Inloggen
WELVAART (DE) - ID 10513


Kroniekberichten

Datum 22 juli 1826
Krant DC - Dordtsche Courant
Type bericht Kiellegging, bouw en stapelloop van schepen

Amsterdam, 20 juli. Heden zijn hier, op de werven De Raaf en Harlingen, van de scheepbouwmeesters F. Baaij en Zoon, met de beste uitslag te water gelaten de koopvaardijbrikken DE ONDERNEMING, kapt. J.B. Frerichs en AMSTERDAM, kapt. K. Visman, gebouwd voor de Amsterdamsche Rederij-Sociëteit.
Even zo is het fregatschip DE WELVAART, gebouwd door de scheepsbouwmeesteren A. de Graaf en Zoonen, op de werf De Oranjeboom, voor rekening van de heer Louis Schumacher, heden met de beste uitslag te water gelaten; en is tevens het benodigde hout aangebracht tot het leggen van een nieuwe kiel op dezelfde helling, voor een schip (opm: fregat SOPHIA MARIA) groot ongeveer 500 tonnen, voor rekening der Heren de Wed. Lamb. Thijm en Zoon, alhier.

Afbeelding
Datum 28 december 1826
Krant OHC - Opregte Haarlemsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Texel, 26 december. Uitgezeild C. Koert (opm: fregat WELVAART, eerste reis) naar Berbice.

Afbeelding
Datum 08 mei 1827
Krant OHC - Opregte Haarlemsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Texel, 5 mei. Den 6 mei binnen het schip (opm: fregat) de WELVAART, kapt. C. Koert van Berbice en J. Marris van Londen.

Afbeelding
Datum 09 januari 1828
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen schepen.
Texel, 4 januari. WATERLOO, kapt. K.L. van Dalen, van Batavia; CONCORDIA, kapt. W. Groen, van Suriname. VROUW CORNELIA, kapt. J. de Jong.
Helvoetsluis, 4 januari. JONGE GERRIT, kapt. L. Hus, van St. Valéry.
Briel, 4 januari. HOOP, kapt. H. van den Bos.
Antwerpen, 3 januari. PELICAAN, kapt. Rieke, van Londen.
Uitgezeilde schepen.
Texel, 4 januari. DE DRIE GEBROEDERS, kapt. F.M. Bruin, naar Suriname; ALIDA, kapt. J.F. Visser, naar Curaçao; VIRGINA, kapt. G. Morel, naar Alexandrien; MARFASAT, kapt. G. Simons, naar Virginia; ONDERNEMING, kapt. F.F. Kuiper, naar Genua en Livorno; SAANDERS, kapt. W. Wildes, naar Gibraltar; MARIA TERESIA, kapt. C.H. Uil, naar Bordeaux; DE VRIENDSCHAP, kapt. K. Tippema, naar Londen; DE VISSCHERIJ, kapt. A.L. Wildschut, naar Londen; DE EENDRAGT, kapt. T. Smith, naar Hull. 6 januari, HELENA EN MARIA, kapt. B. Cartens (opm: B. Karstens), naar Rio Janeiro; VRIENDSCHAP, kapt. J. Visser, DE SURINAAMSCHE VRIEND, kapt. J. Visser, DE HOOP, kapt. J.O. Kamp en JEANETTE ADELAÏDE, kapt. J.A. de Haas, naar Suriname; MARIA PETRONELLA, kapt. M.A. de Boer en DOLPHIJN, kapt. A. Sluik, naar St. Martin en Curaçao; TRITON, kapt. J.C. Meijer, naar Lissabon; COLUMBUS, kapt. J. de Gorter, naar Suriname; VIJF GEZUSTERS, kapt. J.J. Bonn, naar Batavia.
Briel, 6 januari. DE WELVAART, kapt. Casper Coert, naar Berbice. 7 januari. Zr.Ms. oorlogscorvet LEIJE, kapt. luitenant Van Lutsenburg en ANNA MARIA, kapt. J.S. Rotgans, naar Cadix; NOORD-HOLLAND, kapt. P. Reus, naar Bordeaux.

Afbeelding
Datum 10 januari 1828
Krant OHC - Opregte Haarlemsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Texel, 6 januari. Gisteren nog uitgezeild het schip de WELVAART, C. Koert, naar Berbice.

Afbeelding
Datum 07 juni 1828
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Carga lijsten

Cargalijsten. Amsterdam, 6 juni. DE SURINAAMSCHE VRIEND, kapt. C. Claus, van Suriname; DE NEDERLANDER, kapt. C. Hofker, van Berbice; GERTRUIDA, kapt. W.H. Klijn, van Bordeaux; WELVAART, kapt. C. Koert, van Berbice; CHARLOTTE MARGARETHA, kapt. G. Kalishoek, van Curaçao; FORTUNA, kapt. E. Rasmussen, van Libau; MINERVA, kapt. H.H. Albers, van Memel; ANNA PAULOWNA, kapt. H.J. Pothoff, van Memel; GOUDVISCH, kapt. H.J. Schuring, DE GOEDE HOOP, kapt. K.J. van Greven, DE VREDE, kapt. R.W. Voss, VROUW CATHARINA, kapt. B. Otte, HERSTELLING, kapt. B.H. Smit, VROUW JACOBA, kapt. J.J. Rink, ALBERDINA, kapt. J.F. Zomer, TETINA (opm: kof TITIA), kapt. J.J. Zelling; DE VROUW FIJKA, kapt. J.J. Groenewold (opm: smak VROUW SIJKA, kapt. Israel Jans Groenewold) en CATHARINA, kapt. M.M. Pot Jr., van Koningsbergen.

Afbeelding
Datum 02 december 1828
Krant OHC - Opregte Haarlemsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Texel, 30 november. Uitgezeild de WELVAART (opm: fregat), kapt. C. Koert naar Berbice.

Afbeelding
Datum 31 maart 1829
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Amsterdam, 29 maart. Te Curaçao is aangekomen Zr.Ms.oorlogsfregat SUMATRA, kapt. E. Lucas, van de Rocas eilanden en is de 3e februari naar Havanna vertrokken.
Te Malta is aangekomen P. Bakker van Amsterdam (laatst van Genua) en heeft de 8e dezer de reis voortgezet onder konvooi van Zr.Ms. oorlogscorvet MEDUSA, kapt.-luitenant F.G. Courrier dit Dubicart.
Te Berbice aangekomen DIANA (opm: schoenerbrik), H. Wente en de WELVAART (opm: fregat), C. Koert van Amsterdam.

Afbeelding
Datum 26 januari 1830
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Amsterdam, 24 januari. De negen schepen, zijnde DE LOUISA EN AGATHA (opm: brik), kapt. H. Mulder, naar Lima; WILLEM ERNST (opm: fregat, haar eerste reis), kapt. J.G. Veening, naar Batavia; DE JONGE LODEWIJK ANTONIE (opm: pink), kapt. R. Tjebbes en WILHELMINA EN MARIA (opm: fregat), kapt. J.J. Bart, naar Suriname; MARIA EN JACOBA (opm: brik), kapt. S. van Duyn, naar St. Thomas en Curaçao; DIANA (opm: schoenerbrik), kapt. H. Wente en de WELVAART (opm: fregat), kapt. C. Koert, naar de Berbice; DE TWEE GEBROEDERS (opm: kof), kapt. H.J. Klein, naar Bordeaux en de FREDERICA (opm: kof), kapt. J. Barends, naar Rochefort, voor rekening van welker rederijen en inladers de uitijzing van het groot Noord-Hollandsch kanaal is ondernomen geworden, zijn gisteren voor de sluis van het Nieuwe Diep gekomen; doch de menigte drijfijs, welke van de Texelse wal over de rede drijft, heeft het Nieuwe Diep daarmede voor het ogenblik zodanig vervuld, dat de kapiteins het verkieslijk hebben geoordeeld, de ontruiming daarvan met een verandering van windstreek af te wachten, alvorens door te schutten.

Afbeelding
Datum 30 januari 1830
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Verslagen van rederijen etc..

Rotterdam, 29 januari. Gaven wij in ons nummer van 9 januari een breedvoerig verslag van de verbazende werkzaamheid, waarmede onder schier onoverkomelijk schijnende moeilijkheden, de doorijzing van het Groot Noord-Hollandsche Kanaal werd voortgezet, thans mogen wij ons verblijden met de gelegenheid, om het volkomen gelukken van die grote onderneming te kunnen vermelden. Reeds de 23e dezer, lagen de negen schepen vóór de sluis van het Nieuwe-Diep, gereed om zee te kiezen, had niet de menigte van drijfijs nog voor het ogenblik verkieslijk doen achten, om alvorens dóór te schutten, een verandering van windstreek af te wachten. Den j.l. woensdag 27e dezer zijn zij werkelijk uitgezeild, uitgezonderd één, welks kapitein, uit hoofde van bijzondere handelsomstandigheden, tegen- bevel had bekomen. Dit was de FREDERICA, kapt. J. Barends, bestemd naar Rochefort. De acht overige schepen, die thans, in weerwil van alle dwangbeletsel van het ongure jaargetijde, naar derzelver onderscheidene bestemmingen stevenen en daar de voor gene hindernissen zwichtende moed en de volhardende ijver van Amstels-handelaren zullen verkondigen, zijn:
DE LOUISE EN AGATHA, kapt. H. Mulder, naar Lima.
WILLEM ERNST, kapt. J.G. Veening, naar Batavia.
DE JONGE LODEWIJK ANTONIE, kapt. R. Tjebbes, naar Suriname.
WILHELMINA EN MARIA, kapt. J.J. Bart, naar Suriname.
MARIA EN JACOBA, kapt. S. van Duijn, naar St. Thomas en Curaçao.
DIANA, kapt. H. Wente, naar de Berbice.
DE WELVAART, kapt. C. Koert, naar de Berbice.
DE TWEE GEBROEDERS, kapt. H.J. Klein, naar Bordeaux.
De onderneming der doorijzing van het Groot Noord-Hollandsche Kanaal, is geschied voor rekening van de hiervolgende heren reders en inladers van negen schepen, te weten:
De heer J. van Beeck Vollenhoven, reder en de West-Indische Maatschappij, gevestigd alhier, bevrachter van het schip LOUISA EN AGATHA.
De Nederlandsche Scheepsreederij, gevestigd alhier, reder, en de Nederlandsche Handel-Maatschappij, bevrachter van het schip WILLEM ERNST.
De heren L. Bienfait & Zn, reders en diverse inladers voor het schip DE JONGE LODEWIJK ANTONIE.
De heren Insinger & Comp., reders en diverse inladers voor het WILHELMINA MARIA.
De heren Buys de Bordes en Jordan, reders, voor diverse inladers van het schip MARIA EN JACOBA.
De heren S.A. Westerloo & Comp., reders, voor diverse inladers van het schip DIANA.
De heer L. Schumacher, reder, voor diverse inladers van het schip WELVAART.
De heren H. & C. v.d. Stadt te Zaandam, reders, voor diverse inladers van het schip DE TWEE GEBROEDERS.
De heer A.L. Potma te Workum, reder, voor diverse inladers van het schip FREDERICA.

Afbeelding
Datum 16 februari 1830
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Amsterdam, 14 februari. Kapt. De Boer rapporteert, de 7e dezer gepraaid te hebben bij Douvres het schip NEDERLAND, kapt. E.J. Dront, in goede staat zeilende.
Kapt. P.J. Kerkhoven, van Suriname naar Amsterdam, te Ramsgate binnengelopen, rapporteert, de 29e januari in goede staat, op de hoogte van Bevezier (opm: Beachy Head), gezien te hebben de schepen WILLEM ERNST, kapt. J.C. Veening, van Amsterdam naar Batavia en DE JONGE LODEWIJK ANTONIE, kapt. R. Tjebbes, van Amsterdam naar Suriname.
Kapt. D.F. Baas, voerende het schip ABEL TASMAN, de 16e oktober van Batavia naar Amsterdam vertrokken en de 29e januari te Cowes binnengelopen, heeft sedert zijn reis voortgezet, doch is, na de 1e dezer op de hoogte van Egmond aan Hollandse loods aan boord gekregen en daarmee te vergeefs getracht te hebben in Texel binnen te lopen, de 5e dito te Cowes teruggekomen.
Het schip LOUISE BARBERA, kapt. J.J. Lansen, van Rio-Janeiro naar Amsterdam, is de 8e dezer mede te Cowes binnengelopen.
De schepen WILHELMINA EN MARIA, kapt. J.J, Bart; van Amsterdam naar Suriname; DE WELVAART, kapt. C. Koert, van Amsterdam naar Berbice en MARIA EN JACOBA, kapt. S. van Duyn, van Amsterdam naar St. Thomas en Curaҫao, waren de 29e januari, des namiddags ten 2 ure, met oosten wind en mooi weer, in goede staat zeilende op de hoogte van Wight.
De schepen WILHELMINA FREDERIKA, kapt. B.E. Holwedel, van Buenos-Ayres naar Amsterdam en JULIANA, kapt. O. Kievyt, van Rio-Grande naar Antwerpen, zijn de 5e dezer te Dartmouth binnengelopen.
Het schip OSIRIS, kapt. T. Heyes, van Cette naar Amsterdam, is de 6e dezer te Plymouth binnengelopen.
Kapt. P.L. Peters, voerende het schip NEPTUNUS, meldt van St. Thomas van de 12e december, dat hij, na veertien dagen in het Kanaal en 8 dagen onder Madera wegens tegenwind gekruist te hebben, de 25e november in goede staat van Amsterdam aldaar was aangekomen.
Het schip DE JONGE GERARDA CORNELIA, kapt. John Smith, zou volgens brief van Suriname van de 17e november, de 1e december van daar naar Amsterdam vertrekken.
Het schip DE JONGE HENDRIKA, kapt. A. Plug, zou, volgens brief van Alexandria, in Egypte, van de 26e december, de 28e dito van daar naar Rotterdam vertrekken.

Afbeelding
Datum 26 juni 1830
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Carga lijsten

Carga-lijsten. Amsterdam, 25 juni. DE WELVAART, kapt. C. Koert, van Berbice; GOEDE HOOP, kapt. G.G. Boon, van Gloucester; VROUW ALBERDINA, kapt. P.E. Mooi, van Rouen; JACOBINA, kapt. R.J. Klunder en TWEE GEBROEDERS, kapt. H.J. Klein, van Dantzig; ANTONIA, kapt. T. Bradhering en VREDE, kapt. R.W. Vos, van Riga; WILLEM DE EERSTE, (stoomboot), kapt. H.C. Kool, van Hamburg.

Afbeelding
Datum 30 april 1831
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Carga lijsten

Carga lijsten Amsterdam.
Van Riga JONGE EGBERTUS, kapt. J.B. Mulder met 64 last rogge.
De WELVAART, kapt. C. Koert, van Berbice met koffie.

Afbeelding
Datum 31 mei 1831
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Texel, 27 mei. Binnengekomen: EUGENIE, kapt. G. Messemaker, van Duinkerken; DE VIER GEBROEDERS, kapt. A.P. Schoonhoven, van Londen; DE VROUW DIEUWKE, kapt. R.L. Bovenkamp, van Londen; DIOE, kapt. J. Zeplien, van Riga; DE HOOP, S.E. kapt. Scherpbier, van Koningsbergen; DE JONGE PIETER, kapt. G.S. Brouwer, van Koningsbergen; ENIGHEDEN, kapt. P. Thomassen, van Drammen; DE LIEFDE, kapt. J. Backer voor J. Mortier, van Christiansand.
28 mei. de WELVAART, kapt. C. Koert, van Berbice (opm: na lossing heeft het fregat vermoedelijk tot zomer 1833 opgelegd gelegen); TRANSPORT, kapt. A. Hamilton, van Sunderland; FRUITEREN, kapt. M. Emerson, van Sunderland; VROUW HELENA, kapt. F.J. de Winter, van Riga; DE JUFFROUW JOHANNA, kapt. F.W. Fokken, van Riga; GESINA, kapt. L.G. Buss, van Riga; SARA KIEDDING, kapt. J.H. Hansen, van Riga; HABET ANKER, kapt. P. Clementsen, van Drammen.
29 mei. SOPHIA MARIA, kapt. G.L. Röperhoff, van Suriname; FREDERICA, kapt. J. Barends, van Bordeaux; ANNA MARGARETHA, kapt. Niemann, van Riga.
Texel, 27 mei. Vertrokken: JASON, kapt. G. Scotland, naar de Oostzee; PROVIDENTIA ARENDINA, kapt. C. Agerup, naar Tonsberg; SARA, kapt. C. Newton, naar Hull; APOLLO, kapt. E. Gowland, naar Sunderland.
29 mei. DE HOOP, kapt. P. Haasnoot, naar Lissabon; ST. AMANDUS, kapt. K. Kempen, (van Hull) naar Hamburg.

Afbeelding
Datum 05 augustus 1833
Krant AH - Algemeen Handelsblad

Scheepstijdingen. Binnengekomen:
Texel, 2 augustus. GOEDE HOOP, kapt. J.J. de Boer, van Mandal; EMANUEL, kapt. M.H. Bruyn, van Drammen.
Vlie, 31 juli. ZEELUST, kapt. G.H. Kramer, van Dantzig; ELIZABETH, kapt. L.E. Tiktak en VRIENDSCHAP, kapt. J. Klaasen, van Christiansand; WILLEM DEN EERSTEN, kapt. J.H. Savert, van Hamburg. 1 augustus. VRIENDSCHAP, kapt. J. Valom, van Newcastle; ALIDA, kapt. G.R. Karst, van Dantzig; JONGE ALBERDINA, kapt. J.B. Mulder, van Howagt; JONGE EGBERTUS, kapt. H.B. Mulder, van Kiel; HARMONIE, kapt. H. Jans, van Christiansand.
Terschelling, 30 juli. DE VROUW HELENA, kapt. W.H. Kraan, van Arendahl; DE VROUW AUKJE, kapt. C. Eysses, van Kiel; ROELINA, kapt. A.K. Mulder, van Hohwacht; DE VROUW MARGARETHA, kapt. H. Mees, van Hadersleben (opm: Haderslev); DE TWEE GEBROEDERS, kapt. S.J. Jaski, van Dantzig; FORTUNA, kapt. C. Wilder, van Neustadt. 
31 juli. WILHELMINA, kapt. H.J. Dekker, van Kiel.
Uitgezeild:
Texel, 2 augustus. DE WELVAART, kapt. H. Wente, van Berbice; MEDEMBLIK, kapt. J. Grey en TWEE JONKVROUWEN, kapt. A.M. Steginga, van Londen.

Afbeelding
Datum 11 november 1833
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Berbice, 12 september. Aangekomen de WELVAART, H. Wente, van Amsterdam.

Afbeelding
Datum 29 november 1833
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen: Texel, 27 november. WELVAART, kapt. H. Wente, van Berbice; DE VERWACHTING, kapt. J.H. Schipper, van St. Martin.

Afbeelding
Datum 30 november 1833
Krant OHC - Opregte Haarlemsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Amsterdam, 28 november. Texel, 27 november binnengekomen de WELVAART, kapt. H. Wente, van Berbice.

Afbeelding
Datum 02 december 1833
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Carga lijsten

Carga-lijsten. Amsterdam: DE WELVAART, kapt. H. Wente, van Berbice met koffie; ANTONIA, kapt. E. Speelman, van Bordeaux met wijn.

Afbeelding
Datum 22 augustus 1834
Krant AH - Algemeen Handelsblad

Advertentie. Tot vervoer van families of bijzondere personen, van Amsterdam naar Batavia, wordt aangeboden het uitmuntend daartoe ingerichte en nieuw gekoperde barkschip MARGARETHA CATHARINA, gevoerd door kapt. Hendrik Mulder, zullende omstreeks medio of in het laatst van de maand september vertrekken. Te bevragen bij Canne en Balwé en Floris der Kinderen, cargadoors te Amsterdam.

Afbeelding
Datum 18 september 1834
Krant DC - Dordtsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Amsterdam, 16 september. De werken aan het westelijke Dok en aan de grote Sluis van hetzelve, zijn thans zo ver volbracht, dat gemelde sluis weder voor de handel kan worden opengesteld, en dat de eerste doorschutting door dezelve zal plaats hebben op vrijdag den 19 dezer, des namiddags ten één ure, met het koopvaardijschip de MARGARETHA CATHARINA.

Afbeelding
Datum 20 september 1834
Krant DC - Dordtsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Amsterdam, 17 september. De op gisteren door ons aangekondigde eerste doorschutting der nieuwe Westelijke Doksluizen als waarschijnlijk aangekondigd, zal werkelijk, zonder bijzondere verhindering, en op een plechtstatige wijze plaats hebben op vrijdag den 19 dezer, des namiddags ten één ure.
De opening en doorschutting zullen geschieden ten overstaan van het bestuur dezer stad, zullende de omliggende schepen enz. vlaggen, en zal de doorschutting door ereschoten worden begeleid. Het schip dat deze eerste doorschutting zal doen, genaamd MARGARETHA CATHARINA, is dat van de heer H. Angelkot Willink alhier en wordt gevoerd door de kapt. H. Mulder.
Na de doorschutting en inwijding der voormelde Doksluizen zullen de drie boeiersvloten der jachthavens dezer stad het schip ontvangen en begroeten.

Afbeelding
Datum 23 september 1834
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Amsterdam, 19 september. De plechtige eerste doorschutting van de nieuwe westelijke doksluizen heeft op heden plaatsgehad. Op het schip MARGARETHA CATHARINA, hetwelk deze eerste schutting deed, bevonden zich de heer staatsraad-burgemeester, heren wethouders, leden van de achtbare raad en onderscheidene andere autoriteiten, benevens de heer generaal-majoor Kuntzer. Zodra het schip zich midden in de sluis bevond, hield dezelve stil en deed de heer staatsraad burgemeester een op de omstandigheden toepasselijke toespraak, waarna het schip de doorschutting verder voortzette, gevolgd wordende door de stoomboot MERCURIUS, aan boord hebbende het corps muziek der stedelijke schutterij, hetwelk zich onafgebroken deed horen. Buiten de sluis werd het schip opgewacht door de op het IJ gestationeerde kanonneerboot en een tiental vaartuigen van de jachthavens in slagorde geschaard, die het schip met saluutschoten herhaalde malen begroetten en door hetzelve beantwoord werden. Het heerlijke weder had een ontzettende menigte doen bijeenstromen tot bijwoning der plechtigheid, elke met de Groothste blijken van belangstelling en ten meeste genoegen van alle aanwezigen is afgelopen.

Afbeelding
Datum 14 oktober 1834
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Texel, 12 oktober. TWEE JONKVROUWEN, kapt. A. Steegenga, van Londen.
Vlie, 10 oktober. REMIENA, kapt. J.G. Boon, van Memel.
Uitgezeild:
Texel, 11 oktober. MARGARETHA CATHARINA, kapt. H. Mulder, naar Batavia; DE GEBROEDERS, kapt. P.C. Zorgdrager, JOHANNA ALETTA, kapt. K.J. Bolhuys en JUFFER TRESINA, kapt. J.H. Potjer, alle drie naar Livorno; HERMANUS, kapt. H. van Veen, naar Bordeaux; VROUW MARGARETHA, kapt. D. Everberg, naar Havre de Grace; CORNELIA, kapt. J. Beekman, EENSGEZINDHEID, kapt. P.D. Douwes en JEANNETTE, kapt. P. Ouwehand, alle drie naar Hull.
12 oktober. DE ZWAAN, kapt. C.J. van Driesten en SNELHEID, kapt. C. Wessels, beide naar Suriname; TWEE GEBROEDERS, kapt. H.H. Loop, naar Duinkerken; MARGARETHA, kapt. E.M. ten Cate, naar Sunderland.

Afbeelding
Datum 30 oktober 1834
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Rotterdam, 29 oktober. Volgens brief van kapt. H. Mulder, voerende het schip MARGARETHA CATHARINA, van Amsterdam naar Batavia, in dato de 15e dezer, was hij in goede staat zeilende tussen Wight en Bevezier.

Afbeelding
Datum 09 januari 1836
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Texel, 7 januari. OLIVIER VAN NOORD, kapt. G. de Jong, van Batavia; MARIA, kapt. J.F. Brouwer, van Cette; VROUW ALIDA, kapt. J.H. Jonker, van Port-à-Port; HOOP, kapt. G.J. Nieuwland en VROUW HELENA, kapt. W.H. Kraan, beide van Londen; HELENA CATHARINA, kapt. J.J. Ynsen, van Rio Janeiro.
Bij Anjer, 2 oktober. JOHANNES ARNOLDUS, kapt. P.J. Kerkhoven, van Amsterdam.
Uitgezeild:
Texel, 7 januari. JAPAN, kapt. P.H. Willers, MARGARETHA CATHARINA, kapt. J.H. Schippers, beide naar Batavia; MINERVA, kapt. J.J. Kiers en CLASINA ADRIANA, kapt. A.P. Havenga, beide naar Suriname; DRIE GEBROEDERS, kapt. P. Admeraal, naar Marseille; CORNELIA, kapt. J.J. Beekman, naar Bayonne; VIER GEBROEDERS, kapt. O.F. Fockema, naar Londen; MARIA THERESIA, kapt. C.H. Uyl, naar Bordeaux.

Afbeelding
Datum 12 april 1836
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant

Kapt. H.G. Mulder (opm: voerend de bark MARGARETHA CATHARINA), van Newcastle te Delfzijl binnen, rapporteert, acht mijlen ten Z.O. van Helgoland gezien te hebben een door het volk verlaten, op de lading drijvend, galjas, hebbende gebroken masten en een nood kajuitsdek, als ook een stuk van een voorschip en een menigte rondhout.

Afbeelding
Datum 11 mei 1836
Krant JC - Javasche Courant

Advertentie. Vertrekkende schepen. Passage naar Amsterdam, met het voor passagiers bijzonder goed ingericht schip (opm: tweedeks bark) MARGARETHA CATHARINA, kapitein J.H. Schippers, zullende medio juni van hier vertrekken; te bevragen te Soerabaja bij den gezagvoerder, en alhier bij Nolthenius & Co. Amsterdam, 4 Mei 1836.
NB. De kajuit voorzien van alle gemakken is zeer geschikt tot afhuring voor een familie.

Afbeelding
Datum 15 juni 1836
Krant JC - Javasche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Soerabaija, 5 juni. Vertrokken MARGARETHA CATHARINA, J.H. Schippers over Batavia naar Nederland met 3 passagiers.
6 Juni. Heden vertrok van hier naar Samarang en Batavia het Nederlandse schip JOHANNA SUSANNA, kapt. J.B. Berest, voorheen genaamd ROSALIE.

Afbeelding
Datum 15 november 1836
Krant AH - Algemeen Handelsblad

Volgens brief uit St. Helena, 14 september, van kapt. J.H. Schippers, voerende de MARGARETHA CATHARINA, de 29e juni van Batavia naar Amsterdam vertrokken, was hij op de hoogte van Madagascar door een vliegende storm uit het Z. naar N.O. belopen geworden, waardoor de boot weggeslagen, 2 man gekwetst en schip en tuigage veel hadden geleden, vervolgens te St. Helena binnengelopen en dacht de 15e september de reis te zullen voortzetten.

Afbeelding
Datum 16 november 1836
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen te Texel, 14 november. MARGARETHA CATHARINA, kapt. J.H. Schippers en JAPAN, kapt. P.H. Willers, beide van Batavia; HARMONIE, kapt. D. Spreeuw, van Suriname; ASTREA, kapt. J. Lang en DINA MARIA, kapt. A. Ahlers, beide van Suriname.

Afbeelding
Datum 16 november 1836
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Carga lijsten

Carga-lijsten Amsterdam: JAPAN, kapt. P.H. Willers, van Batavia met koffie, suiker, indigo, peper, huiden, hoorns, bindrotting, sigaren, gember en mandwerk; MARGARETHA CATHARINA, kapt. J.H. Schippers, van Batavia met koffie, suiker, indigo, tin en bindrotting; WILHELMINA EN MARIA, kapt. J.G. Atkes, van Suriname met koffie en katoen; ASTREA, kapt. J.A. de Lang, van Suriname met suiker, katoen en koffie; TRITON, kapt. Schuring, van Baltimore met tabak.

Afbeelding
Datum 07 april 1837
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Texel, 5 april. Uitgezeild MARGARETHA CATHARINA, J.H. Schippers, naar Batavia.

Afbeelding
Datum 25 april 1837
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant

Kapt. J. Kwakkelstein (opm: voerende de hoeker VRIENDSCHAP), van Lisbon te Helvoet binnen, heeft op 6 april op de hoogte van Greenwich met Oostelijke wind in goede staat zeilend gezien een brik, tonende de vlag van het College Zeemanshoop met No. 101, zijnde die van kapt. J.T. Visser, voerende het schip ALIDA, van Amsterdam naar Havana, en de volgende dag een bark, tonende diezelfde vlag met No. 335, zijnde die van kapt. J.H. Schippers, voerende het schip MARGARETHA CATHARINA, van Amsterdam naar Batavia.

Afbeelding
Datum 15 juli 1837
Krant JC - Javasche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Batavia, 12 juli. Gisteren is hier aangekomen de Nederlandse brik MARGARETHA CATHARINA, kapt. J.H. Schippers, met twee passagiers, de 5e april vertrokken van Amsterdam.
Heden is hier aangekomen het Nederlandse schip PHILOMENE, kapt. F.P. Hoed, de 16e maart vertrokken van Rotterdam.

Afbeelding
Datum 26 juli 1837
Krant JC - Javasche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Batavia, 23 juli. Vertrokken MARGARETHA CATHARINA, J.H. Schippers naar Calcutta.

Afbeelding
Datum 01 november 1837
Krant JC - Javasche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Batavia, 30 oktober. De 27e oktober zijn hier aangekomen het Nederlandse schip ANTHONY, kapt. F. Guijt, met een passagier en Zr.Ms. troepen, de 27e juni vertrokken van Rotterdam, het dito schip ONS GENOEGEN, kapt. W. Landsaat, de 1e juli vertrokken van New York, en de dito brik CLARA HENRIETTE, kapt. D. Grim, de 9e juli vertrokken van Amsterdam.
Heden is hier aangekomen de dito bark MARGARETHA CATHARINA, kapt. J.H.. Schippers, de 29e september vertrokken van Calcutta.

Afbeelding
Datum 07 november 1837
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant

Ter rede van Batavia lagen op 23 juli Zr.Ms. oorlogsbrik ORESTES en de civiele schoeners DORIS en CALYPSO, de barken MARGARETHA CATHARINA, kapt. J.H. Schippers (in lading naar Calcutta) en THEODORA EN SARA, kapt. J. Schut, in lading naar Amsterdam.

Afbeelding
Datum 08 november 1837
Krant JC - Javasche Courant
Type bericht Schepen in lading

Advertentie. Passage naar Nederland met het snelzeilend, en voor den overvoer ener familie bijzonder goed ingerichte barkschip MARGARETHA CATHARINA, gevoerd door kapitein J.H. Schippers, zullende in den loop dezer maand van hier vertrekken, te bevragen bij den gezagvoerder, en bij Nolthenius & Co.

Afbeelding
Datum 25 november 1837
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Rotterdam, 24 november. Straat Sunda doorgezeild het Nederlandse schip (opm: bark) MARGARETHA CATHARINA, van Batavia naar Calcutta.
Van Batavia zijn vertrokken de Nederlandse bark THEODORA SARA naar Amsterdam en het Amerikaans schip SAMARANG naar Nederland.

Afbeelding
Datum 25 november 1837
Krant JC - Javasche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Batavia, 23 november. Uitgezeild MARGARETHA CATHARINA (opm: bark), J.H. Schippers naar Amsterdam.
24 November. Vertrokken het Nederlands schip (opm: fregat) MERCURIUS, kapt. Esink, naar Middelburg.

Afbeelding
Datum 08 maart 1838
Krant ZP - Zeepost
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Straat Sunda passeerden: den 7 november 1837 het schip (opm: brik) ERASMUS, kapt. P.F. Marks, van Batavia naar Rotterdam, en den 12 november de schepen ROTTESTROOM (opm: brik), kapt. B.H. Kuiper, van Batavia naar Rotterdam, ABEL TASMAN (opm: fregat), kapt. H. Zeylstra, van Batavia naar Amsterdam, en VROUW JOHANNA ELISABETH (opm: bark), kapt. Bonn, van Batavia naar Rotterdam.
Te Batavia arriveerden, onder meer andere (opm: buitenlandse) schepen, den 10 november het schip VEREENIGING, kapt. Herman, van Samarang, den 12 dito VROUW MARIA, kapt. Kley, van Pekalongang, den 13 dito HELENA, kapt. Blom, den 6 augustus van Amsterdam herwaarts vertrokken, en de KONING DER NEDERLANDEN, kapt. Van Barneveld Kooy, den 20 juli van Amsterdam herwaarts vertrokken. Den 14 november arriveerden de schepen JAVA’S WELVAREN, kapt. Van Delden, den 5 augustus van Amsterdam vertrokken, JACOB CATS, kapt. Van der Linden, den 6 augustus van Rotterdam vertrokken, en WALCHEREN, kapt. Bart, van Amsterdam, laatst van New York. Den 15 november arriveerden de schepen STAD SCHIEDAM, kapt. De Boer, op 6 augustus van Rotterdam herwaarts vertrokken, en ANNA EN LOUISA, kapt. De Jong, den 20 juli van Amsterdam vertrokken. Den 18 november arriveerde te Batavia het schip STAD DORDRECHT, kapt. Van Nassau, den 26 juli van Rotterdam vertrokken, en den 20 dito arriveerde de DE COCQ, kapt. Schuth, op 26 juli van Rotterdam vertrokken, terwijl den 21 november het schip NEPTUNUS, kapt. Van Duin, alhier van Amsterdam arriveerde, zijnde den 7 augustus van Amsterdam vertrokken.
Ter rede van Batavia lagen onder meer anderen de reeds voor den 15 november gearriveerde schepen MARGARETHA CATHARINA, kapt. J.H. Schippers, van Calcutta (opm: zie JC 011137), SUMATRA, kapt. Joosens (opm: een Nederland-Indische bark, kapt. R. MacIver, zie JC 020538 en 220838), van Padang, BATAVIA, kapt. Pronk, van Soerabaya, ZEEUW, kapt. Ter Hofstede, van Soerabaya, en ONDERNEMING, kapt. Dekker, eveneens van Soerabaya.

Afbeelding
Datum 23 maart 1838
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Texel, 21 maart. Binnengekomen MARGARETHA CATHARINA, J.H. Schippers van Batavia.
Cargalijst Amsterdam MARGARETHA CATHARINA, J.H. Schippers van Batavia met 4.607 balen koffie, 299 kisten indigo en 1.026 bundels bindrotting. N.H.M.

Afbeelding
Datum 26 juli 1838
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Texel, 24 juli. Uitgezeild MARGARETHA CATHARINA, J.H. Schippers, naar Batavia.

Afbeelding
Datum 15 september 1838
Krant AH - Algemeen Handelsblad

Volgens brief van kapt. J.H. Schippers, voerende bet schip MARGARETHA CATHARINA, van Amsterdam naar Batavia, in dato 18 augustus, bevond hij zich toen op 41° 9 N. Br. en 15° W. L. en had gedurende de gehele reis tegenwind en stilte gehad.

Afbeelding
Datum 12 december 1838
Krant JC - Javasche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Batavia, 9 december. Heden zijn hier aangekomen het Nederlandse schip HENDRIK JAN, kapt. H.B.C.H. Ruijsch, vertrokken van Rotterdam, de 4e september; dito schip HOLLAND, kapt. A. Nanninga, vertrokken van /Amsterdam de 3e augustus; dito schip NEPTUNUS, kapt. W.K. Warnsinck, vertrokken van Amsterdam de 17e augustus; dito bark MARGARETHA CATHARINA, kapt. J.H. Schipper, vertrokken van Amsterdam de 24e juli; dito de Nederlandse brik JOHANNA, kapt. F. Guijt, vertrokken van Rotterdam de 19e augustus; dito schip JAPAN, kapt. P.H. Willers, met twee passagiers, vertrokken van Amsterdam de 25e augustus.

Afbeelding
Datum 22 december 1838
Krant JC - Javasche Courant

Het tweede brieven pakket ter verzending naar Nederland met de PRINS FREDERIK DER NEDERLANDEN, kapitein Huidekoper naar Amsterdam, alsmede per MARGARETHA CATHARINA, kapitein J.H. Schippers naar Padang, zullen op morgen middag om één uur worden gesloten.

Afbeelding
Datum 22 april 1839
Krant ZP - Zeepost
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Gearriveerd te Batavia de 8e december:
Schippers, MARGARETHA CATHARINA, van Amsterdam, 137 dagen reis.
Warnsinck, NEPTUNUS, dito, 113 dagen reis.
Drayer, SCHOON VERBOND, van Japan.
Nannings, HOLLAND, van Amsterdam 128 dagen reis.
Ruysch, HENDRIK JAN, van Rotterdam, 95 dagen reis.
Gearriveerd te Batavia de 9de december:
Willers, JAPAN, van Amsterdam, 106 dagen reis.
Gearriveerd te Batavia de 14de december:
Admiraal, VROUW HENDRIKA, van Rotterdam, 101 dagen reis.
De beide laatste zijn het eerste de 15de en de laatste de 16de dito naar Samarang vertrokken.

Afbeelding
Datum 14 juni 1839
Krant ZP - Zeepost

Volgens brief van kapt. S. van Delden, voerende het schip (opm: bark) JAVA’S WELVAREN, van Batavia naar Amsterdam in dato St. Helena 22 april, waren met hem tegelijk de 15e februari van Banjoewangie naar Amsterdam vertrokken de schepen ONS GENOEGEN, kapt. Landsaat en WALCHEREN, kapt. Bart (opm: onjuist, zie ZP 230439), beide naar Amsterdam.
Kapt. Giltjes, van Banjoewangie te Middelburg binnen, rapporteert dat tegelijk met hem de 24e april van St. Helena is vertrokken het schip SCHOON VERBOND, kapt. B. Drayer, alsmede daags voor hem JAVA’S WELVAREN, kapt. Van Delden, beide van Batavia en de MARGARETHA CATHARINA, kapt. Schippers, van Padang, alle naar Amsterdam.

Afbeelding
Datum 17 juni 1839
Krant AB - Avondbode

Het schip (opm: bark) MARGARETHA CATHARINA, kapt. J.H. Schippers, van Padang naar Amsterdam, was, volgens particulier bericht, den 14 juni, des avonds, in het Gat van Texel ten anker liggende.

Afbeelding
Datum 17 juli 1839
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Schepen in lading

Advertentie. In lading naar: Batavia. Het gekoperd barkschip MARGARETHA CATHARINA, kapt J.H. Schippers van Amsterdam Adres bij Canne en Balwé en F. der Kinderen.

Afbeelding
Datum 17 juli 1839
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Schepen in lading

Advertentie. In lading naar: Batavia. Het gekoperd barkschip MARGARETHA CATHARINA, kapt J.H. Schippers van Amsterdam Adres bij Canne en Balwé en F. der Kinderen.

Afbeelding
Datum 24 april 1840
Krant ZP - Zeepost

Volgens brief van Batavia van de 18e december zouden van daar vertrekken de schepen: MARGARETHA CATHARINA, kapt. Schippers en AMALIA, kapt. Muller, beide de 21e dito; DE JAVAAN, kapt. Van Duin, medio januari; HOLLAND, kapt. Dekker en ABEL TASMAN, kapt. Zeijlstra, beide ultimo januari en OLIVIER VAN NOORD, kapt. Van Schaaick, in de loop der maand januari, alle naar Amsterdam, MARY EN HILLEGONDA, kapt. Glazener, in het begin van februari en EENDRAGT, kapt. Gieseke, primo maart, beide naar Rotterdam.

Afbeelding
Datum 24 april 1840
Krant ZP - Zeepost

De 18de december lagen ter rede van Batavia de schepen: FLEVO, kapt. Amsberg, CORNELIS HOUTMAN, kapt. Lutjens, DE JONGE ADRIANA, kapt. Hempel, HOLLAND, kapt. Dekker, BATO, kapt. Keijzer, MARY EN HILLEGONDA, kapt. Glazener, DE JAVAAN, kapt. Van Duin, PRESIDENT RAM, kapt. Landberg, JAVA’S WELVAREN, kapt. Rieckels, MARGARETHA CATHARINA, kapt. Schippers, EENDRAGT, kapt. Gieseke, en ABEL TASMAN, kapt. Zeijlstra.

Afbeelding
Datum 11 juli 1840
Krant ZP - Zeepost

De 10e juli lagen te Nieuwe Diep zeilklaar de schepen HOLLAND, kapt. Dekker, naar Batavia; GENERAAL BARON VAN GEEN, kapt. Van Weijland, naar dito; ADMIRAAL TROMP, kapt. Kerkhoven, naar dito; ZEEMANSHOOP, kapt. Dekker, naar dito; WILLEM ERNST, kapt. Wittebol, naar dito; MARGARETHA CATHARINA, kapt. Schippers, naar dito; ALBATROS, kapt. Haasnoot, naar dito; SURINAME, kapt. Van der Meij, naar Suriname; MARIA FREDERIKA, kapt. De Weerd, naar dito; WILHELMINA, kapt. Klint, naar dito; ANGELIQUE, kapt. Brewer, naar New York; SARAH, kapt. Ruijl, naar Triest; PANGUS, kapt. Moody, naar Genua; ORIENT, kapt. Bailey, naar St. Ubes; AUKJEN, kapt. Veenstra, naar Rouen; MERCURIUS, kapt. Mateling, naar Liverpool; LAURA, kapt. Bearness, naar Londen; HARVEST, kapt. Mitchenson, naar Newcastle; CAROLINA, kapt. Wright, naar Ipswich; AURORA, Kapt. Tolvsen, naar Drammen; AEREN, kapt. Warner, naar dito; EQUATOR, kapt. Christensen (opm: buitenlander), naar dito; RESOLUTION, kapt. Ellegers, naar dito; SVANOEN, kapt. Cortsen, naar dito; AEILKE, kapt. Bekkering, naar Noorwegen, en de JONGE ANNA, kapt. Scherpbier, naar dito.

Afbeelding
Datum 27 januari 1841
Krant JC - Javasche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Banjoewangie, 9 januari. Aangekomen de Nederlandse bark MARGARETHA CATHARINA, J.H. Schippers van Soerabaja 6 januari met 15 man gepasporteerde militairen.

Afbeelding
Datum 26 juni 1841
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Carga lijsten

Carga-lijsten Amsterdam: MARGARETHA CATHARINA, kapt. J.H. Schippers, van Batavia met koffie, suiker, tin en bindrottingen; LOUISE, kapt. P.G. Idman, van Batavia met tafelrijst, koehuiden, arak, tamarinden, sapanhout en bindrotting.

Afbeelding
Datum 06 september 1841
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Schepen in lading

Advertentie. Naar Batavia (via Kaap de Goede Hoop) zal ten spoedigste vertrekken: het extra snelzeilend gekoperd tweedeks barkschip MARGARETHA CATHARINA, gevoerd wordende door kapt. Jan Hugo Schippers. Iemand enige goederen naar bovengemelde plaatsen te laden hebbende of van de voor passagiers bijzonder goed ingerichte kajuit, voor de overtocht naar de Kaap de Goede Hoop of Néerlands Indiën wensen gebruik te maken, wordt verzocht zich in tijde aan te melden bij de cargadoors Canne en Balwé of Floris der Kinderen.

Afbeelding
Datum 16 maart 1842
Krant JC - Javasche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Batavia, 14 maart. De 11e dezer is alhier aangekomen de Nederlandse bark PLANCIUS, kapt. S.J. Rotgans, van Calcutta de 15e februari. De 12e dezer is alhier aangekomen het Nederlandse fregatschip JOHANNA, kapt. R. Maalsteed, met 7 passagiers, van Amsterdam de 3e november, en het Nederlandse fregatschip PRINS VAN ORANJE, kapt. P. de Boer, met een aantal passagiers en Zr.Ms. troepen, van Rotterdam de 28e november. De 13e dezer is alhier aangekomen het Nederlandse fregatschip MARGARETHA CATHARINA, kapt. J.H. Schippers, met twee passagiers, van Amsterdam de 29e oktober.

Afbeelding
Datum 09 april 1842
Krant AH - Algemeen Handelsblad

Volgens brief van kapt. J.H. Schippers, voerende de bark MARGARETHA CATHARINA, d.d. Kaap de Goede Hoop, 20 januari, was hij toen gereed om van daar naar Batavia te vertrekken, aan boord was alles wel.

Afbeelding
Datum 20 september 1842
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant

De schepen MARGARETHA CATHARINA, kapt. Schippers, van Batavia naar Amsterdam en ZORGVLIET, kapt. Berghuijs, van Rotterdam naar Belfast, zijn de 12e sept. Deal gepasseerd.

Afbeelding
Datum 22 september 1842
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Carga lijsten

Carga-lijsten Amsterdam: MARGARETHA CATHARINA, kapt. J.H. Schippers, van Batavia met peper, arak, cassia, rijst, indigo, huiden, sigaren en gember; AGNETA, kapt. J. Reesen, van Batavia met koffie, suiker, indigo, cochenille, nagelen, huiden, gum, elast., tin en bindrottingen; MARIA, kapt. J.S. Rotgans, van Suriname met suiker; JOHANNA MARGARETHA, kapt. J.H. de Boer, van Petersburg met koper, zeildoek, hennep en kalminken.

Afbeelding
Datum 02 november 1842
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Schepen in lading

Advertentie. Naar Batavia zal in de loop der maand november vertrekken: het gekoperd tweedeks barkschip MARGARETHA CATHARINA, kapt. J.H. Schippers. Personen of families tot de overtocht naar Java, van deszelfs zeer geschikte kajuit en in alle delen tot gemak der passagiers uitmuntende inrichtingen gebruik wensen te maken of iemand enige goederen te laden hebbende, worden verzocht zich aan te melden bij de cargadoors Canne en Balwé of Floris der Kinderen en Zoon, te Amsterdam.

Afbeelding
Datum 05 januari 1843
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Texel, 3 januari. Uitgezeild PROTEUS, F. Guyt jr. en MARGARETHA CATHARINA, J.H. Schippers, naar Batavia.

Afbeelding
Datum 27 januari 1843
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant

Het schip MARGARETHA CATHARINA (opm: bark), kapt. Schippers, van Amsterdam naar Batavia, is 18 januari te Cowes binnengelopen met verlies van de boegspriet, verschansingen, kombuis enz.

Afbeelding
Datum 11 februari 1843
Krant AH - Algemeen Handelsblad

Scheepstijdingen. Het schip (opm: bark) MARGARETHA CATHARINA, kapt. J.H. Schippers, van Amsterdam naar Batavia, te Cowes binnengelopen, is aldaar de 4e februari door een driftig geworden schip aangedreven geworden en heeft daardoor veel schade aan het hek bekomen.

Afbeelding
Datum 14 februari 1843
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Rotterdam, 13 februari. Van Cowes wordt van de 6e dezer gemeld, dat aldaar de 4e een hevige storm uit het noorden gewoed had, waarbij het schip MARGARETHA CATHARINA, kapt. J.H. Schippers, van Amsterdam naar Batavia, door aandrijving van een driftig geworden vaartuig schade aan het hek bekomen en een anker en ketting had laten slippen, terwijl de kof ANTHONY, kapt. E.H. Mugge, van Shields naar Marseille, mede aldaar binnen, de boeg ingestoten was.

Afbeelding
Datum 03 maart 1843
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant

De schepen MARGARETHA CATHARINA, kapt. Schippers, van Amsterdam naar Batavia, en ANTINA, kapt. Mugge, van Shields naar Marseille, te Cowes met schade binnen, hebben 17 februari de reizen voortgezet.

Afbeelding
Datum 12 juli 1843
Krant JC - Javasche Courant

Scheepsberichten. Batavia. Aangekomen.
7 juli. Nederlandse bark MARGARETHA CATHARINA, kapt. J.H. Seluppets (opm: J.H. Schippers), vertrokken van Amsterdam de 3e januari met drie passagiers; dito schip ADMIRAAL ZOUTMAN, kapt. L. Heijkoop, vertrokken van Rotterdam de 19e maart, met enige passagiers.
9 juli. Nederlandse bark DE PROVINCIE GRONINGEN, kapt. J. Stoelman, vertrokken van Amsterdam de 9e maart; dito schip PIETER FLORISZ., kapt, D. Boes Lutjens, vertrokken van Amsterdam de 26e maart.
10 juli. Nederlands schip HELENA CHRISTINA, kapt. L. Visser, vertrokken van Rotterdam de 21e maart.

Afbeelding
Datum 02 augustus 1843
Krant JC - Javasche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Batavia, 30 juli. Vertrokken MARGARETHA CATHARINA, J.H. Schippers over Wijnkopersbaai naar Amsterdam.

Afbeelding
Datum 16 augustus 1843
Krant JC - Javasche Courant

Wijnkoopersbaai, 5 augustus. Aangekomen de Nederlandse bark MARGARETHA CATHARINA, J.H. Schippers van Batavia den 30sten juli.

Afbeelding
Datum 12 december 1843
Krant RC - Rotterdamsche Courant

Van Wijnkopersbaai den 20 augustus MARGARETHA CATHARINA, J.H. Schippers, naar Amsterdam.

Afbeelding
Datum 19 december 1843
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Carga lijsten

Carga-lijsten Amsterdam:
TRITON, kapt. H. Olie, van Batavia met koffie, suiker en bindrottingen;
MARIA SUSANNA, kapt. C.J. Berghuis, van Bantam met koffie en suiker;
MARGARETHA CATHARINA, kapt. J.H. Schippers, van Wijnkoopersbaaij (opm: eerder van Batavia) met 4.050 balen koffie en 277 kanasters suiker; NHM;
MARIA JACOBA, kapt. D.J. Bart, van Curaçao met tabak, pokhout, koper, wol, cochenille, huiden, orschilla-gras, cacao, indigo, schillen en sigaren.

Afbeelding
Datum 31 juli 1844
Krant AC - Amsterdamsche Courant
Type bericht Verkoop schepen

Advertentie. G.J. Roland Holst, F. der Kinderen, J.H.A. Balwé, H. Salm, J Schröder en D. Beth, makelaars, zullen op maandag 19 augustus 1844, des avonds ten 6 ure precies, te Amsterdam in de Nieuwe Stads Herberg aan het IJ, ten overstaan van de notaris F.W. Fabius verkopen: een extraordinair welbezeild gekoperd en kopervast tweedeks Nederlands barkschip, genaamd MARGARETHA CATHARINA, gevoerd door kapt. Jan Hugo Schippers, volgens Nederlandsche meetbrief lang 27 ellen 50 duimen, wijd 5 ellen 4 duimen, hol 4 ellen 35 duimen, en alzo gemeten op 268 tonnen of 142 lasten; breder bij inventaris en bericht bij bovengemelde makelaars (opm: zie AC 210844).

Afbeelding
Datum 21 augustus 1844
Krant AC - Amsterdamsche Courant
Type bericht Verkoop schepen

Prijzen der schepen, geveild op 19 augustus 1844, in de Nieuwe Stadsherberg aan het IJ:
- Het gekoperd Nederlands barkschip ANNA GEERTRUIDA, kapt. L.A.J. Boulet, NLG 14.000, in slag NLG 5.000; B.D. Bosscher. (opm: nieuwe naam ANTONIE EN EUGENIE, nieuwe kapitein Casper Meijer)
- Het gekoperd Nederlands barkschip GOUDA SUZANNA, kapt. J.L. Mulder, NLG 12.100, in slag NLG 4.000; J.H.A. Balwé.
- Het gekoperd Nederlands barkschip MARGARETHA CATHARINA, kapt. J.H. Schippers, NLG 16.000, in slag NLG 5.000; J. Corver. (opm: nieuwe naam WOLTEMADE, kapt. F. Guijt)
- Het gekoperd Nederlands fregatschip HENRIETTE EN HENRI, kapt. S.R. Post, NLG 16.000, in slag NLG 2.000; A.W. Abrahamsz. (opm: koper is B.W. van Straten, Amsterdam, herdoopt in HENRICUS GERARDUS, kapt. P. Verschuur)
- Het gezinkt galjootschip AXIM, kapt. E.C. Mos, NLG 4.600, in slag NLG 400; G.J. Boelen.
- 1/16e aandeel in het barkschip URANIA, NLG 375, in slag NLG 50; C.A. Schröder.
(opm: met uitzondering van Abrahamsz waren alle kopers makelaar, die handelden in opdracht van derden)

Afbeelding
Datum 20 oktober 1844
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Schepen in lading

Advertentie. In lading naar: Kaap de Goede Hoop en Batavia, om in november te vertrekken, het Nederlandse snelzeilend gekoperd barkschip WOLTEMADE, kapt. F. Guyt Jr.
Adres bij Kuypers, van Dam & Smeer.

Afbeelding
Datum 09 december 1844
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Texel, 7 december. Uitgezeild WOLTEMADE, kapt. F. Guyt Jr., naar Kaap de Goede Hoop en Batavia.

Afbeelding
Datum 30 april 1845
Krant JC - Javasche Courant

Advertentie. Ter bevrachting naar enige haven wordt aangeboden het Nederlands nieuw gekoperd barkschip WOLTEMADE, gezagvoerder F. Guijt Jr., groot 142 gemeten lasten. Nadere informatiën bij Voute & Guerin.

Afbeelding
Datum 30 april 1845
Krant JC - Javasche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Batavia, 27 april. Heden is alhier aangekomen de Nederlandse bark WOLTEMADE, kapt. F. Guijt, vertrokken van Amsterdam de 7e december.

Afbeelding
Datum 04 juni 1845
Krant JC - Javasche Courant
Type bericht Schepen in lading

Batavia, 2 juni. In lading naar China WOLTEMADE, kapt. F. Guijt Jr., agent Voute & Guerin.

Afbeelding
Datum 28 oktober 1845
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Hong Kong, 11 augustus. Vertrokken WOLTEMADE, kapt. F. Guijt Jr. naar Batavia.

Afbeelding
Datum 29 oktober 1845
Krant JC - Javasche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Batavia, 26 oktober. De 24e dezer is hier aangekomen het Nederlandse schip NASSAU, kapt. J.J. Duintjer, met twee passagiers, vertrokken van Amsterdam de 1e juli.
Gisteren is hier aangekomen de Nederlandse bark COURIER, kapt.J. Teijgeler, vertrokken van Rotterdam de 5e juli.
Heden is hier aangekomen de Nederlandse bark WOLTEMADE, kapt. F. Guijt Jr., vertrokken van Canton de 27e juli.

Afbeelding
Datum 22 januari 1846
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Batavia, 7 november 1845. Uitgezeild WOLTEMADE, kapt. F. Guijt Jr. naar Rotterdam.

Afbeelding
Datum 26 maart 1846
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Texel, 24 maart. Binnengekomen WOLTEMADE, kapt. F. Guijt Jr. van Batavia.

Afbeelding
Datum 27 maart 1846
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Carga lijsten

Cargalijst Amsterdam. WOLTEMADE, F. Guijt Jr. van China en Batavia met thee, rijst, tabak en cassia (opm: Padang-cassia = valse kaneel, heeft scherpere smaak dan goede Ceylon-kaneel).

Afbeelding
Datum 10 april 1846
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Schepen in lading

Advertentie. In lading te Amsterdam naar: Batavia en de Kaap de Goede Hoop. Het Nederlands gekoperd barkschip WOLTEMADE, kapt. J. Guijt Jr.
Adres bij Jan Corver en Co., te Amsterdam, en bij Kuyper, van Dam en Smeer en Hudig en Blokhuyzen, alhier.

Afbeelding
Datum 22 juli 1846
Krant AH - Algemeen Handelsblad

Gepraaid: 17 juli, op de hoogte van Wight; STAD TIEL, Chevalier, en WOLTEMADE, Guyt, Jr., van Amsterdam naar Batavia.

Afbeelding
Datum 18 november 1846
Krant AH - Algemeen Handelsblad

Gepraaid: 13 september, op 21° Z. Br. 20° W.L.; WOLTEMADE, Guyt naar de Kaap de Goede Hoop.

Afbeelding
Datum 19 december 1846
Krant JC - Javasche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Batavia, 16 december. Heden zijn hier aangekomen de Nederlandse bark WOLTEMADE, kapt. F. Guijt Jr., vertrokken van Kaap de Goede Hoop de 5e november, en de dito bark JEANNETTE, kapt. S. Halfweg, vertrokken van Rotterdam de 11e september.

Afbeelding
Datum 26 maart 1847
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Batavia, 20 januari. Uitgezeild WOLTEMADE, F. Guyt naar Rotterdam.

Afbeelding
Datum 07 mei 1847
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Helvoetsluis, 6 mei. Gisteren arriveerde WOLTEMADE, F. Guyt Jr. van Batavia.

Afbeelding
Datum 08 mei 1847
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Carga lijsten

Cargalijst. Rotterdam. WOLTEMADE, F. Guit Jr. van Batavia met 390 picols koffie, 4.600 picols rijst, 900 stuks huiden, 50 picols peper, 32 kisten boomwas van Japan, 632 bossen balein, van Japan. Order.

Afbeelding
Datum 31 mei 1847
Krant AH - Algemeen Handelsblad

Advertentie. Aan heren scheepsreders. De ondergetekende heeft de eer te berichten, dat hij als agent van de heer G.F. Muntz in het afgelopen jaar heeft geleverd de bladen patent metal, benodigd voor dubbeling van het alhier te huis behorende schip WOLTEMADE; dat genoemd schip, nu een reis naar Java en terug volbracht hebbende, twee bladen in de boeg van dat vaartuig zijn afgenomen en tegen twee nieuwe bladen van dezelfde oorspronkelijke zwaarte gewogen, waarbij is bevonden dat het gehele verlies in gewicht niet meer bedraagt dan vijf ten honderd; dat is er aan de huid van genoemd schip, evenmin als aan die van het schip OLIVIER VAN NOORD, welk vaartuig mede een reis naar Java volbracht (en welks dubbeling ook door de ondergetekende geleverd is) aangroeiing is te bespeuren; na welke gunstige bevindingen de ondergetekende zich gerechtigd acht het gebruik van Muntz’s Patent Metal algemeen aan te bevelen en tevens vermeent de belanghebbenden aandachtig te moeten maken, dat het dubbeling van beide voornoemde schepen afkomstig zijn uit de fabriek van de uitvinder G.F. Muntz te Birmingham, en dat genoemde schepen de eerste zijn gewest, waarmede hier te lande de proef van Muntz’s Patent Metal is genomen.
Rotterdam, 28 mei 1847. Gerrit Visser Ez., enige agent van G.F. Muntz, voor Amsterdam. Adres bij de heer G.F. Plate.

Afbeelding
Datum 25 september 1847
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Helvoetsluis, 23 september. Voor de wal WOLTEMADE, F. Guijt van Archangel

Afbeelding
Datum 25 september 1847
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Carga lijsten

Cargalijst Rotterdam. WOLTEMADE, F. Guijt van Archangel met: 2.607 tschetw. rogge, 350 matten. (opm: tschetswert, oude Russische inhoudsmaat, vooral gebruikt voor graan; 67 tschetwert = 150 hectoliter, hier dus circa 5.836 hl of circa 420 ton)

Afbeelding
Datum 09 oktober 1847
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Schepen in lading

Advertentie. In lading te Rotterdam naar: Batavia, mede voor passagiers, waartoe hetzelve bijzonder is ingericht. Het snelzeilend Nederlands gekoperd barkschip WOLTEMADE, kapt. F. Guyt Jr. Adres ten kantore van Kuyper, van Dam en Smeer, Hudig en Blokhuyzen en Wambersie en Crooswijck.

Afbeelding
Datum 22 november 1847
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Helvoetsluis, 20 november. Uitgezeild WOLTEMADE, kapt. F. Guyt Jr. naar Batavia.

Afbeelding
Datum 11 februari 1848
Krant LCO - Leydsche Courant

Men meldt uit Rotterdam, waar de branderijen thans bloeien door den aftrek naar den Oost-lndischen Archipel, dat de reders Balguerie en Zoon, aan de equipage van hun schip WOLTEMADE, kapt. Guyt, van daar naar Oost-lndië bestemd, in plaats van het gewone rantsoen jenever, ene ruime hoeveelheid koffie (5 Nederlandse ons per hoofd in de week) zullen verstrekken. Bij de monstering van het volk werd hun deze voorwaarden bekend gemaakt, waarmede allen genoegen namen. De WOLTEMADE heeft echter wel sterke drank aan boord,. daar de kapitein zich heeft voorbehouden, om, wanneer door zware storm de gelegenheid om koffie te koken ontbreken mocht, bij uitzondering drank toe te dienen aan wie ze mocht begeren.

Afbeelding
Datum 08 april 1848
Krant JC - Javasche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Batavia, 6 april. De 3e dezer is hier aangekomen de Nederlandse bark A.R. FALCK, kapt. L.A.J. Boulet, met een passagier, de 18e november vertrokken van Amsterdam.
De 4e dezer is hier aangekomen Zr.Ms. fregat de RHIJN, kapt.t.zee F.A. Johr, hebbende aan boord Z.E. de vice-admiraal J.P. Machielsen en adjudant, de 18e november vertrokken van Texel, het Nederlandse schip DOCTRINA ET AMICITIA, kapt. T.C.H. Wijnandt, met een passagier, de 21e december vertrokken van Amsterdam, het dito schip MINERVA, kapt. A. van Boven, met een passagier, de 20e november vertrokken van Zierikzee, het dito schip WOLTEMADE, kapt. F. Guijt, met een passagier, de … december vertrokken van Rotterdam, het dito schip PIETER FLORISZ, kapt. A. Begeman Siejes, met een aantal passagiers en Zr.Ms. troepen, de 14e december vertrokken van Brouwershaven, het dito schip IJSTROOM, kapt. J.F. Detering, de 14e december vertrokken van Amsterdam, en de dito bark CHRISTIAAN HUYGENS, kapt. H.B. Bok, de 13e december vertrokken van Rotterdam.
Gisteren is hier aangekomen de dito bark ANNA MARGARETHA, kapt. J.J.S. Ruhl, de 20e december vertrokken van Amsterdam.
Heden zijn hier aangekomen het dito schip NASSAU, kapt. C.T. Eijlerts, met acht passagiers, de 16e oktober vertrokken van Amsterdam, en het dito schip LEWE VAN NEIJENSTEIN, kapt. T.D. Sickens, met een passagier, de 20e december vertrokken van Amsterdam.

Afbeelding
Datum 29 april 1848
Krant JC - Javasche Courant

Uit Rotterdam, waar de branderijen thans bloeien door de aftrek (opm: afzet) naar de Oost-Indische archipel, wordt gemeld, dat de reders Balguérie & Zoon aan de equipage van hun schip WOLTEMADE, kapt. Guijt, van daar naar Oost-Indië bestemd, in plaats van het gewone rantsoen jenever, een ruime hoeveelheid koffie (5 Nederlandse onsen per hoofd in de week) zullen verstrekken. Bij de monstering van het volk werd hun deze voorwaarde bekend gemaakt, waarmede allen genoegen namen. De WOLTEMADE heeft echter wel sterke drank aan boord, daar de kapitein zich heeft voorbehouden om, wanneer door zware storm de gelegenheid om koffie te koken ontbreken mocht, bij uitzondering drank toe te dienen aan wie ze mocht begeren.

Afbeelding
Datum 24 juni 1848
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Batavia, 4 april. Gearriveerd WOLTEMADE, kapt. Guyt Jr., van Rotterdam.
9 April. Vertrokken WOLTEMADE, kapt. Guyt Jr. naar Soerabaja.

Afbeelding
Datum 28 juli 1848
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Soerabaja, 21 april. Aangekomen WOLTEMADE, kapt. Guyt Jr., van Batavia.
4 Mei. Vertrokken WOLTEMADE, kapt. Guyt Jr. naar Rotterdam.

Afbeelding
Datum 28 september 1848
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Helvoetsluis, 27 september. Binnengekomen WOLTEMADE, kapt. Guyt Jr., van Batavia.

Afbeelding
Datum 05 oktober 1848
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Schepen in lading

In lading te Rotterdam naar: Kaap de Goede Hoop. Voor goederen en passagiers het gekoperd snelzeilend Nederlands barkschip WOLTEMADE, kapt. F. Guyt Jr.
Adres ten kantore van Kuyper, van Dam en Smeer, en Hudig en Blokhuyzen alhier, Jan Corver en Co. te Amsterdam, en hij de heren reders Corns. Balguerie en Zoon.

Afbeelding
Datum 13 oktober 1848
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Rotterdam, 12 oktober. De onderstaande brief is door de heren C. Balguerie & Zn gezonden aan de heer Voorhoeve, secretaris van het Matigheids-Genootschap alhier:
Rotterdam, 9 oktober.
WelEdele heer,
Ons schip de WOLTEMADE, gevoerd door kapt. Guyt Jr, onlangs van Oost-Indiën teruggekomen zijnde, hebben wij het genoegen u te kunnen zeggen, dat de proef met deze bodem genomen om geen sterke drank aan zijn equipage uit te delen, uitmuntend is geslaagd. De bemanning is daaronder zeer tevreden en gezond gebleven, zelfs hebben wij geen zieken, noch op de reis, noch gedurende het verblijf in Indië gehad, zodat wij geen cent aan hospitaal- of doctorskosten betaald hebben. Bij het binnenvallen alhier heeft het volk zich zeer behoorlijk gedragen en met ijver zijn werk gedaan, hetgeen niet altijd het geval met binnenkomende schepen is. Gedurende het verblijf in Indië heeft kapt. Guyt van tijd tot tijd enige uitdelingen rode wijn laten doen.
Uit het bovenstaande blijkt:
1. dat er geen bezwaar bestaat om een goede bemanning te verkrijgen, met onthouding van sterke drank.
2. dat de onthouding van sterke drank niet nadelig, maar gunstig op de gezondheid werkt.
3. dat de onthouding van sterke drank eveneens gunstig werkt op het gedrag, en de discipline aan boord in de hand werkt.
Eindelijk kunnen wij u nog melden, dat de weinige jenever, welke voor onvoorziene gevallen was aan boord gedaan, onaangeroerd is teruggekomen.
Hoogachtend hebben wij de eer ons te noemen Ued. Dw. Dienaren,
Corn. Balguerie & Zoon

Afbeelding
Datum 14 december 1848
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Helvoetsluis, 13 december. Uitgezeild (opm: bark) WOLTEMADE, kapt. F. Guijt Jr. van Rotterdam naar Batavia.

Afbeelding
Datum 02 mei 1849
Krant JC - Javasche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Batavia, 28 april. Gisteren zijn hier aangekomen de Nederlandse brik ADRIENNE JACOBUS, kapt. P.J. van Emmerik, met twee passagiers, de 17e december vertrokken van Amsterdam, het dito schip IJSTROOM, kapt. F. de Meester, met een passagier, de 28e december vertrokken van Amsterdam, de dito bark GEERTRUIDA, kapt. H.C.G.B. Behrens, met twee passagiers, de 21e december vertrokken van Amsterdam, en de dito bark WOLTEMADE, kapt. F. Guijt Jr., de 13e december vertrokken van Rotterdam.
Heden is hier aangekomen de dito brik ALIDA WILLEMINA, kapt. J.C. Bent, met een passagier, de 19e december vertrokken van Amsterdam.

Afbeelding
Datum 28 september 1849
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Helvoetsluis, 27 september. Gearriveerd WOLTEMADE, kapt. F. Guijt Jr. van Batavia, naar binnengesleept door de stoomboot BROUWERSHAVEN.

Afbeelding
Datum 28 september 1849
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Carga lijsten

Cargalijst Rotterdam. WOLTEMADE, kapt. F. Guijt Jr. van Batavia met 3.812 balen rijst, 1.635 bossen bindrotting. Cornelis Balguerie & Zonen. 370 pakken tabak Lenersan & Co.

Afbeelding
Datum 19 oktober 1849
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Schepen in lading

In lading te Rotterdam naar: Kaap de Goede Hoop. Het gekoperd snelzeilend Nederlands barkschip WOLTEMADE, kapt. F. Guyt Jr. Adres ten kantore van Kuyper, van Dam en Smeer. (opm: zie echter NRC 311249)

Afbeelding
Datum 31 december 1849
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Schepen in lading

Naar Valparaiso. Het nieuw gekoperd snelzeilend Nederlands barkschip WOLTEMADE, kapt F. Guyt Jr, om den 15den januari 1850 te vertrekken. Adres ten kantore van Kuyper, van Dam en Smeer (opm: verandering van reisdoel)

Afbeelding
Datum 31 augustus 1850
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Rotterdam, 30 augustus. Met het stoomschip CANADA, den 26sten dezer te Liverpool gearriveerd, zijn berichten tot den 28sten juni van Valparaiso ontvangen, en was aldaar voor dien tijd gearriveerd (opm: zie NRC 020950) het barkschip WOLTEMADE, kapt. F. Guijt Jr., van Rotterdam.

Afbeelding
Datum 02 september 1850
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Valparaiso, 11 juni. Aangekomen WOLTEMADE, kapt. F. Guijt Jr., van Rotterdam met 88 dagen reis.

Afbeelding
Datum 03 oktober 1850
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Per het stoomschip SEVERN van Valparaiso te Southampton gearriveerd, zijn berichten tot en met den 1sten augustus van daar medegebracht, en was den 4den juli van daar vertrokken het Hollandse schip OCEAN, kapt. van Duffelen, naar Panama, en den 11 den het schip WOLTEMADE, kapt Guyt Jr., naar San Francisco.

Afbeelding
Datum 25 november 1850
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

San Francisco, 8 september. Binnengekomen WOLTEMADE, kapt Guyt Jr, van Rotterdam (opm: via Valparaiso, zie NRC 020950)).

Afbeelding
Datum 27 december 1850
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

San Francisco, 15 oktober. Uitgezeild WOLTEMADE, kapt Guyt Jr, naar Callao (opm: Lima).

Afbeelding
Datum 01 maart 1851
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Callao, 24 december 1850. Binnengekomen WOLTEMADE, kapt Guyt Jr van San Francisco.

Afbeelding
Datum 13 juni 1851
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Londen, 10 juni. WOLTEMADE (opm: bark), Guyt Jr van Callao.

Afbeelding
Datum 25 juli 1851
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Londen, 21 juli. Uitgezeild WOLTEMADE, Guyt Jr. naar Kaap de Goede Hoop.
PGC 250751
Groningen, 24 Juli. Dinsdag arriveerde alhier de schoenergaljoot ALIDA IKINA, groot 130 ton, kapt. J.J. Scholten van Wildervank, gebouwd bij J. Berg te Sappemeer.

Afbeelding
Datum 09 december 1851
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Kaap de Goede Hoop, 17 oktober. WOLTEMADE, Guijt Jr., van Londen

Afbeelding
Datum 10 januari 1852
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Kaap de Goede Hoop, 18 november 1851. Vertrokken WOLTEMADE, kapt. F. Guyt Jr. naar Akyab.

Afbeelding
Datum 25 maart 1852
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Akyab, 19 januari. Aangekomen WOLTEMADE, kapt. F. Guyt Jr. van Kaap de Goede Hoop.

Afbeelding
Datum 22 april 1852
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Akyab, 13 februari. Uitgezeild WOLTEMADE, kapt. F. Guyt Jr. naar Rotterdam.

Afbeelding
Datum 05 juli 1852
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Helvoetsluis, 2 juli. Binnengekomen WOLTEMADE, kapt. F. Guyt Jr. van Akyab
Cargalijst Rotterdam. WOLTEMADE, kapt. F. Guyt Jr. van Akyab met 5.257 balen rijst, order.

Afbeelding
Datum 11 augustus 1852
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Helvoetsluis, 9 augustus. Uitgezeild WOLTEMADE, Hus naar Newcastle.

Afbeelding
Datum 17 augustus 1852
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Northshields, 13 augustus. Binnengekomen WOLTEMADE, Hus van Rotterdam.

Afbeelding
Datum 11 maart 1853
Krant AH - Algemeen Handelsblad

Point de Galle (opm: nu Galle, Sri Lanka), 19 januari. Binnengekomen WOLTEMADE (opm: bark), Hus van Shields.

Afbeelding
Datum 02 juni 1853
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Akyab, 4 april. Uitgezeild WOLTEMADE, Hus naar Rotterdam.

Afbeelding
Datum 02 juni 1853
Krant DC - Dordtsche Courant

Het schip WOLTEMADE, kapt. Keno (opm: bark, kapt. H. Hus), de 4e april van Akyab naar Rotterdam vertrokken, is de 12 dito aldaar lek teruggekomen en moest lossen om te repareren.

Afbeelding
Datum 03 juni 1853
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Akyab, 12 april. Het Nederlandse barkschip WOLTEMADE, kapt. Hus, hetwelk de 4e dezer van hier naar Rotterdam vertrok, is lek uit zee terug gekomen. Hetzelve maakte twee duim water in het uur en zal de lading moeten lossen om te repareren.

Afbeelding