Inloggen
LUCIE - ID 10760


Kroniekberichten

Datum 12 maart 1882
Krant VCO - Vlissingsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Vlissingen, 11 maart. Als bewijs dat nog niet alle ondernemingsgeest in deze gemeente is uitgedoofd, melden wij, dat de heer Ch. de Grooff, makelaar en scheepsreder alhier, door aankoop eigenaar is geworden van de navolgende schepen, genaamd LOUISE, JOHNY, LUCIE en MARGARETHA. De rederij is nu alzo in het bezit van vier koopvaardijschepen.

Afbeelding
Datum 31 juli 1884
Krant VCO - Vlissingsche Courant
Type bericht Verslagen van rederijen etc..

Vlissingen, 30 juli. Verslag van de Kamer van Koophandel over 1883 (verkort weergegeven).
De buitenlandse scheepvaartbeweging ging ook nu weer enigszins vooruit. De gewone opgaven omtrent in- en uitklaring konden ditmaal niet worden gegeven, zodat een juiste vergelijking met het vorige jaar niet mogelijk is.
Voor rekening van hier gevestigde rederijen waren nog in de vaart:
JOHNY gezagvoerder De Breed, bark 326 ton.
LUCIE " Olsen, bark 455 ton.
LOUISE " Bruin, 3-mastschoener 309 ton.
MARGARETHA " De Jong, 3-mastschoener 124 ton.
De Stoomvaartmaatschappij Zeeland bracht een nieuwe boot in de vaart, de WILLEM PRINS VAN ORANJE, waardoor zij in het bezit is van vijf stoomschepen. Vier daarvan, de PRINSES ELISABETH, PRINSES MARIE, PRINS HENDRIK en de vorengenoemde nieuwe boot zijn van de nieuwste constructie en geheel van dezelfde capaciteit. De AURORA wordt als reserveboot gebezigd.
De dienst werd gedurende het gehele jaar door al deze schepen uitmuntend uitgevoerd. Gemiddeld werden de reizen binnen de vastgestelde tijd van 8 uren afgelegd. Slechts hoogst zeldzaam werd de aansluiting met corresponderende treinen, door zware mist, verhinderd. Zelfs bij vliegend stormweer, o.a. op 2 december, toen de dienst Oostende-Dover moest worden gestaakt, werd de reis van hier naar Queenborough met betrekkelijk weinig vertraging afgelegd. Het personenvervoer bleef steeds toenemen. Ook het goederenvervoer was iets meer dan in 1882.

Afbeelding
Datum 12 november 1884
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Vlissingen, 11 november. Het Nederlands schip LUCIE, kapt. K.L. Olsen, van Riga naar Middelburg, lek te Frederiksstad binnengelopen, moet lossen.

Afbeelding
Datum 26 juli 1885
Krant VC - Vlaardingsche Courant
Type bericht Verkoop schepen

Te Vlissingen kwam deze week van Antwerpen een door de firma De Grooff & Co. aangekochte bark binnen, die wegens schuld 16 maanden in laatstgenoemde haven gehouden was en korte tijd geleden gerechtelijk verkocht werd. Het schip zal de naam LINA dragen. Het is in 1857 in Amerika gebouwd en heeft laatst onder Noorse vlag gevaren.
Bovengenoemde firma is de enige rederij te Vlissingen. Haar behoren de LINA en ERIK, 496 registerton, LUCIE, 456 ton, ELISABETH, 290 ton en MARGERETHA, 120 ton, die meestal geregeld tussen Middelburg en Riga varen.

Afbeelding
Datum 26 oktober 1885
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Vlissingen, 22 oktober. Het Nederlandse barkschip LUCIE van de heren De Groof & Co., reders alhier, wordt voor Duitse rekening bevracht met cokes naar Christiania. Op het ogenblik is door de agent van de Duitse firma veel vraag naar scheepsruimte voor verschillende plaatsen aan de Oostzee.

Afbeelding
Datum 10 december 1887
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Verkoop schepen

Delfzijl, 8 december. Het Nederlandse schip LUCIE, kapt. Johannessen, van Riga alhier aangekomen, is afgetuigd en publiek verkocht. De romp en inventaris brachten gezamenlijk NLG 1.670 op.

Afbeelding