Inloggen
Gezagvoerder

Boer, Martinus Andries de

Naam: Boer, Martinus Andries de
Schepen waarop deze gezagvoerder heeft gevaren

Aantal gevonden schepen: 2
Naam Bouwjaar Type Voortstuwing Ship id
MARIA HENRIETTA 1830 Kof Sailing Vessel 10376 Bekijk schip
VROUW ALIDA 1820 Kof Sailing Vessel 17016 Bekijk schip

Overige informatie van deze gezagvoerder:

Familiegegevens en opleiding

Geen

Lidmaatschap zeemanscollege(s)

M.A.de Boer werd met nr.328 effectief lid van Zeemanshoop per 08 juni 1830 op voorspraak van P.F.Wegener. Geen schip vermeld002.

In de Algemene Vergaderingen van 01/08 juni 1830 van Zeemanshoop werd met vlagnummer 328 als effectief lid van het Amsterdamse zeemanscollege Zeemanshoop voorgedragen/benoemd op verzoek van Jb. Swart kapitein Martinus Andries de Boer, 33 jaar, wonende in de Oude Brugsteeg “in het Wapen van Zwol” te Amsterdam, voerende de kof Maria Henrietta, op voordracht van P.F.Wegener023.

Opmerkingen in verband met lidmaatschap Zeemanscollege(s)

In de notulen van de Bestuursvergadering van Zeemanshoop dd 26 juni 1834 staat een lijst van kapiteins die gerdurende een bepaalde periode hun contributie niet hebben voldaan. Daarbij is M.A. de Boer, vlagnummer 328 “sedert 3 Jaar.”042.

In de Bestuursvergadering van Zeemanshoop dd 24 december 1834 staat een verslag van de penningmeester inzake strubbelingen met de contributiebetaling door enige effectieve leden.

“Weledele Heeren!

Penningmeesteren van het Zeemans Collegie Zeemans Hoop gaarne voldoende aan de uitnoodiging van UWelEd. om eene korte opheldering te ontvangen omtrent de volgende in hunne handen gesteld zaken hebbende een UWelEd daarop het volgende te bemerken:

….. Kapt. M.A. de Boer dewelke in 1830 Lid is geworden doch nimmer zijne Stortingen heeft betaald en waarvan zedert vernomen is, hij zich met ter woon uitlandig bevindtt. … “042.

In de notulen van de Bestuursvergadering van Zeemanshoop dd 02 juli 1835 staat dat in 1834 heeft bedankt kapitein M.A. de Boer 042.

 

In de notulen van de Algemene Ledenvergadering van Zeemanshoop van 30 december 1834 staat de mededeling:

“terwijl door het Bestuur is besloten om naar dien de Heeren J.Tholen en M.A. de Boer niettegenstaande herhaalde aanmaningen steeds nalatig zijn gebleven in het voldoen van hunne verschuldigden contributiën hen dientengevolge te doen vervallen van hun Lidmaatschap waarover in de volgende vergadering zal worden gestemd”. Op 06 januari 1835 gaat de Vergadering accoord met het Bestuursvoorstel “overeenkomstig de Wet van het College om de Kapiteins J.Tholen en M.A. de Boer van hun lidmaatschap vervallen te verklaren”023.

In Copieën van uitgaande stukken der penningmeester van het College Zeemanshoop en Weldadig Zeemansfonds. GAA Ingang 491 nr.171 wordt in een brief aan het Bestuur het advies gegeven een aantal leden te schrappen wegens het niet voldoen aan de finaciële verplichtingen, waaronder kapitein M.A. de Boer “dewelke in 1830 Lid is geworden, doch nimmer zijne stortingen heeft betaald en waarvan sedert vernomen is, hij zich metterwoon uitlandig bevind.”

De schepen van de kapitein

lidmaatschap van College Zeemanshoop te Amsterdam001

vlagnummer                    jaren                      type                  scheepsnaam                                        naam reder/boekhouder

         328                      1830-1833                 kof                    Maria Henriëtte                                    de Kapitein

 

Bouma025 vermeldt M.A. de Boer als gezagvoerder gedurende:

  • 1831 t/m 1835 van de kof “Maria Henriëtte”, gebouwd in 1830, bouwlocatie niet vermeld, 85 ton o.m., varend als kapitein/eigenaar vanuit Amsterdam. Het schip voer in 1836 voor kapitein/eigenaar H.J.Sauerkrop te Amsterdam en was herdoopt in “Elisabeth”.

 

Overige bijzonderheden

Geen