Inloggen
VRIENDSCHAP - ID 12001


Kroniekberichten

Datum 19 november 1816
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Verkoop schepen

Advertentie. Nicolaus Montauban van Swyndregt, Hubertus Mantauban van Swyndregt en Fredrik van Dam, makelaars te Rotterdam, als last hebbende van hunne Principalen en geauthoriseerd door de Regtbank van Koophandel, zitting houdende binnen deze stad, zijn van mening, op dinsdag den 26 november 1816, des namiddags ten 4 uren, in het Logement genaamd Het Badhuis, onder de Boompjes, aan de meestbiedenden te verkopen: een Brikschip, genaamd de VRIENDSCHAP, laatst gevoerd geweest bij kaptein J.S. Fustman (opm: kapt. Jan Fredrik Fustman), lang over steven 74 voeten 2 duimen, hol, in het ruim van de buikdenning tot onder het dek 10 voeten 4 duimen, wijd, binnen de huid, 19 voeten 10 duimen, alles Amsterdamse maat, met al deszelfs rondhout, staande en lopende want, ankers, touwen, zeilen en verdere scheeps-gereedschappen, zo als hetzelve thans is liggende in de Scheepmakershaven, nabij de Glashaven. Nader onderrichting bij bovengemelde makelaars. (opm: waarschijnlijk werd dit buitenslands gebouwde en gefranciseerde schip verkocht voor de sloop)

Afbeelding
Datum 31 mei 1817
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Rotterdam, 30 mei. Den 28, des namiddags, arriveerde te Helvoetsluis het JACOBA CATHARINA, H.E. Niehof (opm: kof, kapt. A.E. Niehoff), en het schip, dat bij de vorige posttijd in het gezicht was, is de DAGERAAD, J. de Gorter, beiden van Riga: de wind W.

Afbeelding
Datum 16 juli 1818
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Amsterdam, 14 juli. Den 11 mei lagen voor Paramaribo de volgende schepen: VROUWE JEANNE, B. Calgren; ZAANDAM, R.H. Krins; DE DAGERAAD, J. de Gorter; MARIANNE, J Visser; IGNATIA EN JENNY, J. Nobel; MARTHA ELISABETH, B.S. Booysen; de VREDE, H. Borman; JOHANNA MARIA CONSTANTIA, M. de Harder; VREES EN HOOP, Cornelis Simonsz van der Mey, en MARIA FREDERICA, Wigle Swart.

Afbeelding
Datum 14 december 1819
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Londen, 3 december. Het schip de DAGERAAD, J. de Gorter, van Rotterdam naar Surinamen, is den 12 oktober te Lissabon binnengelopen; alsmede den 15 dito het schip PAZ, Pantekoek, van Batavia naar Dordrecht, laatst van Mauritius.

Afbeelding
Datum 04 april 1820
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Amsterdam, 2 april. Te Surinamen zijn gearriveerd J.K. de Jong (opm: pink VRIENDSCHAP, kapt. Jacob Kersjes de Jong) van Amsterdam en J. de Gorter (opm: brik DAGERAAD) van Rotterdam; te Baltimore J. Beard van Amsterdam, laatst van Lissabon, alwaar hij een aanzienlijk gedeelte der lading tot goedmaking der kosten verkocht heeft; te La Rochelle E.H. Mulder, en te Noirmoutier P.M. Heldt en M.F. Brandt van Amsterdam.

Afbeelding
Datum 14 november 1820
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Verkoop schepen

Advertentie. Nicolaus Montauban van Swijndregt, Hubertus Montauban van Swijndrecht en Fredrik van Dam, makelaars binnen Rotterdam, als last hebbenden van hun Principaal, zijn voornemens, op heden den 14 november 1820, des namiddags te vier uren, in het Logement het Badhuis, onder de Boompjes: in het openbaar te veilen en verkopen: het Hol van het Brikschip, genaamd de DAGERAAD, lang over steven 74 voeten 2 duimen, wijd 19 voeten 10 duimen, hol in het ruim 10 voeten 4 duimen, alles Amsterdamse maat; benevens een aanzienlijke partij rondhout, ankers, touwen, zeilen en verdere scheeps-gereedschappen en goederen, alles bij kavelingen, zo als het Hol zal zijn liggende in de Zalmhaven, en de gereedschappen gedeeltelijk aan boord en gedeeltelijk op de kaai, bij hetzelve, en kunnende aldaar daags voor en op de dag van de verkoop door een ieder worden bezichtigd.
Nader onderrigt bij gemelde makelaars.

Afbeelding