Inloggen
EENSGEZINDHEID - ID 16976


In dienst
Onder Nederlandse Vlag tussen:1816-12-10 / 1825-01-10 | Reden uitgevlagd: Verongelukt of vermist (zie final fate)

Identification Data

Bouwjaar: 1813
Categorie: Cargo vessel
Voorstuwing: Sailing Vessel
Type: Brik
Masten: Two masts
Material Hull: Wood
Construction Data

Scheepsbouwer: Built abroad
Werfnummer:
Delivery Date: 1813-00-00
Technical Data

 
Zeebrieven en Turksche passen

Record type Zeebrief
Zeebrief jaar: 1816
Datum agenda: 1816-12-18
Register nr: 18160075
Scheepsnaam: EENSGEZINDHEID
Type:
Lasten: 0
Gebouwd in binnen- of buitenland: Buitenlands
Zeebrief / Turksche pas verzocht door: Martin Jr., E.J.S.
Plaats: Rotterdam
Kapitein op moment van verzoek: Machiels, Klaas
Opmerkingen: Eerste zeebrief

Bekijk de overige zeebrieven / Turksche passen van dit schip
Ship History Data

Date/Name Ship 181?-00-00 GUTE HOFFNUNG
Manager: Joh. Ostrich & Zoonen, Braunsberg, Prussia
Eigenaar: Joh. Ostrich & Zoonen, Braunsberg, Prussia
Shareholder:
Homeport / Flag: Braunsberg / Prussia

Date/Name Ship 1816-12-10 EENSGEZINDHEID
Manager: Firma E. & S. & C. St. Martin & Co., Rotterdam, Zuid-Holland, Netherlands
Eigenaar: Partenrederij onder boekhouderschap van genoemde manager, Rotterdam, Zuid-Holland, Netherlands
Shareholder:
Homeport / Flag: Rotterdam / Netherlands

Date/Name Ship 1822-07-27 ZEEMEEUW
Manager: Boutmy & Co., Rotterdam, Zuid-Holland, Netherlands
Eigenaar: Partenrederij onder boekhouderschap van genoemde manager, Rotterdam, Zuid-Holland, Netherlands
Shareholder:
Homeport / Flag: Rotterdam / Netherlands

Bezitters van parten (aandelen) in het schip

Eigenaren van de EENGEZINDHEID per 10 december 1816:

Jan Adriaan Isaac St. Martin, Rotterdam (1/2e part), en
Elias Johannes St. Martin, Rotterdam (boekhouder en 1/2e part)

Eigenaren van de EENSGEZINDHEID per 21 oktober 1818:

Johannes Adriaan Isaac St.Martin (1/3e part),
Elias Johannes St. Martin (boekhouder en 1/3e part) en
Steven St. Martin (1/3e part), allen te Rotterdam

Eigenaren van de ZEEMEEUW per 27 juli 1822:

Theodorus Jacobus Boutmy, Cornelis de Ligt Nzn. en
Auke van Dijk, allen te Rotterdam, elk 1/3e part

Ship Events Data

1825-01-10: Final Fate: Stranded

Amsterdam, 16 januari 1825. Het schip (opm: brik) de ZEEMEEUW, kapt. A. van Dijk, van Amsterdam naar Havanna, is den 10 januari, des ochtends te 6 uren, bewesten Duinkerken aan de grond geraakt en na zwaar gestoten te hebben, die middag in zinkende staat door het volk verlaten, hetwelk te Duinkerken is aangekomen; men zou trachten zoveel mogelijk van de lading te bergen (opm: het schip werd wrak).

Gezagvoerders

Familiegegevens en opleiding

Geen

 

De schepen van de kapitein

brik “Eensgezindheid”

 

Overige bijzonderheden

Rotterdamsche Courant 11 januari 1817

Rotterdam, 10 januari. Kaptein Claas Magchielsen, varende het brikschip EENSGEZINDHEID, den 21 december 1816 uit de Maas naar Gibraltar gezeild, en met schade den 8 januari in de Goeree wederom terug gekomen, rapporteert, dat, na twee malen tot bij het eiland Wight te zijn geavanceerd, hij telkens door aanhoudende stormen weder uit het Kanaal geslagen was, waar op hij heeft getragt het in de Noordzee nog zo lang mooglijk gaande te houden; dan, eindelijk door bekomen schadens en lekkagie, veroorzaakt door buijen, stortzeeën en zwaar werken van het schip, hij resolveerde (opm: besloot), om, waar het mooglijk, de Maas weder aan te doen; doch verscheiden malen aldaar voorgekomen zijnde, weder heeft moeten afhouden, alzo geen loodsen buiten waren; dan, eindelijk door nood voor behoud van schip, lading en leven geprangd, besloot hij het gat zonder adsistentie aan te doen, hetwelk hem dan ook gelukt is, na nog vijf zware grondzeeën, bij het passeren van de Hinder, over zijn schip gekregen te hebben.

 

 

Datum vanaf: 1816
Kapitein: Magchielsen, Claas

Familiegegevens en opleiding

Geen

 

Lidmaatschap zeemanscollege(s)

S.St.Martin was met vlagnummer 26 in de periode 1827-1830 lid van het Antwerpse zeemanscollege “Tot Nut der Zeevaerd”108.

 

Opmerkingen in verband met lidmaatschap Zeemanscollege(s)

Geen

 

De schepen van de kapitein

Van Sluijs013 vermeldt kapitein S.Martin in 1825/26 als gezagvoerder op het fregat “Delphine”, gebouwd in 1813 in Amerika, 200 last/354 ton o.m., varend voor boekhouder N.en J. de Cock te Gent. Hij was op dit schip de opvolger van kapitein J.Boelen.

 

Overige bijzonderheden

Rotterdamsche Courant 10 maart 1821114

Rotterdam, 9 maart. Den 7 dezer arriveerden te Helvoetsluis de schepen ZORG EN VLIJT, J.E. Swart, van Marennes, de JONGE CORNELIS, G. van Borden, en de VROUW MARGARETHA, M. de Zeeuw, van Lissabon, de JUFVROUW JOHANNA, H.J. Jeltes, de JONGE FREDRIK, B. de Jong, en IDA MARGARETHA, C. Ahlmann, van Cette (opm: Sète); EENSGEZINDHEID, S. St. Martin, van Smirna (opm: Izmir), doch ligt onder quarantaine op de rede. De wind W.

 

Rotterdamsche Courant 04 mei 1822114

Rotterdam, 3 mei. Van Vlissingen meldt men den 30 april:….

…en van Antwerpen de Schelde afgekomen en naar zee gezeild de schepen BROEDERLIEFDE, H.J. Carst, naar de Oostzee; THEODORE, S. Martin, naar Petersburg; HORTENSE, J.IJ. van der Sweep (opm: brik, thuishaven Gent, kapt. Jan Ydesz van der Zweep), naar Batavia; WEMELINA KRANENBURG, J.J. Prange, de NIEUWE ONDERNEMING, K.L. Domine, en de VROUW MARIA, Z.K. Schutt (opm: S.K. Schut), naar Liverpool; de JUFVROUW TITSIA, L.J. Besseling, naar Engeland, en PARADIJS, J.W. Poel, naar Lissabon.

 

 

 

 

 

Datum vanaf: 1818
Kapitein: Martin, Steven St.

Familiegegevens en opleiding

Geen

 

De schepen van de kapitein

In het Archief van de Waterschout op het Stadsarchief van Amsterdam bevinden zich monsterrollen op naam van kapitein Jacob de Gorter als gezagvoerder van de:

“Jonge Ary”, dd 11 juli 1814

 

Overige bijzonderheden

Rotterdamsche Courant 10 april 1821114

Te Rotterdam in lading liggende schepen naar:

Smirna (Izmir): het Brikschip de EENSGEZINDHEID, kapt. Jacob de Gorter…..

 

Rotterdamsche Courant 17 april 1821114

Te Rotterdam in lading liggende schepen naar:

Smirna (opm: Izmir): het Brikschip DE EENSGEZINDHEID, kapt. Jacob de Gorter….

 

Rotterdamsche Courant 26 april 1821114

Te Rotterdam in lading liggende schepen naar:

….Smirna (opm: Izmir): het Brikschip de EENSGEZINDHEID, kapt. Jacob de Gorter; ligt gereed….

 

Rotterdamsche Courant 05 mei 1821114

Rotterdam, 4 mei. Van Den Briel wordt van den 4 gemeld: ….

….Den 4 THE PRINCE OF ORANGE, T. Musson, van Londen, en zeilden de EENSGEZINDHEID, J. de Gorter, naar Smirna (opm: Izmir); de VLASBLOEM, G. Hulshoff, naar Liverpool; de CHRISTINA, C. Klok, naar Londen; de NEUTRALITEIT, G.L. Hagen, naar Archangel; de HARMONIE, W. Verloop, en de JONGE ANTJE, H.J. Prins, naar Petersburg; DIE TWENDE BRODRE, J. Jurgesen, naar Swineburg (opm: Svendborg); de St. ANTHONIE, L.C. Scheepers, naar Noorwegen, en de VROUW ROLFINA, J.K. Bolhuis, naar ……(opm: niet vermeld); de wind ZO.

 

Rotterdamsche Courant 18 augustus 1821114

Rotterdam, 17 augustus. Van Den Briel wordt van den 16 gemeld: kapt. Gorter is in vlot water gekomen en naar Dordrecht gezeild…..

 

Rotterdamsche Courant 18 december 1821114

Rotterdam, 17 december. Den 14 dezer arriveerden te Helvoetsluis kapt. Hammond, met de brieven van den 12, van Harwich; EENSGEZINDHEID, J. de Gorter, van Smirna (opm: Izmir), en ligt onder quarantaine op de rede…..

 

Rotterdamsche Courant 18 december 1821114

Rotterdam, 17 december. Kapt. J. de Gorter heeft den 24 november in goede welstand gepraaid het hoekerschip de JONGE CORNELIS, kapt. Cornelis van Gelderen, van Rotterdam naar Gibraltar, op 36º19’ N.B. 7º28’ lengte west van Greenwich, dewelke ook kort te voren gezien had het schip gevoerd door kapt. Pieter de Heer, hebbende beide, destijds, 30 dagen reis, doch volgens de gelegenheid dachten zij binnen weinige dagen hun destinatie te bereiken.

 

Rotterdamsche Courant 08 juni 1822114

Advertentie. Nicolaus Montauban van Swijndregt, Hubertus Montauban van Swijndrecht en Fredrik van Dam, makelaars te Rotterdam, als lasthebbenden van hun meester, zijn van mening, na gedane aangifte, ingevolge de wet, op dinsdag den 25 juni 1822, des namiddags te vier uren, in het Logement genaamd het Badhuis, in de Boompjes, in het openbaar te veilen en verkopen: het extra snelzeilend en van kajatenhout gebouw Brigantijnschip, genaamd EENSGEZINDHEID, laatst gevoerd bij kapt. Jacob Gorter, lang over steven 20 ellen 6 palmen 6 duimen, wijd bij de voorkant van het grootluik op de buitenkant der berghouten 5 ellen 8 palmen 3 duimen, hol in het ruim bij de voorkant van het grootluik van de buikdenning tot onder het dek 3 ellen 1 palm (opm: 20,66 x 5,83 x 3,10 m.), alles Nederlandse maat of wel lang 73 voeten, wijd 20 voeten 5 duimen, hol 10 voeten 10 duimen Amsterdamse maat, met al deszelfs rondhout, staande en lopend want, ankers, touwen, zeilen en verdere scheepsgereedschappen, zo als hetzelve thans is liggende in de Scheepmakershaven, voor de Westzijde der Glashaven, en aldaar daags voor en op de dag der verkoping door een ieder zal kunnen worden bezigtigd. Nadere onderrigting bij gemelde makelaars.

 

 

Datum vanaf: 1821
Kapitein: Gorter, Jacob (de)

Familiegegevens en opleiding

Geen

 

Lidmaatschap zeemanscollege(s)

A.van Dijk was op 14 september 1819 één van de elf oprichters van het Rotterdamse zeemanscollege "Maatschappij tot Nut der Zeevaart". Hij kreeg vlagnummer R5. Hij wordt in de ledenlijst van 1826 niet meer genoemd en daardoor conludeer ik dat hij tot maximaal 1825 effectief lid is geweest. Ook in latere jaren komt hij niet meer in de ledenlijsten voor 058. (dit in tegenspraak met de opgave bij Rimkus005).

A.van Dijk was met vlagnummer R5 in de periode 1819 t/m 1827 effectief lid van het Rotterdamse zeemanscollege Maatschappij tot Nut der Zeevaart058

 

Opmerkingen in verband met lidmaatschap Zeemanscollege(s)

Het Jaarverslag 1827 van het Rotterdams zeemanscollege Maatschappij tot Nut der Zeevaart (Gemeentearchief Rotterdam - J/126) meldt “Men is niet zonder vrees voor het lot van ons Medelid n.o 5, A. van Dijk …”. In het Jaarverslag 1828 staat: “Die vrees is tot zekerheid overgegaan, daar men al die tijd niet het minste spoor van hem heeft kunnen ontdekken”. Hij liet een weduwe en twee kinderen na058.

In het Jaarverslag 1832 van de Maatschappij (Gemeentearchief van Rotterdam) staat in de Rekening-Courant dat de weduwe van kapitein A. van Dijk voor haar en haar twee kinderen een uitkering heeft gekregen van f 200,40. In 1833 en 1834 was de uitkering voor haar en één kind f 142,90 resp. f 167,50. In deze periode wisselden de hoogten van de uitkeringen vanwege de financiële situatie van de Maatchappij058.

In het Jaarverslag 1835 van de Maatschappij (Maritiem Museum, Rotterdam) staat in de Rekening van Ontvangst en Uitgaaf dat de weduwe van kapitein A. van Dijk een uitkering krijgt van f 180,- voor ondersteuning en voor schoolgeld van 1 kind. In 1836 was de bijdrage f 172,60, in 1837 t/m 1839 f 170,-, in 1840 f 155,-, alle eveneens voor haar en 1 kind. In 1841, 1849, 1851, 1855 en 1858  was er alleen een bijdrage van f 150,- voor haarzelf. In 1859 werd geen onderstandsuitkering meer vermeld058.

In het Jaarverslag 1858 van het College (Maritiem Museum, Rotterdam) staat vermeld dat de weduwe A. van Dijk, die een uitkering van het College genoot, in 1858 is overleden058.

 

De schepen van de kapitein

Bouma025 vermeldt A. van Dijk als gezagvoerder gedurende:

*    1829 t/m 1830 van de brik “Zeemeeuw”, gebouwd in 1813, bouwplaats niet vermeld, 94 ton o.m., varend voor J.F.Boutmij te Rotterdam.

 

Het Archief van de Amsterdamse Waterschout 011a bevat monsterrollen op naam van kapitein Aike van Dijk op de:

“Courier”, dd 27 april 1816;

“Zeemeeuw”, dd 16 november 1824.

 

Overige bijzonderheden

Rotterdamsche Courant 04 september 1817114

Te Rotterdam liggen in lading naar:

Surinamen, hebbende ook zeer geschikte plaats voor passagiers: het gekoperd Schoonerschip de ZEEMEEUW, kaptein Lourens de Vries, om den 25 september te vertrekken.

Idem: het Brikschip de COURIER, kaptein Auke van Dyk, om den 22 september te vertrekken.

 

Rotterdamsche Courant 07 maart 1818114

Amsterdam, 5 maart. Volgens een brief van Surinamen, van den 15 december (opm: 1817), zou in de eerste dagen van februari van daar vertrekken het schip de VROUW GERARDA, kapt. M. Jurgens, alsmede dat onder de schepen, welke het eerst de terugreis uit de Kolonie zouden aannemen, zich bevonden de COURIER, kapt. A. van Dyk, ELISABETH EN ANNA, W. Trippensé, en de ZEEMEEUW, kapt. L. de Vries, alle te Rotterdam thuis behorende en deels derwaarts en deels naar Amsterdam gedestineerd.

 

Rotterdamsche Courant 28 september 1819114

In lading liggend te Rotterdam naar:

Het Brikschip de COURIER, kapt. Auke van Dijk, zijnde de kajuit zeer goed ingerigt voor passagiers; vertrekt den 10 oktober, op verbeurte van de vracht. ….

 

Rotterdamsche Courant 09 mei 1820114

Den 7 mei arriveerden te Helvoetsluis de schepen de COURIER, A. van Dijk, en VENILLIA, G. Straatman, van Surinamen.

 

Rotterdamsche Courant 29 juni 1820114

Te Rotterdam in lading liggende schepen naar:

Surinamen: het Brikschip de COURIER, kapt. Auke van Dijk, om den 15 juli te vertrekken.

Idem: het gekoperd Schoonerschip de ZEEMEEUW, kapt. Hendrik van Duijm.

Idem: het gekoperd Fregatschip de VROUW AGATHA, kapt. Pieter van Vliet, mede voor passagiers.

 

Rotterdamsche Courant 26 augustus 1820114

Londen, 22 augustus. ….Het schip (opm: brik) de COURIER, A. van Dijk, van Rotterdam naar Surinamen, den 19 dezer te Cowes binnengelopen, heeft den 20 dito de reis voortgezet…..

 

Rotterdamsche Courant 28 juli 1821114

Rotterdam, 27 juli. Den 27 arriveerde in de Maas het schip de COURIER, A. van Dijk, van Surinamen.

 

Rotterdamsche Courant 20 augustus 1822114

Rotterdam, 19 augustus. Den 16 arriveerden te Helvoetsluis MINERVA, C.C. Bos, van Oleron, en VRIENDSCHAP, H.J. Ketelaar, van Kadix, laatst van Vlieland.

Den 18 zeilden GEERTRUIDA MARIA, A. Glazenier, naar de Middellandsche Zee; de ZEEMEEUW, A. van Dijk, naar Gibraltar.

Den 19 zeilden de JONGE ELIZABETH, H.E. Hendriks, naar Smirna (opm: Izmir) en BETSEIJ, D. Cameron, naar Surinamen; de wind N.O.

 

 

Datum vanaf: 1822
Kapitein: Dijk, Auke van

Monsterrollen

Opgemaakt Amsterdam
Datum: 1818-10-30
Scheepsnaam voorvoegsel:
Scheepsnaam: EENSGEZINDHEID
Schipper: St Martin, Steven
Scheepstype: brik
Grootte:

Bekijk alle monsterrollen Bekijk alle monsterrollen
Kroniekberichten

Toon kroniekberichten
Akten

Gemeente-Archief Rotterdam Archiefnummer Rott.1.01.2520.1816.232

DVD XI – 5139
CEDULE

Naam schip genaamd geweest die GUTE HOFFNUNG,
nu genaamd EENSGEZINDHEID

plaats en datum acte eigendomsbewijs, Rotterdam, 10 december 1816

type schip brik

bouwwerf/verkoper

gevoerd door kapt.

eigenaar Jan Adriaan Isaac St. Martin, Rotterdam (1/2e part), en Elias Johannes St. Martin, Rotterdam (boekhouder en 1/2e part)

te voeren door kapt. Klaas Machiels

grootte in tonnen 31 commercie-lasten

tuigage / aantal dekken

afmetingen

kiellegging

tewaterlating

plaats / datum registratie

nummer van registratie deel

notaris

prijs NLG.

Bijzonderheden: bewijsstukken:
1. acte van verkoop en transport van 5 december 1816 voor Mr. Adam Schadee, notaris te Rotterdam, waarbij de firma Joh. Ostwich & Söhne te Braunsberg het schip verkoopt aan comparanten.








researcher/datum research: ML / 261209

Naam EENSGEZINDHEID
Archiefinstelling Stadsarchief Rotterdam
Jaar 1816
Toegang 1.01
Inventaris 2520

Gemeente-Archief Rotterdam Archiefnummer Rott.1.01.2520.1818.378, 379

DVD XI - 5207
CEDULE

Naam schip genaamd geweest die GUTE HOFFNUNG, thans genaamd EENSGEZINDHEID

plaats en datum acte eigendomsbewijs, Rotterdam, 21 oktober 1818

type schip brik

bouwwerf/verkoper

gevoerd door kapt.

eigenaar/aankoper Johannes Adriaan Isaac St.Martin (1/3e part), Elias Johannes St. Martin (boekhouder en 1/3e part) en Steven St. Martin (1/3e part), allen te Rotterdam

te voeren door kapt. Steven St. Martin

grootte in tonnen 44 gemeten lasten

tuigage / aantal dekken

afmetingen

kiellegging

tewaterlating gebouwd buitenslands

plaats / datum registratie

nummer van registratie deel

notaris

prijs NLG.

Bijzonderheden: bij de eigendomsverklaring is gevoegd:
- acte van verkoop en transport in dato 5 december 1816 voor Mr. Adam Schadee, notaris te Rotterdam, waarbij Johann Ostrich & Söhne te Braunsberg het gehele schip verkopen aan de beide eerstgenoemde reders, elk voor 1/2e part.
- Acte van verkoop en transport in dato 20 oktober 1818, ook voor Mr. Adam Schadee, notaris te Rotterdam, waarbij ieder dezer reders 1/6e van het schip verkopen aan Steven St. Martin voornoemd.





researcher/datum research: ML / 280510

Naam EENSGEZINDHEID
Archiefinstelling Stadsarchief Rotterdam
Jaar 1818
Toegang 1.01
Inventaris 2520

ARCHIEF Nat.Archief-Den Haag archiefnummer Rott.3.03.56.65.108a __________________________________________________
Acte van aan-/verkoop
Naam schip: die GUTE HOFFNUNG,
thans EENSGEZINDHEID

Plaats en datum acte koop/verkoop, Rotterdam, 5 december 1816

Soort schip brik

Bouwwerf / verkoper Jacob Mees (van zijn firma Mees, Boer & Moens) als gemachtigde voor de eigenaar Joh. Ostrich & Zoonen, kooplieden te Braunsberg

Gevoerd door kapt. Claas Machielsen

Eigenaar / aankoper Jan Adriaan Isaac St. Martin en Elias Johannes St. Martin Jr., beiden te Rotterdam, ieder voor de helft

Te voeren door kapt.

Groot volgens meetbrief circa 37 1/3e zware lasten

Tuigage en aantal dekken

Afmetingen

Kiellegging

Tewaterlating

Plaats en datum van registratie Rotterdam, 7 december 1816

Nummer van registratie folio 123, case 4, deel 6.

Notaris Mr. Adam Schadee, notaris te Rotterdam

Prijs (bij aan-/verkoop vermeld) NLG. 3.500,-

Bijzonderheden: de GUTE HOFFUNG behoorde toe aan het huis Joh. Ostrich & Zoonen volgens acte van transport voor het Kon.Pruissisch Scheepvaart- en Handelsgerecht te Memel, in dato 7 april 1815.






Researcher/datum research ML/021106

Naam EENSGEZINDHEID
Archiefinstelling Nationaal Archief Den Haag
Jaar 1821
Toegang 3.03.56
Inventaris 65

ARCHIEF Nat.Archief-Den Haag archiefnummer Rott.3.03.56.65.108b __________________________________________________
Acte van aan-/verkoop
Naam schip: EENSGEZINDHEID

Plaats en datum acte koop/verkoop, Rotterdam, 20 oktober 1818

Soort schip brik

Bouwwerf / verkoper Jan Adriaan Isaac St. Martin en Elias Johannes St. Martin Jr., beiden te Rotterdam, verkopen elk 1/6 van hun aandeel aan hun broeder Steven St. Martin, Rotterdam

Gevoerd door kapt. Steven St. Martin

Eigenaar / aankoper Steven St. Martin, Rotterdam koopt 1/3e part

Te voeren door kapt.

Groot volgens meetbrief 44 lasten van twee tonnen

Tuigage en aantal dekken

Afmetingen lang 62 voet 8¼ duim, breed 16 voet 1-9/12e duim,
hol 11 voet 9-5/12e duim

Kiellegging

Tewaterlating

Plaats en datum van registratie Rotterdam, 20 oktober 1818

Nummer van registratie folio 188, recto, vak 4 deel 8.

Notaris Mr. Adam Schadee, notaris te Rotterdam

Prijs (bij aan-/verkoop vermeld) NLG. 1.000,- (1/3e part)

Bijzonderheden:





Researcher/datum research ML/021106


Naam EENSGEZINDHEID
Archiefinstelling Nationaal Archief Den Haag
Jaar 1821
Toegang 3.03.56
Inventaris 65

ARCHIEF Nat.Archief-Den Haag archiefnummer Rott.3.03.56.65.139 _________________________________________________
Acte van aan-/verkoop
Naam schip: de EENSGEZINDHEID,
thans de ZEEMEEUW

Plaats en datum acte koop/verkoop, Rotterdam, 27 juli 1822

Soort schip brik (platspiegel brik of brigantijn)

Bouwwerf / verkoper Johannes Adriaan Isaac St. Martin, Rotterdam, en zijn broeders Elias Johannes St. Martin, thans te Antwerpen en Steven St. Martin, Rotterdam

Gevoerd door kapt. Jacob de Gorter

Eigenaar / aankoper Theodorus Jacobus Boutmy, Cornelis de Ligt Nzn. en
Auke van Dijk, allen te Rotterdam, elk 1/3e part

Te voeren door kapt.

Groot volgens meetbrief

Tuigage en aantal dekken

Afmetingen lang over stevens 20,66 m., breed bij voorkant grootluik op buitenkant borghout 5,83 m., hol in ruim bij voorkant grootluik van buikdenning tot onderkant dek 3,10 m.

Kiellegging

Tewaterlating

Plaats en datum van registratie Rotterdam 29 juli 1822

Nummer van registratie Folio 128, verso, vak 7, deel 13.

Notaris Mr. Adam Schadée, notaris te Rotterdam

Prijs (bij aan-/verkoop vermeld) NLG. 3.100,- (totaal, de drie parten)

Bijzonderheden; de gebroeders St. Martin verwierven het schip op 5 december 1816, ook voor notaris Schadée.






Researcher/datum research ML/251106


Naam ZEEMEEUW
Archiefinstelling Nationaal Archief Den Haag
Jaar 1822
Toegang 3.03.56
Inventaris 65