Inloggen
JANTINA - ID 10047


Kroniekberichten

Datum 25 september 1833
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Carga lijsten

Carga-lijsten Amsterdam: JOHANNA JACOBA, kapt. C.J. Drent, van Cette met wijn, brandewijn en reukwater; DE VREDE, kapt. C. v.d. Mussele, van Alicante met wijn, zoethout en matten; GOED BESLUIT, kapt. H.W. Drent, van Petersburg, met veren, hazenvellen, hennep tarwe en talk; JACOBINA EN BARBARA, kapt. K.Z. Schut, van Petersburg met talk, lijnzaad, zeildoek, paardenmanen en andere stukgoederen; JANTINA, kapt. J.G. Das, van Koningsbergen, met tarwe; WILLEM DE EERSTE, kapt. J.H. Savert, van Hamburg met sigaren, olie, raap-olie en tarwe; PIETERTJE STAPERT; kapt. J.R. Hottinga, van Nerva, met hout; NICOLAAS JOHANNES, kapt. K.IJ. Parma, van Riga met hout; DE VRIENDSCHAP, kapt. C.J. Prins, met hout; CHARLOTTE, kapt. R.L. Giezen, van Dantzig met tarwe.

Afbeelding
Datum 26 september 1833
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Rotterdam, 25 september. De 24e dezer, des morgens, zeilden van Brielle, DE BATAVIER, kapt. D. Dunlop, naar Londen; MARIA ENGELINA, kapt. H.L. Lange, naar ……. en MERCURIUS, kapt. J. van Duyn, naar Leith en arriveerden DE VIJF GEZUSTERS, kapt. J.W. Wieben en PETRONELLA, kapt. H.K. Mulder, van Libau; DE TWEE GEBROEDERS, kapt. H.H. Ruiter en MARGARETHA, kapt. S.L. Kroonman, van Cuxhaven.
De 24e dezer, des morgens, zeilden van Maassluis DE VROUW ANNA MARIA CATHARINA, kapt. W.D. Kleininga, naar Newcastle en CATHARINA, kapt. B.H. Nyman, naar Firth of Forth.
De 24e dezer, des morgens, arriveerde te Helvoetsluis Zr.Ms. brik DE BRAK, kapt.-luitenant Friese.
Kapt. J.R. Brons, voerende het schip DE WELKOMST, meldt van Bordeaux van de 11e dezer, dat hij de 8e, na een voorspoedige reis van negen dagen uit Texel, van Amsterdam op de rivier van Bordeaux in goede staat was aangekomen; aan boord was alles wel.
AH 260933
Binnengekomen:
Texel, 24 september. FRANS, kapt. C. Falkenburg, HORSTER, kapt. M. Holst en FENIX, kapt. J. van Noord, van Drammen.
Vlie, 22 september. HENDRIKA, kapt. T.T. Harding, van Memel.
Terschelling, 21 september. JANTINA, kapt. J.G. Das, van Koningsbergen.
Uitgezeild.
Texel, 24 september. ANNAGINA, kapt. E.S. van Wyk, naar Londen; ANTONIA, kapt. R.J. Schuring en DE DANKBAARHEID, kapt. C.M. Schoon Meyer, naar Sunderland; DE JONGE CHRISTOFFEL, kapt. C. Wytekamp, naar Hull; HOOP OP VERWACHTING, kapt. K.K. de Boer, op avontuur.
Vlie, 22 september. VROUW JANTINA, kapt. L.P. Vreede, naar Droback; HILLECHINA, kapt. W.J. Pasman, op avontuur.

Afbeelding
Datum 27 mei 1834
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Texel, 25 mei. VROUW LUBBEGINA, kapt. R.H. de Weerd, van Oosterisoer.
Vlie, 24 mei. EENDRAGT, kapt. A.K. Mulder, van Stralsund; VROUW MARGARETHA, kapt. E.J. Visser, van Stettin; VIGELANTIE, kapt. J.H. Wildeman, van Larwich; TWEE GEBROEDERS, kapt. B.H. v.d. Werf, van Oosterisoer.
Terschelling, 23 mei. ELLIDA, kapt. J. Kulberg, van Memel; MARTHA ALIDA, kapt. K.M. Plukker, van Dantzig; JOHANNA HILLEGONDA, kapt. J.D. Flik, van Koningsbergen; JANTINA, kapt. J.G. Das, van Stralsund; CLOTILDA, kapt. H.J. Polter, van Egersund; WILHELMINA, kapt. A.B. Visser en KLAZINA MARGARETHA, kapt. J.R. Schippers, beide van Oosterisoer.

Afbeelding
Datum 31 mei 1834
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Carga lijsten

Carga-lijsten Amsterdam: JOHANNA HILLEGONDA, kapt. J.D. Flik, van Koningsbergen met tarwe, hennep en borstels; JACOBINA, kapt. R.J. Klunder, van Koningsbergen, met tarwe en hennep; MARTHA ALIDA, kapt. K.H. Klunder, van Dantzig met tarwe en linnen; MARTHA, kapt. H.R. Legger, van Sunderland met steenkolen; TWEE GEBROEDERS, kapt. H.J. Zeven, van Sunderland met steenkolen; JANTINA, kapt. J.G. Das, van Stralsund met tarwe en gerst; HENDRIKA, kapt. L.K. de Jonge, van Howacht met tarwe; ANTJE, kapt. C.W. Albers, van Greifswald met tarwe; MARGARETHA, kapt. F. Eikmeyer, van Drammen met balken.

Afbeelding
Datum 21 november 1834
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Carga lijsten

Carga-lijsten Amsterdam: JOHANNES ARNOLDUS, kapt. J.W. Kerkhoven, van Batavia met kofie, suiker, huiden en sapanhout; KRONBERG, kapt. R.J. Bakker, van New-York met traan en koopmanschappen; JOHANNES, kapt. H. Drayer, van Anclam met tarwe; JANTINA, kapt. J.G. Das, van Rostock met tarwe; JOHANNA, kapt. A.A. de Boer, van Demmin met tarwe; DE TWEE GEBROEDERS, kapt. J. Borchers, van Freiburg, met tarwe; DE VIER GEBROEDERS, kapt. T. Hagen, van Wischhafen met tarwe; DE HOOP, kapt. J.L. Jonker, van Heiligenhafen met tarwe; HOSIANA, kapt. J. Koster, van Stubbekiobing met tarwe; ASTREA, kapt. J. Moller, van Stubbekiobing met tarwe; DE EENDRAGT, kapt. S.J. de Jonge, van Eckernfiorde met rogge.

Afbeelding
Datum 01 juni 1836
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Vlie, 29 mei. JANTINA, kapt. J.G. Das, van Elbing; JONGE IPE, kapt. J.P. Teensma, van Danzig.
Uitgezeild:
Texel, 30 mei. JOHANNA DE VRIES, kapt. L.C. de Vries, naar Marseille; ANNA CATHARINA, kapt. O. Houwerink, naar Pernau, WENSCHKABET, kapt. J.H. Holst, naar Holmstrand.
Vlie, 29 mei. ALLETTE, kapt. C.H. Slagter, naar Grimsby; ELISABETH ALIDA, kapt. L.E. Koning, naar Flekkefiord.

Afbeelding
Datum 17 juni 1836
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Carga lijsten

Carga-lijsten Amsterdam: JANTINA, kapt. J.G. Das, van Elbing, met raspzaad; HENDRIKA, kapt. G.O. Sap, van Demmin, met garst; JONGE JAN, kapt. H.E. Pluktje, van Hamburg met tabak, stelen, varinas tabak, sigaren, koehaar, thee en garen; VROUW CATHARINA, kapt. C. Koster, van Hamburg met glas, lood, koehaar, hoorns en hoornpunten; OP HOOP VAN ZEGEN, kapt. G.J. Geltes, van Hamburg met glas, manufacturen, tapioca en koehaar; EENDRAGT, kapt. W.R. Reiningh van Hamburg met hout; ALBERDINA, kapt. J.J. Joosten, van Hamburg met pijpenstaven, tonnenstaven, duigen, eikenhout en planken; DE BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. J.H. Savert, van Hamburg met smalt, zaffers, wol, talk, bedveren en geitenhaar.

Afbeelding
Datum 10 oktober 1836
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Carga lijsten

Carga-lijsten Amsterdam: VREDE, kapt. D.B. Lutjens, van Batavia met koffie, suiker, huiden, tin en bindrottingen; DRIE GEBROEDERS, kapt. F. Daniels, van Drammen met hout; FORTUNA, kapt. H. Schuldt, van Sonderburg met raapzaad; HENDRIKA, kapt. H.T. Leuning, van Stettin met rogge; JANTINA, kapt. J.G. Das, van Stralsund met raapzaad; CECILIA, kapt. B.J. Wilts, van Stralsund met raapzaad; SUSANNA, kapt. G.H. Poel, van Meldorf met raapzaad; JOHANNA, kapt. N.T. Visser, van Fedderwardersiel met aveelzaad en raapzaad; VROUW CATHARINA, kapt. C. Koster, van Hamburg met koopm., blik, pokhout, glas en olie; DE BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. J.H. Savert, van Hamburg met glas, thee, veren, smalt, wol, cacao, koper en tabak; MARIA, kapt. J.J. Wilters, van Hamburg met raapzaad; CATHARINA, kapt. J. Schuldt, van Hamburg met raapzaad; GEZINA, kapt. A.W. Banting, van Bremen met thee, suiker en tabak.

Afbeelding
Datum 24 november 1840
Krant ZP - Zeepost
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Noordwijk, 23 november. Gisteren middag is alhier gestrand het schip JANTINA, kapt. Das (opm: hektjalk, bouwjaar 1832; kapt. Jan Geerts Das, zie DC 281140 en AH 011240), van Londen naar de Eems. De equipage is door de manschappen der Reddingmaatschappij gered.

Afbeelding
Datum 28 november 1840
Krant DC - Dordtsche Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Dordrecht, 27 november. Laatstleden zondag is bezuiden het dorp Noordwijk gestrand een hekscheepje, JANTINA, kapt. J.G. Das (opm: zie ZP 241140), komende van Londen, met ballast, en gedestineerd naar het gat van de Eems. De reddingboot der Zuid- en Noord-Hollandsche Reddingmaatschappij, onder het bestuur van de plaatselijke bestuurder L. van der Deyl, was wel dadelijk gereed, doch daar het schip zo hoog zat, beproefden de botelingen, met scaphanders (opm: reddingsvesten) voorzien, eerst een tocht naar het schip, van waar zij met een touw en anker, dat zij van hetzelve afhaalden, gelukkig de kapitein en de overige drie man der equipage, aan strand brachten. (opm: zie AH 011240)

Afbeelding
Datum 01 december 1840
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Advertentie. Op donderdag 3 december 1840, des voormiddags ten 10 ure, zal te Noordwijk aan Zee, om contant geld in het openbaar worden geveild en verkocht:
- Het casco van het tjalkschip JANTINA op 22 november 1840 te Noordwijk aan Zee gestrand, gevoerd door kapt. Das, staande bezuiden Noordwijk aan Zee aan strand, met en benevens deszelfs inventaris, bestaande in twee ankertouwen, waarvan één nieuw, een nieuwe tros, ankers, zeilen, rondhout, een boot en verder scheepstoebehoren.
- Het wrakhout, afkomstig van het tjalkschip DE DRIE GEBROEDERS, kapt. Pauls, op de 21e van dezelfde maand als voren gestrand, mitsgaders mede de inventaris van hetzelve vaartuig, staand en lopend want, rondhout, kabels, zeilen, ankers, en hetgeen verder zal worden te koop aangeboden.

Afbeelding