Inloggen
GRIETJE - ID 18185


Kroniekberichten

Datum 01 april 1870
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Sappemeer, 29 maart. Laatstleden woensdag is hier met goed gevolg van de werf van de scheepsbouwmeesters J. & H. Nijhuis te watergelaten de galjoot GRIETJE, groot 60 lasten, gevoerd zullende worden door kapt. M. Rasker, van Groningen.

Afbeelding
Datum 26 april 1870
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Groningen, 25 april. Zaterdag (opm: 23 april) arriveerde hier het nieuw gebouwde galjootschip GRIETJE, kapt. M.G. Rasker, van Groningen, groot 80 ton en gebouwd bij J. & G. Nijhuis te Sappemeer.

Afbeelding
Datum 04 september 1871
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant

Advertentie. Na lang tussen hoop en vrees te hebben geleefd moet ik eindelijk tot het treurige besluit komen, dat mijn geliefde op een na jongste zoon Martinus, gezagvoerder van het Nederlandse galjootschip GRIETJE, op 23 maart 1871 met genoemde bodem van Vlissingen naar Koningsbergen vertroken, in de ouderdom van ruim 29 jaren zijn graf in de golven heeft gevonden, daar sedert niets van het schip of de bemanning is vernomen. Diep bedroefd geef ik hiervan kennis aan vrienden en bekenden.
Groningen, 3 september 1871, Wed. G.F. Rasker – Teisma.

Afbeelding
Datum 04 september 1871
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant

Advertentie. Na lange tijd in hoop geleefd te hebben enig bericht omtrent het lot van onze veelbeminde zoon Kornelis Hammingh te ontvangen, moeten wij eindelijk wel die hoop opgeven. Als stuurman aan boord van het Nederlandse galjootschip GRIETJE, kapt. M. Rasker, 23 maart j.l van Vlissingen naar Koningsbergen vertrokken, heeft men sedert van die bodem taal noch teken ontvangen en komen wij tot de treurige zekerheid, dat hij met zijne gezellen op 26 jarige leeftijd een prooi der golven is geworden. Zwaar treft ons, benevens zijn enige broeder en zijne zusters deze slag, temeer daar voor 10 jaren het onzekere element ons ook een zoon heeft ontroofd. Wij hopen echter Gode te zwijgen, wiens doen wijsheid en liefde is.
Garnwerd, 3 september, 1871. H.E. Hammingh, A.J. Heerema.

Afbeelding
Datum 07 september 1871
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Amsterdam, 6 september. Aangaande het Nederlandse schip GRIETJE, kapt. Rasker, 23 maart uit Vlissingen naar Koningsbergen vertrokken, heeft men sedert niets vernomen.

Afbeelding