Inloggen
Gezagvoerder

Roelofs, Johannes

Naam: Roelofs, Johannes
Schepen waarop deze gezagvoerder heeft gevaren

Aantal gevonden schepen: 1
Naam Bouwjaar Type Voortstuwing Ship id
GOEDE VERWACHTING 0 Brik Sailing Vessel 10989 Bekijk schip

Overige informatie van deze gezagvoerder:

Familiegegevens en opleiding

Geen

 

Lidmaatschap zeemanscollege(s)

Geen nummer bekend

 

Opmerkingen in verband met lidmaatschap Zeemanscollege(s)

In de notulen van de Bestuursvergadering van het Amsterdamse zeemanscollege “Zeemanshoop” dd 28 september 1826 staat vermeld dat aan de wed. kapitein Johannes Roelofs een gratificatie van f 25, - is toegekend.042.

 

In de notulen van de Algemene Ledenvergadering van het Amsterdamse zeemanscollege Zeemanshoop van 03 oktober 1826 staat de mededeling dat op voordracht van het medelid M.G.Biben aan de weduwe van kapitein J.Roelofs een ondersteunende gift van ƒ 25,- is toegekend023.

 

De schepen van de kapitein

Het Stadsarchief van Amsterdam bevat in archiefnummer 5081-7147 een akte van onderhandse koop/verkoop voor NLG 600,- van de brik “Der Junge Sohn” dd Amsterdam 07 april 1814. De verkopers waren de wed. Frans van Heukelom & Zn, kooplieden te Amsterdam als gemachtigden van de eigenaar Joseph Guillaume Jean Godefroy Colomb Emler ainé, koopman te Parijs.

Het schip werd gevoerd door Johannes Roelofs.

De kopers waren Johannes Petrus van Rossum, commissionair te Amsterdam, en Jan Roos Barendszoon, beiden te Amsterdam.113

 

Stadsarchief Amsterdam

Monsterrol 02 januari 1819: brik “Jennij”, kapitein Johannes Roelofs uit Amsterdam varend onder Nederlandse vlag, bestemming Cette, correspondent de Wed. F. van Heukelom & Zn.

8 bemanningsleden en wel een stuurman, bootsman, kok, 3 matrozen, ligtmatroos en een jongen.

Monsterrol 20 februari 1821: brik “Jennij”, kapitein Johannes Roelofs varend onder Nederlandse vlag, bestemming Lissabon en Bahia, boekhouder Mevr. Van Rossem voor F.van Heukelom & Zn

9 bemanningsleden en wel een stuurman, bootsman, timmerman, kok, matroos-kuiper, 2 matrozen, koksmaat en een jongen.

 

Overige bijzonderheden

Rotterdamsche Courant 26 mei 1821114

Amsterdam, 24 mei. Het schip (opm: brik) JENNY, kapt. J.Roelofs, van Amsterdam naar Lissabon en Bahia, is niet ver van Corunha totaal verongelukt en niemand dan de kok gered.

 

Rotterdamsche Courant 26 mei 1821

Rotterdam, 25 mei. Uittreksel uit de Lloijdslijst van den 22 mei:

Men verneemt dat de JENNIJ (opm. JENNY), Rolofs, van Amsterdam naar Rio-Janeiro, bij het eiland Sifarga geheel vergaan is en dat de equipage alleen is gered.

 

Rotterdamsche Courant 22 maart 1821114

Amsterdam, 20 maart. Den 18 maart, des middags, is voor de haven van Texel aan de grond gezeild de ligter van schipper H. Weger, van Amsterdam, met tarwe voor het schip JENNY, kapt. J. Roelofs; men was bezig de lading te bergen; het vaartuig was vol water.

 

Rotterdamsche Courant 26 mei 1821114

Amsterdam, 24 mei. Het schip (opm: brik) JENNY, kapt. J. Roelofs, van Amsterdam naar Lissabon en Bahia, is niet ver van Corunha totaal verongelukt en niemand dan de kok gered.

 

Rotterdamsche Courant 26 mei 1821114

Rotterdam, 25 mei. Uittreksel uit de Lloyd’s List van den 22 mei:

Men verneemt dat de JENNIJ, Rolofs (opm brik, kapt. Johannes Roelofs), van Amsterdam naar Rio de Janeiro, bij het eiland Sifarga (opm: nabij Corunha) geheel vergaan is en dat de equipagie alleen is gered …..