Inloggen
Gezagvoerder

Stukje, Albert

Naam: Stukje, Albert
Schepen waarop deze gezagvoerder heeft gevaren

Aantal gevonden schepen: 1
Naam Bouwjaar Type Voortstuwing Ship id
AUBURN 1867 Bark Sailing Vessel 17067 Bekijk schip

Overige informatie van deze gezagvoerder:

Familiegegevens en opleiding

Geen

 

De schepen van de kapitein

Bouma025 vermeldt A.Stukje als gezagvoerder gedurende:

*     1884 t/m 1886 van de bark “Auburn”, gebouwd in 1867 te Sunderland, 356 ton o.m., varend voor G.G.Albers te Farmsum.

 

Monsterrollen uit het Gemeentearchief van Delfzijl

Monsterrol 1883- 101, 17 september 1883, schoener “Auburns”, kapt. Albert Stukje, 31 jaar uit Farmsum. Voorts stuurman Jan Bos, 31 jaar uit Farmsum, de bootsman Berend Harmannus Visser, 29 jaar uit Delfzijl, kok en 2 matrozen,

 

Overige bijzonderheden

Provinciale Groninger Courant 09 nobember 1892114

Heveskes, 5 november. Volgens ontvangen telegram is het Nederlandse barkschip HEVESKES van Santos te Jamaica aangekomen met verlies van de kapitein. (=n.Arkema). Op deze bodem is als gezagvoerder benoemd A. Stukje van Delfzijl, die reeds heden naar Jamaica vertrokken is.

Provinciale Groninger Courant 25 november 1892

Buenos Ayres, 23 oktober. Het Nederlandse barkschip HEVESKES werd door het stoomschip COLERIDGE bij het eiland Fernando Noranho gepraaid, op 20 Z en 34 W met de gezagvoerder overleden en niemand aan boord, die de navigatie verstond. De gezagvoerder van de COLERIDGE zette derhalve zijn vierde stuurman over om het schip naar Fernambuck (opm: Pernambuco, thans Recife) te brengen, of indien de wind gunstig was, naar Jamaica, werwaarts het schip van Santos in ballast bestemd was. (Zoals reeds door ons werd vermeld, arriveerde het schip de vijfde november te Jamaica en is reeds een andere gezagvoerder derwaarts vertrokken.)