Inloggen
Gezagvoerder

Weerd, Remke de

Naam: Weerd, Remke de
Schepen waarop deze gezagvoerder heeft gevaren

Aantal gevonden schepen: 1
Naam Bouwjaar Type Voortstuwing Ship id
CHRISTOPHORUS COLUMBUS 1839 Bark Sailing Vessel 10121 Bekijk schip

Overige informatie van deze gezagvoerder:

Familiegegevens en opleiding

Geen

 

Lidmaatschap zeemanscollege(s)

R.de Weerd (adres Kalverstraat 212 te Amsterdam) werd met vlagnummer 646 per 13 december 1842 ingeschreven als effectief lid van het Amsterdamse zeemanscollege Zeemanshoop op voordracht van kapitein B.Bakker Gz. Als zijn schip werd vermeld de “Christophorus Columbus”. Toegevoegd is “overleden 1844” 002. Ten tijde van de inschrijving was de Weerd 35 jaar en ongehuwd002a.

In de Algemene Vergaderingen van 06/13 december 1842 van het Amsterdamse zeemanscollege Zeemanshoop werd als effectief lid voorgedragen/benoemd Remke de Weerd, oud 35 jaar, voerend de bark “Christophorus Columbus”, voor rekening van Hendrichs & Co te Amsterdam, op voordracht van kapitein B.Bakker.023.

 

Opmerkingen in verband met lidmaatschap Zeemanscollege(s)

Geen

 

De schepen van de kapitein

lidmaatschap van het College Zeemanshoop te Amsterdam001

vlagnummer                 jaren          type                 scheepsnaam                                       naam reder/boekhouder

     646                       1842-1844    bark                Christophorus Columbus                  Gebr.Hendrichs & Co

 

Bouma025 vermeldt R. de Weerd als gezagvoerder gedurenede:

*   1842 t/m 1845 van de bark “Christophorus Columbus”, gebouwd in 1839 te Alblasserdam, 600 ton o.m., varend voor de Gebr. Hendrichs & Co te Amsterdam.

 

Overige bijzonderheden

Amsterdamsche Courant 30 mei 1844

Amsterdam, 29 mei. Kapt. de Weerd, van Banjoewangie in Texel binnen, rapporteert de 19e februari op 33º15’ Z.B. 30º45’ O.L. in goede staat gepraaid te hebben het schip BRAZILIEN, kapt. Reus, van Batavia naar Rotterdam; hetzelve had gebrek aan volk doordien een man te Batavia ziek was achtergebleven, drie overleden en nog twee man ziek in kooij lagen; de kapitein had in de Algoa Baai drie negers aangenomen, welke echter geen genoegzame matrozen waren, zodat zulks veel verhindering in het voeren der zeilen veroorzaakte. Kapt. De Weerdt had een man der equipagie willen overzetten, doch was door de hoge zee daarin verhinderd geworden; hetzelve is sedert de 8e maart van de Kaap de Goede Hoop vertrokken.

Bericht verkregen door tussenkomst van G.Mulder te Capelle a/d IJssel