Inloggen
Gezagvoerder

Kievyt/Kievit, Ode Roelof

Naam: Kievyt/Kievit, Ode Roelof
Schepen waarop deze gezagvoerder heeft gevaren

Aantal gevonden schepen: 1
Naam Bouwjaar Type Voortstuwing Ship id
MARY GODDARD 1850 Schoener Sailing Vessel 14361 Bekijk schip

Overige informatie van deze gezagvoerder:

Familiegegevens en opleiding

Ode Roelof Kievyt werd geboren 18 januari 1836 te Rotterdam als zoon van Ode Kievijt en Alida Margaretha Poppen

Hij trouwde op 17 oktober 1860 te Kralingen  met Mathilda Ermerins, geboren 20 maart 1836 te Colijnsplaat  als dochter van Francois Poeter Ermerins en Neeltje van der Maat. De bruidegom woonde toen te Delft.

 

NRC,  7 juli 1864

“Op den eersten dezeer maand ontving het smartelijk berigt, dat mijn dierbare Echtgenoot, de HEER ODE ROELOF KIEVYT, in leven Gezagvoerder van het Nederlandsche driemast-schoenerschip Mary Goddard, op zijne reis van Hongkong naar de Sual Philippine-Eilandern, den 17den April l.l., in den ouderdom van 28 jaren, tot diepe droefheid van mij, zijn eenige Zuster en verdere familie-betrekkingen is overleden. Hij laat mij twee jeugdige kinderen na, te jong om het verlies van hunnen dierbaren vader te kunnen beseffen.

Kralingen                                                                                                                                 M.J. ERMERINS

8 Julij 1844                                                                                                                               Wed O.R.KIEVYT

                            Wegens Buitenlandsche Familie betrekkingen wordt deze advertentie

                            eerts hedden geplaatst.

 

NRC 20 april 1865114

Advertentie. Voor de menigvuldige blijken van deelneming mij betoond bij het overlijden van mijn onvergetelijke echtgenoot de heer O.R. Kievijt, in leven gezagvoerder van het Nederlandse barkschip MARY GODDARD, betuig ik, ook namens wederzijdse familie betrekkingen, mijn oprechte dank.

Kralingen, 19 april 1865                   Wed. O.R. Kievijt-Ermerins

 

De schepen van de kapitein

Bouma025 vermeldt O.R.Kievit als gezagvoerder gedurende:

*    1864 van de 3-mastschoener “Mary Goddard”, gebouwd in 1850 te Schiedam, 312 ton o.m., varend voor de Groot, Roelants & Co te Schiedam.

 

Overige bijzonderheden

Geen