Inloggen
Gezagvoerder

Harmens, Hein

Naam: Harmens, Hein
Schepen waarop deze gezagvoerder heeft gevaren

Aantal gevonden schepen: 1
Naam Bouwjaar Type Voortstuwing Ship id
ONDERNEMING 1796 Kof Sailing Vessel 12209 Bekijk schip

Overige informatie van deze gezagvoerder:

Familiegegevens en opleiding

Geen

 

De schepen van de kapitein

Bouma025 vermeldt H.Harmens als gezagvoerder gedurende:

*    1818 t/m 1822 van de kof “Neptunus”, geen gegevens over bouw, thuishaven en reeder. Het schip werd 24 maal te Harlingen geregistreerd, komend van Liverpool, Hull, Newcastle, Londen, Wismar en Danzig.

 

Het Archief van de Amsterdamse Waterschout11a bevat monsterrollen op naam van kapitein Heyn Harmens op de:

“Eendragt”, dd 20 december 1814; 02 mei 1815 en 23 oktober 1815.

 

Overige bijzonderheden

 

Leeuwarder Courant 28 april 1818114

Harlingen, 26 april. Den 24 dezer is alhier binnengekomen het tjalkschip de VROUW JACOBA, kapt. Erke Joosten, met tabak van Amsterdam naar Hamburg. Den 25 dito zijn uitgezeild het smakschip de VROUW MARTHA, kapt. Dirk Clasen de Groot, met ballast naar Christiansand (opm: Kristiansand) en het smakschip CONCORDIA, kapt. Wijnke H. Boerma, met ballast naar Noorwegen, en is binnengekomen het kofschip WINDLUST, kapt. Willem N. Jacobs, met hout van Holmestrand (opm: Oslofjord). Den 26 dito is uitgezeild het kofschip JANNA SOPHIA, kapt. Hein Harmens, met haver, tarwe en vlas naar Hull.

 

Rotterdamsche Courant 08 februari 1816

Amsterdam, 6 februari. De 30e januari is te Dartmouth, met schade en verlies van ankers en touwen, binnengelopen het schip de EENDRAGT, kapt. H. Hafmens, van Harlingen naar Lissabon.

Ook geadministreerd bij Heyn HaFmens

 

Leeuwarder Courant 07 juni 1822114

Harlingen. Den 21 mei binnen gekomen….

  Den 31 dito binnen gekomen het smakschip de VROUW CATHARINA, kapt. A.C. Pot, en het kofschip de VROUW ANNEGINA, kapt. J.P. Hergans (opm: Hergens, mogelijk Pieter Jacob), beide met hout van Noorwegen; het kofschip NEPTHUNUS, kapt. Hein Harmens, en het smakschip de VROUW WIETSKE, kapt. J.J. Kiers, beide ledig van Amsterdam. Uitgezeild de kofschepen ALIDA CLAZINA, kapt. E.L. Tiktak, en HOOP EN VREES, kapt. Y.F. Piebes, beide met ballast op avontuur…..