Inloggen
VIGILANTIE - ID 11250


Kroniekberichten

Datum 01 maart 1814
Krant AC - Amsterdamsche Courant
Type bericht Schepen in lading

Advertentie. Schepen in lading:
Naar Kadix, het galjoot-schip DE VIGILANTIE, kapt. Andries Rijk, vertrekt 14 dagen na open water; adres bij Ch. De Grys en Zoonen. Het brikschip MARIA, kapt. Hans Andriessen Balmer; adres bij Van Olivier en d’Arnaud en Komp en Van der Bey en Komp.; Het kofschip DE ZEELUST, kapt. Gerrit Albers; adres bij Coopman en De Witt en Lenaertz, F. Smit en De Vries en Komp..
Naar Lissabon, het kofschip DE JONGE SYBRAND, kapt. Pieter Schut; adres bij Jan Daniëls en Zoonen en Komp. Het kofschip DE ISAAC, kapt. Homme Elias Tyleman; adres bij Coopman en De Witt en Lenaertz.
Naar Port-à-Port, het hoekerschip FRANS EN ALETTA, kapt. Cors Storm; adres bij Jan Daniëls en Zoonen en Komp. Het brik-schip DE HERSTELLING, kapt. Willem Stikfort, vertrekt 14 dagen na open water; adres bij Hulsinga Bakker en Kohn en F. Jacobs.
Naar Bilbao, het galjoot-schip DE HARMONIE, kapt. Rinse Klasen Platter, vertrekt 14 dagen na open water; adres bij C.H. de Grys en Zoonen. Het kofschip DE VROUW AUKJE, kapt. L.C. Swart; adres bij Coopman en de Witt en Lenaertz, F. Smit eb De Vries en Komp.

Afbeelding
Datum 19 juli 1814
Krant OHC - Opregte Haarlemsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Amsterdam, 16 juli. De 21e juni is te Cadix gearriveerd J.C. Jansen (opm: kof JONGE JUFFROUW SARA) van Amsterdam; dezelve had de 19e dito op de hoogte van Kaap St. Vincent in goede staat gepraaid het schip DE VIGILANTE, kapt. A. Rijk, van Cadix naar Amsterdam.

Afbeelding
Datum 03 september 1814
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Volgens een brief van Kadix, in dato 4 Augustus, had een passagier welke van Algiers aldaar gearriveerd was, bericht, dat gedurende zijn verblijf te Algiers aldaar (opm: naast vele andere, waaronder vooral Zweedse schepen) waren opgebracht het Buisschip de TWEE GEBROEDERS, kapitein Madson en het Kofschip VIGILANTIE, kapt A. Ryk, beiden met zout van Kadix komende; deze waren prijs verklaard en het volk tot slaven. RC 030914 Advertentie. Door de makelaars J.H. de Witt, J. van Ouwerkerk de Vries, J.E. Lublink en B. van Oostrum de Waal zal op maandag 5 september ‘s avonds te 6 uur te Amsterdam in het Nieuwezijds-Heeren-Logement worden verkocht een extraordinair welbezeild Kofschip genaamd de VROUW JANTIENA, kapitein Jan Gerrit Smit, afmetingen 83’ x 19’2” x 9’10”, het dek 6’, alle Amsterdamse maat. Te bezichtigen bij scheepswerf Gebr. van Swieten, scheepswerf de Zwarte Rave. (opm: bekort; F. Smit kocht op deze veiling 5/8e aandeel en in april 1815 nog eens 3/8e aandeel)
LCO 050914
Zeetijding. Naar Essequebo en Demerarij, het tweedeks fregat schip de VREDE (opm: pink VREEDE), kapt. P. Sturk, van Amsterdam en met Turkse pas.
Adres bij Hooyman en Schuurman en de wed. A. Henriques en Zoon.

Afbeelding
Datum 06 september 1814
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Groningen 5 september. In een brief van Gibraltar van den 4 augustus wordt gemeld, dat een passagier, aldaar van Algiers gearriveerd, bericht had dat gedurende zijn verblijf te Algiers, aldaar opgebracht waren de volgende schepen: het brikschip TWEE GEBROEDERS, kapitein Madson en het kofschip de VIGILANTIE, kapitein A. Rijk. Beide met zout van Kadix (opm: Cadiz) komende, prijs verklaard en het volk tot slaven.

Afbeelding