Inloggen
Gezagvoerder

Peperboom, Pieter Hendriks

Naam: Peperboom, Pieter Hendriks
Schepen waarop deze gezagvoerder heeft gevaren

Aantal gevonden schepen: 1
Naam Bouwjaar Type Voortstuwing Ship id
NOOIT GEDAGT 1804 Smak Sailing Vessel 11971 Bekijk schip

Overige informatie van deze gezagvoerder:

Familiegegevens en opleiding

Geen

 

Lidmaatschap zeemanscollege(s)

Geen

 

Opmerkingen in verband met lidmaatschap Zeemanscollege(s)

In de notulen van de Bestuursvergadering dd 02 januari 1834 van het Amsterdamse zeemanscollege “Zeemanshoop” wordt gemeld: “Een brief van A.M.Klaasen Wed P.H.Peperboom do 3 Dec inhoudende verzoek om regt op Uitkeering. Wordt gesteld in handen van den Heeren A.Hanz en de Jong om te dienen tot onderzoek en berigt.”042 (vreemd bericht daar deze kapitein geen relatie heeft met genoemd zeemanscollege.)

 

 

De schepen van de kapitein

Bouma025 vermeldt P.H.Peperboom als gezagvoerder gedurende:

*    1828 t/m 1830 van de smak “Nooit Gedacht”, gebouwd in 1813, bouwplaats niet vermeld, 75 ton o.m., varend als kapitein/eigenaar vanuit Delfzijl.

 

Monsterrol in het Gemeentearchief van Delfzijl

Monsterrol 1814-7, 22 juni 1814, “Nooitgedacht”, schipper Pieter Hindriks Peperboom, geen leeftijd en woonplaats vermeld. Voorts stuurman Fokke Reints van der Laan, geen leeftijd en woonplaats vermeld, kok, koksmaat en een matroos.

 

In het Archief van de Waterschout op het Stadsarchief van Amsterdam bevinden zich monsterrollen op naam van kapitein Pieter Hendrik Pe(e)perboom als gezagvoerder van de:

“Nooytgedagt”, dd 28 maart 1815 en 01 april 1817.

 

Overige bijzonderheden

Provinciale Groninger Courant 21 februari 1815

Te Delfzijl lagen den 18 februari zeilree het schip BRUTUS, kapitein Geert Hendriks Noorman, gedestineerd van Leer naar Lissabon; het schip NOOITGEDACHT, kapitein Pieter Hendriks Peperboom, gedestineerd van Bergen naar Amsterdam; het schip de VROUW MARGINA, kapitein Jurjen Bonnes Bakker, gedestineerd van Amsterdam naar Bergen, alle om averij daar binnengelopen.