Inloggen
Gezagvoerder

Wagenaar, Pieter

Naam: Wagenaar, Pieter
Schepen waarop deze gezagvoerder heeft gevaren

Aantal gevonden schepen: 1
Naam Bouwjaar Type Voortstuwing Ship id
DRIE VRIENDEN 1807 Kof Sailing Vessel 11941 Bekijk schip

Overige informatie van deze gezagvoerder:

Familiegegevens en opleiding

Geen

 

De schepen van de kapitein

In het Stadsarchief van Amsterdam is in inventaris 5081-7149-240 een akte van onderhandse koop/verkoop dd Amsterdam 22 juni 1814 van de kof “Drie Gebroeders”.

Verkopers waren Hendrik Dirk Canne, makelaar, Dirk Koning, zeilmaker en Jan Koning, convooyloper, allen te Amsterdam. Als kapitein wordt genoemd wijlen schipper Pieter Wagenaar.

De aankopers op een publieke veiling dd 06 juni 1814 in het Nieuwe Zijds Heeren Logement te Amsterdam, waren Frederik Smelt, Jan Heere en C.Bosscher & Zoon, allen te Amsterdam.

De verkoopprijs was f 2825,- en de akte passeerde voor notaris Huybert van Varick te Amsterdam.

 

Overige bijzonderheden

Op 26 februari 1805 werd Thomas Coenraad Claus vanuit de Kweekschool voor de Zeevaart te Amsterdam als matroos geplaatst op de “China” met kapitein P.Wagenaar. Op 23 maart 1805 was hij weer terug omdat de reis niet doorging010.(zie ook T.C.Claus).

Onbekend of het hier dezelfde gezagvoerder als Pieter Wagenaar van de “Drie Gebroeders” betreft.

 

Rotterdamsche Courant 26 mei 1814

Advertentie. H.D. Canne, makelaar, zal, ten overstaan van den notaris H. van Varick, op maandag 6 juni 1814 des avonds 6 uren, te Amsterdam, in het Nieuwezijds Heeren Logement, op den Haarlemmerdijk, verkopen:

- een extraordinair welbezeild Kofschip, genaamd de DRIE GEBROEDERS, gevoerd geweest door wijlen schipper Pieter Wagenaar, afmetingen 80’ x 19½’ x 9’9”.

….

Allen Amsterdamsche maat, en breeder by de van yder schip afzonderlyke inventaris omschreven. (opm: bewerkt en bekort)