Inloggen
Gezagvoerder

Meeter, P.

Naam: Meeter, P.
Schepen waarop deze gezagvoerder heeft gevaren

Aantal gevonden schepen: 1
Naam Bouwjaar Type Voortstuwing Ship id
VERTROUWEN 1851 Smak Sailing Vessel 7861 Bekijk schip

Overige informatie van deze gezagvoerder:

Familiegegevens en opleiding

Geen

 

De schepen van de kapitein

P.Meeter was in 1856-1857 gezagvoerder van het galjoen "Burgermeester van Setten" voor rederij W.Meeter te Zwolle013.

 

Bouma025 vermeldt P.Meeter als gezagvoerder gedurende:

*    1854 t/m 1856 van de smak “Vertrouwen”, gebouwd in 1851 te Zwartsluis, 79 ton o.m., varend voor W.Meeter te Zwolle;

*    1857 van de galjoot “Burgemeester van Setten”, gebouwd in 1856 te Zwartsluis, 114 ton o.m., varend voor W.Meeter te Zwolle.

 

Overige bijzonderheden

NRC 26 juni 1859114

Rotterdam, 25 juni. De minister van financiën gelezen hebbende een missive van een der heren provinciale directeurs der directe belastingen enz, ten geleide strekkende der verantwoording van de ontvanger te Z, wegens het aantekenen op de zeebrief van het schip genaamd B, dat de in die zeebrief oorspronkelijk aangewezen kapt. PLM. door de kapt. J.S.P. is vervangen. (opm: galjoot BURGEMEESTER VAN SETTEN, kapt. P. Meeter resp. kapt. J.S. Pik)

Heeft bij resolutie van 9 juni j.l, no. 51, de provincialen directeur te kennen gegeven, dat de minister voor ditmaal in de verantwoording berust; wordende hij directeur voorts uitgenodigd, om de betrokken ambtenaren voor zo veel nodig, aan te schrijven, dat zij geen aantekeningen wegens het veranderen van scheepskapitein, op de zeebrieven mogen stellen, wanneer onder geheel gewone omstandigheden een ander kapitein wordt aangesteld, aangezien in dat geval een nieuwe zeebrief moet worden gelicht, en dat het alleen in spoedeisende gevallen, wanneer de op een zeebrief aangewezen scheepskapitein, door ziekte of andere dringende omstandigheden, verhinderd wordt een voorgenomen reis te ondernemen en er geen genoegzame tijd overblijft tot het vragen van een nieuwe zeebrief, vergund is, om op de zeebrief een andere kapitein, tot het doen van een enkele reis, aan te wijzen.