Inloggen
GEZIENA - ID 18209


Kroniekberichten

Datum 07 januari 1864
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Verkoop schepen

Advertentie. Uit de hand te koop een tjalkschip, genaamd GEZIENA, groot 67 tonnen of 45 roggelasten, geschikt voor binnen- en buitenvaren, met complete inventaris, zeekaarten en koksgereedschappen, in 1852 gebouwd, zoals het is bevaren door kapt. J. Bartels, liggende aan de Groentemarkt te Groningen. Te bevragen bij genoemde Bartels, in de Nieuwe Boteringestraat.

Afbeelding
Datum 09 november 1868
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Cuxhaven, 7 november. Gisteren is alhier wegens noodhaven binnen gelopen het Noorse kofschip CONCORDIA, kapt. Hendriksen, van Soon naar Harlingen bestemd en heden het kofschip GRIETJE, kapt. De Boer, van Gothenburg naar Ipswich bestemd, het kofschip ALIDA, kapt. Bergma, van Fredrikstadt naar Edam, het tjalkschip CATHARINA VISSER, kapt. De Freese, van Arendal naar Nederland en het kofschip HILLECHINA CATHARINA, kapt. Hesseling, van Fredrikstadt naar Harlingen bestemd.

Afbeelding
Datum 17 december 1872
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Workum 14 Dec. In de storm van maandag 9 dezer heeft het noodlottige Makkumerstrand, bij gebrek aan een vluchthaven op de Friese Westkust, weder een offer geƫist. De hier te huis behorende tjalk CATHARINA VISSER, kapt. U. de Vreeze, zou, na acht gelukkige reizen in de loop van dit jaar op Noorwegen gemaakt te hebben, een lading puin van Amsterdam naar het Vlie brengen en is op die reis met man en muis vergaan. Drie flinke mannen, hoofden van huisgezinnen, gingen hiermede te gronde.

Afbeelding