Inloggen
Gezagvoerder

Jonge, Berend Joesten de

Naam: Jonge, Berend Joesten de
Schepen waarop deze gezagvoerder heeft gevaren

Aantal gevonden schepen: 1
Naam Bouwjaar Type Voortstuwing Ship id
GOEDE HOOP (DE) 1814 Smak Sailing Vessel 11604 Bekijk schip

Overige informatie van deze gezagvoerder:

De spelling Jonge is ontleend aan van den Hoek Ostende

Familiegegevens en opleiding

Berend Joesten de Jonge werd geboren te Nieuwe Pekela als zoon van de arbeider Joest Beerends en Niessien Geerts

Hij trouwde te Nieuwe Pekela op 16 februari 1820 met Grietje Sibolds Drijfhout, geboren de Nieuwe Pekela als dochter van schipper Sibold Freerks en Geertje Derks Klein. Na het overlijden van Berend de Jonge hertrouwde zij met de boekbinder Jan Nicolaas Hazelhoff.

B.J. de Jonge, vlagnummer 177, is overleden in 1826.084.

 

“Op 2 nov. 1826 is aan mij J.H. de Weerd, burgemeester en ambtenaar van de Burxgerlijke Stand in de gemeente Nieuwe Pekela, door Harm Harms de Boer, oud 55 jaren, scheepsreder en boekhouder, wonende te Nieuwe Pekela, overlegd een door de Nederlandse consul te Elseneur uit het Deens in de Nederlandse taal overgebracht, gecertificeerd doodattest, om in dezen te worden geregistreerd, zijnde van de volgende inhoud: Het ministeriaalboek van St.Olaikerk, p.22, toont dat schipper Berend J. de Jonge, van de Pekel, is gestorven op 20 aug. en begraven op 24 aug. 1826.”150.

 

Lidmaatschap zeemanscollege(s)

B.J.de Jong (sic) werd per 08 augustus 1826 op voordracht van P.H.Wellers en met vlagnummer 177 ingeschreven als effectief lid van het Amsterdams zeemanscollege "Zeemanshoop". Bij de inschrijving werd geen schip vermeld. Toegevoegd is "overleden"002.

In de Algemene Bestuursvergaderingen van 01/08 augustus 1826 van het Amsterdamse zeemanscollege Zeemanshoop werd Berend Joesten de Jonge voorgedragen/benoemd door kapitein P.H.Willers tot effectief lid. Hij was 50 jaar, woonde te Pekela, had als adres F.L.Drijfhout in de Haarlemmerhouttuinen te Amsterdam nr.27 en voer de smak “De Goede Hoop”. Hij kreeg vlagnummer 177023.

 

Opmerkingen in verband met lidmaatschap Zeemanscollege(s)

Geen

 

De schepen van de kapitein

lidmaatschap van College Zeemanshoop te Amsterdam001

vlagnummer                  jaren             type                  scheepsnaam                                        naam reder/boekhouder

        177                       in de AAKZ is achter dit nummer geen naam etc. ingevuld.

 

Overige bijzonderheden

Geen