Inloggen
Gezagvoerder

Berg, B.R.

Naam: Berg, B.R.
Schepen waarop deze gezagvoerder heeft gevaren

Aantal gevonden schepen: 1
Naam Bouwjaar Type Voortstuwing Ship id
VROUW MARGARETHA 1829 Kof Sailing Vessel 9983 Bekijk schip

Overige informatie van deze gezagvoerder:

Familiegegevens en opleiding

Geen

 

De schepen van de kapitein

Bouma025 vermeldt B.R.Berg als gezagvoerder gedurende:

*    1830 t/m 1846 van de kof “Vrouw Margaritha”, gebouwd in 1829, bouwplaats niet vermeld, 110 ton o.m., varend voor H. van Calkeren te Sappemeer. Het schip werd in 1846 overvaren door een Engelse brik. De bemanning werd naar Texel gebracht met de “Adolf Frederik” (kapitein G.Zwanenburg varend voor deNederl. Kofschipreederij te Amsterdam).

 

Overige bijzonderheden

Rotterdamsche Courant 16 juli 1822114

Rotterdam, 15 juli. Den 13 dezer arriveerde te Den Briel de GOEDE HOOP, B.R. Berg, van Memel (opm: Klaipeda).

 

Rotterdamsche Courant 08 augustus 1822114

Rotterdam, 7 augustus.

….Den 7 zeilden de JUNO, D. Rooderkerk, en de VERWISSELING, A. Schaaff, naar Lissabon; de VROUW MARGARETHA, B.J. Potjewijd, naar de Oostzee; de CHARLES PATRIC EDUARD, K.G. Ouwehand, naar Cherburg; de CON CORDIA, H.J. Nagel, naar Leith; de VROUW CHRISTINA, R.J. Dood, naar Hull; de MARGINA, W.R. Huijsman, naar …(opm: niet vermeld), de GOEDE HOOP, J.J. Wijgers, naar Delfzijl; de GOEDE HOOP, B.R. Berg, naar Grimsby, de VROUW ELISABETH, C. van Gelderen, naar Alikanten, de ZUSTER ALBERDINA, H.E. de Boer, de VROUW JANNA, A.H. Breeland, en de VEENSTROOM, S.E. Hoveling, naar Bergen; de wind W.

 

Rotterdamsche Courant 29 augustus 1822114

Rotterdam, 28 augustus. Den 26 arriveerden in de Maas de schepen de GOEDE HOOP, B.R. Berg, van Grimsby, en als bijlegger de VROUW LUPPINA, E.H. Mulder, van Cherburg…..

 

advertentie bij juiste kapitein?