Inloggen
Gezagvoerder

Jonge, H. de

Naam: Jonge, H. de
Schepen waarop deze gezagvoerder heeft gevaren

Aantal gevonden schepen: 1
Naam Bouwjaar Type Voortstuwing Ship id
ETTINA 1842 Smak Sailing Vessel 13457 Bekijk schip

Overige informatie van deze gezagvoerder:

Familiegegevens en opleiding

Geen

 

De schepen van de kapitein

Bouma025 vermeldt H. de Jonge als gezagvoerder gedurende:

*    1853 van de tjalk “Ettina”, gebouwd in 1842 te Groningen, 63 ton o.m., varend als kapitein/eigenaar vanuit Groningen. Het schip is, op weg naar Stavanger, te Spidsø gestrand;

      NRC  geen datum vermeld: “Op 14 januari 1853 gestrand nabij Spidsö (Noorwegen) op reis van Londen naar Stavanger met een lading koloniale waren. De opvarenden zijn gered.092

*    1854 t/m 1855 van de kof “Ettina”, gebouwd in 1838, bouwlocatie niet vermeld (vermoedelijk Wildervank) 104 ton, varend voor M.Meihuizen te Zuidbroek; (zie in Bouma ook bij de kof “Eetina”)

 

Overige bijzonderheden

In de Harlinger Courant van half januari 1853 (exacte datum niet vermeld op de fotokopie) staat onder de rubriek SCHEEPSBERICHTEN het volgende096:

BERGEN 15 Januarij. Het bij Spidsö gestrande Holl. smakschip Etina , kapt. de Jonge, zit op eene klip, is vol water en men vreest dat hetzelfde totaal wrak zal zijn nog vóór men de geheele lading, welke hoofdzakelijk uit manufacturen en koloniale waren bestaan, geborgen heeft: een aanzienlijk gedeelte is evenwel reeds geland, doch alles min of meer beschadigd.”