Inloggen
TJIETSINA - ID 10300


Kroniekberichten

Datum 18 april 1836
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Carga lijsten

Carga-lijsten Amsterdam: GEBROEDERS, kapt. P.C. Sorgdrager, van Cette met vruchten en wijn; FEMMEGINA, kapt. A.K. Braam, van Londen met rum, koopmanschappen, rozijn, pruimen, amandelen, drogerijen, verfhout, suiker, blik, kettingen, zaad en katoen; BOUWINA, kapt. H.J. Dekker, van Londen met suiker en stoomketels; ELLIDA, kapt. J.G. Klem, van Krageroe met hout; ALETTA, kapt. C.N. Slagter, van Cuxhaven met spijkers, glas, stoelen, fauteuils, ijzeren platen en koopmanschappen; HERRIBERTUS HARMANUS, kapt. H.H. Rieke, van Emden met vensterglas, koopm., spijkers en marmer; BROEDERLIJKE LIEFDE, kapt. H.J. Nagel, van Hamburg met suiker; VROUW ANTJE, kapt. M.G. Feyes, van Hamburg met suiker; VIER GEBROEDERS, kapt. T. Hayen, van Bremen met lood, zwartsel, tabak, tabaksstelen, tabaksstaven en bodenstukken; HILLEGINA, kapt. A.A. Wolkammer, van Bremen met lood, verfhout, thee, tabak, zwartsel, bruinsteen, garen, koehaar en sigaren; ALBERDINA, kapt. J.J. Joosten, van Bremen met tabak en lood; TJASTRINA (opm: TJITSIENA, ook wel TJIETSINA), kapt. H.T. Bakker, van Bremen met lood, tabak, thee, verf, tabakstaven, bodemstaven, brandewijnstaven, wollen waren en koopmansgoederen; TWEE GEBROEDERS, kapt. B. Pekelder, van Itzehoe met boekweit.

Afbeelding
Datum 30 augustus 1836
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant

De schepen TJETSINA, kapt. H.T. Bakker, en de VIER GEZUSTERS, kapt. L.G. Dublinga, beide van Hamburg naar Amsterdam, zijn de 19e, en het schip de VROUW GEBKE, kapt. J.W. Wieben, van Rouen naar Rostock, de 20e augustus wegens tegenwind te Cuxhaven binnengelopen.

Afbeelding
Datum 01 september 1836
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Rotterdam, 31 augustus. De schepen TJETSINA, kapt. H.T. Bakker en DE VIER GEZUSTERS, kapt. L.G. Dublinga, beide van Hamburg naar Amsterdam, zijn de 19e en het schip DE VROUW GEBKE, kapt. J.W. Wieben, van Rouaan naar Rostock, de 20e dezer wegens tegenwind te Cuxhaven binnengelopen.

Afbeelding
Datum 17 december 1836
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Schepen in lading

Advertentie. Schepen in lading.
Naar Nederlandse koloniën:
Batavia. Het gekoperd tweedeks fregat DILIGENCE, kapt. Hendrik Bos, van Amsterdam. Adres bij Floris der Kinderen.
Suriname. De gekoperde tweedeks driemast galjoot WEST INDIË, kapt. J.J. Boon, van Amsterdam. Adres bij Hoyman en Schuurman.
Suriname. Het gekoperd tweedeks brikschip PHOENIX, kapt. J.C. Töpper, van Amsterdam. Adres bij B.D. Bosscher.
Suriname. Het tweedeks barkschip DE EENSGEZINDHEID, kapt. Casper Meyer, van Amsterdam. Adres bij B.D. Bosscher.
Naar Frankrijk, Engeland, Spanje, Portugal, de Middellandse Zee, de Levant, enz.:
Bayonne. Het Nederlands smakschip DE JONGE KAREL, kapt. Johannes Eilers. Adres bij Jan Corver en Comp.
Bordeaux. Het Nederlands kofschip MARIA THERESIA, kapt. Casper Hendriks Uil. Adres bij Fredrik Smit.
Duinkerken. Het Kniphauser pleitschip DE DRIE GEBROEDERS, kapt. C.F. Gaukema. Adres bij J.C. van Oven.
Port à Port. Het Nederlands kofschip DE VROUW ALIDA, kapt. Jan Harms Jonker. Adres bij H. Verweyde Czn.
Naar Rusland, Zweden, Noorwegen, Denemarken, de Oostzee, enz.:
Bremen. Het Nederlands schip TJATZINA (opm: kof TJITSINA), kapt. Harm Tiesen Bakker. Adres bij Blikman en Comp.

Afbeelding
Datum 13 augustus 1839
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant

Het schip TJATSINA, kapt. Bakker, van Koningsbergen (opm: Kaliningrad) naar Rotterdam, laatst van Cuxhaven is te Ameland binnengelopen, doch heeft de reis binnendoor voortgezet, zijnde op 9 augustus Amsterdam gepasseerd.

Afbeelding
Datum 12 juni 1840
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant

De schepen de AASTROOM, kapt. G.P. de Jonge, van Stolpmünde, en TJATZINA, kapt. Bakker (opm: hektjalk TJIETSINA, kapt. H.F. Bakker), van Hamburg, beide naar Amsterdam, en de GOEDE VERWACHTING, kapt. M.H. Meijer, van Sønderborg naar Rotterdam, zijn den 3 juni te Cuxhaven binnengelopen.

Afbeelding
Datum 18 april 1842
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant

Het schip CATHARINA, kapt. Smit, van Stralsund naar Amsterdam, is de 13e april te Harlingen lek binnen gelopen.

Afbeelding
Datum 19 april 1842
Krant AH - Algemeen Handelsblad

Scheepstijdingen. Het schip CATHARINA, kapt. Smit, van Stralsund naar Amsterdam bestemd, is 13 april te Harlingen lek binnengelopen; men was bezig de lading te lossen.

Afbeelding
Datum 03 juni 1842
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Verkoop schepen

Advertentie. J.H.A. Balwé, makelaar, zal op maandag de 6e juni 1842, des avonds ten 6 ure te Amsterdam, ten overstaan van een daartoe bevoegd beambte, in de Nieuwe Stads Herberg aan het IJ, verkopen een extra ordinair welbezeild hektjalkschip, varende onder Nederlandse vlag, genaamd CATHARINA, gevoerd door kapt. H.B. Smith, volgens Nederlandse meetbrief lang 17 ellen, 29 duimen, wijd 3 ellen, 19 duimen, hol 1 el, 70 duimen en alzo gemeten op 42 tonnen of 23 lasten. Breder bij biljetten omschreven en bericht bij bovengemelde makelaar.

Afbeelding
Datum 08 juni 1842
Krant AH - Algemeen Handelsblad

Verkoping van schepen op maandag 6 juni, in de Nieuwe Stads Herberg aan het IJ:
- Een welbezeild hek-tjalkschip, CATHARINA, kapt. H.B. Smith. NLG 700. In slag NLG 800. Opgehouden
- Een welbezeild hek-tjalkschip, WILHELMINA CATHARINA, kapt. J.J. Jaski. NLG 3.800. In slag NLG 1.000. B.D. Bosscher.

Afbeelding
Datum 19 oktober 1842
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Schiermonnikoog, 13 oktober. De Nederlandse smak CATHARINA, kapt. Smit, van Amsterdam naar Hamburg, is gisteren avond op de kust alhier gestrand en verbrijzeld; de equipage, bestaande uit 5 man, is daarbij, uitgenomen de kapitein, die gered is, verdronken; men hoopt zo veel mogelijk van het wrak te kunnen bergen.

Afbeelding
Datum 20 oktober 1842
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Rotterdam, 19 oktober. Het schip CATHARINA, kapt. H.B. Smith, van Zaandam naar Hamburg, is in de avond van de 12e dezer op de kust van Schiermonnikoog gestrand en verbrijzeld; van de equipage, uit vijf man bestaande, is slechts de kapitein gered en men hoopte zo veel mogelijk van het wrak te kunnen bergen. Ook is de 9e aldaar op strand gedreven een sloep, waaraan geen merktekens te zien waren.

Afbeelding
Datum 01 november 1842
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Advertentie. De deurwaarder Van der Werff te Dokkum zal publiek bij gereed geld verkopen de geborgen tuigage van het verongelukte smakschip CATHARINA, gevoerd geweest bij schipper H.B. Smid, bestaande onder andere in 1 groot zeil, fok, kluiffok, 1 werpanker, het want en enig lopend touwwerk, voorts een mast, boegspriet, giek, gaffel, een boot, enz. alsmede een partij wrakhout. Wie gading make, kome op donderdag de 3e november 1842, des voormiddags ten 11 ure, aan het pakhuis te Schiermonnikoog. Zullende op die morgen ten 9 ure te Oostmahorn gelegenheid zijn tot de overvaart.

Afbeelding