Inloggen
LEYDEN - ID 3705


Kroniekberichten

Datum 07 augustus 1894
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Kiellegging, bouw en stapelloop van schepen

Londen, 4 augustus. De 1e augustus werd te Middlesbrough door de heren Sir Raylton Dixon & Co te water gelaten het op hun werf gebouwde schroefstoomschip LEYDEN. Het is van staal gebouwd, heeft drie dekken, en is op order van de heren Robert Alexander & Co te Liverpool voor de Stoomvaart Maatschappij Leyden te Rotterdam gebouwd. Het schip zal ongeveer 5400 ton kunnen laden bij middelmatige diepgang. De toestellen voor laden en lossen zijn zeer volmaakt, waaronder vijf stoomlieren en zeer grote luiken, zodat er grote ketels en machinedelen ongehinderd geladen kunnen worden. Het schip is verdeeld door zes schotten is zeven waterdichte afdelingen, en waterballastruimte is verdeeld over de gehele lengte van het schip in de dubbele bodem. Een keurig verblijf is ingericht voor de gezagvoerder, stuurlieden en machinisten. De machines en ketels, berekend op een druk van 180 pond per vierkante Engelse duim (13 kg/cm²) zijn vervaardigd door de heren Thomas Richardson & Sons te Hartlepool.

Afbeelding
Datum 26 oktober 1894
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Amsterdam, 25 oktober. Het Nederlandse stoomschip LEYDEN is bevracht van New Orleans met katoen naar Havre.

Afbeelding
Datum 27 juni 1895
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Londen, 24 juni. Het Nederlandse stoomschip LEYDEN, van Rotterdam naar Cardiff, is de 22e dezer bij Portland in aanvaring geweest met het Engelse schip BRENTON, dat daarbij schade bekwam. Of de LEYDEN averij kreeg is niet bekend.

Afbeelding
Datum 02 juni 1896
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Cardiff, 29 mei. Het Nederlandse stoomschip LEYDEN is woensdag (opm: 24 mei) bij het binnenkomen in het Barry Dock met volle vaart tegen de pier gelopen, waardoor deze werd beschadigd.

Afbeelding