Inloggen
Gezagvoerder

Boer, Philip Klaassens de

Naam: Boer, Philip Klaassens de
Schepen waarop deze gezagvoerder heeft gevaren

Aantal gevonden schepen: 1
Naam Bouwjaar Type Voortstuwing Ship id
GEZINA 1840 Kof Sailing Vessel 13325 Bekijk schip

Overige informatie van deze gezagvoerder:

Familiegegevens en opleiding

Geen

De schepen van de kapitein

Bouma025 vermeldt P.K. de Boer als gezagvoerder gedurende:

  • 1840 t/m 1854 van de kof “Geziena”, gebouwd in 1841 te Wildervank, 89 ton o.m., varend als kapitein/eigenaar vanuit Veendam. Het schip voer in 1856 voor kapitein/eigenaar D.P.Vos te Delfzijl en was herdoopt in “Stientje Maria”.

 

Bouma025 vermeldt P.K. de Boer als gezagvoerder gedurende:

  • 1844 t/m 1855 van de kof “Geziena”, gebouwd in 1844 te Veendam, 91 ton o.m., varend als kapitein/eigenaar vanuit Veendam;

Men zou in de verleiding kunnen komen om deze beide schepen, onder kapiteins met dezelfde naam en initialen, als identiek te beschouwen, waarbij dan van een fout in de opgave van het bouwjaar sprake zou zijn. Maar Bouma laat bij beide schepen op kapitein P.K. de Boer verschillende gezagvoerders volgen en dat pleit weer voor twee schepen met twee verschillende gezagvoerders.

In het Schepelingenregister (Archief van de Waterschout), toegang 391, in het Rijksarchief van Noordholland staat in 1846 een Philip Klaassens de Boer met de mutatiekof “Geziena”.

In het Archief van de Waterschout op het Stadsarchief van Amsterdam bevinden zich monsterrollen op naam van kapitein Philippus Klasens Boer als gezagvoerder  van de | Gesine” dd 17 augustus 1838.

 

Overige bijzonderheden

Mulder083a maakt de volgende melding, waarvan ik niet kan opmaken op welke van de twee P.K. de Boer de mededeling slaat:

“  ‘Gezina’    kofschip, was op 16.2.1853 in Amsterdam onder schipper Philippus de Boer, en vertrok op avontuur.”