Inloggen
ADRIANA - ID 11192


Kroniekberichten

Datum 16 december 1819
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Rotterdam, 15 december. Te Marseille is gearriveerd het schip ADRIANA, kapt. Cornelis Smit, in 24 dagen van Rotterdam.

Afbeelding
Datum 09 augustus 1821
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Rotterdam, 8 augustus. Van Den Briel wordt van den 9 gemeld: den 7 arriveerden de ADRIANA, C. Smith, van St. Valérij; die EENIGHEID, H.A.E. Booije, van Kopenhagen; EARL OF CLANCARTY, F.F. Gibbs, de SONS OF COMMERCE, T. Gibbs, en THREE SISTERS, W. Frost, van Londen.
Den 8 zeilde WAAKZAAMHEID, G.H. Luurts, naar … , en arriveerden de CATHARINA SUSANNA, G.G. Kroll, van Dantzig (opm: Gdansk), en de YORK PACKET, T. Husband, van Hull. Er is nog een inkomende sloep binnen de bank vastgeraakt; naam onbekend.

Afbeelding
Datum 22 september 1821
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Verkoop schepen

Advertentie. Nicolaus Montauban van Swijndregt, Hubertus Montauban van Swijndrecht en Fredrik van Dam, makelaars binnen Rotterdam, als last hebbende van hunnen Principaal, en geautoriseerd door de Regtbank van Koophandel, zitting houdende binnen deze Stad, zijn van mening, na gedane aangifte, op dinsdag den 2 oktober 1821, des namiddags te vier uren, in het Logement genaamd het Badhuis, in de Boompjes, publiek te veilen en te verkopen: het Hol van het Brikschip ADRIANA, lang 23 ellen 2 palmen, breed 4 ellen 9 palmen 6 duimen, diep 2 ellen 6 palmen 8 duimen (opm: 23,20 x 4,96 x 2,68 m.), benevens deszelfs scheeps-gereedschappen, bestaande in ankers, touwen, zeilen, rondhout, staande en lopend want, en verdere goederen meer; alles bij kavelingen zo als het voorschreve Hol zal zijn liggende in de Scheepmakershaven, nabij de Jufferstraat, en de gereedschappen gedeeltelijk aan boord en gedeeltelijk op de kaai voor hetzelve, alwaar alles daags voor en op de dag der veiling door een ieder zal kunnen bezigtigd worden. Nadere onderrigting bij bovengemelde makelaars.

Afbeelding
Datum 02 oktober 1821
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Verkoop schepen

Advertentie. Nicolaus Montauban van Swijndregt, Hubertus Montauban van Swijndrecht en Fredrik van Dam, Makelaars binnen Rotterdam, als last hebbende van hunnen Principaal, en geautoriseerd door de Regtbank van Koophandel, zitting houdende binnen deze Stad, zijn van mening, na gedane aangifte, op heden den 2 oktober 1821, des namiddags te vijf uren, in het Logement genaamd het Badhuis, onder de Boompjes, publiek te veilen en verkopen: het Hol van het Brikschip, genaamd ADRIANA, lang 22 ellen 2 palmen, breed 4 ellen 9 palmen 6 duimen, diep 2 ellen 6 palmen 8 duimen (opm: 22,20 x 4,96 x 2,68 m.), benevens deszelfs scheeps-gereedschappen, bestaande in ankers, touwen, zeilen, rondhout, staande en lopend want, en verdere goederen meer; alles bij kavelingen zo als het voorschreve Hol zal zijn liggende in de Scheepmakershaven, nabij de Jufferstraat, en de gereedschappen gedeeltelijk aan boord en gedeeltelijk op de kaai voor hetzelve, alwaar alles nog heden door een ieder zal kunnen bezigtigd worden. Nadere onderrigting bij bovengem. makelaars.

Afbeelding