Inloggen
HENDRIKA JOHANNA - ID 18237


Kroniekberichten

Datum 12 juni 1881
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant

Advertentie. Verkoop bij gerechtelijk gezag van het Nederlandse tjalkschip HENDERIEKA JOHANNA, groot 105 tonnen, liggende te Waddinxveen, zijnde ten kantore van de hypotheken en het kadaster te Groningen te boek gesteld onder nummer 2460, met deszelfs inventaris, bestaande in een mast met staand en lopend touwwerk, twee ankers, twee kettingen, een grootzeil, een stagfok, twee kluiffokken, een boot met twee riemen, een boegspriet, een kompas, etc.etc., gevoerd geweest door en in eigendom toebehorende aan Jacob Koolman , schipper, wonende aan boord, ten verzoeke van Luitje Siegers Wieringa, scheepskapitein, wonende te Groningen, in zake de requirant als eiser tegen voornoemde schipper Jacob Koolman als gedaagde, bij hetwelk deze is veroordeeld om aan eiser te betalen de somma van NLG 1.364,27½.
De verkoop zal plaats hebben ter terechtzitting van de Arrondissements Rechtbank te Rotterdam op woensdag de 6e juli 1881, des voormiddags 11 ure precies.
Rotterdam, 12 juni 1881, Mr. Marts. Tels, procureur.
(opm: sterk bekort)

Afbeelding
Datum 16 juli 1881
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Verkoop schepen

Verkoping van schepen in het Notarishuis aan de Geldersche Kade te Rotterdam op donderdag 14 juli: het tjalkschip HENDERIEKA JOHANNA, met inventaris, liggende te Waddinxveen, is verkocht voor NLG 1.745,-.

Afbeelding