Inloggen
Gezagvoerder

Hut, Harm Teunis

Naam: Hut, Harm Teunis
Schepen waarop deze gezagvoerder heeft gevaren

Aantal gevonden schepen: 1
Naam Bouwjaar Type Voortstuwing Ship id
TWEE GEBROEDERS 1821 Kof Sailing Vessel 13231 Bekijk schip

Overige informatie van deze gezagvoerder:

Familiegegevens en opleiding

Harm Teunis Hut was de vader van kapitein Jan Harms Hut en de grootvader van kapitein Hendrik Jansz. Hut

 

De schepen van de kapitein

Volgens Mast, Delfzijl, bezat H.T.Hut in 1802 het schip “Twee Gebroeders”van 38 last. Hij zal in 1797 bij de geboorte van zijn zoon Jan Harms ca. 25 jaar zijn geweest en in 1830 is hij dan ca. 58 jaar. “Ik sluit niet uit dat de ouderwetse handgeschreven T van Teunis erg heeft geleken op de J. uit H.J.Hut. Ik acht het daarom denkbaar dat de TWEE GEBROEDERS tussen 1802 en 1830 als enige kapitein/eigenaar heeft gekend : H.T.Hut.” (aldus Mast, juli 2007)

 

Bouma025 vermeldt H.J.Hut als gezagvoerder gedurende:

*    1829 t/m 1830 van de kof “Twee Gebroeders”, gebouwd in 1819, bouwplaats niet vermeld, 100 ton o.m., varend als kapitein/eigenaar vanuit Pekela.

 

Overige bijzonderheden

Rotterdamsche Courant 09 juli 1816114

In Rotterdam liggen in lading, naar: ….

Bayonne: het schip de TWEE GEBROEDERS, kapt. Harmen Tonnes Hut, om den 20 juli te vertrekken, op verbeure van de vragt. ….

 

Provinciale Groninger Courant 16 januari 1818114

Advertentie. Kapitein H.T. Hut, te Oude Pekel-A, is voornemens op woensdag den 28 dezer, des avonds te 6 uren, ten huize van M.J. Middel, te Oude Pekel-A, ten overstaan van Mr. S. Piccardt, openbaar notaris aldaar, aan de meestbiedende te verkopen: zijn welbevaren Kofschip, de TWEE GEBROEDERS genaamd, groot plusminus 65 roggelasten. Te Oude Pekel-A in 1814 nieuw uitgehaald en liggende thans te Harlingen, alles zoals door hem zelf is bevaren, met tuigage en annexen. Iemand hetzelve intussen vrij uit de hand willende koopen, vervoege zich bij de eigenaar opgemeld.

 

Rotterdamsche Courant 12 juli 1821114

Rotterdam, 11 juli. Van Vlissingen wordt van den 7 gemeld:

….van den 1 tot den 7, voor Antwerpen bestemd, alhier ter rede gekomen de VROUW MARGARETHA, H.J. Veen; LOUISA WILHELMINA, J. Lofgreen; de VROUW JACOBA, J.J. Rink; de COLETTE CHARLOTTE, F.A. Claeijs, en de MARIA, J. Logreen, van Liverpool; THETIS, J. Osterblad, van Carlsberg; de GOEDE HOOP, H.U. de Groot, van de Marennes; de TWEE GEZUSTERS, J.H. Zinger, van Liverpool; LOUISE, J. le Bas, van IJerseij; de VERWACHTING, P. Maass, van Liverpool; de ONDERNEMING, J. Veerman, van Havre-de-Grace; de TWEE GEZUSTERS, J.A Balleer, van Dantzig (opm: Gdansk); de TWEE GEBROEDERS, H.T. Hut, van Noirmontier; de ZEELUST, J.C. Lukas, van Petersburg; de TWEE GEBROEDERS, C.J. van der Heide, van de Marennes; de UNION, w. Robinson, van Londen; de VRIENDSCHAP, J.H. Schipper, van de Marennes; de DRIE GEBROEDERS, J.J. Jorie, van Havre-de-Grace; CONCORDIA, H.J. Nagel, van Liverpool; de VIJF GEBROEDERS, D. Steur, van de Havana; de TWEE GEBROEDERS, S.B. Bakker, van Oleron; de VROUW ANNAGINA, R.W. Huisman, van Liverpool; GEZINA CHARLOTTE, G. van Veen, van Noirmontier; HORA, A.H. Romker, van Bordeaux; WILLEM, J.S. Okkes, van Liverpool; de HARMONIE, B.J. Wijgers, van Noirmontier, en de VREDE, J.J. Greeven, van St. Martin.

 

Rotterdamsche Courant 30 oktober 1821114

Amsterdam, 28 oktober. Het schip de TWEE GEBROEDERS, kapt. H.T. Hut, van Koningsbergen (opm: Kaliningrad) naar Amsterdam, is, wegens tegenwind, te Delfzijl binnengelopen.