Inloggen
Gezagvoerder

Wal, Jan Addes v/d

Naam: Wal, Jan Addes v/d
Schepen waarop deze gezagvoerder heeft gevaren

Aantal gevonden schepen: 1
Naam Bouwjaar Type Voortstuwing Ship id
BROEDERLIJKE LIEFDE 1816 Kof Sailing Vessel 12305 Bekijk schip

Overige informatie van deze gezagvoerder:

Familiegegevens en opleiding

Geen

 

De schepen van de kapitein

Bouma025 vermeldt J.A.v/d Wal als gezagvoerder gedurende:

*   1817 t/m 1829 van de smak “Broederlijke Liefde”, gebouwd in 1816, bouwlocatie niet vermeld, 75 ton o.m., varend als kapitein/eigenaar vanuit Groningen;

*   1830 t/m 1837 op hetzelfde schip, maar nu varend vanuit Veendam.

 

In het Archief van de Waterschout op het Stadsarchief van Amsterdam bevinden zich een monsterrol op naam van kapitein Jan Addes van der Wal als gezagvoerder van de:

“Broederlijke Liefde”, dd 10 april 1829.

 

 

Overige bijzonderheden

Dordrechtsche Courant 20 juni 1820114

Dordrecht, 19 juni. Aan deze stad is gearriveerd het schip (opm: smak) de BROEDERLIJKE LIEFDE, kapt. Jan Addes van der Wal, van Bergen in Noorwegen, met stokvis en traan.

 

Rotterdamsche Courant 26 april 1821114

Te Rotterdam in lading liggende schepen naar:

…. Bergen in Noorwegen: het Koffscheepje de BROEDERLIJKE LIEFDE, kapt. Jan Addes van der Wal.

               Adres ten kantore van Kuijper, Van Dam en Smeer. …

 

Rotterdamsche Courant 01 mei 1821114

Rotterdam, 30 april. Van Den Briel wordt van den 30 gemeld: De vorige uitgezeilde schepen zijn wel in zee gekomen. Den 29 arriveerden de JONGE CORNELIS, C. Wapenaar, van Hamburg, en de BROEDERLIJKE LIEFDE, J.A. van der Wal, van Dantzig (opm: Gdansk); de wind N.

 

Rotterdamsche Courant 22 mei 1821114

Rotterdam, 21 mei. Den 19 dezer zeilden uit de Maas de schepen de KOOPHANDEL, B.G. Harkema, en die HOFFNUNG, S. Kreeft, naar Riga; de CLARA MARGARETHA, P.D. Dik, naar Bristol; ZELDEN RUST, P. Gorter, naar Bergen; de PRINCE OF SAXEN-COBURG, J. Ladd, naar Londen; de DIANA, F. Popken, en INDUSTRIE, L. Spaanderman, naar Petersburg; de TWEE ZUSTERS, F.H. Nielsen, naar Kopenhagen; de LOUISA, D. Guijt, naar Jerseij; de CERES, J. Cook, naar Stockton; de ELIZABETH AND ANN, W. Ridlee, en de AQUATIC, W. Wood, naar Hull; de VROUW GEZINA, H.J. Kreuiter, naar Oleron; de MARIA DOROTHEA, J.F. Schults, de NEPTHUNUS, J. Peters, en de ZEEBLOEM, J.P. Beekman,naar de Oostzee; de OCTO, E.J. Carst, naar Stettin (opm: Szczecin); de GEZINA JOHANNA, J.R. Sap, naar Elseneur (opm: Helsingör); de VROUW ANNAGINA, J.J. Boon, de JONGE DUIJF, H.A. Fijn, en de VROUW GEZINA, B.H. Schippers, naar ….; de BEAVER, R. Wartle, naar Newcastle; de BROEDERLIJKE LIEFDE, J.A. van der Wal, naar Stettin (opm: Szczecin)…..