Inloggen
SIRENE - ID 13966


Kroniekberichten

Datum 26 augustus 1847
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Kiellegging, bouw en stapelloop van schepen

Capelle a.d. IJssel, 25 augustus. Heden is aan de werf van de scheepsbouwmeester Charles Hoogendijk Azn. (opm: Cornelis Hoogendijk Wzn) met het beste gevolg van stapel gelaten het brikschip SIRENE, groot 140 lasten, voor rekening van de heer Willem C. Versluys te Rotterdam, hetwelk gevoerd zal worden door kapt. A.J. Boone.

Afbeelding
Datum 28 augustus 1847
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Schepen in lading

Advertentie. Ligt in lading te Rotterdam naar Batavia voor passagiers en goederen het Nederlands nieuw gebouwd en gekoperd brikschip SIRENE, kapt. A.J. Boone, om spoedig te vertrekken. Adres bij de cargadoors Vlierboom & Suermondt.
(opm: eerst reis)

Afbeelding
Datum 31 augustus 1847
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Schepen in lading

Advertentie. Te Rotterdam ligt in lading naar Batavia voor passagiers en goederen het Nederlands nieuwgebouwd gekoperd brikschip SIRENE, kapt. A.J. Boone, om spoedig te vertrekken.
(opm: zie NRC 260847)

Afbeelding
Datum 21 februari 1849
Krant JC - Javasche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Batavia, 18 februari. Gisteren is hier aangekomen de Nederlandse schoener SINT HELENA, kapt. A.F. Scharper, de 8e augustus vertrokken van Rotterdam.
Heden is hier aangekomen de dito brik SIRENE, kapt. A.J. Boone, met twee passagiers, de 14e oktober vertrokken van Rotterdam.

Afbeelding
Datum 22 augustus 1849
Krant JC - Javasche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Batavia, 20 augustus. De 17e dezer is hier aangekomen de Nederlandse bark ANNA, kapt. W.H. Cramer, met een passagier, de 5e mei vertrokken van Liverpool.
Heden zijn hier aangekomen de dito brik SIRENE, kapt. A.J. Boone, de 15e juli vertrokken van Manilla, en het dito schip THETIS, kapt. H.H. Rademaker, de 1e mei vertrokken van Amsterdam.

Afbeelding
Datum 12 januari 1850
Krant JC - Javasche Courant
Type bericht Verkoop schepen

Te Batavia zijn uit China de volgende berichten, gedateerd 15 december, ontvangen:
- De Nederlands-Indische bark REVENANT, van Amoy naar Shanghai bestemd, met schade te Hongkong binnen, is aldaar afgekeurd en verkocht.
- Het Nederlandse schip JACATRA, van Java naar Shanghai, is met schade te Hongkong binnengelopen.
- Het Nederlandse schip CANTON, na vroeger in Amoy met schade te zijn binnen geweest, is nu, na 90 dagen reis van Singapore naar Shanghai, vermoedelijk met zware schade te Shanghai binnen.
- Het Nederlandse schip SIRENE schijnt op deszelfs langdurige reis van Batavia naar Canton met veel slecht weder te hebben moeten kampen en heeft enige schade aan de lading.

Afbeelding
Datum 17 mei 1852
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Rio de Janeiro, 13 april. Het Nederlandse schip SIRENE, kapt. Staafkens (opm: (opm: brik, bouwjaar 1847; kapt. C.T. Staatsken), met een lading koffij, bestaande uit 3320 balen, van hier naar het Kanaal bestemd, is bij het verlaten der haven in de nabijheid van het fort Lage op de rotsen gestrand en verongelukt. De kapitein en twee matrozen zijn er bij omgekomen.

Afbeelding