Inloggen
Gezagvoerder

Weesenberg/Wesenberg, Daniel

Naam: Weesenberg/Wesenberg, Daniel
Schepen waarop deze gezagvoerder heeft gevaren

Aantal gevonden schepen: 1
Naam Bouwjaar Type Voortstuwing Ship id
NOORDSTAR 0 Kof Sailing Vessel 11247 Bekijk schip

Overige informatie van deze gezagvoerder:

Familiegegevens en opleiding

Geen

 

De schepen van de kapitein

Het Archief van de Amsterdamse Waterschout op het Stadsarchief te Amsterdam bevat monsterrollen op naam van Daniel Wesenberg op de:

Noordstar”, dd 11 mei 1814; 08 mei 1815; 21 augustus 1815 en 08 februari 1817.

 

Overige bijzonderheden

Rotterdamsche Courant 12 april 1817114

Amsterdam, 10 april. Het schip de NOORDSTAR, kapt. Weesenburg, van Amsterdam naar Dundee, is vrijdag avond (opm: 4 april) geheel vergaan op Longsand; de schipper, stuurman, een zeeman en een jongen zijn verdronken, doch het overige der equipagie is gevischt en te Margate binnen gebragt. (opm: zie ook volgend bericht)

 

Rotterdamsche Courant 15 april 1817114

Volgens een brief van Ramsgate van 7 april: ‘In de nacht van den 4 dito op Kentish Knock gestrand en kort daarna in stukken geslagen is het kofschip de NOORDSTER (opm: hier dus als NOORDSTER geschreven), kapt. Daniel Weesenberg (opm: hier Weesenberg), van Amsterdam naar Duinkerken (opm: in plaats van Dundee); drie man van de equipagie, zich aan een gedeelte van het dek gegrepen hebbende, en in die toestand tot den 6den, des morgens, gebleven zijnde, waren door een boot magteloos aan land gebragt; de stuurman, een matroos en een jongen, waren verdronken, benevens de kaptein, wiens lijk, aan de top van de mast gesjord, te Margate aangebragt was; van het schip of de lading was niets dan een doos met scheepspapieren en de beide masten geborgen.’ (opm: vergelijk het vorenstaande met RC 120417