Inloggen
Gezagvoerder

Martens, G.

Naam: Martens, G.
Schepen waarop deze gezagvoerder heeft gevaren

Aantal gevonden schepen: 1
Naam Bouwjaar Type Voortstuwing Ship id
FANNY 1805 Galjas Sailing Vessel 18138 Bekijk schip

Overige informatie van deze gezagvoerder:

Familiegegevens en opleiding

Geen

 

De schepen van de kapitein

Fanny, zie hierna

 

Overige bijzonderheden

De firma Bienfait handelde in opdracht van diverse handelshuizen ook schades af o.a. de schade “ontstaan wegens de schipbreuk van de “Fanny” … kapitein G.Martens komende van Bordeaux en geladen met wijn”.(p.73) (Dit was géén schip van Bienfait zelf, die overigens in latere jaren wél een schip reedde met de naam “Fanny”)

Ontleend aan A.W.Wichers Hoeth - De Geschiedenis van het Amsterdamsche Handelshuis Louis Bienfait & Soon - De Mercuur, Hilversum, 1941, 332 pp.

 

Rotterdamsche Courant 05 december 1822114

Amsterdam, 3 december. De heer A. Brunox, koopman en consul van Z.M. de Koning der Nederlanden te Brest, meldt in dato den 25 november, dat de galjoot FANNIJ (opm: FANNY, thuishaven Gent), kapt. G. Martens, van Bordeaux naar Amsterdam, bij Audierne (opm: nabij Quimper) op strand geraakt is; de manschappen zijn gered; ook hoopte men de lading te behouden; dezelve bestond in 123 tonnen wijn, te Bordeaux afgeladen door de heren Baour en Comp, J.O. Pellerreau, J.J. Barthes, J. en H. Betrand Frères en Paris en Tourna. Men geloofde dat het schip bij gematigd weer zou aftebrengen zijn.

 

Rotterdamsche Courant 07 december 1822114

Amsterdam, 5 december. Volgens brief van kapt. G. Martens, gevoerd hebbende de bij Audierne gestrande galjoot FANNIJ (opm: FANNY, thuishaven Gent,), van Bordeaux naar Amsterdam, in dato 25 november, is het schip aan stukken geslagen; een gedeelte van de inventaris en omstreeks vier vijfde der lading waren opgevist en geborgen.