Inloggen
Gezagvoerder

Schuring, Albert Hendrik

Naam: Schuring, Albert Hendrik
Schepen waarop deze gezagvoerder heeft gevaren

Aantal gevonden schepen: 2
Naam Bouwjaar Type Voortstuwing Ship id
VROUW CATHARINA 1810 Kof Sailing Vessel 11592 Bekijk schip
JONGE EVERT 1827 Kof Sailing Vessel 9929 Bekijk schip

Overige informatie van deze gezagvoerder:

Familiegegevens en opleiding

Geen

 

De schepen van de kapitein

Bouma025 vermeldt kapitein Schuring (geen initialen) als gezagvoerder gedurende:

  • * 1829 t/m 1833 van de kof “Vrouw Catharina”, gebouwd in 1827, bouwplaats niet vermeld, 170 ton o.m., varend als kapitein/eigenaar vanuit Pekela.

 

In het Archief van de Waterschout op het Stadsarchief van Amsterdam bevinden zich monsterrollen op naam van kapitein Albert Hendrik Schuuring als gezagvoerder van de:

“Vrouw Catharina”, dd 26 september 1827; 11 mei 1829.

 

Overige bijzonderheden

Rotterdamsche Courant 08 maart 1821114

Rotterdam, 7 maart. Den 5 dezer arriveerden te Helvoetsluis de schepen de VROUW CATHARINA, A.H. Schuring, van Bordeaux, en VLASBLOEM, G. Hulshoff, van Dublin.

Den 7 arriveerde het schip VERWISSELING, H. Das, van Lissabon.

 

Rotterdamsche Courant 21 april 1821114

Rotterdam, 20 april. Den 18 arriveerden in de Maas ….….Den 19 zeilden de VROUW CATHARINA, A.H. Schuring, naar ……(opm: niet vermeld); de KITTY, J. Ansdell, naar Hull; de MARG. CATHARINA, E.D. Duintjer, naar de Oostzee; de VROUW TUNNEGINA, E.K. de Wilde, naar Arendsburg; de OXENBERG, D. Nielsen, naar Nijburg; de AVONTUUR, W. van der Horden, naar Fero; de ENGEBORG, H.H. Christensen, naar Newcastle; DIE EENIGHEDEN, E.J. Booije, de GULDBORG LUND, L. Hansen en de DRIE SODSKENDE, M. Nielsen naar Bandholm; de DRENTS WELVAREN, J.B. Mulder, naar Riga; THE NEPTUNE, J.C. Baker, naar Londen, en de HEND. EN MARGARETHA, J.H. Warmolds, naar Pernau (opm: Pärnu); de wind Z.W.