout van Noorwegen; het smakschip MARIA SOPHIA, kapt. R.D. Lovius, met hout van Hamburg.
Den 14 dito binnen gekomen het schonerschip CORONATION, kapt. W. Wotton, de sloepschepen ATTALANTE, kapt. James Byrne, the UNION, kapt. John Davey, alle met ballast van Londen; het smakschip EENDRACHT, kapt. Klaas J. Doijes (opm: kapt. K.J. Dooijes), het kofschip de JONGE CORNELIS, kapt. Harm H. Koster, en het tjalkschip HILLEGINA, kapt. Harm Kloeve, alle met hout van Noorwegen; uitgezeild het kofschip VRIESLANDS WELVAREN (opm: VRIESLANDS WELVAART), kapt. Fokke. D. van Veen, met schors enz, naar Liverpool.
Den 15 dito binnen gekomen het kofschip ANNA CATHARINA, kapt. Broer R. de Vries, het schonerschip MARTHA, kapt. Jens Larsen; de smakschepen DIANA, kapt. W.J. Stuit, de DAGERAAD, kapt. Jan A. Smith, de VIJF GEZUSTERS, kapt. P.E. de Jong, CASTOR, kapt. S.H. Hooghout, het tjalkschip de VROUW HILLEGINA, kapt. W.J. Patman, en het kofschip JOHAN HEINRICH WILHELM, kapt. Harmanus Slokuis, alle met hout van Noorwegen; uitgezeild het kofschip de GOEDE WELVAART, kapt. Israel J. Vos, met ballast op avontuur.
Den 16 dito binnen gekomen het galjasschip NOORDSTERN, kapt. M.O. Rod, het schonerschip ELISA, kapt. Anders Firman, beide met hout van Noorwegen; het motschip GEDULD, kapt. H. Schneider, met pot aarde van Carolinerzijl (opm: Carolinensiel).
Den 17 dito binnen gekomen de kofschepen de VROUW ANNA, kapt. Pieter C. Piebes, EENDRACHT, kapt. Egbert M. de Jong, beide met hout van Noorwegen, en het sloepschip WILLIAM, kapt. William Naseby, met ballast van Londen; uitgezeild de kofschepen de VRIENDSCHAP, kapt. G.H. Haverbult, CATHARINA, kapt. Arend Clasen, de VROUW TRIJNTJE, kapt. A.B. Visser, de VROUW ALIDA, kapt. Jan Klasen; de smakschepen de VROUW MARTHA, kapt. D.K. de Groot, GESINA CHARLOTTE, kapt. Gerardus van Veen, en de JONGE CORNELIS DE HAAN, kapt. Jan J. Siedses, alle met ballast naar Noorwegen.
Den 19 dito binnen gekomen het kofschip de VROUW HENDRIES (opm: JUFVROUW HENDRIKA), kapt. H.H. Scholtens, met zout van Liverpool; uitgezeild het schonerschip LIVELY, kapt. William Bayes, het sloepschip WALTER MATTHEWS, kapt. A. Galloway, beide met boter enz. naar Londen.
Den 20 dito binnen gekomen het tjalkschip de JONGE HENDRIK, kapt. G.T. Nijland, met hout van Hamburg, het kofschip ALIDA CLAZINA, kapt. Egbert L. Tiktak, met hout van Noorwegen; uitgezeild het kofschip de VROUW HARMINA, kapt. Jan L. de Jong, met ballast op avontuur.

Afbeelding
Datum 07 juni 1822
Krant LC - Leeuwarder Courant

Harlingen. Den 21 mei binnen gekomen het sloepschip SWIFT, kapt. William Barfield, met ballast van Londen.
Den 22 dito binnen gekomen het schonerschip VIOLET, kapt. Daniel Charroson, met ballast van Londen; de smakschepen ELISABETH, kapt. Jacob C. Scherpbier, en de GOEDE INTENTIE, kapt. Teke J. van der Veer, beide ledig van Amsterdam. Uitgezeild het galjasschip WILHELMINA, kapt. Johann Jonas, met ballast naar Archangel.
Den 23 dito binnen gekomen het schonerschip HOPE, kapt. Enos Page met ballast van Londen.
Den 24 dito binnen gekomen het smakschip de VRIENDSCHAP, kapt. J.H. Schipper, met zout van Liverpool. Uitgezeild het schonerschip MARTHA, kapt. Jens Larssen, het kofschip de VROUW IKINA, kapt. G.J. Posthuma, en het smakschip de DAGERAAD, kapt. Jan A. Smith, alle met ballast naar Noorwegen.
Den 26 dito uitgezeild het schonerschip CORONATION, kapt. W. Wotton en het sloepschip ATALANTE, kapt. James Byrne, beide met boter naar Londen, het galjasschip NOORDSTERN, kapt. M.O. Rod, en het schonerschip ELIZA, kapt. Andreas Terman, beide met ballast naar Noorwegen.
Den 27 dito binnen gekomen het schonerschip VICTORY, kapt. Robert Cubit, met ballast van Londen. Uitgezeild de smakschepen de VIJF GEZUSTERS, kapt. Popke E. de Jonge, de VROUW HILLEGINA, kapt. Harm Kleeve, en het kofschip de VROUW ELISABETH, kapt. Jan J. Arends, alle met ballast naar Noorwegen; de tjalkschepen de VROUW ALIDA, kapt. H.J. Kruse, en WILHELMINA, kapt. Dirk J. de Jong, beide met pannen en steen naar Hamburg; de kofschepen ANNA CATHARINA, kapt. Broer R. de Vries, en de JONGE CORNELIS, kapt. Harm H. Koster, beide met ballast naar Noorwegen; de smakschepen ALLEGONDA HILLEGINA, kapt. H.E. Kuileman (opm: kapt. Egge Everts Kuilema), de VROUW ELISABETH, kapt. Jacob M. Scherpbier, DIANA, kapt. M. Stuit, alle met ballast op avontuur; het kofschip HET GEDULD, ledigscheeps naar Karolinerzijl (opm: Carolinensiel).
Den 28 dito binnen gekomen het smakschip de VROUW GEZINA, kapt. Christ. Fokkes Taaij, met zout van Liverpool; het schonerschip SARAH, kapt. H. Clarck, met ballast van Londen. Uitgezeild het smakschip de JONGE DANIEL, kapt. Hendrik J. Oortjes; de tjalkschepen de VROUW MARGINA (opm: smak), kapt. Daniel J. Oortjes, en de VROUW FENEGINA, kapt. Arend C. Ruiten (opm: kof VROUW FENNEGINA, kapt. Arend Christiaan Ruiten), alle met ballast naar Noorwegen.
De 29 dito, met verlies van mast terug gekomen het sloepschip ATALANTE, kapt. James Byrne, met boter van hier naar Londen (opm: zie RC 010622); het smakschip IKKA (opm: VROUW IJKA), kapt. J.H. Oortjes ledig van Amsterdam.
Den 30 dito binnen gekomen het kofschip de JONGE SIKKO, kapt. Thomas Yzenback, met zout, potas en geelhout van Liverpool; het brikschip NORGE, kapt. Soren A. Giertzen, met hout van Noorwegen. Uitgezeild de smakschepen de VROUW GESINA, kapt. Fokke Joosten, CASTOR, kapt. S.H. Hooghout, EENDRACHT, kapt. K.J. Doijer (opm: kapt. K.J. Dooijes), en het kofschip EENDRACHT, kapt. C.M. de Jong, alle met ballast naar Noorwegen; het sloepschip UNION, kapt. John Davey, met huiden naar Londen; het kofschip de VROUW ANNA, kapt. Pieter C. Piebes, met ballast naar Riga; het sloepschip SWIFT, kapt. William Barfield, met boter naar Londen.
Den 31 dito binnen gekomen het smakschip de VROUW CATHARINA, kapt. A.C. Pot, en het kofschip de VROUW ANNEGINA, kapt. J.P. Hergans (opm: Hergens, mogelijk Pieter Jacob), beide met hout van Noorwegen; het kofschip NEPTHUNUS, kapt. Hein Harmens, en het smakschip de VROUW WIETSKE, kapt. J.J. Kiers, beide ledig van Amsterdam. Uitgezeild de kofschepen ALIDA CLAZINA, kapt. E.L. Tiktak, en HOOP EN VREES, kapt. Y.F. Piebes, beide met ballast op avontuur.
Den 2 juni binnen gekomen het kofschip de JONGE JAN, kapt. Jan C. Bart en het smakschip VRIENDSCHAP, kapt. P.E. Boer, beide met hout van Noorwegen. Uitgezeild de schonerschepen HOPE, kapt. Enos Page, en VIOLET, kapt. Daniel Charresin, met boter enz. naar Londen; het kofschip de JUFVROUW HENDRIKA, kapt. H.H. Scholtens, met ballast op avontuur.

Afbeelding
Datum 02 juli 1822
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Harlingen. Den 17 juni binnen gekomen het sloepschip UNION, kapt. John Davey, met ballast van Londen; het kofschip EENDRACHT, kapt. E.M. de Jonge, en het tjalkschip FENNEGINA, kapt. A.C. Ruiten, beide met hout van Noorwegen; het smakschip de VROUW MARGARETHA, kapt. O.C. ten Haven, met hout van Dantzig (opm: Gdansk).
Den 19 dito binnen gekomen het schonerschip VIOLET, kapt. Charresin, met ballast van Londen; de smakschepen ALLEGONDA HILLEGINA, kapt. E.K. Kuilema (opm: kapt. Egge Everts Kuilema), DIANA, kapt. W.J. Stuit, de JONGE DANIEL, kapt. H.J. Oortjes, de VROUW MARGINA, kapt. Daniel J. Oortjes; de kofschepen de JONGE CORNELIS, kapt. H.H. Koster, de VROUW ELISABETH, kapt. J.J. Arends jr, alle met hout uit Noorwegen, de LIEFDE, kapt. Dk. Jan Pik, met hout van Memel (opm: Klaipeda).
Den 20 dito binnen gekomen het smakschip EENDRACHT, kapt. K.J. Doijes (opm: K.J. Dooijes), met hout van Noorwegen. Uitgezeild het kofschip de JONGE SIKKO, kapt. T. Yzenbeek; de smakschepen de VROUW LAMMEGINA, kapt. O.P. Smit, de VRIENDSCHAP, kapt. H.W. Smit, alle met ballast op avontuur.
Den 21 dito binnen gekomen de schonerschepen THE HOPE, kapt. Enos Page, VICTORY, kapt. R. Cubith, beide met ballast van Londen; het smakschip CASTOR, kapt. S.H. Hooghout, met hout van Londen. Uitgezeild het tjalkschip de JONGE HENDRIK, kapt. G.J. Nyland, met pannen en steen naar Hamburg; het smakschip de JONGE JAN, kapt. P.G. Reinders, met ballast op avontuur.
Den 22 dito uitgezeild de kofschepen de VROUW TRIJNTJE, kapt. A.B. Visser; VRIENDSCHAP, kapt. G.H. Haverbult; het smakschip de JONGE CORNELIS DE HAAN, kapt. Jan J. Siedses; het brikschip WILHELM FREDRIK, kapt. E.P. Horn, alle met ballast op avontuur; de tjalkschepen MARIA SOPHIA, kapt. R.D. Lovius, de JONGE GEERT, kapt. A.J. Boomgaard, beide met pannen enz. naar Hamburg, de VROUW HELLEGINA, kapt. Jan B. Jager, met pannen en steen naar Memel.

Afbeelding
Datum 30 juli 1822
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Harlingen. Den 15 juli binnen gekomen de smakschepen de JONGE JAN, kapt. P.G. Reinders, DIANA, kapt. W.J. Stuit, de VROUW LAMMEGINA, kapt. Otto Pieters Smit, alle 3 met hout van Noorwegen.
Den 16 dito binnen gekomen het kofschip de JONGE JAN, kapt. Jan E. Bart; het tjalkschip de VROUW HELGINA, W.J. Panman; het smakschip GESINA CHARLOTTE, kapt. G. van Veen, alle met hout van Noorwegen.
Den 17 dito binnen gekomen de smakschepen METTA GESINA, kapt. B.E. Juister, van Dantzig (opm: Gdansk), de VROUW LAMMEGINA, kapt. G.J. Hoetjer, van Noorwegen, beide met hout.
Den 18 dito binnen gekomen de brikschepen WILHELM FREDRIK, kapt. E.P. Horn, NORGE, kapt. S.A. Giertsen; het smakschip de JONGE CORNELIS DE HAAN, kapt. Jan J. Siedses; de kofschepen de VROUW ANNEGINA, kapt. J.P. Hergens, ALIDA CLASINA, kapt. K.L. Tiktak, EENDRACHT, kapt. E.M. de Jonge, alle met hout van Noorwegen. Uitgezeild de kofschepen de JUFVROUW HENDRICA, kapt. H.H. Scholtens, en de VROUW JACOBA, kapt. Jan J. Rink, beide met ballast naar Liverpool.
Den 19 dito binnengekomen het smakschip HILLEGINA, kapt. H. Kleeve; het tjalkschip de VROUW FENNEGINA (opm: tjalk), kapt. A.C. Ruiten, beide met hout van Noorwegen. Uitgezeild het sloepschip WALTER MATTHEWS, kapt. A. Gallaway; het schonerschip SARA JANE, kapt. H. Clark, beide met boter naar Londen; het galjasschip NOORDSTERN, kapt. M.O. Rod; het kofschip HERSTELLING, kapt. A.P. Schuringa, beide met ballast op avontuur.

Afbeelding
Datum 13 augustus 1822
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Harlingen, Den 29 juli binnen gekomen de kofschepen de VROUW ALIDA, kapt. Jan Klaasen, met hout van Noorwegen: HOOP EN VREES, kapt. Y.P. Piches (opm: J.P. Piebes), met hout uit de Oostzee; het schonerschip LIVELY, kapt. William Bayes, met ballast van Londen.
Den 30 dito uitgezeild de kofschepen ALIDA CLASINA, kapt. K.L. Tiktak, de VROUW ANNEGINA, kapt. J.P. Hergens, EENDRAGT, kapt. E.M. de Jonge; het smakschip VIJF GEZUSTERS, kapt. P.E. de Jonge, alle met ballast op avontuur.
Den 31 dito uitgezeild de smakschepen de JUFR. FOCKOLINA (opm: JUFFER FOKKELINA), kapt. H.L. Dokter, de JONGE CORNELIS DE HAAN, kapt. Jan Siedses, beide met ballast op avontuur.
Den 2 augustus binnen gekomen het kofschip JOHAN WILHELM, kapt. H. Sloehuis (opm: JOHAN HENDRIK WILHELM, kapt. Harmanus Sleehuis), met hout van Noorwegen; de VROUW ANNA, kapt. Pieter C. Piebes, met hout uit de Oostzee. Uitgezeild de schonerschepen LIVELY, kapt. William Bayes, HOPE, kapt. Enos Page, het sloepschip ATTALANTE, kapt. James Byrne, alle drie met boter naar Londen.
Den 3 dito binnen gekomen het kofschip ONDERNEMING, kapt. J.J. Seeman, met hout van Noorwegen. Uitgezeild het sloepschip WILLIAM, kapt. William Nazeby, met stukgoederen naar Londen.
Den 4 dito binnen gekomen het kofschip NEPTHUNUS, kapt. H. Harmens, met zout van Liverpool, het schonerschip SOEBLORNSTEN, kapt. A. Tormen (opm: buitenlander), met hout van Noorwegen.
Den 5 dito binnen gekomen het kofschip CATHARINA, kapt. Arend Klasen, met hout van Noorwegen.
Den 7 dito binnen gekomen het smakschip HILLEGINA, kapt. H. Kleeve, met hout van Noorwegen. Uitgezeild de kofschepen ARIUS JOHANNES, kapt. H. van Wijk, de VROUW ALIDA, kapt. Jan Klazen; het smakschip de VROUW MARTHA, kapt. Dirk Klazen de Groot, alle met ballast op avontuur.
Den 8 dito binnen gekomen de sloepschepen UNION, kapt. John Davey, WALTER MATTHEWS, kapt. A. Galloway, het schoenerschip SARA JANE, kapt. H. Clark, alle drie met ballast van Londen. Uitgezeild het smakschip NEPTHUNUS, kapt. T. Pieters; het kofschip HOOP EN VREES, kapt. Y.P. Piebes, het tjalkschip de VROUW FENNEGINA, kapt. A.C. Renes (opm: kof, kapt. Arend Christiaan Ruiten), alle drie met ballast op avontuur.
Den 9 dito binnen gekomen het sloepschip SWIFT, kapt. William Barfield, met ballast van Londen. Uitgezeild het schonerschip VICTORY, kapt. Robert Cubith, met boter naar Londen; de kofschepen ONDERNEMING, kapt. J.J. Seeman, CATHARINA, kapt. Arend Klasen, JOHAN WILHELM, kapt. H. Sloehuis (opm: JOHAN HENDRIK WILLEM, kapt. Harmanus Sleehuis), alle drie met ballast op avontuur.
Den 10 dito binnen gekomen het kofschip de WERKZAAMHEID (opm: vermoedelijk WAAKZAAMHEID), kapt. H.J. Hoffhuis, met teer en potas van Christianstad; het smakschip FORTUNA, kapt. Abraham J. Heijen, met hout van Dantzig. Uitgezeild het schonerschip SARA JANE, kapt. H. Clark, met boter naar Londen.

Afbeelding
Datum 03 september 1822
Krant LC - Leeuwarder Courant

Harlingen. Den 25 augustus binnen gekomen het kofschip de JONGE YPEUS, kapt. H.H. de Weerd, met hennip, koper enz, van Petersburg; de kofschepen ANNEGINA, kapt. J.P. Hergens, en CATHARINA, kapt. Arend Klazen, beide met hout van Noorwegen.
Den 26 dito binnen gekomen de kofschepen VERWACHTING, kapt. Steven de Vries, de JUFVROUW HENDRIKA, kapt. H.H. Scholtens, beide met zout van Liverpool.
Den 27 dito binnen gekomen het smakschip de VIJF GEZUSTERS, kapt. P.K. de Jong, met hout van Noorwegen; het kofschip VRIESLANDS WELVAREN (opm: VRIESLANDS WELVAART), kapt. Fokke D. van Veen, met zout van Liverpool.
Den 30 dito uitgezeild de schonerschepen LIVELY, kapt. William Bayes; VICTORY, kapt. Robert Cubith; het sloepschip ATTALANTE, kapt. James Byrne, alle drie met boter naar Londen.
Den 31 dito binnen gekomen het kofschip EENDRAGT, kapt. E.M. de Jonge, met hout van Noorwegen; het schonerschip SARA JANE, kapt. H. Clark, met ballast van Londen. Uitgezeild de kofschepen de VROUW ALIDA, kapt. Jan Klazen, CATHARINA, kapt. A. Klazen, ANNA CATHARINA, kapt. B.R. de Vries; de smakschepen de VROUW LAMMEGINA, kapt. O.P. Smit, de VROUW MARTHA, kapt. D. Clazen de Groot, alle met ballast op avontuur.

Afbeelding
Datum 27 september 1822
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Harlingen. Den 9 september binnen gekomen het sloepschip SWIFT, kapt. William Barfield, en het schonerschip HOPE, kapt. Enos Page, beide met ballast van Londen. Uitgezeild het kofschip de VROUW MARGARETHA, kapt. Otto G. ten Have, met ballast op avontuur, het kofschip EENDRACHT, kapt. Egbert M. de Jong, met ballast naar Noorwegen; de tjalkschepen de JUFVROUW ANNA, kapt. J.H. Henken, met steen naar Bremen, de TWEE GEZUSTERS, kapt. Douwe D. Visser met ballast naar Lübeck.
Den 11 dito binnen gekomen het sloepschip ATTALANTE, kapt. James Byrne, met ballast van Londen.
Den 13 dito uitgezeild de kofschepen de JONGE YPEUS, kapt. Harm de Weerd, ledig naar Amsterdam, de JUFVROUW HENDRIKA, kapt. H.H. Scholtens, met ballast naar Liverpool; het schonerschip VIOLET, kapt. D. Charresin, en het sloepschip SWIFT, kapt. W. Barfield, beide met boter naar Londen.
Den 14 dito binnen gekomen de smakschepen de JUFFER FOKKELINA, kapt. H.L. Dokter, ALLEGONDA HILLEGINA, kapt. Egge E. Kuilema, beide met hout van Noorwegen; met schade en lekkage het galjasschip DIE VRIENDEN, kapt. Friedrich Beijer, met pijpestaven enz, van Holminder naar Londen gedestineerd (opm: zie RC 190922); het smakschip JOHANNA CHRISTINA, kapt. Lammert C. de Vries, met hennep van Riga.
Den 15 dito uitgezeild het brikschip NORGE, kapt. Soren Aron Giertsen; het kofschip de JONGE JAN, kapt. Jan E. Bart, beide met ballast naar Noorwegen.
Den 16 dito uitgezeild de kofschepen de JONGE TRIJNTJE, kapt. A.B. Visser, HERSTELLING, kapt. A.F. Schuringa, beide met ballast op avontuur.
Den 18 dito binnen gekomen het smakschip HILLEGINA, kapt. H. Kleeve; het galjasschip NOORDSTERN, kapt. M.O. Rod; het brikschip HEDWIG AMALIA, kapt. Christiaan Larsen, alle met hout van Noorwegen; het galjasschip NEPTHUNUS, kapt. J.C. Kuin, met haver van Koningsberg naar Amsterdam gedestineerd, door schade lekkage hier binnen; de tjalkschepen de JONGE GEUCHIEN, kapt. D. Geuchien, MARGARETHA, kapt. E.H. Pot, INERGINA, kapt. S. Bruins, alle drie met koolzaad van Fredrikstadt; het smakschip VIER GEZUSTERS, kapt. B.G. Oostra; het tjalkschip de VROUW HILLEGINA, kapt. Jan Berends Jager, beide met hout van Memel. Uitgezeild het schonerschip HOPE, kapt. Enos Page, het sloepschip ATTALANTE, kapt. James Byrne, beide met boter naar Londen.
Den 20 dito binnen gekomen het tjalkschip de VROUW FENNEGINA (opm: tjalk), kapt. A.C. Ruiten; het smakschip ZEELUST, kapt. P.E. Boer, beide met hout van Noorwegen; het smakschip VRIENDSCHAP, kapt. Christiaan F. Paaij, met teer van Christiaanstadt; het brikschip SPITSBERGEN, kapt. Willem Rab, met walrus spek, tanden en huiden van Groenland.
Den 21 dito binnen gekomen het smakschip de VROUW JELTINA, kapt. Eilt Obbes de Vreede, met hout van Noorwegen. Uitgezeild het sloepschip WILLIAM, kapt. William Nazeby, met stukgoederen naar Londen.
Den 22 dito binnen gekomen de smakschepen CATHARINA, kapt. A.E. Pot, de VROUW ZWAANTJE, kapt. Jan C. Hasewinkel (opm: kapt. J.K. Hazewinkel), de VROUW MARTHA, kapt. Dirk C. de Groot, en de VROUW LAMMEGINA, kapt. Otto P. Smit, alle met hout van Noorwegen, het schonerschip VICTORY, kapt. Robert Cubith met ballast van Londen.

Afbeelding
Datum 05 november 1822
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Harlingen. Den 27 oktober binnen gekomen het smakschip MARIA SOPHIA, kapt. R.D. Lovius, met hout van Hamburg.
Den 28 dito binnen gekomen het smakschip de TWEE GEZUSTERS, kapt. D.D. Visser, met tarwe van Rostock: de kofschepen de JONGE JAN, kapt. Jan C. Bart, en de VRIENDSCHAP, kapt. G.H. Haverbult, beide met hout van Noorwegen; de kofschepen NEPTHUNUS, kapt. W.M. Kramer, met ballast van Stockton, EENDRACHT, kapt. E.M. de Jonge, met hout van Noorwegen.
Den 31 dito binnen gekomen de kofschepen VRIENDSCHAP, kapt. K.N. Stuit (opm: K.W. Stuit), en de JONGE TRIJNTJE, kapt. A.B. Visser; het smakschip de VIJF GEZUSTERS, kapt. Popke C. de Jong (opm: Popke Egberts de Jonge), en het tjalkschip de VROUW WILHELMINA, kapt. D.D. de Jong, alle met hout van Noorwegen.
Den 1 november binnen gekomen het smakschip VRIENDSCHAP, kapt. Harm W. Smit, en het kofschip JOHAN HENDRIK WILHELM, kapt. H. Sleehuis, beide met hout van Noorwegen; het schonerschip LIVELY, kapt. W. Bayes, met ballast van Londen.
Den 2 binnen gekomen het smakschip de VROUW GESINA, kapt. Fokke Joosten, met hout van Noorwegen.
Den 3 dito uitgezeild de schonerschepen CORONATION, kapt. William Wotton, en de VIOLET, kapt. D. Charresin, met boter naar Londen.

Afbeelding
Datum 25 maart 1823
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Harlingen. Den 9 maart binnen gekomen het kofschip de VROUW HARMINA, kapt. J.L. de Jong, met zout van Liverpool.
Den 12 dito binnen gekomen het schonerschip LIVELY, kapt. W. Bayes, met ballast van Londen; door schade en lekkage het kofschip WILHELMINA CATARINA, kapt. P.B. de Jong, met een lading stukgoederen van Londen naar Amsterdam.
Den 12 dito uitgezeild de schonerschepen HOPE, kapt. Enos Page, en the CORONATION, kapt. W. Wotton, beide met boter naar Londen.
Den 13 dito uitgezeild het tjalkschip de JONGE HENDRIK, kapt. G.T. Nijland, ledig naar Amsterdam; de kofschepen VRIENDSCHAP, kapt. C.W. Stuit, en de ONDERNEMING, kapt. J.J. Seeman, met ballast naar Noorwegen.
Den 14 dito binnen gekomen het kofschip JOHANNA HARMINA, kapt. C.S. de Jong, met granen van Koningsbergen (opm: Kaliningrad) naar Amsterdam.
Den 16 dito uitgezeild de kofschepen WAAKZAAMHEID, kapt. H.S. Hofhuis, met schors naar Liverpool; ANNA CATHARINA, kapt. Broer Remkes de Vries, JOHANN HEINRICH WILHELM, kapt. H. Slehuis, en het tjalkschip WILHELMINA, kapt. Dirk de Jong, met ballast naar Noorwegen.
Den 15 dito uitgezeild het kofschip de JUFVROUW HENDRICA (opm: JUFFROUW HENDRIKA), kapt. H.H. Scholtens, met ballast naar Liverpool; de smakschepen de VROUW ELSINA, kapt. C.G. Pekelder, en de VROUW MARTHA, kapt. D.K. de Groot, met ballast op avontuur.
Den 16 dito uitgezeild het kofschip VERWACHTING, kapt. Steeven de Vries, met schors naar Liverpool; het schonerschip LIVELY, kapt. W. Baijes, met boter naar Londen.
Den 18 dito binnen gekomen het schonerschip SARAH JANE, kapt. H. Clark, met ballast van Londen. Niets uitgezeild.
Den 19 dito binnen gekomen het sloepschip DIAMOND, kapt. William Clark, met ballast van Londen; het schonerschip VIOLET, kapt. D. Charrosin, mede met ballast van Londen. Niets uitgezeild.
Den 20 dito niets binnen gekomen. Uitgezeild het sloepschip WILLIAM, kapt. William Nazeby, met stukgoederen naar Londen; het schonerschip SARAH JANE, kapt. H. Clarck, met boter naar Londen.
Den 21 dito niets binnen gekomen. Uitgezeild de kofschepen VRIENDSCHAP, kapt. G.H. Haverbult, EENDRACHT, kapt. K.M. de Jong, de JONGE JAN, kapt. Jan F. Bart; de smakschepen de VROUW LAMMEGINA, kapt. O.P. Smith, CATHARINA, kapt. A.E. Pot, alle met ballast naar Noorwegen.
Den 22 dito niets binnengekomen. Uitgezeild de kofschepen NEPTHUNUS, kapt. W.M. Kramer, ARIUS JOHANNES, kapt. Hendrik van Wijk, het smakschip de VRIENDSCHAP, kapt. H.W. Smith, alle met ballast naar Noorwegen.

Afbeelding
Datum 06 mei 1823
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Harlingen. Den 28 april binnen gekomen het sloepschip DIAMOND, kapt. A. Smit, het schonerschip VIOLET, kapt. D. Charrosin, beide met ballast van Londen; de kofschepen VRIENDSCHAP, kapt. G.W. Smit, met hout van Noorwegen, de WAAKZAAMHEID (opm: kof), kapt. H.S. Hofhuis, met zout van Liverpool.
Den 2 mei binnen gekomen het schonerschip LIVELY, kapt. Wm. Bayes, met ballast van Londen. Uitgezeild de kofschepen de JONGE JAN, kapt. Jan E. Bart, EENDRACHT, kapt. E.M. de Jong, de smakschepen de VROUW MARTHA, kapt. Dk. Clazen de Groot, CASTOR, kapt. S.H. Hooghout, VRIENDSCHAP, kapt. H.W. Smith, alle met ballast op avontuur.
Den 3 dito uitgezeild het pinkschip AURORA, kapt. Soren Berg, met ballast naar Noorwegen; het sloepschip WILLIAM, kapt. William Nazeby, met stukgoederen naar Londen.
Den 4 dito uitgezeild de schonerschepen LIVELY, kapt. William Bayes, VICTORY, kapt. Robert Cubith, VIOLET, kapt. D. Charrosin, alle drie met boter naar Londen.

Afbeelding
Datum 06 juni 1823
Krant LC - Leeuwarder Courant

Harlingen. Den 26 mei uitgezeild de smakschepen GEZINA CHARLOTTA, kapt. G. van Veen, EENDRACHT, kapt. R.J. Doijer (opm: kapt. Klaas J. Dooijes), beide met ballast op avontuur.
Den 27 dito binnen gekomen het kofschip de VROUW ALIDA, kapt. Jan Klasen, het smakschip VRIENDSCHAP, kapt. H.W. Smith, beide met hout van Noorwegen; het schonerschip LIVELY, kapt. William Bayes, met ballast van Londen. Uitgezeild het brikschip HARMONIE, kapt. Stein Nielsen, met ballast naar Noorwegen.
Den 29 dito binnen gekomen de kofschepen EENDRACHT, kapt. R.M. de Jong, ONDERNEMING, kapt. J.J. Seeman, VRIENDSCHAP, kapt. C.W. Stuit, ANNA CATHARINA (opm: kof), kapt. B.R. de Vries, het smakschip CLASINA, kapt. Jan C. Boon, alle met hout van Noorwegen. Uitgezeild het smakschip de VROUW ELISABETH, kapt. J.A. Rappen, met ballast op avontuur.
Den 30 dito binnen gekomen het kofschip de JUFVROUW MAGDALENA CLARA, kapt. H.T. de Jong (opm: Hendrik P. de Jonge), met hout van Memel (opm: Klaipeda), het smakschip ALLEGONDA HILLEGINA, kapt. K.F. Kuilema, met hout van Noorwegen. Uitgezeild het kofschip JOHANN GEORGE (opm: kof JOHAN GEORGE), kapt. W.D. Kleininga, het smakschip de VROUW GRIETJE (opm: waarschijnlijk smak JONGE GRIETJE), kapt. J.A. Muntendam, het tjalkschip WILHELMINA, kapt. Dk. de Jong, alle met ballast op avontuur.
Den 31 dito uitgezeild het kofschip WILLEM OLIVIER, kapt. R.T. Faber, het smakschip VIJF GEZUSTERS, kapt. P.K. de Jong (opm: waarschijnlijk Popke Egberts de Jonge), beide met ballast op avontuur.
Den 1 juni uitgezeild de schonerschepen LIVELY, kapt. William Bayes, VICTORY, kapt. R. Cubith, beide met boter naar Londen.

Afbeelding
Datum 17 juni 1823
Krant LC - Leeuwarder Courant

Harlingen. Den 2 juni binnen gekomen het schonerschip ANN, kapt. Wm. Barfield, het sloepschip DIAMOND, kapt. A. Smith, beide met ballast van Londen. Uitgezeild de kofschepen drie GEZUSTERS, kapt. P.P. Dijkstra, de VRIENDSCHAP, kapt. C.W. Stuit, beide met ballast naar Noorwegen.
Den 3 dito uitgezeild het kofschip EENDRACHT, kapt. E.M. de Jong, de smakschepen de VROUW MARTHA, kapt. Dk. Clasen, VRIENDSCHAP, kapt. H.W. Smith, alle drie met ballast op avontuur.
Den 4 dito binnen gekomen het schonerschip VIOLET, kapt. D. Charrosin, met ballast van Londen.
Den 5 dito binnen gekomen de kofschepen de VROUW MARGARETHA, kapt. H.J. Jeltes, met hout van Noorwegen, HARLINGEN, kapt. T. Smith, de VROUW TRIJNTJE, kapt. A.B. Visser, beide met zout van Liverpool. Uitgezeild de kofschepen VRIENDSCHAP, kapt. G.H. Haverbult, WILHELMINA CATHARINA, kapt. P.B. de Jong, ONDERNEMING, kapt. J.J. Seeman, alle drie met ballast op avontuur.
Den 6 dito binnen gekomen het sloepschip WILLIAM, kapt. William Nazeby, met ballast van Londen. Uitgezeild het kofschip CONCORDIA, kapt. B.J. de Boer, het smakschip ALLEGONDA HILLEGINA, kapt. K.E. Kuilema, beide met ballast op avontuur.
Den 7 dito binnen gekomen het schonerschip HOPE, kapt. Enos Page, met ballast van Londen. Uitgezeild de kofschepen de VROUW ALIDA, kapt. Jan Klazen, ANNA CATHARINA, kapt. B.R. de Vries, beide met ballast naar Noorwegen.
Den 8 dito uitgezeild de sloepschepen DIAMOND, kapt. A. Smith, ATTALANTE, kapt. James Byrne, het schonerschip SARAH JANE, kapt. H. Clarck, alle drie met boter naar Londen.
Den 9 dito binnen gekomen de kofschepen VRIESLANDS WELVAREN (opm: VRIESLANDS WELVAART), kapt. Fokke D. van Veen, HOOP EN VREES, kapt. Y.P. Piebes, beide met zout van Liverpool, de JONGE JAN, kapt. Jan E. Bart, met hout van Noorwegen, het smakschip MARIA SOPHIA, kapt. R.D. Lovius, met koolzaad van Hamburg. Uitgezeild het kofschip de VROUW MARGARETHA, kapt. H.J. Jeltes, met ballast naar Noorwegen.
Den 11 dito uitgezeild het sloepschip les SIX AMIS, kapt. Birner Benon le Roi, met haver naar Rouaan, de smakschepen CLAZINA, kapt. Jan J. Boon, de DRIE GEZUSTERS, kapt. D.D. Visser, beide met ballast op avontuur.
Den 15 dito uitgezeild de schonerschepen NEW VENUS, kapt. M. Lord, HOPE, kapt. Enos Page, ANN, kapt.William Barfield, alle drie met boter naar Londen.

Afbeelding
Datum 08 juli 1823
Krant LC - Leeuwarder Courant

Harlingen. Den 30 juni binnen gekomen de schonerschepen VIOLET, kapt. D. Charrosin, HOPE, kapt. Enos Page, LIVELY, kapt. W. Bayes, alle in ballast van Londen; het kofschip ONDERNEMING, kapt. J.J. Seeman, met hout van Noorwegen. Uitgezeild de smakschepen de VROUW RIKA, kapt. R.E. Zoutman, de VROUW ELISABETH, kapt. Jan H. Rappen, HARMINA FRAUTINA, kapt. M. de Jong (opm: smak HARMINA FRAUKINA, kapt. Meilof Jans de Jonge), alle met ballast op avontuur.
Den 3 juli binnen gekomen de kofschepen ALIDA CLAZINA (opm: kof), kapt. L.K. Tiktak, met hout van Noorwegen, WAAKZAAMHEID (opm: kof), kapt. H.S. Hofhuis, met teer en potas van Christiaanstad.
Den 5 dito uitgezeild de kofschepen ANNA CATHARINA, kapt. B.R. de Vries, ONDERNEMING, kapt. J.J. Seeman, EENDRACHT, kapt. K.M. de Jong, de smakschepen VIJF GEZUSTERS, kapt. P.E. de Jong, EENDRACHT, kapt. R.J. Doijes (opm: kapt. Klaas J. Dooijes), ZEELUST, kapt. P.K. Boer, het tjalkschip WILHELMINA, kapt. Dk. de Jong, alle met ballast op avontuur.
Den 6 dito uitgezeild de schonerschepen SARAH JANE, kapt. H. Clarck, LIVELY, kapt. William Bayes, beide met boter naar Londen.

Afbeelding
Datum 02 maart 1825
Krant AC - Amsterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Texel, 28 februari. Gisteren nog binnengekomen: VICTORY, kapt. R. Cubitt, van Londen.
Het schip MARTHA, van New York, is van de quarantaine ontslagen.
Uitgezeild: AASTROOM, kapt. B. Houwink, naar Cadix; GOEDE HOOP, kapt. H.W. de Groot, naar Liverpool; EENDRAGT, kapt. E.M. de Jong, naar Hull.

Afbeelding
Datum 25 april 1825
Krant AC - Amsterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Texel, 23 april. De wind O en W. Binnengekomen: EENDRAGT, kapt. E.M. de Jong en VROUW LUBBEGINA, kapt. K.H. de Weerd, beide van Liverpool.
Door de loodsschipper P. Kuiper is, den 16 dezer, bij Goudstaart (opm: Start Point), in goede staat gepraaid SCHOON VERBOND, kapt. D Kraijer, van Amsterdam naar Canton, hebbende de wind noordelijk.
Kapitein George Ipsenwaage, van Christiaansand, den 20 dezer, met het schip KEMBANG JATTI, alhier gearriveerd, en gevoerd hebbende het schip AUGUSTINA meldt, dat hij op deszelfs reis van Caen naar Christiaansand, ballast scheeps, na het kappen van de masten vermits het schip dreigde te kantelen, en zware lekkage bekomen te hebben, met zijn equipage, ten getale van 5 man, het schip in de Noordzee, in een zinkende staat, hebben verlaten.
Uitgezeild: VROUW HERMINA, kapt. H.B. Seeman; CORONATION, kapt. J. Tish en JONGE ANTJE, kapt. E. Leurs, alle drie naar Londen, VROUW WIETSKE, kapt. J. Kiers, naar Yarmouth; JONGE HYLKE TROMP, kapt. W. Willems, naar Liverpool; JAN JOSEPH, kapt. J.J. Herve, DE LIEFDE, kapt. S. Koole en MARIA ELISABETH, kapt. D. Ouwehand, alle drie naar Hull; THE CHANCE, kapt. J. Dobre, naar Leith.

Afbeelding
Datum 01 augustus 1825
Krant AC - Amsterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Texel, 29 juli. Binnengekomen: DRIE VRIENDEN, kapt. W. Stikfort, van Hull.
Uitgezeild: JUFVROUW HENDRIKA, kapt. H. Scholtens, naar Liverpool; BROEDERLIEFDE, kapt. A.A. v.d. Wal, naar Lynn; MATHILDA, kapt. Groenendeel, naar Antwerpen.
Texel, 30 juli. Binnengekomen: HABETH, kapt. Johnson, van Kragerø.
Gisteren nog ATALANTE, kapt. J. Byrne, van Londen.
Voorgaats: JACOBA ELISABETH JOHANNA, kapt. G.B. Bos, van Suriname.
Niets uitgezeild.
Gisteren nog uitgezeild: VISSCHERIJ, kapt. A.L. Wildschut, naar Londen; EENDRAGT, kapt. E.M. de Jong, naar Liverpool.

Afbeelding
Datum 13 oktober 1825
Krant DC - Dordtsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Vlissingen, 8 oktober. Gisteren is van quarantaine ontslagen en naar Antwerpen opgezeild: THE VENUS, kapt. P. Simon, laatst van Cowes, met suiker.
Van den 4 dezer tot heden zijn, voor Antwerpen bestemd op onze rede aangekomen: EXERTION, kapt. J. Homer, van New York met koffie, rijst, potasch en suiker; MARIA JOHANNA ELISABETH, kapt. H.G. Boekhout, met stukgoederen en DE JONGE JOHANNA, kapt. S. Segaert, met koffie en suiker, beide van Londen; MARIE, kapt. J. Sikkes, van Liverpool met klipzout en stukgoederen; L’AIMABLE ELISA, kapt. H. Grandin, van Havre de Grace met katoen; l’EMELIE, kapt. M. van der Kerkhoven, van Londen met huiden; de VROUW ANNA, kapt. H.K. Wijkmeijer, van Liverpool met klipzout; de HOOP, kapt. J.J. Stijntje, van Corunha met wijn; de GEZINA, kapt. R.F. Taaij, WEMELINA KRANENBURG, kapt. J.J. Prange, GRONINGER WELVAART, kapt. E.K. Lugies en de EENDRAGT, kapt. E.M. Jonge, alle vier van Liverpool met klipzout; THE THREE SISTERS, kapt. P. le Bas, van Gibraltar met lood en staal.
Van Antwerpen zijn de Schelde afgekomen, en den 6 dezer van onze rede naar zee gezeild: SYBILLE, kapt. J. Middleton, naar Ostende met passagiers; de VROUW PETINA, kapt. K.D. Mulder en de JONGE JOHANNA, kapt. H.A. Nieberding, beide naar Londen met boomschors; de laatste is echter door tegenwind teruggekomen.

Afbeelding
Datum 24 januari 1826
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Schepen in lading

Advertentie. Te Rotterdam liggen in lading, om bij het eerste open water te vertrekken:
- Naar Dublin, het Nederlands kofschip MARIA, kapt. Jan Sikkes.
- Naar Newry, het Nederlands kofschip CONCORDIA, kapt. Jan H. Nagel.
- Naar Belfast, het Nederlands kofschip DE JONGE FREDRIK, kapt. J.H. Klein.
- Naar Belfast, het Nederlands kofschip CLARA MARGARETHA, kapt. Pieter Derks Dik.
- Naar Londonderry, het Nederlands kofschip HERSTELLING, kapt. Benjamin Pieters de Jong.
Adres bij D. Burger en Zoon
- Naar Liverpool, het Nederlands kofschip EENDRAGT, kapt. E.M. de Jonge.
Adres bij Boutmij. en Comp.

Afbeelding
Datum 27 april 1826
Krant DC - Dordtsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Dordrecht, 26 april. aan deze stad zijn gearriveerd: de schepen HERCULES, kapt. Wm. Griffiths, van Bristol met ijzer en blik; MARGRETHA, kapt. H.K. Dijkhuis, HERSTELD HOLLAND, kapt. J. van Wijk en DE EENDRAGT, kapt. E.M. de Jonge, alle drie van Marennes met zout.

Afbeelding
Datum 02 mei 1826
Krant DC - Dordtsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Hellevoetsluis, 25 april. Gisteren namiddag arriveerde uit zee: MINERVA, kapt. J.R. Hemingway van Rio de Janeiro. Van de morgen zeilden in zee: GRAMPUS, kapt. E. Bangs Jr. naar Bangor en DASH, kapt. W. Allen naar Londen; en arriveerde uit zee: ANN, kapt. B. Scott van Newcastle. De wind ONO.
Den 26 dito. Gisteren namiddag arriveerde uit zee: EENDRAGT, kapt. E.M. de Jonge en MARGRITA, kapt. H.K. Dijkhuis, beide van Marennes; HERSTELD HOLLAND, kapt. J. van Wijk en JONGE GERRIT, kapt. A. Hazewinkel, beide van Oléron; laatstgemelde rapporteert den 20 dezer op de hoogte van Portland in goede staat te hebben gepraaid kapt. L. Teunis, voerende het schip DE VOLHARDING, bestemd naar Ferrol; en zeilde in zee: LONDON, kapt. F.F. Gibbs naar Londen. Kapt. Rich is opgezeild. De wind NW.
Den 27 dito. Gisteren namiddag arriveerden uit zee: LUCELLA, kapt. G.J. la Roche van Baltimore; DE GOEDE HOOP, kapt. H.W. de Groot en VROUW JANTINA, kapt. L. Jans, beide van Marennes. De wind NW.
Den 28 dito. Gisteren namiddag arriveerden uit zee: HENRIETTA AUGUSTE, kapt. P.H. Ahrends en FRAU SOPHIA, kapt. J.T. Ahrends, beide van Libau; LOUISE EN JULIE, kapt. C.T. Schurman van Wolgast; MARIA DOROTHEA, kapt. J.F. Schultz van Greifswald; ALBEONA, kapt. T. Warren van Bristol; VROUW GEZINA, kapt. A.C. Brouwer van Oléron; ST. LUCAS, kapt. J.C. Giercke en EMMA, kapt. J.T. Botteher, beide van Stralsund.
De wind NNW.
Den 29 dito. Gisteren namiddag arriveerden uit zee: SPECULATION, kapt. J. Serck van Bergen en ULRICA, kapt. P. Matson van Kopenhagen. De wind NW.
Den 30 dito. Gisteren namiddag arriveerden uit zee: COMMERCE, kapt. S. Golder van Londen; VERWACHTING, kapt. H. Gerdes van Dantzig; JOHANNA CAROLINA, kapt. C. Schluck van Stralsund en VROUW FEMMEGINA, kapt. A.K. Braam van Christiansand.
De wind NW.

Afbeelding
Datum 11 mei 1826
Krant DC - Dordtsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Hellevoetsluis, 8 mei. Gisteren namiddag zeilden in zee: Zr.Ms. transportschip ZEEMEEUW, luitenant.t.zee Volmer en WILLEM, kapt. H.W. Kiers naar Marennes; en arriveerden uit zee: CATHARINA MARIA, kapt. P.A. Bradhering van Libau en DE KONING DER NEDERLANDEN, kapt. J. Slater van Londen. Heden zeilden in zee: CHERÈSE, kapt. A. Cornelisse naar Oléron; PRINCE OF SAXE COBURG, kapt. J. Ladd en GLORY, kapt. W. Frost, beide naar Londen. De wind NO. Den 9 dito. Heden zeilde in zee: DE EENDRAGT, kapt. E.M. de Jonge op avontuur. De wind NO.

Afbeelding
Datum 20 juni 1826
Krant DC - Dordtsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Vlissingen, 10 juni. Den 8 en 10 dezer zijn van quarantaine ontslagen en naar Antwerpen opgezeild: THE FRANCIS, kapt. D. Walker en THE HARDY, kapt. P. Shirley, beide van de Havanna; DE ONDERNEMING, kapt. F.G. Klip van Charlestown.
Van den 7 dezer tot heden zijn voor Antwerpen bestemd op onze rede aangekomen:
FREDERIK HENDRIK, kapt. P. Zink met stukgoederen en LE GASTON, kapt. P. Louriol met koffie, beide van Rio de Janeiro; LE JEUNE CAMILLE (opm: pleit JONGE CAMILLE) kapt. J. Walters, van Londen met stukgoederen; DE VROUW ANNA, kapt. H.J. Korter, van Tremblade met zout; DE WILLEM, kapt. H.W. Kiers; DE GEZINA, kapt. R.F. Taay; DE VROUW HELENA, kapt. D.J. Greeven en DE EENDRAGT, kapt. E.M. de Jonge, alle vier van de Marennes met zout; DE HARMINA, kapt. A.J. Hubert van Noorwegen met houtwaren; DE VICTORIE, kapt. G. Kuper, van Tremblade met zout; DE JONGE JACOBA, kapt. L. Jansen (opm: hoekersloep DE JONGE JACOBUS, kapt L. Janssen), van Liverpool met katoen; GEZINA CHARLOTTE, kapt. G. van Veen, van Dantzig met hout en vlas.
Voorts zijn van Antwerpen de Schelde afgekomen en sedert onze laatste van onze rede naar zee gezeild: CUMBERLAND, kapt. C. Morill naar St. Ubes en VROUW ANNA, kapt. H.K. Wijkmeijer, naar Tremblade, beide met ballast; LOUISE, kapt. P.J. Colas, naar Rio de Janeiro met stukgoederen; JOHANNA HAZINA, kapt. D.T. de Jonge, naar Dantzig met mechanieke goederen; MARIA JOHANNA ELISABETH, kapt. H.G. Boekhout, naar de Marennes, de HEMMINA, kapt. S.F. Taay, naar Noirmoutier en LE JULES, kapt. F. Fournij, naar Duinkerken, alle drie met ballast; SOPHIA EN ELISA, kapt. P. Petersen, naar Marseille met stukgoederen; WILHELM EN JEANNE, kapt. R. ’t Anker, naar St. Martin; DE JONGE NIKOLAAS, kapt. H. Peters, naar de Marennes, AGENORIA, kapt. F. Crediford naar Kannibunk (opm: waarschijnlijk Kennebunk, Maine), DIANA, kapt. L.A. Bergman naar Bergen en L’HERCULES, kapt. J. Wittevronghel naar Ostende, alle vijf met ballast; DE VROUW ANNEGINA, kapt. H.J. Potjer, naar Liverpool met boomschors; DORIS, kapt. R. Burcham, naar Newcastle met ballast.
Den 13 dito. Van den 11 dezer tot heden zijn voor Antwerpen bestemd op onze rede aangekomen: GANGES, kapt. G.H. Bawlby, van Riga met timmerhout; DE JONGE CESAR, kapt. M. Schalk, van de Marennes met zout; DE VROUW MARTHA, kapt. J.K. Vlas, van Memel met houtwaren; HERSTELD HOLLAND, kapt. J. van Wijk, met zout en DE DRIE GEBROEDERS, kapt. C.J. Klaasen met wijn en zout, beiden van de Marennes; LE SANS REPOS, kapt. C. Pethers, van Londen met stukgoederen; JOHAN GEORG, kapt. W.D. Kleininga, van de Marennes met zout.
Ook zijn van Antwerpen de Schelde afgekomen, en gisteren van onze rede naar zee gezeild: LIBRA, kapt. G.R. Engelsman en CONCORDIA, kapt. B.J. de Boer, beide naar de Marennes met ballast; MEDUSA, kapt. J. Lubbing, naar Londen met boomschors en stukgoederen.

Afbeelding
Datum 13 juli 1826
Krant DC - Dordtsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Vlissingen, 4 juli. Zr.Ms. brik PANTHER, gecommandeerd door de kapitein-luitenant ter zee Buys, is gisteren van onze rede gezeild, hebbende destinatie naar de West-Indiën.
Gisteren zijn van quarantaine ontslagen en naar Antwerpen opgezeild, THE BRILLIANT, kapt. M. Reeves, laatst van Guernsey, met koffie en suiker en PEGASUS, kapt. J. Mazens, van Alexandria met katoen.
Sedert den 2 dezer zijn, voor Antwerpen bestemd, alhier ter rede gekomen: BUITENWERF, kapt. S.E. Güst van Noirmoutier en LA CONSTANCE, kapt. P. van der Kerkhoven, beide met zout; NIKOLAAS, kapt. C. van der Hoeven, van de Kaap Verdische eilanden en DE VRIENDSCHAP, kapt. T.L. Hoffkamp, van de Marennes met zout. Voorts zijn van Antwerpen de Schelde afgekomen en gisteren en heden van onze rede naar zee gezeild: DE VROUW ANNA, kapt. H.J. Korter, JOHAN GEORG, kapt. W.D. Kleininga, DE EENDRAGT, kapt. E.M. de Jonge en DE GEZINA, kapt. R.F. Taay, alle vier naar de Marennes met ballast; THE FRANCIS, kapt. D. Walker, naar Londen met ballast; DE WILLEM, kapt. H.W. Kiers, naar Falmouth met boomschors; THE THREE SISTERS, kapt. N. Sarr, naar Guernsey met metselsteen; HERSTELD HOLLAND, kapt. J. van Wijk en SPECULATION, kapt. J. Christophersen, beide naar Noorwegen met ballast; GEZINA CHARLOTTE, kapt. G. van Veen en AUGUST, kapt. J.G. Sap, beide op avontuur met ballast; LE COURIER, kapt. P. Palissier, naar Bordeaux met metselsteen; de VRIENDSCHAP, kapt. W.M. Zwart, naar Oléron met ballast.

Afbeelding
Datum 15 augustus 1826
Krant DC - Dordtsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Vlissingen, 5 augustus. Van den 1 dezer tot heden zijn voor Antwerpen bestemd, alhier ter rede gekomen: ETTON, kapt. Ash van Hull met stukgoederen; DEFENSE, kapt. J.B. Adams, van Douvres met ballast; ATALANTE, kapt. A.G. Stoere, van Gamle Karleby (opm: Kokkola) met potasch en teer; LE VOLTIGEUR, kapt. M. Knudsen van Gibraltar; DE PELIKAAN, kapt. J.H. Ricke en HENDRIKA, kapt. E.S. Vet, beiden van Londen en alle drie met stukgoederen; THE HOPE, kapt. J. Roberts van Montevideo met huiden; KLARA, kapt. J.H. Kraefft met weedasch en ELISABETH, kapt. T. Voss met houtasch, beide van Dantzig.
Ook zijn van Antwerpen de Schelde afgekomen en sedert den 1 dezer van onze rede naar zee gezeild: WEMELINA KRANENBURG, kapt. J.J. Prange, naar Topsham met boomschors; DE JONGE NIKOLAAS, kapt. H. Peters, naar Riga met ballast; PERSEVERANCE, kapt. H.S. Hobben, naar Londen met boomschors; CALEDONIAN, kapt. N. Gifford naar Guernsey; ANN GUDSDEN, kapt. J. Baker naar Gothenburg; DE JONGE CORNELIA, kapt. H.R. Dijkhuis naar Noirmoutier; ANNA KRANENBURG, kapt. H. Smit naar Tremblade en DE TWEE GEBROEDERS, kapt. J.K. Potjewijd naar de Marennes, alle vijf met ballast.
Den 8 dito. Van den 5 dezer tot heden zijn, voor Antwerpen bestemd, alhier ter rede gekomen: NEPTUNE, kapt. J. Biton, van Rio de Janeiro met huiden en koffie; ANTOINETTE, kapt. B. Harkema met suiker en koffie en DE MARIA, kapt. J. Sikkes met stukgoederen, beiden van Liverpool; GEZINA, kapt. R.F. Taay, van de Marennes met zout; ST. ANTHONIJ, kapt. H.H. Lange, van Riga met houtwaren; VROUW ANNA, kapt. H.J. Korter en VROUW HELENA, kapt. D.J. Greeven, beiden van de Marennes met zout; BALANCE, kapt. H. Niemann, van Riga met houtwaren; JOHAN GEORG, kapt. W.D. Kleininga en DE EENDRAGT, kapt. E.M. de Jonge, beiden van de Marennes met zout.
Voorts zijn van Antwerpen de Schelde afgekomen en den 5 dezer van onze rede naar zee gezeild: LE ST. JEAN, kapt. L. Bergey, naar Havre-de-Grace met stukgoederen; BYRON, kapt. F. Cotton, naar Lissabon met ballast; DE JONGE SOPHIA, kapt. J.F. Muys, JOHANNA, kapt. F.F. Mollet en DE VROUW CATHARINA, kapt. J. van der Schuyt, alle drie naar Londen met boomschors; DE NIKOLAAS, kapt. C. van der Hoeven, naar Teneriffe met stukgoederen.

Afbeelding
Datum 07 september 1826
Krant DC - Dordtsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Vlissingen, 4 september. Heden is alhier ter rede gekomen Zr.Ms. brik DE COURIER, gecommandeerd door de kapt.-luit. ter zee Reimers, uit de Middellandse Zee.
Den 1 dezer zijn van quarantaine ontslagen en naar Antwerpen opgezeild, DE VIJF GEBROEDERS, kapt. J.F. Poodts en DE TWEE VRIENDEN, kapt. T. Hamilton, beide van de Havanna.
Van den 30 augustus tot heden zijn, voor Antwerpen bestemd, op onze rede aangekomen: DE BUITENWERF, kapt. J.E. Gust, van Oleron met zout; METEORE, kapt. L. de Necker, van Rio de Janeiro met koper en huiden; LEONIDAS, kapt. J. Stent, van Brazilië met huiden; DE MEELZAK, kapt. J.H. Witteveen, van Christinestad (opm: Kristinestad) met teerhout; DE JONGE JUFVROUW ELISABETH, kapt. C. Neurenberg, van Rio Grande met huiden; DE JUFFROUW JOHANNA, kapt. J.J. Tiddens, van de Marennes met zout; JOSEPH, kapt. J.H. Arends van Riga en DE VROUW LUCIA, kapt. J.H. Albers van Dantzig, beide met houtwaren; ALBERDINA, kapt. A.C. Hazewinkel, van Marseille met meekrap en wol; ALEXANDER THE FIRST, kapt. W. Pace, van Port-au-Prince met koffie; DE JONGE PIETER, kapt. J.R. Brons, van Petersburg met stukgoederen; ANTWERPEN, kapt. H.C. Schuth, van Riga met houtwaren; THE COMET, kapt. J. Rivett, van Rietezzo met wijn; HENRIETTA AUGUSTA, kapt. H. Hamand, van Riga met masten en andere houtwaren; DE HERSTELLING, kapt. B.H. Smit, van de Marennes met zout.
Voorts zijn van Antwerpen de Schelde afgekomen en sedert den 30 augustus ll. van onze rede naar zee gezeild: LE SANS REPOS, kapt. C. Pethers, naar Londen met boomschors; DE EENDRAGT, kapt. E.M. de Jonge, naar Noorwegen met ballast; THE CRISIS, kapt. J. Pyot, naar Vera-Cruz en LOUISA AUGUSTA (opm: eerste reis van deze brik), kapt. S. St. Martin, naar Lima, beide met stukgoederen; VROUW ANNA, kapt. H.J. Korter, naar Topsham met boomschors; REINEIRA, kapt. G. Meugens naar Villa-Nova en WILLEM DE EERSTE, kapt. J. Langethee naar Rio de Janeiro, beide met stukgoederen; DE NOORDSTAR, kapt. E.G. Boekhout, naar de Marennes; DE NIEUWE ONDERNEMING, kapt. K.L. Domini, op avontuur; DOROTHEA ELISABETH, kapt. J.A. Tohrbrod en BALANCE, kapt. J. Nieman, beide naar de Oostzee en alle vier met ballast; ANTOINETTE, kapt. B. Harkema, naar Petersburg met stukgoederen; CONCORDIA, kapt. J.H. Dijk, op avontuur met ballast; ANTWERPS PACKET, kapt. L. Hawegh, naar Hull met meekrap; STATE OF MAINE, kapt. T. Davis, naar Petersburg met stukgoederen; FLORIDA, kapt. A. de Lange, naar Gothenburg met ballast.

Afbeelding
Datum 02 november 1826
Krant DC - Dordtsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Brielle, 28 oktober. Gisteren namiddag en heden arriveerden uit zee: THISKER, kapt. D. Hijne van Hull; HENA, kapt. C. Copiter van Grimsby; ROTTERDAM, kapt. J. Laming en GESINA JOHANNA, kapt. J.R. Sap, beide naar Londen. De wind NW.
Den 29 dito. Gisteren namiddag arriveerden uit zee: VROUW MARGARETHA, kapt. A. de Zeeuw van Bergen; WILHELMINA, kapt. C. Cordia van Leith; EENDRAGT, kapt. B.M. de Jonge van Christiansand; WATERLOO, kapt. C. Cloid en KETTY, kapt. J. Ansdell, beide van Hull. De wind WNW.
Den 31 dito. Gisteren en heden arriveerden uit zee: BELFAST, kapt. W.E. Roberts van Londen en VRIENDSCHAP, kapt. F. Plokker van Southampton. De wind NNW.

Afbeelding
Datum 12 april 1827
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Rotterdam, 11 april. De 9e, des namiddags, zeilde van Hellevoetsluis MAAS, kapt. J. Blake.
De 10e des nachts arriveerde te Den Briel DE VROUW AUKE, kapt. H.K. Wolkammer, van Embden.
De 10e, des morgens, zeilden DE EENDRAGT, kapt. S.C. de Groot, naar Fiert of Fort (opm: Firth of Forth); de VEENSTROOM, kapt. A.C. Hoveling (opm: kof, kapt. S.E. Hoveling), naar Sheerness.
De 11e, des morgens, arriveerde DE TWEE GEBROEDERS, kapt. J.E. Scherpbier, van Riga, als bijlegger naar Antwerpen.
De 11e, des morgens, zeilden van Brielle, DE HERSTELLING, kapt. B.P. de Jong, naar Riga; DE ANNE, kapt. A.C. Uil (opm: kof VROUW ANNA, kapt. Hendrik Caspers Uil), naar Noorwegen; DE VROUW IKINA, kapt. C.J. Postema, DE NOORDSTAR, kapt. E.G. Boekhout en DE AMASIS, kapt. F.E. Visser, naar Liverpool; DE JONGE PIETER, kapt. J. Hardison, DE JONGE GERRIT, kapt. L. Hus, naar Londen; DE VROUW HENDRIKA, kapt. F.P. Kramer, naar Hull; DE ZEEMEEUW, kapt. D. Noordhoek, naar Bordeaux en DE VROUW ANNA, kapt. G. Don, naar Bergen.
De 6e dezer is van Vlissingen naar zee gezeild het schip DIANA, kapt. F. Meulenbroeck, naar Batavia, met de troepen, welke met het schip DE SCHELDE derwaarts zouden zijn vertrokken. Nog is van daar vertrokken DE CATHARINA, kapt. A. Hansen, naar Stockholm.

Afbeelding
Datum 19 juli 1827
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Rotterdam, 18 juli. De 16e, des namiddags, arriveerde te Helvoetsluis WILHELMINA, kapt. W.L. Schultz, van Riga.
De 17e, des morgens, arriveerden CHRISTINA, kapt. P. Hansen, van Memel; DE DRIE ZUSTERS, kapt. A.H. Petersen, van Rudkøbing, EENDRAGT, kapt. R.C. de Groot, van Arendsburg.
De 18e, des morgens, arriveerde te Helvoetsluis JOHANNES, kapt. P.M. Heldt, van Pernau en zeilde DE TWEE BROEDERS, kapt. S.J. Brouwer, naar Bergen.
De 18e, des morgens, zeilden uit de Maas VERWISSELING, kapt. C. van der Drift, naar St. Ubes; GLORIJ, kapt. S. Golder, naar Londen en HARMONIE, kapt. M.H. Schiebe, naar de Oostzee; DE VROUW HEMPKE, kapt. G. Addiks, naar Hamburg; VRIENDSCHAP, kapt. W.M. Swart, naar ….; DE JONGE EGBERTUS, kapt. J.B. Mulder, naar Bergen en arriveerden DE VROUW GEZINA, kapt. B.H. Schippers, van Barnstein; MEDUSE, kapt. F.G. Buneneiij, van Londen; DE ACHT GEBROEDERS, kapt. H.H. Kramer, van Riga; DE KLEINE HANS, kapt. C.C. Haage, van Rostock en NEERLANDS KROONPRINS, kapt. A. van der Meijden, van St. Ubes.
De 8e juli, op de middag, is van Rotterdam gevaren en de 14e juli, des voormiddags, te Keulen gearriveerd het schip GUNST EN VLIJT, kapt. H. Kock.
Van Antwerpen zijn de Schelde afgekomen en naar zee gezeild DE PELIKAAN, kapt. J.H. Ricke, DE ELISA, kapt. J. Renken en DE JONGE SOPHIE, kapt. J.F. Muijs, naar Londen; HARRIET, kapt. G.L. Buijsman en DE JONGE ORANCIA, kapt. S. de Best, naar Batavia; DE JONGE FERDINAND, kapt. J.J. Doesken, naar St. Ubes; DE VERWACHTING, kapt. J.H. Schipper, naar Sandwich; DE JONGE LODEWIJK, kapt. H.A. Wagenaar en GEORGE PHILIP, kapt. T.G. Rents, naar de Oostzee; THERESIA, kapt. Poodst (opm: brik THÉRÈSE, thuishaven Brugge, kapt. J. Poodts), naar de Marennes; MARIA MATHILDA, kapt. C. van der Hoeven, naar Rio-Janeiro; DE TRITON, kapt. J. Waller, naar Gothenburg.
Te Antwerpen is gearriveerd DE VROUW GEZINA, kapt. Baas, van Petersburg.

Afbeelding
Datum 09 augustus 1827
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Rotterdam, 8 augustus. De 6e, des namiddags, arriveerden te Helvoetsluis LOUISA, kapt. N.M. Aalborg, van Riga; CHARLOTTA FREDERIKA, kapt. C.D. Schiebe, van Pernau; CONCORDIA, kapt. N.C. Vos, van Wismar en zeilde CHRISTINA CORNELIA, kapt. J. Noord, naar Rochefort.
De 6e, des namiddags, arriveerden te Den Briel MARIA, kapt. J.F. Brouwer, van Libau; HENDRIKA, kapt. O.G. Sap, van Wismar; DE VROUW HERMINA, kapt. W.M. Cornell, JACOBA, kapt. H.R. Grimminga, ALIDA, kapt. H.F. Deddes en VIJF GEBROEDERS, kapt. L.R. Roelfsema, van Riga; HARMONIE, kapt. A. Middends, van Grijpswald (opm: Greifswald) en DE VROUW GEZINA, kapt. J.G. Vos, van Kiel; de 7e, des morgens, zeilden NEERLANDS KROONPRINS, kapt. A. van der Meijden, naar Grensmouth (opm: vermoedelijk Grangemouth); HEBE, kapt. P.D. Drost, naar …..; EENDRAGT, kapt. R.E. de Groot, naar Stockton; ST. JOHANNES, kapt. P.M. Heldt, naar de Oostzee.
De 7e, des namiddags, arriveerden Zr.Ms. brik van oorlog ECHO, kapt.-luitenant Geesteranus; CASTOR EN POLLUX, kapt. H.H. Horn, van Pernau; INDUSTRIE, kapt. J. Stibolt, van Frederikshaven.
De 7e, des namiddags, zeilden van Den Briel de VROUW GEZINA, kapt. B.H. Schippers, naar … en de JONGE REMKE, kapt. L.H. Duin, naar Riga en arriveerden de JEREMIAS, kapt. L. Sijbes, LUDOLPH THEODORUS, kapt. J.A. Zijl, ST. ANTHONIE, kapt. H. Jongebloed, MARGARETHA, kapt. J. Verdoes, ANNA PAULOWNA, kapt. H. Pothoff en HET HOF, kapt. H.H. Koop, van Riga; RECONVENTION, kapt. P. Jansen, van Stockholm, COUREREN, kapt. J. Petersen, van Reval; ANTHONIUS, kapt. J.P. Schoncke,van Koningsbergen; VRIENDSCHAP, kapt. R.E. Roelfsema, van Libau; JONGE HENDRIK, kapt. W. Antons, van Nerva; DE VROUW ANTJE, kapt. T.G. Mellema, van Dantzig en HERSTELLING, kapt. W.A. Smith, van St. Petersburg.

Afbeelding
Datum 05 januari 1828
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen schepen: te Texel 3 januari het schip STADLINGEN, kapt. Schipman, van Bordeaux; te Antwerpen 1 januari het schip REINIRA, kapt. Meugens, van Villa Nova
Uitgezeilde schepen: van Antwerpen 2 januari het schip ALEXANDRE (opm: kof ALEXANDER), kapt. A. van Dijck, ongedestineerd.
Cargalijsten, Amsterdam, 2 januari: de EENDRAGT, kapt. B.C. de Groot, van St. Ubes met 400 kratten Chinaas-appelen en een lading zout; de HERSTELLING, kapt. B. de Jong, van Riga met een lading hout; VROUW JANTJE, kapt. E. van der Zee, van Emden met 19½ last haver en 1¼ last bonen.

Afbeelding
Datum 31 mei 1828
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Carga lijsten

Cargalijsten. Amsterdam, 29 mei. FREDERIK WILHELM, kapt. J.F.G. Schuit en VROUW GEZINA, kapt. H. Seeden, van Koningsbergen; VROUW GEERTRUIDA, kapt. H.A. Bekkering, van Dantzig; HANNIBAL, kapt. C.A. Sprenger, van Stettin; VROUW ALIDA, kapt. H. Roelofs, van Leer; VERWISSELING, kapt. C. van der Dreft, van Lissabon; VRIENDSCHAP, kapt. W.M. Swart, van Bayonne; FREDERICA, kapt. J. Barends, van Bordeaux; MARGARETHA, kapt. J. Verdoes, van Bordeaux; DE GOEDE HOOP, kapt. G.G. Boon, van Charchef; JOHANNA GEBINA, kapt. R.H. Nagel, van Libau; FREDERICA, kapt. C. van Brendt, van Dantzig; HANNIBAL, kapt. C.A. Sprenger, van Stettin; ALIEDA, kapt. H.A. Hazenwinkel; VROUW HILLEGINA, kapt. H.H. Tap, VROUW ELISABETH, kapt. W.A. Wijkman, FRANCINA, kapt. T. Gort, van Koningsbergen; DE VROUW CHRISTINA, kapt. R.J. Dood, van Memel; EENDRAGT, kapt. R.C. de Groot, van Memel.
Antwerpen, 23 mei. HERSTELLING, kapt. Zacharias Jans, van Havre; JONGE JOANNE, kapt. J. van Puyvelde, van Londen; ELIZA, kapt. J. Renken, van Londen.

Afbeelding
Datum 07 november 1829
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Rotterdam, 6 november. De 4e dezer, des namiddags, arriveerde te Helvoetsluis DE HOOP, kapt. H. van den Bosch, van Nantes.
De 5e dezer, des namiddags, arriveerde te Helvoetsluis BONEVEDE, kapt. M.B. Jespersen, van Libau.
Te Antwerpen zijn gearriveerd ELISABETH, kapt. Brouwer, van Marennes; VRIENDSCHAP, kapt. Klein, VREDE, kapt. Greeven, VROUW ANNA, kapt. Korter, JACOBA, kapt. Jorgen en EENDRAGT, kapt. Groot, van Liverpool.
Te Antwerpen zijn gearriveerd ELISABETH, kapt. Brouwer, van Marennes; VRIENDSCHAP, kapt. Klein, VREDE, kapt. Greeven, VROUW ANNE, kapt. Korter, JACOBA, kapt. Jorgen en EENDRAGT, kapt. Groot, van Liverpool.

Afbeelding
Datum 28 oktober 1830
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Carga lijsten

Carga-lijsten. Amsterdam, 27 oktober. DE VRIENDSCHAP, kapt. C. van Gelderen Jr., van Mallaga; VRIENDSCHAP, kapt. H.D. Driewes, van Londen; EENDRAGT, kapt. R.C. de Groot, van Dantzig; VROUW RIEKA, kapt. P.E. Zoutman en EENDRAGT, kapt. H.T. Smit, van Koningsbergen; DOCHTER ALIDA, kapt. E.R. de Jong, van Rostock; VROUW TRIJNTJE, kapt. J.A. Meijer, van Greifswald; DRIE GEBROEDERS, kapt. B.J. Borchers en ANNA METTA, kapt. D.J. Hancken, van Freyburg; VROUW MARIA, kapt. J.G. Kotsch, van Neuhaus; GOEDE VERWACHTING, kapt. H.J. Kruse en CATHARINA MARGARETHA, kapt. T. Brandt, van Hamburg; JONGE ANNA, kapt. R. Jansen, van Bremen.

Afbeelding
Datum 16 juni 1831
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Vlie, 13 juni. Binnengekomen: VREDE EN VRIJHEID, kapt. F.A. Lammerts, van Nerva; DE VROUW CATHARINA, kapt. F.W. de Vries, van Nerva; WILLEM I (stoomschip), kapt. J.H. Savert, van Hamburg, de 3 laatsten liggen quarantaine.
Vlie, 10 juni. Vertrokken: DE JONGE GERRIT, kapt. De Weerd, naar Hull; ZAANDAM, kapt. Zinger, naar Archangel; ENIGKEIT, kapt. Maase, naar Archangel; CHRISTINA, kapt. Boomgaard, naar St. Petersburg; JOHANNA JACOBA, kapt. Drent, naar St. Petersburg; HET JONGE REINTJE, kapt. Galle (opm: P.J. Colle), naar St. Petersburg; ALIDA IKINA, kapt. de Jonge, naar St. Petersburg; ARENDINA HENDRIKA, kapt. Boerhaven, naar Pernau; OSMINDE, kapt. Naess Faedren, naar Nerva; FORTUNA, kapt. Hedman, naar Christinestad; OSCAR, kapt. Sande, naar Finland; MARGARETHA HENDRIKA (opm:MAGRETHA HINDRIKA), kapt. Munneke, naar Oostzee; DE VROUW MARGARETHA, kapt. de Boer, naar Oostzee; CONCORDIA, kapt. Van Wijk, naar Oostzee; ARENDINA HERMINA, kapt. Hazewinkel, naar Oostzee; DE TWEE GEBROEDERS, kapt. Sprik, naar Oostzee; DE VROUW GESINA, kapt. Joosten, naar Dantzig; BUITENWERF, kapt. Gust, op avontuur; VROUW MARIA, kapt. Meijer, op avontuur; GESINA, kapt. Kramer, op avontuur; GEERDINA, kapt. Stuit, op avontuur; HENDRINA JOHANNA, kapt. Ten Velde, op avontuur; ANNEGINA, kapt. Pot, op avontuur; ALBERDINA, kapt. Venema, op avontuur; LOUISE, kapt. Bakker, op avontuur; ANNA CORNELIA, kapt. Broekema, op avontuur; DIANA, kapt. Oostra, op avontuur; TJAKKIEN, kapt. Drewes, op avontuur; VRIENDSCHAP, kapt. de Boer, op avontuur; HOOP OP EENDRAGT, kapt. Bekkering, op avontuur; ZEELUST, kapt. Akkerman, op avontuur; DE HOOP, kapt. Engelsman, op avontuur; DE VRIENDSCHAP, kapt. Klasen, op avontuur; PROVIDENTIA, kapt. Witt, op avontuur; SARA, kapt. Botje, op avontuur; DE GOEDE HOOP, kapt. Pinksterboer, op avontuur; HERRIBERTUS HERMANUS, kapt. Ricke, op avontuur; LOUISA, kapt. Broekema, op avontuur; CHARLOTTE, kapt. Spiegelberg, op avontuur; DE JONGE JAN, kapt. Hart, op avontuur; DE GOEDE HOOP, kapt. Boon, op avontuur; DE GOEDE VERWACHTING, kapt. de Boer, op avontuur; DE EENDRAGT, kapt. Hut, op avontuur; DE JONGE TJALLING, kapt. Mellema, op avontuur.
12 juni. EMANUEL, kapt. Mockelboer, naar Christiansund; DE JONGE JUFVROUW SARA, kapt. Sluik, op avontuur; ELSABE, kapt. Jaski, op avontuur; DE EENDRAGT, kapt. De Groot, op avontuur.
13 juni. ORWELL, kapt. R. Cubitt, naar Londen; THE HOPE, kapt. W. Cousins, naar Londen; UNITY, kapt. R.W. Newby, naar Newcastle; FRUTTERN, kapt. M.E. Ewerson, naar Sunderland; TORTOLA, kapt. T. Anderson, naar Sunderland.

Afbeelding
Datum 16 juni 1831
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Terschelling, 11 juni. Binnengekomen: CATHARINA MARIA, kapt. J.C. Parrow, van Riga; DE EENDRAGT, kapt. O.C. de Groot, van Riga, liggen quarantaine.

Afbeelding
Datum 11 augustus 1831
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Vlie, 7 augustus. Binnengekomen: JACOBA CATHARINA, kapt. D.L. Kuipers, van St. Petersburg; MARIA, kapt. Lange, van Riga; BOUGINA, kapt. De Jong, van Riga.
8 augustus. ANNA SYBERDINA, kapt. J.H. Uges, van St. Petersburg, liggen alle in quarantaine; GROENLAND, kapt. H. Rickmers, van Spitsbergen, met 4000 robben; ELIZE, kapt. Zachariassen, van Drobach; DE TWEE GEBROEDERS, kapt. D.J. de Groot, van Drammen. Van de quarantaine zijn ontslagen: DE GOEDE HOOP, kapt. W.E. Dik, TWEE GEBROEDERS, kapt. W.R. Lukens, ROSALIA, kapt. D.F. Maas, FRANTZ, kapt. H.H. Zeplien, MARIA, kapt. P.E. Boer, DE VROUW ANNA, kapt. D.H. Buss, CATHARINA MARIA, kapt. J.C. Parrau, EENDRAGT, kapt. R.C. de Groot, JUFFROUW JOHANNA, kapt. J.G. Seifferts, GESINA, kapt. J.G. Postema, alle van Riga en CONCORDIA, kapt. J.H. Mandema, van Koningsbergen.
Vlie, 8 augustus. Vertrokken: THE LIVELY, kapt. Finch, naar Londen; NORTHAM, kapt. Charrosin, naar Londen; ZEVEN SÖDSKENDE, kapt. Brun, naar Newcastle; FREDEN, kapt. Almgren, naar Brahestadt; ST. OLOF, kapt. Kruse, naar Stockholm; KUHLEBORN, kapt. Marcussen, naar Dagö; DE TWEE GEBROEDERS, kapt. P.F. Visser, naar Koningsbergen; DE VROUW GEERTRUI, kapt. Bekkering, naar Stettin; REBORG MARIA, kapt. Jensen, naar Bandholm; TRENDE SÖSTRE, kapt. Dahl, naar Flekkefjord; GUTE HOFFNUNG, kapt. Bolwin, naar Bergen; PROVEN, kapt. Hopstock, naar Drammen; DE VROUW CATHARINA, kapt. N.J. Boomgaard, naar Noorwegen; DIE HOFFNUNG, kapt. Breckwold, naar Hamburg.

Afbeelding
Datum 02 april 1832
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Vlie, 29 maart. Vertrokken: VROUW PETRONELLA, kapt. P.E. de Jong, naar Hull; GOEDE HOOP, kapt. W. Arents, naar Sunderland; FENNA, kapt. A.K. de Weerd, naar Koningsbergen; WILHELMINA HENDRIKA, kapt. D. de Jong, naar Stockholm; JOHANNA HILLEGONDA, kapt. J.D. Flick, op avontuur; LAMMEGINA, kapt. H.J. Hubert, op avontuur; GOEDE HOOP, kapt. J. Willekens, op avontuur; GEZIENA HENDRIKA, kapt. J.R. Oostra, naar Hull; FENNEGINA, kapt. H.J. Puister, naar Koningsbergen; VROUW JANTINA, kapt. K.E. Vos, naar Droback; KLASINA MARGARETHA, kapt. J.R. Schipper, naar Arendahl; FORTUNA, kapt. T.H. Hansen, op avontuur; HOOP OP WELVAART, kapt. J.A. Pranger, naar Danzig; NICOLAAS JOHAN, kapt. K.IJ. Parma, naar Bergen; GOEDE HOOP, kapt. H.E. Boswyk, op avontuur; JUFVROUW TRESINA, kapt. J.H. Potjer, op avontuur; ALETTA, kapt. F.B. Nepperus, op avontuur; EENDRACHT, kapt. R.C. de Groot, op avontuur; JAN DE WITH, kapt. R.T. Mellema, op avontuur; GOEDE HOOP, kapt. M.J. de Jonge, op avontuur; RESOLUTION, kapt. J.H. Sterenborg, op avontuur; WAAKZAAMHEID, kapt. J.C. Prater, op avontuur; DE BROEDERS, kapt. J.H. Fyn, op avontuur.

Afbeelding
Datum 16 augustus 1832
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Rotterdam, 15 augustus. De 14 dezer, des namiddags, zeilde uit de Maas:
DE BATAVIER, kapt. D. Dunlop, naar Londen
en arriveerden CARL FREDERICK, kapt. J. Daehn, van Arendsburg; CATHARINA, kapt. H.H. Duintjer, van Wismar; DE JONGE JOHAN GEORG, kapt. J. Metzon, van Lissabon; DE HERSTELLING, kapt. A.H. Karsijns, WIARDUS, kapt. J.J. Meints jr. en ARENTINA HENDRIKA, kapt. A.H. Breeland, van St. Petersburg; CHRISTINA MATHILDA, kapt. P.M. Osterbarg, van Stockholm; MECURIUS, kapt. H.T. Visser, STIERNEN, kapt. A.M. Sveege en DE VRIENDSCHAP, kapt. B.J. de Boer, van Libau; NEPTUNUS, kapt. H.N. Bahlruss, en LICENCE, kapt. P. Niejahr, van Riga; URANIA, kapt. T. le Page, van Guernsey; EENDRAGT, kapt. R.C. de Groot, van Hapsal en BRITON, kapt. T. Thomas, van Cardiff.
Den 15, des morgens, DE HERSTELLING, kapt. L.S. Witkop, van Koningsbergen; FRAU REWENDA, kapt. J.H. Lehnhoff, van Swinemünde; JEREMIA, kapt. S.L. Stellingwerf, van Riga; de laatste heeft in de bank vastgezeten, doch is weer vlot gekomen en ligt bij het Stenen Baken ten anker,
en zeilden: BELL, kapt. E. Hodgson en ELIZA, kapt. T.R. Lee naar Sunderland; PALMER, kapt. E. Littlewood, naar de Oostzee; CONCORDIA, kapt. R. Gruber en HOFFNUNG kapt. A. Caspers, naar …, OBY, kapt. G. Wright, naar Yarmouth en MARS, kapt. J. Smith, naar Hull; de wind WZW.

Afbeelding
Datum 27 november 1832
Krant AH - Algemeen Handelsblad

Als een gevolg op vroegere berichten (zie ons vorig nummer), wegens het aanhouden van schepen in Frankrijk en Engeland, is men als nu in de gelegenheid om op te geven, dat embargo gelegd is op de volgende Nederlandse schepen:
- Te Bayonne: DE VRIENDSCHAP, kapt. T.G. van Rhyn; GEZYNA JOHANNA (opm: GEZIENA JOHANNA), kapt. J. Remkes Sap; VROUW ALIDA, kapt. J. Harms Jonker.
- Te Marseille: DE HELENA JACOBA, kapt. Zelling; DE GOEDE HOOP, kapt. Klein.
- Te Toulon: DE JONGE TJITSKE TROMP, kapt. Oldendorp.
- Te Havre: DE JANTINA MARGARETHA.
- Te Marennes: DE EENDRACHT, kapt. De Groot.
- Te Rouen: DE BUITENWERF, kapt. J.E. Gust; DE JACOBA, kapt. G. Verkade.
- Te La Rochelle: Zijn 3 schepen onder embargo gelegd, doch welke namen nog niet bekend zijn.
- Te Yarmouth: DE VROUW JANTINA, kapt. Kuiper; DE ANNA MARIA CATHARINA, kapt. Kleininga; NEÉRLANDSCH KROONPRINSES, kapt. Hahn.
- Te Deal: brik DIANA.
- Te Penzance: GEZINA, kapt. C.P. Crook.
- Te Falmouth: PALEMBANG.
- Te Cowes: GESINA, kapt. Kramer.
- Te Duinkerken: DE HOOP, kapt. Koorn; MARIA, kapt. Meris; VIJF GEBROEDERS, kapt. Hoos; JONGE MARIA, kapt. Ponsteyn.
Deze laatste bodem was den 5 november laatstleden gereed om in zee te lopen, toen de commissaris van politie zich tegen deszelfs vertrek verzette, waarop deswege klachten ingebracht zijn bij het hoofd van het bestuur van de marine, door die ambtenaar op den 6 daaropvolgende werd verklaard, dat niets het vertrek van genoemde bodem verhinderde, daar hij aan de bedoelde maatregel geheel vreemd was. De gezagvoerder van hetzelve schip, hierop vertrouwende, maakte zich des avonds gereed om te vertrekken, toen niettegenstaande de gegeven verzekering, op last van het bestuur van de marine, de door hem gevoerd wordende bodem werd aangehouden en opgebracht.

Afbeelding
Datum 19 februari 1833
Krant DC - Dordtsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Dordrecht, 18 februari. Blijkens een bericht uit Marennes, van 1 februari ll., is het embargo op het schip de EENDRAGT, kapt. De Groot, opgeheven, vermits de lading, welke naar Dordrecht bestemd was, uit zout bestond, en de bevrachters zich dienaangaande tot het bestuur hebben gewend.

Afbeelding
Datum 09 april 1833
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Rotterdam, 8 april. De 5e dezer, des namiddags, arriveerden te Helvoetsluis ECLIPSE, kapt. A.P. Andriesen, van Messina; DE ACHT GEBROEDERS, kapt. H.H. Kramers en LOUISE HENRIETTE, kapt. L. Kenke, van Bordeaux; de 6e, des namiddags, EENDRAGT, kapt. C. van Gelderen, van Kadix; DE HOOP, kapt. H. van den Bos, van Lissabon; JULIE, kapt. J. Schildwagt, van Libau.
De 5e dezer, des namiddags, arriveerde in de Maas MARGARETHA, kapt. P. Breckwoldt Groot, van Calundberg (opm: Kalundborg).
De 6e, des morgens, zeilde JOHANN, kapt. O.F. de Haan, naar Bergen; de 7e, des morgens, BIENE, kapt. D.H. Hazewinkel, FREUNDSCHAFT, kapt. H.T. Jonge en DE TWEE GEZUSTERS, kapt. N.N. Pay, naar Newcastle; CHRISTINA MARIA, kapt. N. de Wolf, naar Leith; INGEBORG CAROLINE, kapt. C.R. Troensegaard, naar Londen
De 6e dezer, des morgens, zeilde van Maassluis CATHARINA, kapt. C. Koster, naar Hamburg.
De 7e dezer, des namiddags, arriveerden te Helvoetsluis ANNA MARIA, kapt. J.D. Jensen, van Hamburg; INDUSTRIE, kapt. J. Ulfers, van Londen; GEORGE, kapt. H. Mulder, van Messina en EENDRAGT, kapt. C.R. de Groot, van Marennes.
De 8e dezer, des morgens, zeilden van Maassluis DE JUFVROUW ELIZABETH, kapt. H.J. Roeden, naar Leer.

Afbeelding
Datum 11 april 1833
Krant DC - Dordtsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Dordrecht, 10 april. Aan deze stad zijn gearriveerd: de schepen GEBINA, kapt. M.D. Gerdes, van London, met ijzer; EENDRAGT, kapt. R.C. de Groot, van Marennes, met zout, en de TWEE BROEDERS, kapt. J. Backer, van Holmstrand, met hout.

Afbeelding
Datum 29 juni 1833
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Rotterdam, 28 juni. De 27e, des morgens, arriveerde te Helvoetsluis ANNA ADELAIDE, kapt. G.J. Wesseling, van Ditzoni.
De 26e dezer, des namiddags, zeilden BOUWINA, kapt. F.F. Jansen en GEZINA, kapt. R.L. Roelsema, naar Noorwegen en ANNA CORNELIA, kapt. D.H. Daniels, naar Bergen; de 27e, des morgens, CONCORDIA, kapt. E. Swinsen, naar Noorwegen; DE DRIE GEBROEDERS, kapt. H. Walker, naar …..; DE VROUW HELENA, kapt. A.S. Pekelder, naar de Eems; CONCORDIA, kapt. E. Swinsen, naar Noorwegen.
De 27e dezer, des namiddags, arriveerde te Helvoetsluis DE VIER GEBROEDERS, kapt. P.J. Wils, van Neuharlingersiel. De 28e, des morgens, zeilden ANTOINETTE, kapt. R.H. Knudsen, naar Havanna; ELIZABETH, kapt. R. Dijreborg, naar St. Ubes; ADRIANUS JACOBUS (opm: brik), kapt. J. Parlevliet Fz. naar Batavia en VROUW ANNA, kapt. H.K. Wijkmeijer, naar Liverpool.
De 28e dezer, des morgens, zeilden CONCORDIA, kapt. A.E. Pot, CONCORDIA, kapt. B.J. de Boer, GEZINA, kapt. G.J. Postema en VRIESLANDS WELVAREN, kapt. D.T. van Veen, naar Liverpool; DE WISSELVALLIGHEID, kapt. A. van der Weyde, naar Gibraltar; EENDRAGT, kapt. R.C. de Groot, naar …. ; CATHARINA, kapt. D. Zeilstra, naar Archangel en ALIDA, kapt. G. van Laar jr., naar Duinkerken.
De 28e dezer, des morgens, zeilden van Maassluis CATHARINA, kapt. A.H. Duintjer, naar Hamburg.

Afbeelding
Datum 30 juli 1833
Krant AH - Algemeen Handelsblad

Scheepstijdingen. Binnengekomen:
Texel, 28 juli. EEMSTROOM, kapt. P. Drost, van Riga.
Vlie, 26 juli. ANTHONIA FRANCINA, kapt. B.S. Bakker en VROUW JANTINA, kapt. J.D. Blauw, van Koningsbergen; EENDRACHT, kapt. R.C. de Groot, van Drammen; MARTHA CATHARINA, kapt. H.R. Legger, van Christiansand.
Uitgezeild:
Texel, 28 juli. ANNA CATHARINA, kapt. N. Lorentzen, COMERCIEN, kapt. P. Pietersen; DRIE GEBROEDERS, kapt. Hermans en HERFST, kapt. M. Holst, naar Drammen.
Vlie, 26 juli. VROUW ELIZABETH, kapt. J.H. Kappen, naar Oudsoen; PETRUS JACOBUS, kapt. M.P. de Jong, op avontuur.

Afbeelding
Datum 31 juli 1833
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Carga lijsten

Carga-lijsten Amsterdam:
DOROTHEA MARIA, kapt. H. Peters, van Lissabon met zout, ossenhoorns, citroenen en thee; AMALIA, kapt. P.C. Landberg, van Stockholm met ijzer, koper en aluin; DE EENDRAGT, kapt. R.C. de Groot, met hout; CHRISTINA, kapt. H.B. Ellegers, van Drammen, met hout.

Afbeelding
Datum 22 augustus 1833
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Scheepstijdingen. Binnengekomen:
Texel, 20 augustus. ANNA ELISABETH, kapt. E.G. Boekhout, van Liverpool; DE ONDERNEMING, kapt. B. Flik, van Alicante, als bijlegger naar Riga.
Vlie, 19 augustus. JONGE TJALLING, kapt. H.H. Mellema, van Koningsbergen; HEMMINA, kapt. G.H. Fijn, van Drammen.
Terschelling, 18 augustus. MARIA, kapt. P.R. Boer, op avontuur. Doch is dezelve gisteren namiddag met verlies van twee ankers, weer in de haven van Terschelling gekomen, hebbende deze ankers wegens weigering in het wenden bij de buiten Noordvaarders verloren.
Uitgezeild:
Vlie, 19 augustus. VROUW GEZINA, kapt. B.G. Wortelboer, naar Sunderland; (opm: volgens een Acte van Bekendheid uit 1836 is het schip onder kapt. Berend Geerts Wortelboer, onderweg van Sunderland met een lading kolen naar Amsterdam, op 5 september 1833 ten westen van Texel gezonken, waarbij de gehele bemanning om het leven kwam) 
FENNEGINA ELISABETH, kapt. W.A. Wykman en AGATHA, kapt. D.G. Schuur, naar Petersburg; GOEDE HOOP, kapt. D.D. Flik, naar Riga; JUFFROUW HENDRIKA, kapt. H.H. Scholtens, naar Koningsbergen; IKINA WILMINA, kapt. S.J. Vegter; DE BROEDERS, kapt. J.H. Fyn, EENDRAGT, kapt. R.C. de Groot; WISSELVALLIGHEID, kapt. S.B. de Jong, alle vier naar Drammen; TWEE GEBROEDERS, kapt. D.T. Doornbos, naar Droback; HARMONIE, kapt. H. Jans; naar Christiansand; GEZINA, kapt. B.A. Visser, naar Oosterisoer; EENDRACHT, kapt. G.H. Haverbult en VLIJT, kapt. J.S. Bakker, op avontuur; BLYDE UITKOMST, kapt. W.K. Kok, naar Sunderland; HILLEGINA (opm: kof HILLECHIENA), kapt. H.H. Bakker, naar Riga; JUFFROUW FROSINA (opm: mogelijk JUFFER FRESINA), kapt. J.H. Potjer, naar Bergen; TWEE GEBROEDERS, kapt. B.A. v.d. Werf, naar Drammen; JANTINA, kapt. J.K. de Boer, naar Christiansand; GOEDE WELVAART; kapt. J.G. Vos, naar Noorwegen.

Afbeelding
Datum 23 september 1833
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Texel, 20 september. VROUW DIEUWKE, kapt. R.L. Bovenkamp, van Londen; WAAKZAAMHEID, kapt. J.K. de Weerd, van Newcastle; ALETTA, kapt. F.B. Nipperus, van Sunderland; TWEE GEBROEDERS, kapt. H.J. Zeven, van Sunderland; WINTER, kapt. L. Holst en EENDRAGT, kapt. B. de Groot, van Drammen; TRESSINA ELISABETH, kapt. W.A. Wijkman (opm: FENNECHINA ELISABETH), van Memel; WISSELVALLIGHEID, kapt. S.B. de Jong, van Drammen.
Vlie, 19 september. EENSGEZINDHEID, kapt. P.T. Kuiper, van Riga.
Uitgezeild:
Texel, 20 september. WILHELMINA FREDERIKA, kapt. J.H. Bodeman, naar Suriname; ADRIANA JACOBA, kapt. T.J. Reus, naar Marseille; NEPTHUNUS, kapt. F.W. Bastiaansen, naar Gibraltar; AURORA, kapt. C.A. Hazewinkel, naar Port a Port; JOHANNA CAROLINA, kapt. J. Verdoes, naar Bordeaux; FORTUNA, kapt. J.P. Paulsen, naar Schiedam, als bijlegger van Hapsal.

Afbeelding
Datum 09 oktober 1833
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Texel, 7 oktober. ANNA ALBERDINA, kapt. K.D. Ekamp, van Newcastle.
Vlie, 6 oktober. EGBERTUS, kapt. L.E. Tiktak, van Christiansand.
Terschelling, 5 oktober. CATHARINA, kapt. J.H. Middel, van Koningsbergen; MARIA, kapt. P.E. de Boer en DE TWEE GEBROEDERS, kapt. S.J. Jaski, van Dantzig; GEZINA, kapt. J.J. Mulder, van Stralsund; SUSANNA, kapt. W.J. Mulder, van Hohwacht; DE DRIE GEBROEDERS, kapt. C. Popp, van Hamburg.
Uitgezeild:
Texel, 7 oktober. DE LEMMER, kapt. J. Tammes, naar Bordeaux; ST. JOHANNES, kapt. L.J. Kramer, naar Newcastle; GOEDE HOOP, kapt. J.J. de Boer en DE EENDRAGT, kapt. R.C. de Groot, naar Sunderland; ROELINA, kapt. K.J. Pronk, naar Yarmouth.
Vlie, 6 oktober. HZ., kapt. S.K. de Vries, naar Fernambuck.
Terschelling, 5 oktober. DE VROUW ANNA, kapt. P. Visser.

Afbeelding
Datum 23 oktober 1833
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Texel, 21 oktober. FORTUNA, kapt. J.J. Cordes, van Wismar; WIGERDINA, kapt. W.J. Stuit, PETRONELLA, kapt. J.A. Schuring; FROUWINA, kapt. K. Pijbes en VROUW IKINA, kapt. G.J. Postema, de laatste vier van Newcastle; DE EENDRAGT, kapt. R.E. de Groot en TWEE GEBROEDERS, kapt. H.L. Zeven, van Sunderland.

Afbeelding
Datum 27 november 1833
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Carga lijsten

Carga-lijsten. Amsterdam: VERWISSELING, kapt. C. van der Drift, van Lissabon met kurk, ossenhoorn en zout; JOHANNA CAROLINA, kapt. J. Verdoes, van Bordeaux met wijn; DOROTHEA, kapt. S.J. Prange, van Bordeaux met wijn; BASTIAAN, kapt. W. van Beelen, van Rouaan met wijn, wouw, kaardenbollen, suikerbakkers-aarde en pleistersteen; EENDRAGT, kapt. B.C. de Groot, van Sunderland met een lading steenkolen; MARTHA CATHARINA, kapt. H.R. Legger, van Sunderland; CATHARINA ELISABETH, kapt. A.H. Schuring, EENDRAGT, kapt. J.H. Hut en ALIDA KLASINA, kapt. L.E. Tiktak laatste drie van Newcastle met een lading steenkolen; STANT FRIESZ (STÂNFRIES), kapt. S.C. de Vries, van Archangel met teer, hennep, zeildoek en matten; DOROTHEA MARIA, kapt. H.P. Regt door Zee, van Koningsbergen met tarwe, talk en hennep; JANTINA ROELFINA, kapt. S.B. Kuiper, van Koningsbergen met tarwe, erwten en hennep; HARMINA, kapt. P.S. Brouwer, van Wismar, met tarwe; CAROLINA, kapt. J. Beekman, van Tonningen met tarwe; GOEDE HOOP, Kapt. l. Pinksterboer, van Zwendorp met gerst; MARIA LOUISE, kapt. H. Pieper, van Hamburg, met tarwe, rozijn, mineraalwater, kokosnoten, koehaar en lood; VIJF GEZUSTERS, kapt. A.J. Roeden, van Lynn met klompen.

Afbeelding
Datum 03 april 1834
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Vlie, 31 maart. WILLEM DE EERSTE, kapt. J.H. Savert, van Hamburg.
Uitgezeild:
Texel, 1 april. ADMIRAAL DE RUYTER, kapt. E. van Duyn, naar Batavia; MARIA JACOBA, kapt. S. van Duyn, naar Curaçao; MARIA, kapt. P.E. Boer, naar Rochefort; GESINA, kapt. L.G. Bus, naar Duinkerken; MARGARETHA HENDERIKA, kapt. S. van der Werff, naar Liverpool; EENDRAGT, kapt. J.H. Hut, naar Cardiff; DE VLIJT, kapt. J. Bakker, naar Stavanger; TWEE GEZUSTERS, kapt. L.H. Holst, naar Holmstrand; VROUW CATHARINA, kapt. R.R. Engelsman, op avontuur.
Vlie, 31 maart. PETRUS EN HELENA, kapt. J.H. Haverbult en ZELDENRUST, kapt. G.A. Jonkhof, naar Koningsbergen; VROUW JANTINA, kapt. G.G. Smit, naar Dantzig; VREEDE EN HOOP, kapt. H.J. Buning, naar Rostock; HERMINA (opm: HEMMINA), kapt. G.H. Fijn en ROELFINA, kapt. J.K. Bolhuis, naar Bergen; VROUW LUBBEGIENA, kapt. K.H. de Weerd, naar Oosterisoer; PETRONELLE, kapt. O. Houwinck, naar Christiaansand; VREDE, kapt. J.J. Greeve, naar Noorwegen; HARMONIE, kapt. C.W. Lange, STAD LINGEN, kapt. T. Schipman; AMALIA, kapt. L.T. Saathof; MEYNSINA, kapt. J.A. Zeilinga, EENDRAGT, kapt. R.C. de Groot, ANNA ALBERDINA, kapt. A.T. Ekamp, JOHANNA JACOBA, kapt. C.J. Drent, PIETERTJE STAPERT, kapt. J.R. Hottinga, METTINA MARGARETHA, kapt. H.H. Koster en ANNA MARIA, kapt. H.J. Klaasen, alle tien op avontuur.

Afbeelding
Datum 13 mei 1834
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Vlie, 10 mei. TREKVOGEL, kapt. A.G. Sap en HARMONIE, kapt. A. Middens, beide van Dantzig; WILLEM OLIVIER, kapt. G.J. Korter, van Memel; GEZINA, kapt. P.J. Muntendam, EUROPA, kapt. K.J. Scholtens, VROUW GERBERDINA, kapt. P.J. de Vries en HOPENDE ZEEMAN, kapt. W.F. Pronk, alle vier van Stralsund; EENDRAGT, kapt. R.C. de Groot en LUNA, kapt. L. Bakker, van Drammen; VROUW MARGARETHA, kapt. E.M. ten Caten, van Oosterisoer; ROELINA, kapt. K.J. Pronk en VRIENDSCHAP, kapt. A.P. de Jong, beide van Hamburg.
Batavia, 8 januari. ELIZA, kapt. Peters, van Rotterdam. 9 januari. PAULINE, kapt. L.M/. Hoffmann, van Middelburg; VEREENIGING, kapt. A.A. Herman, van Amsterdam. 10 januari. BATAVIER, kapt. J. Joossens en NEERLANDS KONING, kapt. P. Vis, beide van Rotterdam. 16 januari. NEERLANDS KONINGIN, kapt. W. Verloop, van Rotterdam; IDA ALEIDA, kapt. J. Sipkes Fz. en HENRIETTE EN HENRY, kapt. F.J. Vlieger, beide van Amsterdam/ 17 januari. STAD ROTTERDAM, kapt. C. Poort, van Rotterdam. 20 januari. NIJVERHEID, kapt. N.N. van Rotterdam. 21 januari. GENERAAL CHASSÉ, kapt. M. Harkema en PRINS VAN ORANJE, kapt. P. de Boer, beide van Samarang. 24 januari. SUMATRA, kapt. H. Poppen, van Rotterdam.
Suriname, 17 maart. GEBROEDERS, kapt. P.C. Sorgdrager, van Amsterdam.
Berbice, 17 maart. ZAANDAM, kapt. L.H. Singer, van Amsterdam.
Havana, 9 maart. DE HOLLANDER, kapt. M. Boysen, van Buenos-Ayres.
Liverpool, 6 mei. OPHEFFING, kapt. Lemmer, van Dordrecht.
Shields, 1 mei. ST. THOMAS, kapt. N.M. Lindegaard, van Harlingen.
Hull, 5 mei. NEPTUNUS, kapt. Visser, van Amsterdam. 6 mei. VROUW ANNA, kapt. P. Visser, van Amsterdam.
Travemunde, 8 mei. VIER GEBROEDERS, kapt. Teensma, van Amsterdam.
Memel, 26 april. CATHARINA, kapt. Bakker, van Groningen.
Pillau, 30 april. ARENDINA HARMINA, kapt. H.J. Hazewinkel, van Bergen. 1 mei. JONGE PIETER, kapt. P.E. Boer, van Bergen.
Uitgezeild:
Texel, 11 mei. EUGENIE, kapt. A.J. Meulenaer (opm: eerste reis van dit in 1830 gebouwde voormalig Zuid-Nederlandse, daarna Belgische en nu Nederlandse fregat) en HANDELMAATSCHAPPIJ, kapt. J.G. Veening, beide naar Batavia; AGATHA, kapt. P.J. Potjewyd, naar Marseille; TWEE JONKVROUWEN, kapt. A.M. Stegenga en ANJA, kapt. A.C. Hazewinkel beide naar Londen; HENDRIEKA, kapt. H.G. Tool, naar Hull.
Vlie, 10 mei. JONGE WILLEM, kapt. W.J. Mellema, naar Koningsbergen.
Pillau, 3 mei. PETRUS EN HELENA, kapt. Haverbult, naar Petersburg.
Memel, 28 april. HARMONIE, kapt. Lange, naar Caen.

Afbeelding
Datum 17 mei 1834
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Carga lijsten

Carga-lijsten Amsterdam: WILHELMINA HEMDRIK, kapt. D.D. de Jong, van Hull met traan en koopmanschappen; JOHANNA, kapt. J.C. Wolter, van Stralsund met tarwe; GE ZINA, kapt. P.P. Muntendam, van Stralsund met tarwe; HARMONIE, kapt. A. Middents, van Dantzig met tarwe; EENDRAGT, kapt. R.C. de Groot, van Drammen met hout; TWEE GEBROEDERS, kapt. E.E. Evers, van Bremen met koopmanschappen, tabak en lood; DRIE GEBROEDERS, kapt. G.J. Gnodde, van Bremen met suiker en raapzaad.

Afbeelding
Datum 06 juni 1834
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Texel, 4 juni. HERRIBERTUS HERMANUS, kapt. H.H. Rieke, van Antwerpen; VRIENDSCHAP, kapt. J. Drewes, van Londen.
Vlie, 1 juni. PETRUS LUDOVICUS, kapt. W.J. Moesker, van Shields; MARIA ANNA, kapt. E.P. Brons, van Swinor, in Noorwegen. Bij de Stortemelk binnen.
Havannah, 21 april. HAVANA PACKET, kapt. D.T. Visser, PRINS DER NEDERLANDEN, kapt. J. Hillebrands, van Amsterdam; PIGEON, kapt. J.H. Hintens, van Antwerpen.
Cardiff, 30 mei. LUMMEGINA GEZINA, kapt. J.J. de Jonge, van Amsterdam.
Liverpool, 30 mei. LUKKINA MARGARETHA (opm: LUKKINA MAGRIETA), kapt. H.S. Hoveling, van Alkmaar.
Uitgezeild:
Texel, 4 juni. VIER GEBROEDERS, kapt. H.C. Schut, naar Marseille; CORNELIA, kapt. A.P. Schoonhoven, naar Londen; CAROLINA, kapt. H. Gron, naar Drammen.
Vlie, 2 juni. MARGINA MARGARETHA, kapt. H.J. Oortjes en GEZINA, kapt. P.P. Muntendam, beide naar Sunderland; VRIENDSCHAP, kapt. G. Zielke, naar de Oostzee; JEREMIAS, kapt. S.L. Stellingwerf, naar Nerva’; MARGARETHA HENDRIKA, kapt. S.A. van der Werff, naar Christaansand; VROUW AUKJE, kapt. T.T. Visser, naar Koningsbergen; JOHANNA MARGARETHA, kapt. B.H. Pott, naar Dantzig; VREDE EN HOOP, kapt. H.J. Buining, naar Rostock; EENDRAGT, kapt. R.C. de Groot, HARMONIE, kapt. A. Middents en LUNA, kapt. L. Bakker, alle drie naar Drammen; WILLEM BAKKER, kapt. G.J. Korter, naar Brewich; JONGE JAN, kapt. J.E. Bart, JAN FREDERIK, kapt. H.H. Kok en VROUW ANTJE, kapt. D.K. de Groot, alle drie naar Christiaansand; WILHELMINA, kapt. A.B. Visser, naar Oosterisoer; VIGILANTIE, kapt. J.H. WIlderman, naar Larwich; JONGE FREERK, kapt. P.A. Visser, H.Z. kapt. S.K. de Vries en HILLECHINA, kapt. H.H. Brakke, alle drie naar Noorwegen; EENSGEZINDHEID, kapt. J.N. v. Duynen, JOHANNA, kapt. P.P. Douwes; HARMONIE, kapt. W.L. Veen, JONGE HELENA, kapt. J.D. Tobbens, TWEE GEBROEDERS, kapt. S.J. Jaski en RENSINA, kapt. H.W. Stuit, alle zes op avontuur; ENGELINA, kapt. G.T. Borst, naar de Oostzee. Naar Terschelling gezeild: MARIA JACOBA, kapt. J.J. Wever, naar Noorwegen. 3 juni. ANNETTA, kapt. C.F. Maas, naar Riga; AURORA, kapt. G. Pickart, naar de Oostzee; CATHARINA, kapt. J.B. Mulder, naar Holmstrand; HARMONIE, kapt. H. Jans, naar Noorwegen; MARIA CORNELIA, kapt. H.H. Voss, op avontuur.
Terschelling, 2 juni. ALETTA, kapt. C.H. Slagter, op avontuur.

Afbeelding
Datum 07 juli 1834
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Helder, 3 juli. De 30e juni is het oorlogs-fregat JASON, kapt. Koops, van Hellevoetsluis komende, door ’s Rijks stoomschepen CURAÇAO en SURINAME, in het Nieuwe Diep binnen gebracht. –Ook is aldaar aangekomen de kolonel en kapt. ter zee Koopman, ten einde het bevel over de DIANA, van 44 stukken, naar Java bestemd, te aanvaarden.
Texel, 4 juli. CHRISTINA, kapt. H.R. Engelsman, van Hull; KNELSINA GEERDINA, kapt. R.R. de Jonge, van Petersburg.
Vlie, 3 juli. EENDRAGT, kapt. R.C. de Groot, van Drammen. 4 juli. VROUW SOPHIA, kapt. H.L. Kok, van Droback.
Uitgezeild:
Texel, 4 juli. HOOP EN VERWACHTING, kapt. J. Haasnoot, naar Lissabon; VRIENDSCHAP, kapt. K.P. Tippema, naar Londen; ANNA MARIA, kapt. H.H. Kuiper, naar Sunderland.
5 juli. LAMMEGINA GEZINA, kapt. J.J. de Jonge, naar Cardiff.
Vlie, 3 juli. IDA ALEYDA, kapt. O.J. Woldering, naar Larwich; WILHELMINA, kapt. A.B. Visser, naar Oosterisoer; VIER GEBROEDERS, kapt. H.G.L. Prins, naar Drammen; VROUW JANTINA, kapt. K.E. Vol, naar Droback; JONGE JUFVROUW SARA, kapt. J.H. DE Weerd, naar Noorwegen; JACOBA CATHARINA, kapt. D.L. Kuiper, ANNA CATHARINA, kapt. H.A. Boye en FRAUKE KNELSINA, kapt. R.R. de Jong, alle drie op avontuur.

Afbeelding
Datum 18 juli 1834
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Vlie, 14 juli. ST. THOMAS, kapt. N.M. Lindegaard, van Newcastle; VRIENDSCHAP, kapt. H.J. Tiddens en JONKVROUW MARIA, kapt. J.J. Gierzoe, beide van Drammen.
Uitgezeild:
Vlie, 14 juli. VROUW CATHARINE, kapt. T. Lange en HENRIETTE AUGUSTE, kapt. P.H. Ahrens, beide naar Riga; EENDRAGT, kapt. R.C. de Groot, naar Drammen; HARMONIE, kapt. P. Permien, op avontuur.

Afbeelding
Datum 20 augustus 1834
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Texel, 18 augustus. FORTUNA, kapt. C. Cordes, van Archangel.
Vlie, 17 augustus. MARGARETHA ANNA, kapt. F. Eikmeyer, van Sunderland; ANNA HERMINA, kapt. A.W. Rasker, van Petersberg; JUFVROUW CATHARINA, kapt. G.B. Klein, van Rostock; EENDRACHT, kapt. R.C. de Groot, van Drammen; VROUW ANTJE, kapt. D.C. de Groot, van Christiaansand.
Terschelling, 16 augustus. MARGARETHA, kapt. T.K. Mulder, JOHANNA JACOBA, kapt. C.J. Drent, JOHANNA MARGARETHA, kapt. J.H. de Boer en JOHANNA, kapt. D.P. Douwes, alle vier van Petersburg; CONCORDIA, kapt. J.E. Kwakenburg, van Memel; DE VROUW ANNA, kapt. H.K. Wijkmeijer, van Sunderland; JOHANNES, kapt. J.M. Heldt, van Hamburg.
Uitgezeild:
Texel, 18 augustus. NEPTUNUS, kapt. E.J. Bonetz, op avontuur.
Vlie, 17 augustus. ALEXANDER, kapt. C.K. Vagt, naar de Oostzee; HELENA, kapt. W.J. Zelling, naar Riga; DRIE GEZUSTERS, kapt. P.P. Dykstra, op avontuur.
Terschelling, 16 augustus. DE ZEEMEEUW, kapt. J.K. de Jonge, van Newcastle.

Afbeelding
Datum 20 augustus 1834
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Carga lijsten

Carga-lijsten Amsterdam: JOHANNA MARGARETHA, kapt. J.H. de Boer, van Petersburg met hennep, talk, lijnzaad, bedveren en schrijfpennen; JOHANNA JACOBA, kapt. C.J. Drent, van Petersburg met lijnzaad en hennep; JOHANNA, kapt. D.P. Douwes, van Petersburg met lijnzaad; CONCORDIA, kapt. J.E. Kwakenburg, van Memel met klaphout en potasch; DE WELVAART, kapt. R.T. Feninga, van Koningsbergen met lijnzaad; CATHARINA, kapt. H.R. Veling, van Kiel met tarwe; MARGARETHA ANNA, kapt. F. Eikmeyer, van Sunderland met steenkolen; MARIA OLETTE, kapt. A. Beelegaard, van Nerva met hout; EENDRAGT, kapt. R.C. de Groot, van Drammen met houtwaren; VROUW PETRONELLA, kapt. J.A. de Boer, van Neufeld van tarwe.

Afbeelding
Datum 03 september 1834
Krant AH - Algemeen Handelsblad

Binnengekomen:
Vlie, 31 augustus. De kof, gisteren gemeld: HERSTELLING, kapt. A.H. Karssyns, van Holbeck.
Texel, 31 augustus, GOUVERNEUR (opm: fregat), N. Knudsen, van Oostende.
Uitgezeild:
Vlie, 21 augustus. ST. THOMAS, kapt. N.M. Lindegaard en MARGARETHA EN ANNA, kapt. F. Eikmeyer, beide naar Newcastle; VROUW TRIJNTJE, kapt. P.G. Karst, naar Petersburg; REINA, kapt. H. Koops naar Dantzig; EENDRAGT, kapt. R.C. de Groot, naar Drammen; ANNAN DOROTHEA, kapt. C.N. Faester, JONGE FREERK, kapt. P.A. Visser, VROUW JANTINA, kapt. H.H. de Weerd; CONCORDIA, kapt. J.A. Keun; JONGE PIETER, kapt. G.S. Brouwer en TWEE GEBROEDERS, kapt. H.J. Zeven, alle zes op avontuur.
Terschelling, 30 augustus, DE VROUW ANNA, kapt. P. Visser, naar Hull.

Afbeelding
Datum 04 oktober 1834
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Texel, 2 oktober. STANDVRIES, kapt. S.C. de Vries, van Bahia; FENNEGINA, kapt. G. Detmers, van Newcastle; ARIUS JOHANNES, kapt. H. van Wijk, van Sunderland.
Vlie, 1 oktober. EENDRAGT, kapt. R.C. de Groot, van Drammen; EGBERTUS, kapt. L.E. Tiktak, van Christiaansand.
Terschelling, 30 september. DE TWEE GEBROEDERS, kapt. B.H. van der Werff, van Oosterisoer, na visitatie van de quarantaine ontslagen.
Uitgezeild:
Texel, 2 oktober. NOORD-HOLLAND, kapt. H.K. Ruijl, van Suriname; TWEE GEBROEDERS, kapt. J.K. Potjewijd en LUDOLF THEODORUS, kapt. J.A. Zyl, beide van Genua en Livorno; JANTINA ENGELINA, kapt. H.T. de Jonge, op avontuur.
Vlie, 1 oktober. JOHANNA, kapt. J.A. Fries, naar Hamburg.

Afbeelding
Datum 06 april 1835
Krant AH - Algemeen Handelsblad

Uitgezeild:
Texel, 4 april. Zr.Ms. brik PANTER, kapt. luit. ter zee Edeling en Zr.Ms. brik VLIEGENDE VISCH, kapt. luit. ter zee Tuning, naar Vlissingen; VAN SPEYK, kapt. E. Visser, naar New-York; ALIDA, kapt. H.F. Deddes, naar Bordeaux; ANNA MARIA, kapt. H.H. Kuiper en VROUW MAGDALENA, kapt. M. van der Putte, naar Hull; CORNELIA, kapt. A.P. Schoonhoven, naar Londen; DE VREDE, kapt. J.J. Greeven, op avontuur.
Vlie, 3 april. VROUW GEZINA, kapt. J.H. Mulder, naar Memel; VRIENDSCHAP, kapt. J. Klaasen, naar Christiaansand; ANNETJE MARGARETHA, kapt. H.E. Dieckman, naar Leer; JOHANNA, kapt. D.P. Douwes en EENDRAGT, kapt. R.C. de Groot, op avontuur.

Afbeelding
Datum 06 mei 1835
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Texel, 4 mei. VREEDE, kapt. J.J. Greeven, van Christiaansand; REGINA, kapt. O.L. Ketelboter, van Koningsbergen; EMELIE, kapt. S.P. Hansen, van Aalborg; CATHARINA, kapt. J.B. Mulder, van Flekkefiorde (bijlegger); VROUW ANNA, kapt. U.E. Pott, van Memel, l.v. Delfzijl; SOPHIA CATHARINA, kapt. P.W. Brenst, van Hottendam.
Vlie, 3 mei. ONDERNEMING, kapt. T.J. Hazewinkel en HARMONIE, kapt. J.H. Deddes, van Koningsbergen; VROUW CATHARINA, kapt. K.H. Bekkering en VROUW GEZINA, kapt. J.J. van der Wonde, van Dantzig; EENDRAGT, kapt. R.C. de Groot, van Drammen; VROUW MARGARETHA, kapt. E.M. ten Cate, van Hamburg.
Terschelling, 2 mei. HENDRIKA, kapt. O.G. Sap, van Kiel; ANNA MARIA, kapt. H. Deyer, van Koppenhagen; GEBIENA, kapt. P.J. de Vries, van Noer.
Uitgezeild:
Vlie, 3 mei. JONGE EGBERTUS, kapt. J.R. Mulder, naar Petersburg.
Terschelling, 2 mei. MYNZIENA, kapt. D.D. Klootje, naar Lübeck; SIKKELINA HOOITES, kapt. G.T. de Jong, naar Rostock; DE VROUW EBELDINA, kapt. J.H. Drenth en DE VRIENDSCHAP, kapt. A.T. Rasker, naar Noorwegen; MARGRETA, kapt. H.H. Nieboer, op avontuur.

Afbeelding
Datum 23 mei 1835
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Texel, 21 mei. DE VRIENDEN, kapt. S.Y. Parma, van Batavia; NEPTUNUS, kapt. J. Blom, van Drammen; HENDRIKA MARCHINA (opm: eerste reis van deze kof), kapt. G.G. Bakker en NEPTUNUS, kapt. S. Feye, van Fahrsund; HILLECHIENA GEERDINA, kapt. H.L. Roelfsema, van Dantzig; ANNEGINA, kapt. P.R. Huisman, van Holmstrand; ANNEGINA, kapt. J.R. Kuiper, van Droback; VROUW LUBBEGINA, kapt. H.K. de Weerd, van Oosterisoer.
Vlie, 18 mei. TWEE GEBROEDERS, kapt. S.J. Jaski, van Dantzig. 20 mei. CORNELIA, kapt. J. Beekman, van Hull, l. v. Bremerhaven; AMELINA, kapt. H.H. Naatje en DOLPHYN, kapt. J.J. Kruge, van Drammen; VROUW PETRONELLA, kapt. P.E. de Jong, van Oosterisoer.
Terschelling, 18 mei. HARMONIE, kapt. A. Middents, van Dantzig; HELENA, kapt. F.O. Adena; VROUW CATHARINA, kapt. C. Koster, van Hamburg. 19 mei. DE VROUW HEIDEWIEKA, kapt. J.J. Pekelder en VERTROUWEN, kapt. H.D. Klatter van Hamburg; DE DRIE GEBROEDERS, kapt. J.J. Kroon, van Sonderborg; VROUW ALIDA, kapt. G.R. Kars, van Dantzig; HARMONIE, kapt. F. Heeren, van Grypswaldt; DE DRIE GEBROEDERS, kapt. H.P. Alberts, van Lübeck; VROUW HELENA, kapt. W.H. Kraan, van Ahrendahl; DE JONGE DIRK, kapt. H.E. Vos, van Oosterisoer; DE JONGE HENDRIK, kapt. H.M. Pratt, van Christiaansand; DE VROUW JANTINA, kapt. K.E. Vos, van Droback.
Uitgezeild:
Vlie, 18 mei. CONCORDIA, kapt. J.J. Mandema, naar New-Castle; HARMONIE, kapt. J.H. Deddes, naar Riga; EOLUS, kapt. C.D. Evers, naar Wismar; ALIDA KLASINA, kapt. K.E. Tiktak, naar Stokholm; CONCORDIA, kapt. J. Kwakenburg, naar Stettin; GEZINA JACOBA, kapt. J. Wever, naar Droback; LUNA, kapt. L. Bakker, naar Drammen; ONDERNEMING, kapt. T.J. Hazewinkel, naar Noorwegen; EENDRAGT, kapt. B.C. de Groot, op avontuur. 19 mei. EGBERTUS, kapt. L.E. Tiktak, naar Christiaansand.

Afbeelding
Datum 04 juli 1835
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Texel, 2 juli. DOROTHEA, kapt. C. Rasmussen, van Libau; JONGE TJALLING, kapt. H.R. Mellema, van Koningsbergen.
Vlie, 1 juli. EENDRAGT, kapt. R.C. de Groot, van Drammen; DE BEURS VAN AMSTTERDAM, kapt. J.H. Savert, van Hamburg.
Terschelling, 30 juni. HARMINA, kapt. P.S. Brouwer, van Fahrsund.
Uitgezeild:
Vlie, 1 juli. VROUW ANNEGINA, kapt. A.J. Boiten, naar Bergen. Naar Terschelling gezeild: VROUW HELENA, kapt. W.H. Kraan, naar Arendahl; SUSANNA, kapt. W.J. Muller en ANNEGINA, kapt. W.W. Patje, naar Hamburg.

Afbeelding
Datum 20 juli 1835
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Texel, 17 juli. TWEE CORNELISSEN, kapt. S. Veenstra, van Batavia; VROUW DIEUWKE, kapt. R. Bovenkamp, van Londen; ANNA MARGARETHA, kapt. C. Permien van Riga.
Vlie, 16 juli. HOLLANDS TROUW, kapt. H.L. Kok, van Memel; GOEDE HOOP, kapt. J.J. de Boer, van Dantzig. 17 juli. VROUW MARGARETHA, kapt. A.F. Steffens, van Petersburg.
Uitgezeild:
Texel, 17 juli. DE MARIA ANNA, kapt. E.P. Brons, naar Suriname; LAURA, kapt. A. Toppan, naar New-York; WIGERDINA, kapt. W.J. Stuit, naar Triest; CERES, kapt. M.T. Bruintjes en JOHANNA, kapt. H. Tobbens, naar Duinkerken; NEPTUNUS, kapt. E.H. Kraanstuiver en TWEE GEZUSTERS, kapt. L.H. Holst, naar Drammen; LAMMEGINA GEZINA, kapt. J.J. de Jonge; VROUW JACOBA, kapt. H.R. Grimminga en ATTALANTA, kapt. L. Schildwagt, op avontuur; NEPTUNUS, kapt. G. Blom, naar Drammen.18 juli. CLARA HENRIETTE, kapt. H. Blokziel, naar Batavia; JEANETTE, kapt. T. Bodeman, naar Suriname; MEDEMBLIK, kapt. J. Gray, naar Londen.
Vlie, 16 juli. ST. JOHANNES, kapt. L.J. Kramer, naar Koppenhagen; EENDRACHT, kapt. R.C. de Groot, naar Drammen; HARMANNUS WIARDI, kapt. H.A. Post, naar Larwich; AMELIA, kapt. H.A. Naatje, CORNELIA, kapt. R.H. Oortjes, naar Noorwegen; FENNEGINA, kapt. G. Detmers, naar Hamburg. 17 juli. FORTUNA, kapt. P. Ryland, naar Bergen; JONGE JAN, kapt. J.E. Bart, naar Oosterisoer; VRIENDSCHAP, kapt. J.J. Brams, naar Holmstrand; VEREENIGDE TROUW, kapt. G.W. Stuit, naar Bremen.

Afbeelding
Datum 25 augustus 1835
Krant AH - Algemeen Handelsblad

Terschelling, 21 augustus. Op de 19e augustus, is door de Terschellinger loodsschipper A. van Keulen, 5 mijlen ten zuiden van Terschelling, in goede staat gepraaid het schip JOHAN HERMANN, kapt. W. Binnolf, komende van Bayonne naar Hamburg, welke vermeld gepraaid te hebben 10 mijlen N. ten O. van Kaap Lezard, een barkschip, gevoerd bij kapt. Jensen, bestemd naar Suriname.

AH 250835
Binnengekomen:
Texel, 23 augustus. ONDERNEMING, kapt. J.P. Middel en AURORA, kapt. J.A. de Haan, van Batavia; TWEE JONGVROUWEN, kapt. A. Stegenga, van Londen; ARENDINA HERMINA, kapt. H. Hazewinkel, van Petersburg; ALBERTINA, kapt. C. Hoyer, van Drammen.
Vlie, 22 augustus. JOHANNA MARGARETHA, kapt. J.H. de Boer, van Petersburg; IDA CATHARINA, kapt. J.V. Veenhorst, van Fahrsund; JETSKA HILLECHIENA, G.E. Broekema,van Hamburg.
Terschelling, 21 augustus. DE VROUW MARTHA, kapt. T.R. de Jonge, van Koningsbergen; DE VROUW ALIDA, kapt. B.J. Jaski, ARIUS JOHANNIS, kapt. H. van Wyk en DE JONGE GERRIT, kapt. A. Hazewinkel, van Petersburg; JACOBIENA, kapt. R.J. Klunder, van Dantzig; CONCORDIA, kapt. J.A. Keun, van Holmstrand; FENNEGINA, kapt. G. Detmers en SUZANNA, kapt. W.J. Mulder, van Hamburg; EENDRAGT, kapt. R.C. de Groot, van Droback; DE VROUW JANTINA, kapt. K.E. Vos, van Droback; DE VROUW JANTINE, kapt. R.T. de Jonge, van Wittstein; DE TWEE GEBROEDERS, kapt. B.H. van der Werf, van Oosterisoer.
Kroonstad, 10 augustus. GEZINA, kapt. P.P. Muntendam, van Rotterdam. 11 augustus/ EENSGEZINDHEID, kapt. Doewes, van Nijstad. 12 augustus. VRIENDSCHAP, kapt. De Boer, van Dantzig.
Uitgezeild:
Vlie, 22 augustus. SARA, kapt. H.G. Bodje, naar Dantzig; VROUW TRYNTJE, kapt. S.A. Meyer, naar Lübeck; VROUW REGINA, kapt. K.P. Kiewit, naar Hamburg.

Afbeelding
Datum 07 september 1835
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Texel, 4 september. DOROTHEA, kapt. S.J. Prange, van Sunderland.
Vlie, 2 september. DOLPHYN, kapt. P. Vos, van Riga; MARGARETHA ANNA, kapt. T. EIkmeyer, van Drammen.
Terschelling, 3 september. MINERVA, kapt. F. Brandt, van Himmel.
Uitgezeild:
Texel, 4 september. VREDE, kapt. K. Zwanenburg, naar Faro; LAMMEGINA GEZINA, kapt. J.J. de Jonge, op avontuur.
Vlie, 3 september. MARIA GEERTRUIDA, kapt. J.L. Dokter, naar Hamburg. 4 september. CATHARINA, kapt. H.R. Veling, naar Fredrikstad; REGINA, kapt. O.L. Ketelboter, naar Stettin; MATHILDA, kapt. C. Kock, naar Horsens; ONDERNEMING, kapt. T.T. Kuiper, VICTOR, kapt. J.H. van Wyk, DRIE GEBROEDERS, kapt. J.D. Bos en VROUW JANTINA, kapt. K.E. Vos, alle vier naar Drammen; ANNA, kapt. P. Hildebrandts, op avontuur; WELDAAD, kapt. B.E. Boll, naar Newcastle; ARENDINA MARIA, kapt. G.H. Boerhaven, naar Stavanger; VREDE EN VRIJHEID, kapt. F.A. Lammers, PETRONELLA, kapt. C.B. Freese en EENDRAGT, kapt. R.C. de Groot, naar Drammen; VROUW JANTINA, kapt. R.T. de Jong, naar Droback; YPEUS, kapt. H. de Weerd; VROUW JELTINA, kapt. L.P. de Vreede en ANNA MARIA CATHARINA, kapt. W.D. Kleininga, op avontuur.
Terschelling, 2 september. JOHANNIS, kapt. J.M. Holst, naar Hamburg. 3 september. EENDRAGT, kapt. H. Drent, naar Tonningen.

Afbeelding
Datum 09 november 1835
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Texel, 6 november. IGNATIUS, kapt. G.T. Wildermen, van Noorwegen.
Vlie, 4 november. MARIA THERESIA, kapt. C. Uil, ANNA ELISABETH, kapt. E.G. Boekhout en DRIE GEBROEDERS, kapt. H.C. Walken, alle drie van Petersburg; EENDRACHT, kapt. R. C. de Groot, van Drammen. 5 november. HOOP EN VERWACHTING, kapt. K.J. de Boer, van Petersburg; VROUW HENDRIKA, kapt. L.K. de Jong, van Dantzig; JAN FREDRIK, kapt. G.H. Smit, van Drammen; JONGE WICHER, kapt. H.W. Bontekoe, van Oudsoen.
Terschelling, 3 november. DE JONGE GERRIT, kapt. A. Hazewinkel en GEERTRUIDA, kapt. J.D. Mellema, van Koningsbergen; LOURINA MATHILDA, kapt. J. Andresen, van Stege; DE DRIE GEBROEDERS, kapt. T. Daniels, van Elbing; MEINSINA, kapt. D.D. Klontje, van Demmin; DE DRIE GEZUSTERS, kapt. D.G. Bulthuis, van Helgoland. 4 november. HARMONIE, kapt. W.L. Veen en DE VRIENDSCHAP, kapt. B.J. de Boer, van Petersburg; ARENDINA HERMINA, kapt. H. Hazewinkel, van Koningsbergen; DE VRIENDSCHAP, kapt. J.H. Zant, van Koppenhagen; CATHARINA, kapt. H.G. Leves, van Dantzig.
Triëst, 27 oktober. AGATHA, kapt. Boele Jans Potjewyd, van Amsterdam.
Uitgezeild:
Texel, 6 november. TWEE GEBROEDERS, kapt. D.J. Boes, naar Londen.
7 november. ANNA MARIA, kapt. C.M. Boeyen, naar Larwich.
Vlie, 3 november. LUNA, kapt. L. Bakker, naar Drammen. 4 november. JONGE FREDERIK, kapt. H.E.W. Boswyk en EENDRAGT, kapt. O.H. Hansen, naar Newcastle; DRIE GEZUSTERS, kapt. D.B. Swart, naar Brewich.

Afbeelding
Datum 11 april 1836
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Texel, 9 april. Zr.Ms. fregat PALEMBANG, kapt. luit. Diemer, van Batavia; ANTHONIUS EN CORNELIA, kapt. G. Blom, van Padang; SOPHIA MARIA, kapt. J. Andresen, van Suriname, ligt quarantaine; VROUW FEMMEGINA, kapt. A.K. Braam, van Londen.
Vlie, 7 april. HARMONIE, kapt. H. Jans, van Kristiansand; JOHANNES, kapt. J.H. Holst, van Hamburg; ELIZA, kapt. T. Weydeman, van Bremen.
Uitgezeild:
Texel, 9 april. LAMORAAL ULBO, kapt. N.A. Smaal, naar St. Ubes, JUFFROUW TRESINA, kapt. J.H. Potjer, naar Porto; GESIENA, kapt. P.P. Muntendam, TWEE GEBROEDERS, kapt. J.R. Rosendal en TWEE JONKVROUWEN, kapt. A.M. Stegenga, alle drie naar Londen; NEPTUNUS, kapt. C. Kraanstuiver en WILHELMINA HENDRIKA, kapt. D. de Jong, beide naar Hull.
Vlie, 7 april. ALBERDINA, kapt. K.R. Klaasen, naar Hull; FREDRIK WILHELM, kapt. R.J. Dirksen, naar Riga; IDA ALYDA, kapt. O.J. Woldering, naar Oudsoen; ST. ANTHONIUS, kapt. H. Rieken, op avontuur. 8 april. CLAZINA MARGARETHA, kapt. J.R. Schippers, naar Hull; VROUW ANTJE, kapt. T.P. Teensma, naar Koningsbergen; EENDRAGT, kapt. R.C. de Groot, naar Drammen; VRIENDSCHAP, kapt. P.N. Huizing, TWEE GEBROEDERS, kapt. H.H. Spruk en JONGE EGBERTUS, alle drie op avontuur.
Terschelling, 6 april. CATRIENA, kapt. B.H. Nyman, van Bremen naar Guernsey.

Afbeelding
Datum 06 juni 1836
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Texel, 3 juni. ZEEVAART, kapt. S.J. Schol, van Bahia; VRIENDSCHAP, kapt. A.R. Klein, van Oleron; DE VREDE, kapt. J.J. Greeven, van Danzig; ANTHONIA, kapt. E. Speelman, van Rio-Janeiro; LUDOLPH THEODORUS, kapt. J.A. Zyl, van Memel.
Vlie, 2 juni. VOLHARDING, kapt. E.F. Eekmeyer, van Stockton; MARGARETHA, kapt. H.J. Veen, van Memel; WILHELMINA, kapt. W.C. Ukema en VROUW KEA, kapt. J.A. Jansen, beide van Christiaansand.
Uitgezeild:
Texel, 3 juni. CHRISTINA, kapt. H.B. Engelsman, naar Hull; CORNELIA, kapt. A.P. Schoonhoven, naar Londen.
Vlie, 2 juni. AMPHRITRITE, kapt. H. Rentz, naar Archangel; ENGELINA, kapt. G.T. Borst, naar Petersburg; JANTINA MARGARETHA, kapt. B.H. Smit, naar Danzig; VRIENDSCHAP, kapt. E.P. Dik, naar Noorwegen; ALIDA, kapt. H.J. Witkop, VROUW AGNES, kapt. A.J. Kolhoff en IKINE WILHELMINA, kapt. G.J. Vegter, alle drie naar Hull; VROUW FENNEGINA, kapt. A.K. Braam, naar de Oostzee; GOEDE TROUW, kapt. K.J. Masker en HARMONIE, kapt. J.H. Deddes, beide naar Riga; ANNA ADELHEID, kapt. G.J. Wesseling, naar Rendsburg; WEMELINA KRANENBURG, kapt. A. Kiers en DRIE ZUSTERS, kapt. D.T. de Jong, beide naar Danzig; EENIGHEDEN, kapt. P. Thomasen, naar Oostrisoer; HERSTELLING, kapt. A.H. Karsyns, GEERDINA, kapt. E.A. Doewes en EENDRACHT, kapt. R.C. de Groot, alle drie naar Noorwegen.

Afbeelding
Datum 06 juni 1836
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Texel, 3 juni. ZEEVAART, kapt. S.J. Schol, van Bahia; VRIENDSCHAP, kapt. A.R. Klein, van Oleron; DE VREDE, kapt. J.J. Greeven, van Danzig; ANTHONIA, kapt. E. Speelman, van Rio-Janeiro; LUDOLPH THEODORUS, kapt. J.A. Zyl, van Memel. Gisteren nog: WILHELMINA kapt. C. Falch, van Drammen.
Vlie, 2 juni. MARGARETHA, kapt. H.J. Veen, van Memel; WILHELMINA, kapt. W.C. Ukema en VROUW KEA, kapt. J.A. Jansen, van Christiaansand.
Uitgezeild:
Texel, 3 juni. CHRISTINA, kapt. H.R. Engelsman, naar Hull; CORNELIA, kapt. A.P. Schoonhoven.
Vlie, 2 juni. ENGELINA, kapt. G.T. Borst, naar Petersburg; JANTINA, kapt. B.H. Smit, naar Danzig; VRIENDSCHAP, kapt. E.P. Dik, naar Noorwegen; ALIDA, kapt. H.J. Witkop, VROUW AGNES, kapt. A.J. Kolhoff en IKINA WILHELMINA, kapt. G.J. Vegter, alle drie naar Hull; VROUW FENNEGINA, kapt. A.K. Braam, naar de Oostzee; GOEDE TROUW, kapt. K.J. Masker en HARMONIE, kapt. J.H. Deddes, beide naar Riga; ANNA ADELHEID, kapt. G.J. Wesseling, naar Rendsburg; WEMELINA KRANENBURG, kapt. A. Kiers en DRIE ZUSTERS, kapt. D.T. de Jong, beide naar Danzig; EENIGHEDEN, kapt. P. Thomasen, naar Oosterisoer; HERSTELLING, kapt. A.H. Karsyns, GEERDINA, kapt. E.A. Doewes en EENDRACHT, kapt. R.C. de Groot, alle drie naar Noorwegen.

Afbeelding
Datum 15 juli 1836
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Texel, 13 juli. TWEE JONKVROUWEN, kapt. A.M. Stegenga en FLORA, kapt. J. Manning, beide van Londen; NEPTUNUS, kapt. H.G. Kraanstuyver, van Hull; DIANA, kapt. H. Wente, van Baltimore.
Vlie, 12 juli. WELDAAD, kapt. B.E. Bol, van Newcastle; HOPENDE ZEEMAN, kapt. W.F. Pronk, van Koningsbergen; MARIA CAROLINA, kapt. H.J. Dirks, van Bergen; EENDRAGT, kapt. H.C. de Groot, van Drammen; BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. J.H. Savert, van Hamburg. Hieronder de schepen gisteren gemeld; ST. THOMAS, kapt. N.M. Lindegaard en IKINA WILHELMINA, kapt. G.S. Vegter, beide van Newcastle; ANNA ALBERDINA, kapt. A.T. Ekamp, van Sunderland; HERKULES, kapt. W.E. Boswyk, van Oosterisoer; GOEDE HOOP, kapt. J.H. Oostra, van Noorwegen.
Vere, 11 juli. Eergisteren is alhier ter rede gekomen: DE ZEEUW, kapt. L. Witkop, van Sunderland naar Middelburg.
Uitgezeild:
Vlie,12 juli. JONGE ALBERDINA, kapt. H.B. Mulder, naar Lynn.

Afbeelding
Datum 03 augustus 1836
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Texel, 1 augustus. DIANA, kapt. A. Nannings, van Soerabaya; ZAANDAM, kapt. L.H. Singer SURINAME, kapt. R. van der Mey, beide van Suriname. Liggen quarantaine; KOOPHANDEL, kapt. E.E. Hoeksma, van Rio-Janeiro; TREKVOGEL, kapt. A.G. Sap, van Bayonne; TJAKKIEN, kapt. A. Drewes, van Flekkefiorde; WINTEREN, kapt. L. Holst, van Fredrikshaven; DRIE ZUSTERS, kapt. H. Houge, van Nerva; ANNA MARIA, kapt. H.H. Kuiper, van Hull; JANTINA MARGARETHA, kapt. B.H. Smith, van Danzig; HENDRIKA, kapt. A. van Wyk, van Libau.
Vlie, 29 juli. ELISABETH, kapt. H.H. Pott, van Sunderland; MERCURIUS, kapt. R.A. Oortjes, van Danzig. Gisteren nog: ELISABETH MARIA, kapt. J.A. Keun, van Oosterisoer.
Terschelling, 28 juli. ELISABETH MARIA, kapt. J.A. Keun, van Oosterisoer.
Uitgezeild:
Vlie, 29 juli. EENDRACHT, kapt. R.C. de Groot, naar Drammen; MERCURIUS, kapt. H.K. de Groot en ALIDA IKINA, kapt. W.A. de jong, beide op avontuur. De schepen gisteren gemeld: VOLHARDING, kapt. E.T. Eekmeyer, naar Stockton; HERCULES, kapt. W.E. Boswyk, op avontuur.

Afbeelding
Datum 17 september 1836
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Texel, 15 september. AURORA, kapt. C.P. Horn, van Fredrikshald; MARGARETHA ANNA, kapt. F. Eckmeyer en INDUSTRIE, kapt. J. Ulfers, beide van Danzig; TWEE GEBROEDERS, kapt. K.H. Sprik, van Drammen; ANNA MARGARETHA, kapt. H. Nieman, van Riga; EENDRAGT, kapt. P.C. Koops, van Memel; VROUW ANTJE, kapt. K.D. de Grooth, van Larwich; ROELFINA, kapt. J.K. Bolhuis, van Flekkefiorde; DE NIJVERHEID, kapt. E.E. Hoveling, van Petersburg; EENDRAGT, kapt. R.C. de Groot, van Drammen; JONGE WICHER, kapt. D.D. Kuitze, van Fahrsund; CATHARINA, kapt. D.A. Zylstra, van Archangel; VROUW LUMMEGINA, kapt. B.J. Goosens, van Christiaansand; MARIA OLETTA, kapt. A.P. Beilegaard, van Drammen; VROUW GELIE, kapt. G. Wyckman, van Riga; CAROLINA, kapt. L.H. Hassel, van Drammen; CATHARINA, kapt. C. Nieman, van Riga; MARIA, kapt. H.F. Mulder, van Danzig; LAMORAAL ULBO, kapt. N.A. Smaal en CAROLINA JOHANNA, kapt. D. Nieman beide van Riga.
Vlie, 14 september. GEERTRUIDA, kapt. R.R. Tunteler, van Petersburg; VROUW CAROLINA, kapt. H.C. Duwel, van Riga; CLARA MARGARETHA, kapt. H.P. Dik, van Pernau; DANKBAARHEID, kapt. D.D. de Jong, van Pillau; VRIENDSCHAP, kapt. E.P. Dik, van Danzig; HILLECHINA CHRISTINA, kapt. G.E. Broekema, van Koningsbergen; VROUW GEZINA, kapt. A.H. Bekkering, van Rendsburg; ELIZABETH MARIA, kapt. J.A. Keun, van Stattil; RUDOLF HENDRIK, kapt. H. Kramer en HOOP, kapt. J.K. de Jong, beide van Stettin; GEZINA CATHARINA, kapt. H.B. Stutvoet, van Kiel; JAN FREDRIK, kapt. H.H. Kok, van Brewich; JONGE DIRK, kapt. W.H. Mulder, van Larwich; ELIZABETH MARIA, kapt. L.E. Koning, van Flekkefiorde; VERWACHTING, kapt. J.A. Hansen, van Mandal; TWEE GEZUSTERS, kapt. T. Brekwold, van Nordstrand; HOOP, kapt. J.B. Nieuker, van Drammen; VROUW MARIA, kapt. T. Tieleman, van Fahrsund; VLYT, kapt. J.S. Bakker en MARIA JOHANNA, kapt. R.J. van Driesten, beide van Petersburg; SARA, kapt. H.G. Botje, van Stockholm; AMELINA, kapt. H.H. Naatje, van Larwich; TWEE GEBROEDERS, kapt. H.J. Zeven, van Oudsoen.
Uitgezeild:
Texel, 15 september. HERSTELLING, kapt. W.A. Smit, naar Newcastle.
Vlie, 14 september. BROEDERLIJKE LIEFDE, kapt. H.J. Nagel en VROUW ALIDA, kapt. K. van Timmeren, beide naar Newcastle; ZEELUST, kapt. G.H. Kramer, naar Danzig.

Afbeelding
Datum 17 september 1836
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Rotterdam, 16 september. De schepen MARGARITHA ANNA, kapt. F. Eckmeyer, van Petersburg, DE JONGE PIETER, kapt. G.S. Brouwer, van Memel, beide naar Amsterdam; ST. ANTONIUS, kapt. H.A. Klein, van Memel en ALIDA IKINA, kapt. W.A. de Jonge, van Stralsund, beide naar Rotterdam; DE EENDRAGT, kapt. J.C. de Groot, van Drammen naar Zaandam; DE GOEDE VERWACHTING, kapt. T. Wijnstok, van Stockholm naar Groningen en DE VROUW CHRISTINA, kapt. D. Dirks, van Christinestad naar Papenburg, zijn vóór de 29e augustus te Mardoe en te Ravesand binnengelopen.

Afbeelding
Datum 08 oktober 1836
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Terschelling, 2 oktober. Binnen en in de haven van Terschelling gekomen: DE VRIENDSCHAP, kapt. B.A. Dekker, van Londen. 3 oktober. BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. A.H. Savert, van Hamburg.
Uitgezeild:
Texel, 6 oktober. Zr.Ms. corvet HIPPOMENES, kapt. luit ter zee Moll en Zr.Ms. brik PELLIKAAN, kapt. luit. ter zee 1e klasse Rengers, beide naar de Middellandse Zee; Zr.Ms. corvet CASTOR, kapt. luit. ter zee Ampt en PALEMBANG, kapt. G.L.J. v.d. Hucht, beide naar Batavia; AURORA, kapt. L. Blok, naar Havana; MARIA CATHARINA, kapt. P. Bakker qq. G.L. Zwart, naar Gibraltar, Maltha en Smirna; WELVAART, kapt. R.T. Fenninga, naar Nantes; MELTES (opm: waarschijnlijk de MAAS), kapt. P.J. Bakema, naar La Rochelle; EENDRAGT, kapt. J.A. Visser, naar Londen; MARTHA ALIDA, kapt. K.K. Plukker en JONGE LOUIS, kapt. T.T. Mulder, beide naar Gloucester; PETRONELLA, kapt. J.H. de Boer, naar Lynn; WILHELMINA HENDRIKA, kapt. D.D. de Jong, naar Hull; EMANUEL, kapt. J. Maalstrand, naar Christiania; ANNA MARGARETHA, kapt. T. Petersen, naar Noorwegen.
Vlie, 4 oktober. MARIA, kapt. H.T. Mulder, naar Newcastle; FORTUNA, kapt. J.A. Hitman, naar Christiaanstad; GOEDE HOOP, kapt. C.J. Kat, naar Memel; AURORA, kapt. E.P. Horn, naar Frederikstad; EENDRAGT, kapt. R.C. de Groot, naar Drammen; DRIE BROEDERS, kapt. N.H. Paus, naar Skeen; JOHANNA WILHELMINA, kapt. A. Pieper, naar Hamburg; HOOP, kapt. H.K. de Jonge, VRIENDSCHAP, kapt. B.J. de Boer en INDUSTRIE, kapt. J. Ulfers, alle drie op avontuur; UNITY, kapt. B.P. Baarsen, naar Drammen.

Afbeelding
Datum 14 november 1836
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Texel, 12 november. VRIENDSCHAP, kapt. K.B. Tippema, van Londen; ANEMYNE SOPHIA, kapt. H.F. Heeris (opm: tjalk ANNEGINA SOPHIA, kapt. Heere Piers Heeres), van Coudebec.
Vlie, 11 november. Gisteren nog: MARTHA CATHARINA, kapt. H.R. Legger en EENDRAGT, kapt. R.C. de Groot, beide van Drammen.
Uitgezeild:
Texel, 12 november. NEDERLANDEN, kapt. A.J. Struyk, naar Batavia; SUSANNA MARIA, kapt. C. Spiegelberg, naar Suriname; GEZINA JOHANNA, kapt. J.R. Sap, naar Lissabon; VRIENDSCHAP, kapt. R.J. Sprit, naar Rochefort; NEERLANDS TROUW, kapt. R. de Groot, naar Liverpool; TWEE GEBROEDERS, kapt. J. Vreves, naar Hull.
Terschelling, 9 november. VROUW HELENA, W.H. Kraan, op avontuur; MARGARETHA MAGDALENA, kapt. H. Bremer, naar Hamburg.

Afbeelding